PIVX: Всичко, което трябва да знаете за новата монета за поверителност

Поверителността бързо се превръща в една от най-важните функции за всяка нова блокчейн криптовалута. Дори големите затруднения като биткойн, Ethereum и Litecoin започват да навлизат в манията за поверителност.

IQ Option Trade Кредитна карта

Една криптовалута възприема напълно различен подход не само към неприкосновеността на личния живот, но и към много аспекти на икономиката на криптовалутите. Днес ще говорим за един от най-добрите ни предложения за 2018 г., PIVX.

PIVX: Основите

PIVX е все по-популярна криптовалута, която се превърна в съществуване ценен на coinmarketcap.com на само няколко цента всяка до най-новия връх от $ 15 всеки. Проектът е изключително уникален, тъй като в момента е единствената криптовалута, която предлага пълна поверителност заедно с модел на консенсус за доказателство за залог.

В допълнение към предлагането на доказателство за залагане, системата също така разчита на мастерноди, които позволяват висока скорост на транзакциите, функции за поверителност, както и стабилен начин за богатите инвеститори да печелят редовен доход. При 10 000 PIVX цената на мастернодата вероятно е почти недостъпна за средния инвеститор, който не е пристигнал рано.

PIVX започна като разклонение на Dash. Dash оперира с X11 доказателство за работа и майстерноди. Екипът на PIVX искаше да предложи предимствата на скоростта на мастернодите, но не искаше да разчита на може би разточителен добив на доказателство за работа.

PIVX има уникален икономически модел, който позволява много различен метод за предоставяне на нови символи на екосистемата. Всяка минута се потвърждава блок и се освобождава наградата от около пет PIV. Тази награда се разпределя между печеливш мастернод и печеливш участник с доказателство за залог.

Вместо това да е статична награда, PIVX предлага уникална функция, която позволява на мрежата да реши как да възнагради мастернодата и залагащия. Ако в мрежата има твърде много мастерноди, наградите ще се увеличат за залагащите.

По същия начин, ако няма достатъчно мастерноди, наградата за мастернодите ще се увеличи. И накрая, малък процент от всяка награда от блока влиза в бюджета за самоуправление.

С новите блокове всяка минута освободеният PIV не е част от ограниченото предлагане. Това означава, че хипотетично има неограничено количество PIVX токени, които ще съществуват. Докато някои може да твърдят, че този тип икономически модел е инфлационен, което означава, че стойностите на символите ще спаднат с времето, екипът на PIVX се аргументира срещу това и предлага решение.

Икономиката на PIVX

Лого на Pivx MasterNode

Източник: pivxmasternode.org

Тъй като предлагането е хипотетично неограничено, има два ключови фактора, които допринасят за контрола върху предлагането.


Първият аспект е, че всички такси за транзакции, платени в мрежата, се унищожават или „изгарят“. Това означава, че таксите за транзакции не се плащат на мастернодите или други участници в мрежата. Това ще помогне да се контролира доставката по някакъв начин.

Ако PIVX продължи да нараства популярността си, тогава естествено ще има повече транзакции в мрежата, което ще доведе до унищожаването на повече PIVX единици. Това гарантира, че поне до известна степен предлагането не е абсолютно неограничено.

Вторият момент, който трябва да се има предвид, е, че мрежата е предназначена да стимулира хората да купуват и държат токена. Например, за да настроите мастернода, човек трябва да събере 10 000 единици PIVX. На второ място, за да участвате в копаенето с доказателство за участие, трябва също така да закупите и държите PIVX.

Колко PIVX е необходим, за да се съобразите успешно с доказателството си за участие?

Според това калкулатор, ще трябва да имате поне 500 PIV (на стойност около 4500 щатски долара), за да имате шанс за добив на един блок на месец, ако приемете, че компютърът ви работи 24 часа в денонощието. Залагането на 10 000 PIVX ще ви осигури приблизително 43 PIV на месец, а стартирането на мастернода ще спечели около 48 PIV.

По този начин мастернодите не се стимулират прекалено много и добивът на доказателство за дялове също е приблизително еднакво печеливш, като само малко предпочитание се дава на мастернодите.

PIVX и протокола ZeroCoin

Миналата година PIVX започна да предлага нова версия на портфейла, която е съвместима с това, което е известно като ZeroCoin протокол. Грубо казано, протоколът, създаден от студенти от университета Джон Хопкинс, очертава теоретичен дизайн на напълно анонимна и непроследима криптовалутна система.

PIVX е съвместим със ZeroCoin чрез използването на това, което е известно като „zPIV“.

zPIV единиците се създават чрез процес, наречен коване. Процесът протича по подобен начин. Потребителят отваря своя PIVX портфейл, отива в раздела за коване zPIV и избира количеството PIVX, което иска да конвертира в zPIV. Този процес консумира много малка такса за транзакция.

Сеченето обикновено завършва само за няколко секунди. След като процесът приключи, портфейлът ще съдържа количеството zPIV, което е отсечено. zPIV се различава от PIVX по това, че може да съществува само в много специфични количества, подобно на физически пари в брой или казино чипове.

Например не е възможно да притежавате или изпращате 1.1 zPIV. Вместо това можете да притежавате само 1, 2, 5, 10, 50 и т.н. Причината за това ограничение е да се гарантира, че потенциалният нападател не е в състояние да определи източника или местоназначението на анонимизираната криптовалута чрез търсене на конкретни изпратени или получени количества.

Разделът за коване и контрол на PIVX портфейл zPIV

zPIV не е собствена валута. zPIV единици могат да съществуват само в портфейла, в който са сечени. Когато ги изпратите, те ще пристигнат като обикновени PIV единици на местоназначението. Разликата е, че PIV единиците, които пристигат в дестинацията, нямат пряка връзка с портфейла, от който произхождат като zPIV.

За съжаление zPIV не е перфектен. Коването на zPIV изисква такса за транзакция. Освен това, след като единиците се преобразуват в zPIV, те не отговарят на условията за залагане или за използване в мастернода. Въпреки че добавянето на залагане zPIV е в пътната карта за 2018 г., в момента не е налично. Екипът на PIVX обещава, че след като бъде наличен, залагането на zPIV единици ще бъде по-доходоносно от залагането на обикновените PIVX единици.

Furthur, проследяването на zPIV през множество устройства с един и същ портфейл може да бъде трудно. Ако изпратите zPIV от едно устройство, другото ви устройство няма да отразява тази промяна на баланса, освен ако не копирате ръчно отново wallet.dat. Това също е в списъка с корекции, които ще излязат тази година.

Постоянно развитие и светло бъдеще

Спомняте ли си как PIVX събира част от наградата за блока по време на всеки блок? Екипът на PIVX върши примерна работа, използвайки този бюджет за усъвършенстване на валутата. Това включва не само техническо развитие, но и маркетинг, реклама и други програми за обхват на общността.

Валутата има повече от дузина нови нови функции планирани за тази година и като се има предвид стабилното ценообразуване на единици PIVX от над осем долара всяка дори по време на многобройните скорошни големи пазарни спадове, може да се каже, че PIVX като организация трябва да бъде доста добре финансирана за видимо бъдеще.

Отказ от отговорност: Това са мнения на писатели и не трябва да се считат за инвестиционни съвети

Представено изображение чрез Pivx.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me