Paxful Review: Пълен обзор на Exchange

Paxful е един от водещите пазари на партньори, които свързват биткойн купувачи и продавачи. Платформата е създадена през 2015 г., което я прави един от най-утвърдените методи за покупка или продажба на биткойн.

Големият въпрос е дали Paxful си струва да се използва.

В този преглед ще се опитаме да отговорим точно на това. Ще ви дам и няколко съвета и трикове как да извлечете максимума от Paxful.

Огледален преглед

Paxful съществува от 2015 г. и сега работи над 200 души с офиси, базирани в Ню Йорк, Хонконг, Талин (Естония) и Манила. Подобно на Ebay, платформата има две страни.

Човек дава възможност на нормални хора като вас и мен да станат търговци, като създават свои собствени обяви и да продават биткойн онлайн. Другата страна дава възможност на купувачите на биткойн да изберат офертата, която ги интересува, и да закупят биткойн с над 300 начина на плащане.

И така, каква е стойността на Paxful и защо бихте го използвали при традиционна борса като Coinbase? Е, ако сте били в крипто за известно време, ще знаете, че много борси имат огромен брой блокирани държави и много ограничен брой възможности за плащане.

P2P биткойн търговия

Peer to Peer Crypto търговия с Paxful

Всъщност повечето крипто борси обикновено са ограничени до опции за плащане като дебитна карта, банкова сметка или банкови преводи. Това означава, че ако нямате достъп до тези методи на плащане или искате да използвате други опции за плащане, трудно ще се опитате да купите биткойн.

Тук идва Paxful, като предлага някои наистина луди опции като карти за подарък за World of Warcraft и Amazon, пари в брой по пощата или дори карти за допълване на телефона! Поддържат се и над 100 електронни портфейла, включително PayPal и WechatPay.

Да, поддържат се и обикновени ванилови банкови преводи. Въпреки това, където Paxful стои отделно от тълпата, като предлага възможността да купува биткойн с най-екзотичните методи на плащане там.

Купете BTC с PayPal & 300+ други методи

300+ плюс метода за закупуване на биткойн звучи умопомрачително. И така, как точно можете да купите биткойн на Paxful?


Спокойни начини на плащане

Начини на плащане на Paxful

 1. Банков трансфер: Налични са пет различни опции за банков превод.
 2. Онлайн портфейли: Купете биткойн, като използвате 137 различни онлайн портфейла. Те включват подобни на Alipay, PayPal, ApplePay, Skrill, Neteller и др.
 3. Подаръчни карти: Вземете своя BTC, като използвате 117 различни карти за подарък. Търгувайте с онези нежелани коледни картички за истински подарък на биткойн. Поддържа се огромен набор от карти за подаръци, като Starbucks, Amazon iTunes, до магазини като H & M към мобилни карти за допълване.
 4. Плащане в брой: 17 възможности за плащане в брой се поддържат от Paxful. Това включва Wesern Money Union, MoneyGram или дори парични депозити в банки.
 5. Дебит & Кредитни карти: Да, плащанията с карти може да изглеждат стандартни. Поддържат се обаче двадесет различни опции за плащане с карта и това включва American Express. Така че, ако искате да спечелите AmEx точки, докато купувате Bitcin, можете да направите точно това.
 6. Крипто: Купете биткойн на Paxful, като използвате някоя от поддържаните 26 криптовалути.
 7. Активи: И накрая, можете да търгувате активи или стоки за биткойн. Това може да е всичко – от къщата ви до онова златно кюлче, което сте скрили отстрани на дивана си.

Сега трябва да разберете точката. Paxful просто предлага най-широката гама от методи за закупуване на биткойн там.

Paxful безопасно?

На Paxful се доверяват над три милиона потребители по целия свят и има отлична репутация. Въпреки това, едно от нещата, които трябва да знаете е, че тъй като Paxful е пазар, целостта на продавача на биткойни не трябва да се бърка с целостта на Paxful.

Paxful просто предлага пазара; възможно е да има някои лоши актьори, използващи тази платформа. Подобно е на това как може да има лоши хора, които използват платформи като eBay. Това не означава непременно, че eBay е измама.

С отстраняването на страха, ето няколко съвета и трикове, които да ви предпазят, докато използвате Paxful:

Репутация на продавача

Обърнете внимание на репутацията на продавачите и поставете това над обменния курс, който ви се предлага. Казано по-просто, колкото повече щастливи клиенти има продавачът, толкова повече палци имат.

Репутация на продавача Силна

Уверете се, че репутацията на продавача е силна

Можете също да кликнете върху профила на продавача, за да видите какво са казали бивши купувачи за тях. Ако видите няколко души, които се оплакват от продавача на биткойн, тогава е най-добре да ги избягвате. Ако обаче виждате страници на щастливи купувачи на биткойни и малко, ако има такива, отрицателна обратна връзка, тогава шансовете са, че търсите първокласен продавач на биткойн.

