Най-добрите портфейли Algorand: 5 сигурни опции за залагане ALGO

Algorand (ALGO) е един от най-новите и най-горещите проекти за криптовалута в космоса. Целият интерес към проекта доведе до голямо търсене на тяхната валута ALGO.

Мрежата Algorand е децентрализирана, без разрешения, блокчейн с отворен код, разработена от екип от изследователи, математици и икономисти. Algorand също е доказателство за залагане на блокчейн, което означава, че потребителите могат да печелят стабилни доходи за залагане на крипто.

С толкова голямо търсене за съхраняване и залагане на ALGO, има остра необходимост от сигурни портфейли.

В този пост ще разгледам 5 от най-добрите портфейли на Algorand. Също така ще разгледам тяхната функционалност за залагане и ще ви дам няколко най-добри съвета, когато става въпрос за залагане и осигуряване на вашия ALGO.

Топ 5 най-добрите портфейли ALGO

Преди да се потопим в избор на портфейла, е важно да обясним основните критерии, когато става въпрос за избор на „най-добрия“ портфейл.

От моя гледна точка портфейлът първо трябва да е в безопасност. Но той също трябва да бъде силно функционален и добре поддържан от разработчиците. Трябва да има и доста прилична репутация сред общността. Вашите колеги потребители на ALGO често са най-добрият ви ресурс.

Сега, като се има предвид, че Algorand беше стартиран като своя собствена блокчейн, няма толкова много поддръжка на портфейла, колкото ще намерите при други монети, които са или изградени върху друга верига, или са раздвоени от нея. Като каза това, все още има достоен избор, от който да избирате.

Ето 5 от най-добрите портфейли на Algorand (по ред на предпочитанията).

Ledger (Хардуерен портфейл)

Ledger е може би най-известният хардуерен портфейл и според мнозина е и най-добрият и най-сигурният. Няма да вземем това решение, но можем да кажем, че хардуерните портфейли са най-добрият начин, когато търсите сигурност на вашите монети, и Книгата със сигурност не е изключение от това. Той може напълно да изолира вашите лични ключове и всякакви лични данни, като гарантира, че хакерите не могат да компрометират притежанията ви.

Докато Ledger Live не поддържа Algorand, Nano S и Nano X имат нива на поддръжка за криптовалутата, включително възможността да залагате вашия ALGO от портфейла. Nano S се сдвоява с уеб базирания портфейл MyALGO, докато Nano X може използван с мобилния портфейл Algorand Core.

Портфейл Ledger Nano Algorand


Вземете своя Ledger Nano X от официалния магазин

Освен интеграцията на Ledger и възможността да залагате ALGO от хардуерния портфейл, потребителите получават достъп до солидните функции за сигурност, предлагани от Ledger портфейлите.

Това включва персонализираната операционна система BOLUS, която предотвратява злонамерени атаки върху портфейла, както и интегрирания защитен чип, предназначен да увеличи максимално сигурността на личните ключове на всеки потребител. Освен това Ledger е сертифициран от ANSSI, една от водещите френски агенции за киберсигурност.

Внимание ⚠️: Винаги се уверете, че купувате устройството си от официалния магазин на книгата. Известно е, че продавачите на трети страни фалшифицират дневниците.

Хардуерният портфейл на Ledger също е доста полезен за тези, които държат повече от една криптовалута, тъй като в момента има поддръжка за над 1200 различни криптовалути, много от които също подредени в книгата.

Те включват популярните криптовалути Tezos (XTZ) и Tron (TRX). Като цяло Ledger позволява залагане на до 7 различни монети едновременно и награди могат да бъдат спечелени чрез Ledger Live или чрез управление на външен портфейл.

Портфейл MyALGO (уеб портфейл)

The Портфейл MyALGO е уеб-базиран портфейл, проектиран от Rand Labs, специализиран екип по технологията Algorand. Портфейлът е сигурен и лесен за използване интерфейс за съхранение на ALGO, а също така може да се свърже с хардуерния портфейл на Ledger за допълнителна сигурност на вашите монети.

Тъй като MyALGO Wallet е уеб-базиран, той може да се използва с всяка от основните операционни системи и с всеки от основните уеб браузъри и дори можете да получите достъп до него от вашите iOS и Android мобилни устройства.

