Nimiq се присъединява към Litecoin и TokenPay, като придобива дял в WEG Bank

На 2 април 2019 г. Nimiq (NIM) обяви, че крипто проектът е придобил 9,9% дял в WEG Bank AG.

Този ход допълнително засилва съществуващото стратегическо партньорство на Nimiq с WEG Bank и Agora. Търгувайте на потенциално революционен мост крипто-към-фиат.

В тази статия ще разгледаме как всички части от пъзела на Nimiq се съчетават, как това придобиване и партньорство могат да бъдат само началото на по-широко разстройство както за криптовалутата, така и за финтех технологиите.

По-широкото въздействие върху крипто & Fin-tech

Придобиването на Nimiq на дял в WEG Bank означава, че проектът се ангажира да посвети техния талант на най-добър разработчик, за да изпълни плана за иновационен мост крипто-към-фиат, наречен Nimiq OASIS. Това фин-технологично решение е насочено към клиентите и има за цел да го направи свържете традиционната банкова система, чрез WEG Bank, до пазарите на криптовалути, използвайки Agora.Trade.

Партньорство на Nimiq WEG Bank

В единия край на моста имате WEG Bank и Agora.Trade (децентрализирана борса) е в другия край. В центъра на моста е Nimiq OASIS, който свързва банковия и криптовалутния свят заедно и позволява трансфер на стойност между двете екосистеми. Това е възможно благодарение на Nimiq OASIS, което прави фиатните валути като USD или EUR, съвместими с блокчейн.

Сега проблемът с трансфера на стойност между криптовалути и банки съществува откакто Bitcoin беше представен за първи път в света.

Тази болезнена точка видя появата на процесори за плащане на криптовалути като Bitpay и Simplex, които се намесват като посредник, за да преодолеят тези две екосистеми. Наистина, Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano (ADA) наскоро говори за текущото състояние на крипто пазарите и коментира:

Това, което виждаме, е създадена колекция от стандарти [които] неизбежно ще се сближат през следващите три до пет години, за да създадат ситуация, при която можете да премествате информация и стойност между всички тези различни системи – не само Биткойн към Litecoin към Ethereum към Cardanoー но и редовната ви банкова сметка

Nimiq OASIS има за цел да постигне прехвърляне на стойност между криптовалута и нормална банкова сметка. Освен това целевата дата за пускане е Q4 2019 и първата итерация на Nimiq OASIS се стреми да поддържа Bitcoin, Ethereum и NIM. Потенциалът на Nimiq OASIS е почти безкраен, като Екипът Nimiq заявява, че:

Визията на Nimiq е допълнително да разшири обхвата на Nimiq OASIS до други фиатни валути като USD и допълнителни крипто активи, тъй като други банки и криптовалутни платформи също могат да имат възможност да взаимодействат с Nimiq OASIS и да предоставят на своите клиентски бази удобен и евтин начин за покупка или продажба различни криптовалути с банкова сметка

И така, накратко, планът на Nimiq OASIS има за цел да предостави по-лесен и евтин начин за хората да купуват и продават криптовалути, използвайки своята банкова сметка. Това елиминира необходимостта от криптопроцесори за плащане и може да премахне допълнителен слой такса. Това само по себе си е много разрушително, но има и още.

Nimiq OASIS може също така да позволи обработването на транзакции без един централизиран посредник (като борса или процесор на плащане), контролиращ двата активи, които се разменят, и без частните ключове на крипто актива някога да бъдат поверени на трета страна.

Може би всичко това звучи като дума салата, но помислете за ситуацията с QuadrigaCX по-рано през 2019 г. и как $ 190 милиона в крипто активи стана недостъпен за размяната.

Quadriga Lost Keys

Този брой демонстрира ползата от собственика на крипто, който никога не се доверява на личните си ключове на никой друг. Всъщност, ако всички тези потребители на QuadrigaCX са държали свои собствени частни ключове, тогава те все още ще имат достъп до крипто на стойност 190 милиона долара.

Участието на WEG Bank в плана на Nimiq OASIS е от решаващо значение, тъй като това е начинът, по който Nimiq OASIS може да осъществи достъп до незабавната мрежа SEPA и да даде възможност за покупка или продажба на крипто с която и да е банкова част от тази мрежа.

Това означава, че потребителите не би трябвало да имат сметка в WEG Bank, за да използват Nimiq OASIS. Партньорството на Nimiq и придобиването на дял в WEG Bank демонстрират ангажимента да се постигне успех на това финтехнологично решение.

Още за Nimiq OASIS тогава среща окото?

В момента има малко банки, които искат активно да работят с проекти за криптовалута или да разработват решения, базирани на крипто. Даването на възможност на клиентите за банкиране на дребно да купуват крипто не звучи толкова голяма сделка, но наскоро органът за финансово поведение във Великобритания публикува доклад и проведе проучване, като попита хората защо не купуват криптовалути.

