Най-добрите онтологични портфейли: Топ 9 най-сигурни опции за съхранение ONT & ONG

Онтологията (ONT) е проект, който създава равностойна доверителна екосистема за обмен на данни и сътрудничество – и привлича доста внимание.

По-конкретно, онтологичната инфраструктура съществува като междусистемна, междуиндустриална и междусистемна екосистема. Подобно на други технологични проекти за блокчейн, онтологията е децентрализирана и работи чрез използването на система с двойни маркери.

Тези два символа са ONT и ONG. Токенът ONT е токенът на транзакцията на мрежата Ontology, докато целта на ONG е подобна на токена GAS на NEO, който по същество позволява на хората да печелят такси за транзакции, когато помагат за поддържане на блокчейна.

Ако използвате блокчейн Ontology или просто инвестирате в токени ONT, ще ви е необходим портфейл за съхранение, а по-долу ще намерите списък с осем от най-добрите места за съхранение на ONT и ONG.

Топ 8 ОНТ & Портфейли ONG

Преди да мога да се придвижа към най-горните портфейли, които можете да използвате, заслужава да се отбележи какви точно критерии използваме, за да оценим тези портфейли.

Това се свежда до редица фактори, включително сигурността на портфейла, поддръжката за разработчици, лекотата на използване и функционалността. Разбира се, може да има портфейли, които поддържат ONT, които не са в този списък. Ако мислите да ги използвате, уверете се, че те имат разумна репутация сред останалата част от общността.

Като се има предвид това, нека се потопим направо в най-горните портфейли (по ред на предпочитанията).

Ledger портфейли (хардуерен портфейл)

Ledger Nano S е добре известен като един от най-добрите хардуерни портфейли за съхранение на много различни криптовалути. Всъщност Леджърът поддържа над 700 различни криптовалути и е сред най-сигурните методи за съхранение на криптовалути и предпазването им от лоши участници.

Докато Nano S е най-достъпният от портфейлите на Ledger, има още Ledger Blue и новия Ledger X, като и двете могат да се използват за съхранение на ONT и ONG.

Ledger Nano Ontology Wallet

Вземете своя Ledger Nano X от официалния магазин

Книгата защитава вашия ONT / ONG от хакери и други лоши актьори по редица начини. Устройството изисква както цифрови, така и физически входове, за да завърши всякакви транзакции, което означава, че е невъзможно да се откраднат средства от книга от разстояние.

Всички данни са криптирани и защитени с ПИН, както и напълно архивирани. Малко е необходимо да се притеснявате, че ще загубите ONT / ONG, съхранявани в книга. Освен това получавате проверки срещу злонамерен софтуер, за да сте сигурни, че устройството не е компрометирано.

Внимание ⚠️: Ако ще купувате устройство счетоводна книга, уверете се, че сте го взели от официалния магазин. Възможно е трети страни да са фалшифицирали устройството.

Портфейлите Ledger осигуряват отлична сигурност, съчетавайки ПИН кодове, криптиране и двуфакторно удостоверяване на транзакции, като изискват както цифрово удостоверяване, така и физическо удостоверяване.

Ledger Nano S е забелязал няколко намаления в цената през 2018 г. и в началото на 2019 г. е на стойност само $ 59. Ledger Nano X е по-усъвършенстваният модел и струва $ 119, докато Ledger Blue ви осигурява авангардна сигурност на сензорния екран, но има доста солидна цена от $ 269,99.

OWallet (настолен портфейл)

OWallet е официалният портфейл на Ontology за настолни компютри и се предлага във версии за Windows, Linux и Mac OS. Това е изчерпателен портфейл за настолни компютри, който позволява не само стандартно управление на портфейли, но и управление на споделено портфейли чрез технология с много подписи. В допълнение към това той може да взаимодейства и с хардуерни портфейли като Ledger и Trezor, за да осигури най-сигурното изживяване.

Разбира се портфейлът позволява на потребителите да изпращат и получават ONT токени. Той също така поддържа съхранението на ONG токени и откупуването на ONG токени. Освен това, той идва с поддръжка за ONT ID.

