Най-добрите портфейли на Cosmos ATOM: 7 най-безопасни опции за съхранение и залагане

Cosmos (ATOM) е проект, който се опитва да реши проблемите на мащабируемостта & оперативна съвместимост, измъчваща блокчейн. Те искат да изградят „интернет на блокчейн“ …

Един от първите блокчейни, изградени на Cosmos, е Cosmos Hub и неговият роден маркер е ATOM. Той не се използва като запас на стойност или като обменна среда, а вместо това се използва за залагане в мрежата на Космос.

Като се има предвид, че ATOM се използва основно за залагане, е критично важно да се намери най-добрият и сигурен портфейл за съхранение на ATOM токени.

В този пост ще ви дам 7 най-добри портфейла на ATOM на пазара. Също така ще ви дам няколко най-добри съвета, когато става въпрос за безопасно съхранение на вашия ATOM.

Топ 7 портфейла на ATOM

Cosmos е построен върху ядрото Tendermint и като такъв е напълно роден блокчейн. За разлика от много други проекти, които са вдигнали ICO, ATOM не е издаден на блокчейн Ethereum. Това означава, че може да има по-малко портфейли, които поддържат ERC20 токени.

Независимо от това, в момента има няколко опции за потребителите да съхраняват крипто ATOM. Моите критерии се основават най-вече на сигурността, поддръжката за разработчици и удобството за потребителя на избрания портфейл.

Сега това може да не е изчерпателен списък, тъй като може да има други портфейли, за които сте установили, че твърдят, че поддържат ATOM. Ако ще използвате тези портфейли, уверете се, че той има широка подкрепа от общността, преди да изпратите вашите монети там.

Като се има предвид това, нека да скочим.

Ledger Nano S (Хардуерен портфейл)

Що се отнася до сигурността на портфейлите, нищо не може наистина да победи ефективността на хардуерния портфейл. Ledger Nano е може би най-известният хардуерен портфейл в момента на пазара. Той поддържа над 1000 монети и жетони с разширяваща се пътна карта.

Ползата от използването на хардуерен портфейл е, че вашите лични ключове винаги се съхраняват на устройството в студена среда. Когато трябва да подпишете транзакцията, ще го направите на устройството и то никога няма да бъде изложено на онлайн среда.

Устройството Ledger ще се свърже с вашия компютър чрез USB кабел, където можете да управлявате вашите монети. Въпреки че има приложение Ledger Live, което можете да използвате за управление на всичките си други монети, това не може да се използва за управление на ATOM в портфейла. Това става чрез инсталиране на портфейла Lunie, който покриваме по-долу.

Портфейл Ledger Nano ATOM

Вземете своя Ledger Nano X от официалния магазин

Ако някога сте загубили вашето устройство Ledger Nano, можете също да го възстановите чрез използването на началните думи, които сте настроили, когато за първи път конфигурирате устройството. Ето защо е важно да сте сигурни, че ги съхранявате на сигурно място и архивирате.

Най-добър съвет &# 128175 ;: Когато купувате хардуерно устройство, не забравяйте да го купите от официалния магазин и не използвайте трети страни продавачи. Тези устройства могат да бъдат фалшифицирани.

В момента има две различни Ledger устройства, които можете да закупите. Входното ниво е Ledger Nano S, което трябва да е достатъчно, за да съхраните вашия ATOM. Понастоящем това струва $ 41, което го прави един от най-достъпните хардуерни портфейли в момента на пазара.

Въпреки това, Ledger Nano X също може да бъде разгледан. Това може да поддържа много повече приложения едновременно, което означава, че не е необходимо винаги да инсталирате и деинсталирате приложения за монети, когато ги използвате. Той също така има поддръжка за допълнителни монети и е активиран Bluetooth. Той обаче идва с цена от 119 долара.

Както споменахме, ще трябва да използвате портфейла Lunie или Cosmostation, за да управлявате вашите монети на вашия компютър. Ако искате инструкции как да направите това, това удобен водач трябва да покрие всичко.

Lunie (уеб и мобилен портфейл)

The Портфейл на Луни беше официалният портфейл с отворен код, разработен от екипа на Cosmos. Оттогава Lunie е отделена като отделна компания, която продължава да се развива в портфейла. Като се има предвид, че за първи път е разработен от екипа на Cosmos, той може би е най-подходящ за достъп до пълните предимства на мрежата.

Портфейлът Lunie може да се използва за съхранение и за залагане на токени ATOM. Той е проектиран да бъде изключително лесен за ползване и дори новите потребители на криптовалута ще могат лесно да управляват своите ATOM токени в портфейла на Lunie. Потребителите могат да участват и в управлението на Cosmos чрез портфейла Lunie.

портфейл lunie ATOM

Потребителският интерфейс на наскоро стартиралия Lunie Wallet

Този портфейл, който не е задържан, поддържа сигурни частните ключове и фразите за засяване. Предлага се като уеб портфейл, разширение на браузъра, а наскоро беше пуснато за мобилни устройства с Android и iOS.