Потребителски интерфейс на MyALGOWallet

Потребителски интерфейс на MyAlgo Wallet

Портфейлът MyALGO е един от най-лесните начини да изпращате и получавате ALGO, да следите всичките си активи и да организирате, проследявате и управлявате всичките си портфейли Algorand. По отношение на сигурността портфейлът е създаден с клиентски интерфейс, който поддържа частните ключове защитени на потребителското устройство. Частните ключове са надеждно кодирани и никога не напускат локалното устройство.

Разбира се, можете да използвате MyALGO Wallet за залагане на ALGO токени. И в бъдещи версии на портфейла потребителите ще могат да сменят своите ALGO с USDT, BTC и други криптовалути направо от портфейла.

Algorand Core Wallet (мобилен портфейл)

Алгоранд ядро портфейл е мобилен портфейл и може да бъде изтеглен за устройства с Android от магазина на Google Play, а за устройства с iOS от магазина за приложения на Apple. Като официален портфейл на Algorand, той непрекъснато се разработва, като редовно се добавят нови функции.

Естествено е възможно този портфейл да се използва за залагане и благодарение на алгоритъма Algorand’s Pure Proof of Stake наградите за залагане се печелят веднага след депозиране на ALGO в портфейла.

Наскоро портфейлът добави поддръжка за Ledger Nano X, което го прави една от първите Bluetooth интегрирани криптовалути. Използването на Ledger Nano X осигурява допълнителна сигурност за средствата чрез възможността за удостоверяване и упълномощаване на транзакции чрез мобилния портфейл Algorand, като същевременно осигурява опция за студено съхранение за създаване и съхраняване на частни ключове офлайн.

Портфейлът включва също пълна и пълна интеграция с генерирани от потребителя Algorand Standard Assets. В момента, в който е създаден такъв персонализиран актив, той се поддържа от портфейла и е достъпен.

Algorand Core Wallet

Algorand Core Wallet в Google Магазин за игри.

Тези активи имат предимството на 4 секунди мрежови скорости и потребителите на портфейла могат да преглеждат активите на други потребители на портфейла. Това е чудесен начин за взаимодействие с блокчейна Algorand и в рамките на 5 минути може да бъде създаден и напълно разпределен нов актив.

Другите отлични функции включват възможността да преглеждате всички потребители, които държат право на един екран, без да е необходимо да превключвате между акаунти. Портфейлът се предлага и с вграден калкулатор, който показва точната стойност в щатски долари на всички притежания на АЛГО в портфейла. Наградите се виждат лесно в портфейла и потребителите дори могат да изберат да активират известията, така че да не пропускат никакви прехвърляния или актуализации.

Като цяло Algorand Core Wallet е отличен избор за съхранение на ALGO по сигурен начин. Потребителите могат да се възползват от незабавното залагане, предоставено от портфейла, за да се възползват от съставянето, а също така могат да се свържат с устройство Ledger Nano X за допълнителна сигурност. Също така оценяваме факта, че това е официален портфейл и е в непрекъснато развитие, за да добави нови функции и да подобри сигурността.

Atomic Wallet (Desktop & Подвижен)

Атомният портфейл е портфейл на трета страна, създаден от същия екип, който ни донесе крипто борсата Changelly. Тъй като има вградена поддръжка на Changelly, потребителите могат бързо и лесно да обменят между повече от 60 различни криптовалути.

В допълнение, потребителите могат да съхраняват повече от 500 различни монети в портфейла, включително Algorand. Портфейлът се предлага както в настолна, така и в мобилна версия, с поддръжка за Windows, Mac и Linux за настолната версия и за iOS и Android за мобилната версия.

Въпреки че това е портфейл на трета страна, той се доказа като сигурен и много потребители оценяват липсата на одобрения или регистрация от KYC за използване на портфейла и неговата услуга за обмен.

Преглед на атомния портфейл

Поддръжката на атомния портфейл за Algorand

Разбира се, потребителите поддържат пълен контрол над активите си, като частните ключове за портфейла се кодират и съхраняват локално на устройството. Портфейлът Atomic се предлага и с екип за поддръжка на клиенти, който е на разположение 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, за да помогне при всякакви проблеми, които могат да възникнат при изтегляне, създаване или използване на портфейла.