Тези, които искат да заложат своите токени ONT, могат да го направят чрез OWallet, тъй като той има поддръжка за залагане и управление на разрешения за залог. А портфейлът е интегриран с Changelly и Cryptonex за безпроблемна обмяна на крипто през портфейла.

Онтология Owallet

Потребителският интерфейс на Ontology Owallet

Очаква се бъдещите версии на OWallet да включват допълнителни интеграции на dApp, включително предоставяне на интелигентно компилиране на договори, извикване и други изчерпателни услуги, които ще бъдат полезни за разработчиците на dApp.

Трябва да се отбележи, че инсталирането и използването на портфейла не е най-лесно и Owallet може да не е подходящ за начинаещи потребители на криптовалута. По време на инсталацията портфейлът предлага разширени функции, като например избиране на пътя на файла Keystone. След като портфейлът е настроен, потребителите ще видят подробности относно адреса на портфейла, публичния ключ, салдото на активите ONT и ONG, цената на салдото ONT в щатски долари и други.

Също така е важно да се отбележи, че OWallet е с отворен код. Защо това е важно? Това означава, че кодът е отворен за обществен контрол от хората в общността. Можете да видите целия изходен код за портфейла в публичен GitHub на онтологията.

ONTO (мобилен портфейл)

The ONTO портфейл е официалният мобилен портфейл за проекта Ontology. Това е децентрализиран портфейл клиент, който е натрапчик на екосистемата Онтология. Той не само ви позволява да изпращате, получавате и съхранявате ONT и ONG, но също така позволява на потребителите да създават своя собствена цифрова идентичност в блокчейна Ontology. И всичко това идва със сигурност и защита на поверителността чрез набор от криптографски алгоритми.

Едно от предимствата на сигурността при използването на мобилния портфейл ONTO е, че портфейлът не съхранява нито една от вашите данни. Всички ваши данни, включително всички данни за оторизация и удостоверяване, се съхраняват само локално на вашето устройство. Това предотвратява достъпа до вашите данни от трети страни, освен ако не разрешите такъв достъп.

В допълнение към подкрепата си за активи на ONT, портфейлът е проектиран също така да съхранява активи на ETH, NEO и KLAY. Това дава на потребителите на портфейла допълнителна гъвкавост. И потребителите могат да открият Ontology dApps директно през интерфейса на портфейла.

ONTO Wallet Ontology

Екранни снимки на портфейла ONTO в iTunes

Говорейки за интерфейса на портфейла, наскоро портфейлът ONTO е преработен и резултатът е изчистен външен вид и лесен за използване портфейл. Всяка функция е представена по ясен и лесен за разбиране начин и дори начинаещите ентусиасти в криптовалутата ще намерят портфейла ONTO за интуитивен и лесен за използване.

Въпреки че портфейлът може да се използва за създаване и управление на ONT ID, този ID по никакъв начин не е свързан с портфейла. Има различни функционални модули, които контролират портфейла и ONT ID. Така че портфейлът помага да се управляват активи, докато идентификаторът обхваща разрешения, удостоверяване и самоличност.

Отворен код &# 128104;&# 127996; ‍&# 128187 ;: Въпреки че ONTO може да е най-широко използваният портфейл за онтология, той не е с отворен код. Това означава, че не можете самостоятелно да проверите надеждността на кода.

Също така трябва да отбележим, че портфейлът ONTO има определени ограничения за транзакции. От една страна, всички ONT транзакции трябва да бъдат цяло число, така че минималната ONT транзакция е 1 ONT. В случай на помощния маркер ONG, минималната транзакция е 0,0000000001 ONG.

Мобилният портфейл ONTO се предлага във версии както за устройства с Android, така и за iOS. Той също е посочен в iTunes магазин където можете да видите някои потребителски рецензии. Много потребители се оплакваха от грешки в потребителския интерфейс. Въпреки че окуражаващото беше, че разработчиците ги следват.

Портфейл Exodus

Портфейлът Exodus е портфейл на мулти валута на трета страна, който поддържа онтология. Той също така поддържа над 100 други криптовалути и е достъпен за настолни компютри, Macbook и на мобилни устройства. Подобно на OWallet и ONTO, частните ключове се криптират и съхраняват на устройството.