Внимание ⚠️: Когато използвате Lunie Web Wallet, трябва да се погрижите да сте на правилния URL адрес (app.lunie.io). Това се дължи на заплахата от фишинг атаки и други тактики за социално инженерство.

Един от най-добрите случаи на използване на портфейла на Lunie е, че можете да заложите ATOM. Като се има предвид, че Cosmos Hub е блокчейн Proof-of-Stake, можете да спечелите възвръщаемост на залозите и в процеса да помогнете за гарантиране на сигурността на мрежата.

Lunie работи и върху това портфейлът им да е съвместим с всички залагащи монети, което е нещо вълнуващо, което да очакваме с нетърпение в бъдеще. Ако искате да бъдете информирани за напредъка на портфейла отпред, можете да проследите техния официален блог.

Trust Wallet (мобилен портфейл)

Trust Wallet е добре познат мобилен портфейл, с версии, налични както за потребители на iOS, така и за Android. В допълнение към подкрепата си за токена ATOM, той е популярен и като официален портфейл на екосистемата Binance. С Trust Wallet вашите лични ключове и семена никога не напускат устройството ви.

Trust Wallet позволява залагане на ATOM токени и можете да закупите ATOM директно от Trust Wallet, което е изключително удобно. Потребителите оценяват също съвместимостта с Binance DEX, която дава достъп до лесна търговия. Освен това, Trust Wallet има вграден уеб3 браузър, позволяващ взаимодействие с децентрализирани приложения от приложението на портфейла.

Trust Wallet е наличен както на iOS, така и на Android устройства. Исках да разбера обратната връзка, която портфейлът получава от тези, които са инсталирали приложението. Затова попаднах в iTunes store и обратната връзка с Google play store.

Ratins Trust Wallet ATOM

Оценки на Trust Wallet. Източник: iTunes & Google Play

Както можете да видите, потребителите харесваха портфейла с положителни отзиви. Още нещо обнадеждаващо е, че когато потребителите са имали оплакване, екипът на Trust Wallet бърза да отговори на техните опасения.

Друго наистина важно предимство на Trust Wallet е като портфейла Lunie, той е напълно отворен код. Това означава, че кодът е достъпен за всички и може да бъде одитиран напълно, което повишава сигурността на портфейла. Можете да видите Trust Wallet програмен код тук.

Портфейл Guarda

The Портфейл Guarda е мултивалутен портфейл на трета страна. Това означава, че освен ATOM, можете да съхранявате и до 10 000 други токена и монети – доста обширни.

Портфейлът се предлага на настолни компютри и мобилни устройства и се поддържа в повечето операционни системи. Също така трябва да отбележите, че винаги контролирате вашите лични ключове, а за тези от вас, които искат да надстроят сигурността си, това е опция и чрез поддръжка на нано книга.

Нещо друго, което можете да направите на Guarda, което не може да се направи на останалите портфейли, е да обмените вашия ATOM. Точно там, в портфейла, можете да замените крипто за друг тип криптовалута.

Космос Гуарда

Екранни снимки на портфейла Guarda на настолни компютри / мобилни устройства

За тези от вас, които искат да залагат своя ATOM, можете да го направите и тук в портфейла на Guarda. Настройването на залагането на портфейла е доста лесно, ако следвате тези стъпки. Може също да забележите, че залагането се поддържа на множество други криптовалути като Tezos, NEO и Komodo.

Друга наистина добра функция за портфейла е, че имате и поддръжка на клиенти, към която можете да се обърнете, ако се борите с някоя от функциите на портфейла. Те също имат доста огромен Telegram канал с колеги от общността.

Говорейки за това, отзивите за портфейла на Guarda изглеждат доста положителни и потребителите имат добър опит с него. Можете да видите точно какво казват в техните отзиви за магазини за приложения. За тези, които са имали проблеми, екипът на Guarda изглежда реагира незабавно.

Още нещо, което ще оцените при този портфейл е, че той е с отворен код. По-голямата част от кода зад портфейлите им е наличен в техния GitHub. Това означава, че по-широката общност на разработчици е успяла да провери кода и да се увери, че той е надежден и сигурен.

Портфейл Cosmostation (настолен и мобилен)

Портфейлът Cosmostation е достъпен за iOS и Android мобилни устройства и като децентрализиран уеб портфейл, който може да се използва с Ledger Nano S. Освен това е напълно отворен код, което означава, че кодът е отворен на обществен преглед.

Освен че е проверен валидатор на Cosmos Hub, портфейлът работи и като универсален портфейл за залагане, с поддръжка за редица монети за залагане. В момента той поддържа ATOM, IRISnet, Terra и Tendermint-базирани блок-вериги.

С помощта на портфейла Cosmostation можете да залагате ATOM токени, както и редица други токени и да започнете да печелите награди. Залагането работи чрез делегиране на Cosmostation и е изключително сигурно.