Невероятните 20% от хората отговориха, че им липсват знания как да купуват криптовалути. Nimiq OASIS може да направи закупуването на крипто толкова просто, колкото изпращането на онлайн банков превод и това подчертава предимствата от улесняване на покупката и продажбата на крипто възможно най-лесно.

В областта на обработката на крипто плащания Nimiq OASIS може да се окаже много разрушителна сила. Причината е, че много търговци не искат да използват процесор за крипто разплащане като Simplex поради такси до 5%.

Сега много онлайн търговци използват средни нетни маржове като ниско от 0,5% до 3,5%. Това е огромен стимул за много търговци да приемат криптовалути, а за някои приемането на крипто плащания може дори да доведе до загуба на търговеца.

Банер Nimiq Oasis WEG

Изображение чрез Nimiq

С Nimiq OASIS идва потенциалът за значително по-ниски такси чрез премахване на криптопроцесорите за плащане като посредници. Nimiq OASIS има потенциал да разпространи по-широкото приемане на криптовалути от страна на търговците, като предложи по-евтина алтернатива.

Пазарът на стабилни монети също може да бъде повлиян. Днес тези пазари възлизат на около 2,8 млрд. Долара, като основният случай на използване на стабилни монети е да се хеджират срещу волатилността на крипто.

Този хедж обаче носи някои рискове, ако хората използват определени популярни, неревитирани стабилни монети. Nimiq OASIS може да предложи на крипто ентусиастите различна алтернатива на хеджирането срещу пазарите с действителен фиат.

Никой всъщност не знае колко големи са пазарите за извънборсово крипто. Мнозина обаче се съгласяват, че обемът на извънборсовите бюра е по-голям от този, сключен на борсите за криптовалута. Ако не сте сигурни какви са извънборсовите пазари, това е просто един сложен начин да се каже, че купувачите на крипто с фиат са съчетани с продавачи на крипто, които искат да продават за фиат валута.

Обикновено тези пазари са запазени само за транзакции с висока стойност и извънборсовият брокер взема част от транзакцията, за да осъществи всичко това. Ако Nimiq OASIS постигне високи нива на ликвидност, тогава може да предложи на настоящите извънборсови купувачи и продавачи алтернативна опция за своите сделки и да даде възможност на Nimiq OASIS да изяде пазарен дял извън борсата..

От неотдавнашното придобиване на дял на Nimiq, WEG Bank допълнително засили партньорството си с Nimiq и това може да има много стратегически смисъл, когато знаете, че банката се фокусира върху разширяването в крипто нишата. Матиас фон Хауф, главен изпълнителен директор на WEG Bank AG, продължи със следния коментар.

През последните 12 месеца разглеждахме различни начини да разширим основните си банкови дейности в блокчейн общността. С Nimiq успяхме да разработим не само ориентировъчен интерфейс за плащане, който има потенциал да революционизира начина, по който се справяме с криптовалутите, но и иновативно и мощно партньорство

WEG Bank не само играе критична роля в решението на Nimiq OASIS, но придобиването на дял в банката отваря и други възможности за Nimiq. Известни криптопроекти като Litecoin и Tokenpay вече са съществуващи акционери и двадесет проекта за криптовалута са настроени да бъдат избрани за корпоративни сметки в WEG Bank, като Lisk вече е потвърден.

Връзката с WEG Bank със сигурност носи потенциал за Nimiq да развие още по-значими партньорства и усилия за сътрудничество.

Кратък преглед за Nimiq

Трябва да се знае, че Nimiq OASIS е само една инициатива, която съставлява проекта Nimiq. Nimiq е децентрализирана платежна система с обширна екосистема от приложения, в която токенът NIM се използва като съхранение и прехвърляне на стойност.

Разбира се, това звучи много подобно на многобройните други системи за крипто разплащания като Dash.

Въпреки това, Nimiq се различава със своята модерна блокчейн, базирана на браузър, която позволява на потребителите да се свързват с нея, използвайки само уеб браузър. Това създава изживяване без инсталиране, насочено към лекота на използване. Nimiq също комбинира този подход, като стига до изключителни размери, за да направи потребителските интерфейси лесни и лесни.

Този подход и акцентът върху простотата са вдъхновени от визията на Nimiq за създаване на криптовалута за масите, а не само за разбиране на технологиите. Фокусът върху лекотата на използване вероятно е мъдра стратегия, като се има предвид, че компании като Apple са успели да постигнат изумителни темпове на приемане на продукти, като поддържат нещата възможно най-прости за потребителите. Nimiq е изграден с подобен дух и това може да се види в целия проект.

Екосистема Nimiq WEG

Изображение чрез Nimiq

Екосистемата Nimiq е пълна с екипи и най-добрите идеи от общността Nimiq.