Exodus също е доста утвърден портфейл, разработен през 2016 г. Той е харесван в общността поради опростения си потребителски интерфейс. Портфейлът е подкрепен и от някои добре познати крипто пионери като Роджър Вер и Ерик Вурхис.

Ако ще съхранявате други криптовалути в Exodus и имате хардуерно устройство Trezor, ще се радваме да разберем, че то се поддържа от Exodus. Можете да съхранявате всичките си частни ключове в Trezor и след това да използвате портфейла Exodus, за да управлявате вашите монети.

Exodus Wallet Ontology

Exodus USPs и основният потребителски интерфейс

Друга доста изискана характеристика на Exodus е функционалността за обмен. Чрез вградената ShapeShift интеграция можете да обменяте вашия ONT за която и да е друга от поддържаните криптовалути. Предимството на това е, че не е нужно да изпращате монетите си на централизирана борса, за да извършите преобразуването. Можете да го направите точно там от удобството на портфейла.

Нещо друго, което може да оцените при портфейли на трети страни като Exodus е, че те предлагат поддръжка на клиенти. Не само има над 100 различни статии, които ви помагат да използвате портфейла, но можете също да регистрирате билети с екипа и те ще се опитат да се свържат с вас в рамките на 1-2 дни.

Що се отнася до изходния код, Exodus не е 100% отворен код. Въпреки това, има редица модули, които те са отворили за общността за проверка. И не е имало инциденти със сигурността в Exodus от създаването му преди повече от 4 години. Същото не може да се каже за редица други портфейли на трети страни.

Портфейл Guarda (множество устройства)

Guarda бързо се превръща в един от най-популярните налични портфейли с няколко валути. Той е изключително лесен за ползване и освен съхраняване на ONT / ONG в този портфейл предлага поддръжка за над 45 различни криптовалути и над 1000 токена. Също така е полезно, че той е достъпен за много различни платформи, като дава на своите потребители най-голяма гъвкавост, в което устройство те искат да използват за съхранение и достъп до техните монети.

Портфейл Guarda ONT

Потребителски интерфейс на Guarda Wallet и поддръжка на устройства

Guarda се е съсредоточил не само върху сигурността на потребителските монети, но и върху лекотата на използване на портфейла. И двете са важни. Без сигурност никой няма да иска да използва портфейла, за да съхранява каквото и да е, но без лекота на използване никой няма да иска да използва криптовалути за каквото и да било. И затова с портфейла на Guarda ще откриете както лекота на използване, така и сигурност.

Освен това вижте този списък с функции:

  • Портфейл без попечителство с резервно криптиране на ключове;
  • Един от най-широкия диапазон от поддържани криптовалути и токени, с повече добавени през цялото време;
  • Изберете от разширение за уеб, настолни компютри, мобилни устройства и Chrome;
  • Интегрира се с хардуерния портфейл на Ledger за допълнителна сигурност;
  • Функции, специфични за валута за поддържани монети и вграден генератор на токени ERC-20;
  • Вградена услуга за обмен и възможности за закупуване на крипто;
  • Денонощна поддръжка на клиенти, с най-бързото време за реакция от всеки портфейл.

Разбира се, много хора, които държат ONT жетони, притежават и други жетони, което прави мултивалутния аспект на портфейла превъзходен. На всичкото отгоре портфейлът на Guarda е популярен и високо уважаван в криптовалутната индустрия.

O3 (Desktop & Мобилен портфейл)

The Портфейл O3 е създаден специално за блокчейн NEO и Ontology и се предлага както в мобилни (Android / iOS), така и в настолни (Windows / MacOS) версии. Той е изключително сигурен и позволява на своите потребители да се свързват с dApps и на двете платформи, без да ги принуждава да споделят личните си данни с трети страни.

O3 Портфейлна онтология

O3 Mobile Wallet в Google Play Магазин

Портфейлът O3 също така позволява на потребителите си да търгуват от портфейла, използвайки интеграцията му с Switcheo DEX. И потребителите могат да закупят ONT направо от портфейла, използвайки криптовалути или кредитна карта.

Допълнителна характеристика на портфейла е вградена емисия за новини, която държи собствениците на ONT и NEO във връзка с най-новите новини по онтология и NEO.