Портмонета Cosmostation ATOM

Cosmostation Web & Мобилни портфейли

Чрез залагане през Cosmostation получавате непроницаема структура за предотвратяване на различни атаки върху валидаторния възел и 24/7 мониторинг на злонамерен трафик, влизащ и излизащ от възлите на Cosmostation.

Както беше споменато, Cosmostation работи и с устройството Ledger Nano. Това означава, че можете да държите вашите лични ключове на Книгата, докато делегирате, за да печелите възвръщаемост на залозите. Също така си струва да се отбележи, че Cosmostation обмисля да внедри хардуерен модул за сигурност, който ще защити цифровите ключове.

Wetez Wallet (мобилен портфейл)

The Портфейл Wetez започна като портфейл за залагане Tezos (XTZ), но е надграден, за да поддържа редица залози за залагане, включително ATOM. Понастоящем можете да съхранявате и залагате 14 различни токена, с поддръжка за още 6 в момента в процес на разработка.

За разлика от много други универсални портфейли за залагане, портфейлът Wetez позволява и други упълномощени валидатори да бъдат посочени в портфейла като опция за делегиране. Той също така дава възможност за участие в управлението на мрежата Cosmos.

Wetez Wallet ATOM

Снимки на екрана на Waltez Wallet от iTunes Store

Портфейлът Wetez е достъпен както за мобилни устройства с iOS, така и за Android. Портфейлът осигурява допълнителна сигурност със защита от двоен знак чрез своята система за управление на ключове. Те също така обещават денонощна ангажираност за непрекъсната работа от техните залагащи възли, както и ниска латентност с техните високоефективни сървъри.

За съжаление изглежда, че портфейлът Wetez не е с отворен код. Това означава, че не можете самостоятелно да проверите надеждността на кода. Това е особено важно, тъй като делегирате вашия ATOM, за да гласуват възлите.

imToken Wallet (мобилен портфейл)

И накрая, но със сигурност не на последно място, имаме портфейл imToken, който се зарежда с полезни функции. В допълнение към поддръжката си за ATOM токени, той има и поддръжка за Bitcoin, Ethereum и други токени.

Понастоящем се предлага само като мобилен портфейл и в двата iOS и Google Play магазин. Отзивите в магазина на iTunes изглеждат като цяло положителни, въпреки че са малко по-разнообразни в Google Play Store.

Портфейлът imToken има вградена поддръжка за децентрализиран обмен, така че можете да обменяте токени, без никога да напускате портфейла си. Това е за разлика от другите функции за обмен, които съм виждал в портфейли на трети страни, тъй като можете да направите суапа чрез интелигентен договор.

imToken Wallet ATOM

imToken Снимки на портфейла в Google Play Store

Това е децентрализирана борса, наречена Tokenlon, която е изградена по протокола 0x за Dexs. Ако някой вярва на данните за търговия, изброени на уебсайта, те са извършили над 16 милиона долара обем през последния месец с общо 9 000 транзакции.

В допълнение към функцията за децентрализиран обмен имате и браузъра dApp, който ви позволява да взаимодействате с dApps в приложението. Например можете да използвате системата за цифрова самоличност, която ви позволява да влезете във всяко dApp за целите на KYC – без съмнение спестяване на време.

За допълнителна сигурност портфейлът позволява студено съхранение на жетони или те също предлагат хардуерното устройство imKey. С imToken ще можете лесно да обменяте и залагате токени, печелейки до 20% годишна възвръщаемост на заложените ви активи.

Заключение

И ето го. Моят списък с 6-те най-добри портфейла за съхранение на вашия ATOM. С увеличаването на приемането на екосистемата Cosmos също ще се търсят портфейли на ATOM. Следователно този списък вероятно ще се разшири през следващите месеци.

Ако търсите най-сигурната алтернатива, тогава наистина не можете да победите предимствата на хардуерен портфейл като Ledger Nano. Също така ще можете да залагате ATOM и да участвате в управлението чрез портфейлите Lunie или Cosmopolitan.

Разбира се, можете също така просто да използвате тези портфейли, поне за начало. Като се има предвид, че те имат мобилни приложения, можете също да наблюдавате позицията си и да наблюдавате възвръщаемостта на залозите си, докато сте в движение. Като алтернатива, ако искате портфейл, който има повече поддръжка на монети, можете да използвате Trust Wallet – той все пак има бай-ин на Binance.

Какъвто и портфейл да направите, в крайна сметка изберете, трябва уверете се че следвате сигурността на портфейла 101. Винаги архивирайте вашите начални думи и не забравяйте да ги съхранявате на сигурно място. Проверете отново адреса на браузъра си и избягвайте съмнителни изтегляния.

И, не на последно място, ходл в тайна! Когато някой знае, че държите крипто, вие ставате цел.

Най-добрите места за закупуване на ATOM

  • Binance Exchange
  • Кракен
  • Хуби
  • Bittrex

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me