Nimiq си сътрудничи с Binance-DEX Trust Wallet

Напоследък има доста голям интерес към Nimiq и тази седмица беше интересна за цялата общност на Nimiq.

Токените NIM бяха официално интегрирани в Trust Wallet, крипто портфейл с много монети, който се използва от Binance DEX. Това не само предоставя на потребителите на Nimiq първия мобилен портфейл NIM, но също така отваря редица други възможности за сътрудничество.

В тази публикация ще ви дадем преглед на интеграцията, както и какво би могло да означава за Nimiq и по-широката връзка между двата проекта.

Какво е Nimiq?

Nimiq е децентрализирана платежна система, при която монетата NIM се транзактира като прехвърляне и съхраняване на стойност. Едно от нещата, които отличават Nimiq от другите криптовалути, е тяхната иновативна базирана на браузър блокчейн, която позволява на потребителите да се свързват директно без никакви тромави инсталации.

Този подход без инсталиране дава на потребителите на Nimiq, че „просто работи“ и това е комбинирано с акцент върху лекотата на използване и опростяването на нещата. С други думи, Nimiq е криптовалута, създадена за масите, а не само за технологично разбиране.

Nimiq & Доверете се на портфейла

Токенът NIM е интегриран в Trust Wallet, един от водещите портфейли с много монети за Android и iOS, на 27 март 2019 г.. Trust Wallet е придобит от Binance в края на юли 2018 г. и наскоро е интегриран в Binance DEX.

Сделка на Binance Trust Wallet

Основателят на Trust Wallet Виктор Радченко с изпълнителен директор на Binance CZ след придобиване на Trust Wallet.

Интеграцията на NIM може да се разглежда или като една от многото интеграции в Trust Wallet или като първа стъпка към нещо много по-голямо. Причината, поради която интеграцията на NIM е малко по-различна от другите криптовалути, е, че в момента Nimiq работи върху технология, която може да добави голяма стойност към Trust Wallet.

? Каква е тази технология?

В края на февруари 2019 г. Nimiq обяви, че е създал план за нов мост от крипто към fiat, наречен Nimiq OASIS. Това позволява трансфери на стойност между крипто и традиционните банкови екосистеми, без да се използва среден човек като криптопроцесор за плащане.

Това е огромна сделка, когато имате предвид, че дори децентрализираните борси като Changelly приемат фиатни депозити само чрез платежни процесори като Simplex, които таксуват до 5% от депозитите.


Това, което прави решението Nimiq OASIS способно да свързва традиционните банкови и криптосистеми е, че позволява действителната фиатна валута като EUR да бъде съвместима с блокчейн.

Nimiq OASIS е още по-забележителен, когато смятате, че целият процес позволява на потребителите да купуват или продават криптовалута, без частните ключове на крипто актива да напускат притежателите или централизиран посредник, който някога да контролира двата активи, които се разменят.

Това прави решението идеално за всяка крипто платформа, която иска да предложи на своите потребители крипто-към-фиат суапове.

Nimiq OASIS има датата на пускане в експлоатация на Q4 2019; мишена със значително вещество към нея. Вече Nimiq обяви партньорства с WEG Bank AG (които можете да видите на официален уебсайт на WEG Bank) и Agora.Trade, която е лидер на борсата без лични права от списъка на „Форбс 30 под 30“ Рето Trinkler.

Не е тайна, че WEG Bank е изключително приятелски настроена към криптовалута както Litecoin, така и Tokenpay, които вече притежават дял в германската банка.

WEG Bank обявява Nimiq

Съобщение от WEG Bank за партньорство Nimiq

Първата итерация на Nimiq OASIS има за цел да свърже традиционната банкова мрежа чрез WEG Bank и криптовалутната екосистема чрез Agora.Trade. Екипът Nimiq вече заяви, че „визията е да се даде възможност на решението да се мащабира чрез стратегически партньорства и да донесе огромни ликвидни средства“. Това означава, че Екипът Nimiq е отворен за интегриране на Nimiq OASIS в други банки и платформи за криптовалута.

Имайки предвид всичко това, не е чудно, че основателят на Trust Wallet Виктор Радченко е „развълнуван от това ново сътрудничество и признава големия потенциал на Nimiq“. Nimiq OASIS със сигурност носи със себе си много потенциал и стратегическите партньорства вече са налице за производство на работещ продукт.

Все още предстои да видим дали Nimiq ще задълбочи сътрудничеството с Trust Wallet, но със сигурност е интересна опция, която може да има много стратегически смисъл.

Раздаването на 2 милиона NIM

Nimiq провежда специална награда, за да отпразнува интеграцията на NIM в Trust Wallet, като 1000 NIM се раздават на първите 1000 нови потребители, които изтеглете Trust Wallet, добавете NIM като поддържана монета и заявете раздаването. След това 100 NIM ще бъдат раздадени на следващите 1000 нови потребители.