Nimiq създаде уебсайт за заплащане с едно кликване без триене, където можете да се докоснете до маркови стоки. Въпреки това, един от най-обещаващите компоненти на екосистемата е нов поток за плащане, който трябва да бъде пуснат скоро, за да позволи на различни магазини за електронна търговия по света да приемат NIM като начин на плащане. Това може да бъде критична част от бъдещето на Nimiq, ако се комбинира с Nimiq OASIS и това може да предостави на търговците жизнеспособна алтернатива на процесорите за крипто плащане.

Ако разгледате форума на Nimiq, ще можете също да видите, че изглежда вече се изготвят планове за осиновяване на търговци, като Nimiq публично разкрива списък с търговски цели.

Екосистемата Nimiq включва също многобройни бакшиши за платформи като Reddit, Twitter, Twitch, Telegram и Discord. Той дори има базирана на браузър игра Crypto-Tamagotchi.

Придобиването и стратегическото партньорство на Nimiq с WEG Bank може да се разглежда като интелигентен трамплин за по-нататъшно разширяване на екосистемата на проекта, като същевременно се подобри случаят на използване като платежна система. Работата на Nimiq все още не е свършена. Изглежда обаче, че има много обещания и потенциал там и може би си струва да се следи отблизо развитието на проектите.

Какво е WEG Bank?

WEG Bank е немска банка, основана от главния изпълнителен директор Матиас фон Хауф. Банката си спечели репутацията на една от най-добрите институции в германския банков сектор за недвижими имоти и насочи вниманието си към експанзия в корпоративния, крипто и сектора на дребно.

Банер на WEG

Изображение чрез WEG банка

С Nimiq на борда изглежда, че проектът може да изиграе ключова роля, за да помогне на WEG Bank да се разшири на пазарите на криптовалути и да даде предимство пред други банки с по-малко прогресивно мислене.

Кои са Agora Trade?

Agora.Trade е децентрализирана борса под швейцарска и малтийска собственост. Те се ръководят от Forbes 30 под 30 списъка Reto Trinkler. Борсата също си партнира с WEG Bank чрез тяхната връзка и участие в Nimiq OASIS.

В допълнение, Reto си сътрудничи и с други модерни блокчейн изследвания с Nimiq чрез другата си компания, наречена Trinkler Software. Изглежда, че това сътрудничество дава плодове с предложеното Албатросен консенсусен алгоритъм е първото нещо, което е излязло от това сътрудничество.

Albatross е нов консенсусен алгоритъм за доказателство за залог и се смята, че той може да изпълни близо до теоретичния максимум за една верига. Понастоящем това изследване е подложено на тест, но може да осигури основа за Nimiq да премине към доказателство за участие в бъдеще.

Заключение

Nimiq OASIS има потенциала да играе голяма роля в оформянето на бъдещия пейзаж на по-широкия крипто и фин-технологичен сектор. Придобиването на дял в WEG Bank допълнително подкрепя ангажимента на Nimiq за предоставяне на Nimiq OASIS и стратегическите партньорства както с WEG Bank, така и с Agora-Trade.

Това също така отваря вратата за Nimiq да създаде допълнителни партньорства със същество, като Litecoin и Tokenpay вече са заинтересовани страни, някои от двадесетте криптопроекта, определени да бъдат избрани за корпоративни акаунти, може да синергизират добре с Nimiq и да доведат до още повече бъдещи сътрудничества.

Трябва обаче да се отбележи, че Nimiq OASIS е само план в момента и че първата транзакция на Nimiq OASIS не се очаква до Q4 2019. Понякога работата по разработката отнема повече време от очакваното и че целевата дата със сигурност не е фиксирана.

Особено интересното за Nimiq OASIS е, че никога не е било предназначено да се използва изключително за NIM. От самото начало се очаква подкрепа за Bitcoin и Ethereum, като Nimiq вече предполага, че визията е да се даде възможност за поддръжка за други криптовалути. Това означава, че ефектът на Nimiq OASIS може да бъде усетен на целия крипто пазар в бъдеще.

Ако Nimiq OASIS успее с помощта на WEG Bank и Agora.Trade, със сигурност ще бъде интересно да се види дали това финтехнологично решение започва да променя отношението на другите банки към криптовалутите. Може би WEG Bank ще бъде първата от многото, която ще възприеме тази нова технология?

Само времето ще покаже какво ще бъде истинското въздействие на Nimiq …

Въпреки това, като се има предвид мащаба на възможното прекъсване, може би е добра идея да се следи по-отблизо проекта и да се следи развитието на проекта.

Представено изображение чрез Nimiq

Отказ от отговорност: Авторът притежава малко NIM в портфолиото си и е обезщетен в дългосрочен независим консултантски капацитет от Nimiq. Тази статия не трябва да се тълкува като инвестиционен съвет. Винаги си правете собствени изследвания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me