В допълнение към предлагането на възможности за суап за над 60 криптовалути, потребителите могат да закупят и 12 различни криптовалути, включително BTC, LTC и USDT в собствените си местни валути. Въпреки че Algorand не се поддържа за покупки, потребителите могат просто да закупят BTC или USDT и след това да използват вградената функция за суап, за да обменят за ALGO.

Затворен източник &# 128104;&# 127996; ‍&# 128187 ;: Важно е да се отбележи, че Atomic Wallet не е 100% отворен код, което означава, че кодът не е проверен от общността. В последната си история обаче не е имало нарушения на сигурността.

И накрая, да не забравяме, че потребителите могат да залагат ALGO в портфейла Atomic. Също така е възможно да заложите 8 други криптовалути, включително Tezos (XTZ), Tron (TRX) и Cardano (ADA).

Освен това портфейлът Atomic има своя собствена криптовалута, Atomic Wallet Coin (AWC). Чрез задържане на AWC в портфейла (минимум 1000 AWC) потребителите могат да получат до 1% обратно в брой на всички борси, направени в портфейла.

Портфейл Coinomi (Desktop & Подвижен)

Coinomi е друг популярен портфейл на трета страна, който има както настолни, така и мобилни версии. Windows, Mac OS и Linux се поддържат за настолната версия, докато Android и iOS и двете се поддържат за мобилни версии.

Coinomi е добре известен, тъй като има поддръжка за над 125 различни блокчейна и хиляди свързани жетони. Естествено това включва Algorand, а портфейлът Coinomi също има поддръжка за залагане ALGO, стига да имате минимум 1 ALGO.

Портфейлът Coinomi се предлага с чудесен набор от функции, включително силно криптиране на частни ключове, които се съхраняват локално на устройството на потребителя. В допълнение към сигурността, портфейлът Coinomi е добре известен със своя фокус върху неприкосновеността на личния живот. За тази цел той не изисква никаква KYC проверка, няма IP асоцииране или свързване на идентичност и никога не проследява транзакции.

Портфейл Coinomi Algorand

Настолен портфейл Coinomi & Мобилни екранни снимки

Потребителите могат да харесат много портфейла, включително интеграцията на Changelly и Shapeshift, за да конвертират лесно голям брой криптовалути точно от портфейла. Портфейлът също така позволява персонализирана настройка на таксите или можете да му позволите да изчислява динамично подходящата такса, за да получи най-добрата стойност по всяко време.

Един недостатък за някои потребители е превключването, направено в края на 2018 г., което направи изходния код за Coinomi затворен. Прозрачността е важна за много потребители на криптовалута и преминаването към затворен код означава, че кодовата база за портфейла вече не може да бъде преглеждана от трети страни.

Algorand е една от шепата монети, които могат да бъдат заложени в портфейла на Coinomi. Докато наградите не се показват като транзакции в портфейла, балансът отразява всички спечелени награди.

Заключение

И там имате петте най-добри места за съхранение на вашите ALGO токени и за получаване на постоянни награди от залагане. Всички портфейли имат свои собствени най-добри характеристики, от сигурност до простота до обмен в портфейла.

Кой портфейл ще изберете зависи от вашите лични предпочитания. Аз лично бих избрал хардуерно устройство на книга, тъй като защитата не може да бъде победена. Алтернативно, основният портфейл е чудесен, ако искате тази възможност за залагане и както Coinomi, така и Atomic портфейлът са идеални, ако искате да съхранявате друга криптовалута.

Възможно е да намерите други портфейли, които поддържат ALGO, които намерите. Ако ги обмисляте, трябва да се уверите, че те имат прилична репутация сред общността и че те са добре подкрепени от разработчиците.

Който и портфейл Algorand да решите да използвате, не забравяйте да спазвате сигурността на портфейла 101. Винаги архивирайте вашите семенни думи и ги съхранявайте на сигурно място. Не изтегляйте подозрителни файлове, които могат да бъдат натоварени със злонамерен софтуер.

И накрая, ходл в тайна. Никой не трябва да знае какво залагате и $ 5 гаечен ключ атака е доста ефективен. &# 128521;

Най-добрите места за закупуване АЛГО

  • Binance Exchange
  • Кракен
  • Bittrex

Представено изображение чрез Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map