Раздаване на портфейла на Nimiq Trust

Изтеглете Trust Wallet и заявете своя NIM!

Така че, ако искате да се възползвате, по-добре действайте бързо. Стартирането на промоцията и начина на заявяване ще бъдат обявени на Профилът на Nimiq в Twitter. Така че дайте им следене, за да бъдат в крак с известията за промоции и не забравяйте, че първо CoinBureau ви донесе това при вас ?

Доверете се на портфейла & Nimiq: Споделената визия

Портфейлите с много монети като Trust Wallet имат за цел да улеснят потребителите да съхраняват крипто на едно място. В края на краищата, преди тези видове портфейли, държането на портфолио с много различни видове алткойни беше най-малкото досаден процес.

Обикновено притежателите на крипто ще бъдат принудени да създадат множество портфейли и да ги осигурят. Тези дни до голяма степен изчезнаха с възхода на универсалните портфейли и притежателите на крипто вече могат да държат над 100 криптовалути само в един портфейл. Естествено, Trust Wallet видя тази болезнена точка и реши да създаде решение, което да улесни нещата.

Същият дух се разпространява и в Nimiq, като проектът се фокусира върху лекотата на използване, опростените потребителски интерфейси и подход без инсталация. Да, криптовалутата имаше метеоричен ръст на популярността си в края на 2017 г., но крипто пазарите все още са пълни със сложни криптопроекти и платформи, които типичен потребител на интернет трудно разбира и използва.

Както Nimiq, така и Trust Wallet са възприели подход, опростен първо и това може да бъде чудесна новина за по-широкото приемане на криптовалута.

Какво излиза от сътрудничеството?

Споделената визия е едно, изпълнението и генерирането на стойност е друго. Сътрудничеството между Trust Wallet и Nimiq вече създаде следните предимства:

  • Бързо разрастващата се общност на Nimiq получи друга чудесна и проста алтернатива за съхраняване на техния NIM. Освен това, портфейлът Trust е първото мобилно приложение, което поддържа криптовалутата и е настроено да се превърне в опция за преминаване за потребителите на NIM да извършват транзакции в движение
  • Nimiq разгръща подаръка си Trust Wallet чрез кран в приложението. Тази промоция може да помогне на портфейла допълнително да увеличи значителната си база от потребители.
  • Вратата е отворена за бъдещо изследователско сътрудничество между двата проекта и за установяване на по-дълбоки връзки между двата проекта. В действителност Nimiq възприе подобен подход с Agora.Trade и в резултат на това Nimiq даде възможност на децентрализирания обмен да си партнира с WEG Bank, да участва в Nimiq OASIS и също така доведе до по-задълбочени изследвания с Trinkler Software Албатросен консенсусен алгоритъм. Albatross предоставя план за нов консенсусен алгоритъм с производителност, близка до теоретичния максимум за една верига.

Водени от общността на Nimiq

Ако сте били в крипто пространството, тогава ще знаете, че силата и ангажираността на общността на криптопроекта са ключови за дългосрочния успех.

Невероятното нещо за скорошното сътрудничество на Nimiq с Trust Wallet беше, че членовете на общността на Nimiq Терори и Васкончелос изигра ключова роля за това сътрудничество. Всъщност двамата членове на общността са отговорни за голяма част от работата по разработване на интеграцията на NIM с Trust Wallet и това просто илюстрира колко силно ангажирана е бързо разрастващата се общност на Nimiq.

Проектът Nimiq има история на подкрепа на членовете на общността и това може да се види в тяхната инициатива за финансиране от общността, където членовете се спонсорират и получават подкрепа от Nimiq за осъществяване на проектни идеи за екосистемата. Ето защо те имат една от най-ангажираните общности в криптовалутата и дава на проекта предимство пред останалите конкуренти в криптовалутата.

Последни мисли

Интеграцията на NIM с Trust Wallet има потенциал да доведе до много по-големи неща. Nimiq OASIS със сигурност може да добави стойност към Trust Wallet и има потенциал да разшири списъка си с интеграции с крипто платформи.

Nimiq в момента лети под радара на много ентусиасти на криптовалутите, но неотдавнашното партньорство, сътрудничество и напредък на проектите биха могли да накарат много повече хора да проучат проекта и да разберат неговия потенциал. 2019 г. може да бъде голяма година за Nimiq и със сигурност си заслужава да бъде поставена във вашия списък за наблюдение.

Представено изображение чрез Nimiq

Отказ от отговорност: Авторът притежава малко NIM в портфолиото си и е обезщетен в дългосрочен независим консултантски капацитет от Nimiq. Тази статия не трябва да се тълкува като инвестиционен съвет. Винаги си правете собствени изследвания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map