Циано (уеб портфейл)

The Циано портфейл е уеб-базирано устройство за съхранение с разширения за уеб браузърите Chrome и Firefox. Улеснява всеки, който има уеб достъп и един от тези два браузъра, да създаде своя портфейл Ontology с криптиран частен ключ. След като портфейлът е създаден, потребителите могат да влязат с помощта на частния ключ, с мнемоничната фраза, създадена по време на създаването на портфейла, или чрез съхранен акаунт.

Cyano също има поддръжка както за хардуерните портфейли Ledger, така и за Trezor, което го прави много по-сигурен от разширенията, базирани само на браузъра..

Портфейлът се предлага с поддръжка на ONT ID, както и с поддръжка на Ontology dAPI. Можете също така лесно да превключвате между главната мрежа на Ontology и тестовата мрежа, или дори да използвате портфейла с частни мрежи на Ontology. И има поддръжка за множество акаунти или множество ONT ID.

Cobo (мобилен портфейл)

Идеята за Портфейл Cobo се връща чак до 2017 г. и до март 2018 г. излезе работещ портфейл Cobo. Оттогава екипът за разработки зад портфейла не спира да работи, добавяйки редовно нови функции и поддръжка за нови монети. Хубавото на портфейла Cobo е, че той е специализиран за използване с монети за залагане и това включва ONT.

Предимства Cobo Wallet

Основни предимства на портфейла Cobo

В момента Cobo има поддръжка за над 20 различни блокчейна и над 700 токена. Поддръжката се простира отвъд веригата Ontology до EOS, Tron, Ethereum, NEO и много други. Поради подкрепата си за залагане на монети, Cobo си спечели репутация и се смята за един от най-добрите налични портфейли с няколко валути.

Cobo също така пусна Cobo Vault, хардуерно устройство, използвано за съхранение на криптовалута офлайн за възможно най-голяма сигурност. С военна издръжливост, банков чип за криптиране и мулти-подпис за допълнителна сигурност, вероятно е единственото хардуерно устройство, което някога ще ви е необходимо за съхранение и залагане ONT / ONG.

Клей (мобилен портфейл)

Глина е интересен нов портфейл, който е не само мулти-валута и мулти-блокчейн, но също така поддържа портфейли за обмен на множество. Това позволява лесно прехвърляне на активи не само между потребителите, но и между различните портфейли за обмен на дадено лице. Улеснява потребителите да участват в арбитраж, да участват в ICO и да започнат да използват dApps на много различни блокчейни.

Портфейлът беше стартиран от същия южнокорейски екип, който разработи Coinmanager, и добави поддръжка на ONT през септември 2018 г. Той дойде от инвестиция на блокчейн ускорителя Hashed, който е един от най-големите и надеждни инвеститори в индустрията на блокчейн..

Clay осигурява сигурност, като съхранява всички данни локално и приложението за портфейл не може да бъде достъпно на вкоренени устройства. За допълнителна сигурност Clay работи с Touch ID или Face ID, като държи портфейла заключен за всички, освен за действителния му собственик.

Заключение

Ето го, най-добрите 9 най-добри онтологични портфейла на пазара. Кой портфейл ще изберете, зависи до голяма степен от вашите лични предпочитания.

Не можете наистина да надвиете сигурността на хардуерен портфейл като книга. Разбира се, ако искате малко по-функционален портфейл безплатно, можете да помислите за портфейла Exodus. Можете също да изберете мобилния портфейл ONTO, тъй като по-голямата част от общността не може да греши.

Независимо от портфейла, който използвате, не забравяйте да практикувате сигурността на портфейла 101. Ако използвате портфейл за настолен компютър, не забравяйте да изтегляте прикачени файлове и да поддържате актуализираните антивирусни програми. Също така не забравяйте да архивирате всичките си семена и да ги съхранявате на безопасно място.

И накрая, ако използвате мобилен портфейл, трябва да сте наясно с рисковете за физическата сигурност, които произтичат от кражба и т.н. &# 128521;

Най-добрите места за закупуване на ОНТ

  • Binance Exchange
  • Хуби

Представено изображение чрез Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me