Отзиви за продавача Paxful

Проверка на отзивите на продавачите

Останете на Paxful

Уверете се, че поддържате цялата комуникация на Paxful и в никакъв случай не премествайте дискусията извън платформата. Причината е, че ако има спор, модераторите Paxful ще ви помогнат. Ако преместите нещата в Telegram или Whatsapp, тогава ще пропуснете тази защита.

Проверете онлайн състоянието

Избягвайте разочарованието, като се уверите, че човекът, с когото искате да търгувате, е онлайн. Поръчките ще се анулират автоматично след 15 минути и ако потребителят е офлайн, тогава има вероятност да си губите времето.

Проверете онлайн състоянието

Избягвайте разочарованието, като се уверите, че човекът, с когото искате да търгувате, е онлайн. Поръчките ще се анулират автоматично след 15 минути и ако потребителят е офлайн, тогава има вероятност да си губите времето.

Уверете се, че е получено плащане

Освободете плащанията от ескроу само след като сте потвърдили изцяло плащането си. Уверете се, че не освобождавате биткойн от ескроу, ако плащането е в очакване.

Как да настроите Paxful акаунт?

За да започнете с Paxful просто:

&# 128074; Преминете към Paxful, като използвате връзката тук. След това ще бъдете отведени до Paxful и след това ще видите бутон „създаване на акаунт“. Щракни това малко момче.

Създаване на акаунт в Paxful

Създайте акаунт в Paxful

Въведете вашия имейл и изберете парола.

Регистрация Paxful

Регистриране в Paxful

След това ще ви бъде изпратен имейл за потвърждение с връзка. Просто разбийте този бутон „потвърди имейл“.

Потвърдете регистрацията

Потвърждаване на регистрацията в Paxful

След това ще бъдете отведени на страницата с настройки на акаунта си, където можете да попълните данните за акаунта си. Имайте предвид, че ще трябва да потвърдите телефонния си номер и самоличността си, за да търгувате на Paxful.

Информация за акаунта Paxful

Попълване на информация за акаунта

След това кликнете върху раздела „Проверка“ и въведете данните си за издадения от вас държавен документ за самоличност.

Paxful удостоверяване на самоличност

Проверка на самоличността в Paxful

Това е всичко. Сега трябва да сте добре да отидете, за да получите своя Bitcoin на Paxful.

Как да купя биткойн на Paxful?

Закупуването на BTC на Paxful е доста право. Първо, уверете се, че на началната страница на Paxful изберете начина на плащане, който искате да използвате, и въведете сумата, която искате да похарчите, и не забравяйте да изберете валутата по ваш избор. След това просто докоснете бутона „търсене на оферти“.

Търсене предлага Paxful

Търсене на оферти на Paxful

След това ще видите всички оферти, налични на пазара Paxful, които отговарят на вашата заявка за търсене. Изберете продавача, от когото искате да закупите, като кликнете върху бутона „Купете“.

Намиране на приятни потребители

Намиране на потребители на Paxful Marketplace

Въведете сумата, която искате да похарчите.

Сума за покупка Paxful

Избор на сумата на покупката на Paxful

След това ще бъдете отведени до страница за чат, където ще бъдат дадени инструкции за плащане.

Награда с Paxful

Paxful осигурява сигурна ескроу услуга за биткойн транзакции. След като сте избрали продавач, който искате да използвате и офертата бъде приета от продавача на биткойн, биткойнът автоматично се премества в ескроу.

Това означава, че продавачът вече не може да отмени сделката и че купувачът има определен период от време, за да извърши плащането. Ако плащането се извършва в рамките на срока, тогава биткойнът се прехвърля на купувача.

Понякога купувачите не извършват сделката в рамките на срока. Ако случаят е такъв, тогава всичко, което се случва, е, че продавачът връща своите Bitcoijn в портфейла си.

В случай, че транзакцията е потвърдена както от купувача, така и от продавача, суапът е завършен. Също така, трябва да знаете, че можете да отворите спор, ако смятате, че има нещо нередно и това ще бъде разгледано от Paxful, който ще действа като модератор и ще присъди биткойн на който е в правото.

Спокойни такси

Първото нещо, което трябва да знаете тук, е, че купувачите на биткойни в Paxful изобщо не плащат никакви такси. Вместо това таксите се начисляват на продавачите на биткойн.

Спокойни такси

Такси за Paxful. Изображение чрез Shutterstock

 • Банкови преводи: 0,5%
 • Кредитни / дебитни карти: 1%
 • Крипто: 1%
 • Онлайн портфейли: 1%
 • Пари в брой: 1%
 • Подаръчни карти: 3% или 5% за iTune и Google Play.

Купуване на лимити за Paxful

Платформата има четири различни нива за проверка и всяко от тях отваря различни лимити за закупуване:

 • Ниво 1: Придобива се чрез проверка по имейл и телефон | Ограничете $ 1,5K.
 • Ниво 2: Проверка на самоличността + изисквания от ниво 1 | Ограничете $ 10K.
 • Ниво 3: Проверка на адреса + изисквания от ниво 2 | Ограничете $ 10K на сделка.
 • Ниво 4: Подобрена проверка + изисквания от ниво 3 | Без ограничение.

Спокоен & Крипто осиновяване

Paxful може просто да изглежда като пазар с изумителен брой начини на плащане. A Огромно съобщение за пресата в края на 2019 г. разкри, че 45% от потребителите на Paxful са базирани в Африка. Това може да изненада много от вас, които може би са си помислили, че повечето потребители са базирани на развити пазари.

Все пак има смисъл, когато прецените, че по-голямата част от хората в Африка са необременени. Ключовото тук е, че много от тези хора все още могат да участват в електронната търговия благодарение на евтини смартфони и увеличаващ се достъп до интернет.

Големият проблем за мнозина е как им се плаща за работата, ако нямат банкова сметка? Както много от нас ще знаят, отговорът е Биткойн и невероятното при Paxful е, че изглежда точно това се случва в Paxful.

Да, може да изглежда страхотно, че можете да купите биткойн с карти за подарък, карти за мобилно зареждане или други. Ако обаче надраскате повърхността, това означава, че човек без банкова сметка може да влезе в магазин и да купи мобилна topup карта, след което да използва това, за да купи биткойн на Paxful. С почти всяка друга крипто борса този вид човек е изключен от закупуване на биткойн.

Спокойно осиновяване

Hyperinflation и Crypto’s Store of Value. Изображение чрез Shutterstock

Така че, Paxful наистина може да се разглежда като демократизиращо крипто и разширяване на достъпа до все по-голям брой хора. Да, обичаме идеята да използваме нежелани карти за подаръци, за да получим биткойн, но Paxful има далеч по-голям потенциал от това.

Представяме си, че много от вас биха се съгласили, че ползите от биткойните не трябва да бъдат запазени за тези с достъп до банкови сметки. За да откара тази точка до дома, Union Bank във Филипините ще позволи на местните жители да открият сметка само ако внесат поне 100 000 песо, което е около 2000 долара.

Средният месечен доход обаче е под $ 500. Това означава, че достъпът до банково дело във Филипините е изключително нисък, като в същото време е дом на най-голямата работна сила за виртуални асистенти в света. Просто погледнете OnlineJobs.PH и ще видите близо 30 000 филипинци, които се опитват да намерят работа онлайн.

Повечето в крайна сметка ще работят за предприемачи, разположени по целия свят, и тези свободни професии все още трябва да бъдат платени, въпреки че някои няма да имат банкова сметка. Това е мястото, където пазарите на партньори като Paxful могат да помогнат да направим Биткойн по-използваем като международен трансфер на стойност и да помогнем за онлайн бизнеса.

Друго наистина страхотно нещо за Paxful е, че компанията е наясно, че много хора в развиващите се страни нямат достъп до конвенционалните форми на самоличност. Ето защо платформата сега приема алтернативни форми на идентификация като нигерийския BVN код, който е форма на биометричен идентификатор.

Финални мисли

В обобщение, ние наистина харесваме Paxful peer-to-peer пазара, поради удивителния набор от опции за плащане, които поддържа за закупуване на биткойн. В развития свят предложението за основна стойност е възможността да купувате BTC с подобни PayPal, Skrill или да конвертирате тези подаръчни карти, седящи в чекмеджето на чорапи, в Bitcoin.

Също така смятаме, че пазарът е супер лесен, лесен за използване и ни харесва как платформата предлага и интуитивно приложение за iOS и Android, за да улесни изпращането, получаването и търговията с биткойни в движение.

Един ключов недостатък на Paxful е, че тези, които искат да използват особено екзотичен метод на плащане, е малко вероятно да имат много продавачи, от които да избират. Надяваме се нещата да се подобрят на този фронт, тъй като все повече хора използват пазара.

Като се има предвид всичко това, ако търсите безсмислен начин да закупите биткойн с практически всеки начин на плащане, тогава определено трябва да проверите Paxful и да видите дали това е правилната опция за вас. В крайна сметка, могат ли три милиона потребители да грешат?

&# 128073; Създайте Paxful акаунт сега!

Представено изображение чрез Paxful

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me