Най-добрите Neo портфейли: Топ 9 места за съхраняване на NEO и NeoGas

Neo е блокчейн проект за интелигентен договор, разработен в Китай. Освен сходството си с Ethereum, тъй като се използва за разработване на интелигентни договори и освобождаване на цифрови активи, той също така използва два различни токена.

Първият е NEO, а вторият е GAS. Всеки има специфичен случай на употреба и един се използва за генериране на друг (подобно на залагането). И двамата ще трябва да се съхраняват в портфейл, от който има доста богат избор.

В тази публикация ще разгледам най-добрите портфейли Neo, които също могат да се използват за съхранение на вашия бензин. Също така ще ви дам няколко най-добри съвета, когато става въпрос за сигурно съхранение на крипто.

NEO срещу ГАЗ

Преди да можем да разгледаме всички портфейли, които можете да използвате, е важно да разгледаме набързо разликата между двата актива. Тези два токена предоставят различни цели на блокчейна:

  • Токените NEO са представителни за собствеността върху блокчейна по начин, подобен на начина, по който акциите представляват собственост на публични компании. Токените NEO се използват за защита и управление на мрежата и като награда за това потребителите получават GAS токени. Задържането на NEO в подходящ портфейл автоматично започва да генерира GAS. Всеки нов генериран блок създава 8 GAS и те се разпределят равномерно към съществуващите 100 милиона NEO. NEO жетоните не се делят на размери, по-малки от 1.
  • GAS токените са помощни маркери, които позволяват използването на NEO блокчейн. Именно горивото е това, което захранва транзакциите в мрежата NEO. За разлика от NEO жетоните, GAS жетоните са делими .

Neo срещу NeoGas

NEO срещу NeoGas. Изображение чрез Steemit

Тъй като GAS има стойност, важно е да се намери портфейл, който може да залага NEO, както и да държи NEO и GAS. Портфейлите на Exchange не могат да направят това и така или иначе не е сигурно да държите активите си на борса. И има няколко предизвикателства, пред които са изправени притежателите на NEO:

  • Потребителите може да не знаят дали портфейлът поддържа залагане на NEO;
  • Потребителите може да не знаят дали портфейлът поддържа изпращане, получаване и задържане както на NEO, така и на GAS;
  • Потребителите може да не знаят дали на портфейла може да се има доверие;
  • Потребителите просто не знаят кой портфейл е най-добре да се използва.

Топ 9 най-добри NEO портфейли

Сега, когато имате приблизителна представа за това как се различават NEO и Gas, можем да се потопим в някои от най-добрите портфейли. За да стигнем до този избор, използвахме редица критерии. Те включват сигурност и поддръжка за разработчици и общност и използваемост.

Имайки предвид това по-долу е даден списък с 9 от най-добрите NEO портфейли, които могат да се използват както за NEO, така и за GAS съхранение, за генериране на GAS при залагане на NEO и са надеждни.

Ledger Nano S (Хардуерен портфейл)

Много хора наричат ​​Ledger nano S най-сигурният портфейл на разположение и с основателна причина. Компанията Ledger работи неуморно, за да направи хардуерните си портфейли възможно най-сигурни за съхранение на всякакви криптовалути.

Въпреки че NEO не се поддържа от Ledger Live, можете да свържете портфейли като NEON и NeoTracker. Това не само поддържа NEO токените в безопасност, но също така позволява заявяване на GAS токени в софтуерния портфейл. Плюс това държи NEO жетоните далеч от досега на хакери и други лоши актьори.


Друго предимство на тази комбинация е, че става невъзможно да се изпрати някой от NEO или GAS от портфейла на софтуера, освен ако лицето няма достъп до хардуерния портфейл на Ledger. Това свежда до минимум шанса да бъде хакнат и прави почти невъзможно за хакера достъп до средства, съхранявани по този начин.

Портфейл Ledger Nano Neo

Вземете своя Ledger Nano X от официалния магазин

Също така е полезно да имате хардуерен портфейл, който може да побере хиляди други символи и да съхранява над 30 от тях едновременно. Това помага да се запази цялото портфолио от монети и жетони в безопасност.

Внимание ⚠️: Винаги купувайте хардуерния си портфейл от официалния магазин. Има примери за хора, които са откраднали крипто от фалшифициран хардуер, продавали моите трети страни

Портфейлът е доста лесен за настройка и използване, с един OLED екран за представяне на информация и два физически бутона, които трябва да бъдат натиснати едновременно, за да завършите всяка транзакция, което елиминира възможността за хакване.

Единственият недостатък на хардуерния портфейл на Ledger е неговата цена, но това намалява непрекъснато и при текуща цена от само $ 59 Ledger е страхотна сделка за осигуряване на NEO / GAS и други монети и жетони.

Нео GUI портфейл (настолен портфейл)

The Портфейл NEO GUI е разработена от общността NEO и се счита за официалния портфейл на работния плот на проекта.

За разлика от командния ред NEO портфейл, този работи чрез графичен потребителски интерфейс (GUI), което го прави достъпен за всички. Това е портфейл с пълен възел, така че трябва да изтегли и синхронизира цялата блокчейн, преди потребителят да може да създаде нов портфейл.

Нео GUI портфейл

Снимка на екрана на NEO GUI v3.0. Изображение чрез Нео

След като изтеглите пълната блокчейн, лесно можете да създадете нов портфейл, защитен с парола, и да направите резервно копие чрез импортиране на частния ключ. Тези, които са нетърпеливи, могат да спестят времето, необходимо за синхронизиране на блокчейна, като изтеглят копие на вече синхронизирани данни и след това копират тези данни директно в основната папка на клиента на портфейла.

Този портфейл е идеално изработен за задържане, изпращане и получаване както на NEO, така и на GAS. Плюс това работи като портфейл за залагане, позволявайки на потребителите да генерират GAS, като държат своя NEO в портфейла. Текущата производствена версия е версия 2 на портфейла, но версия 3.0 се предлага и като бета версия.

Портфейлът NEO GUI има поддръжка както на английски, така и на китайски език и е отлична алтернатива за тези, които искат официално санкциониран NEO портфейл, но не са удобни или запознати с интерфейса на командния ред (CLI). Това е портфейл, който е лесен за създаване и също толкова лесен за използване.

Портфейл NEO Tracker (уеб портфейл)

The NEO Tracker портфейлът е уеб-базиран портфейл, изграден върху JavaScript, използващ напълно отворен код, който може да бъде разгледан от всеки. Той е изключително лесен за употреба и е подходящ за съхранение, изпращане и получаване както на NEO, така и на GAS. И той функционира като портфейл за залагане, позволявайки на потребителите да искат автоматично своите награди за газ, когато държат NEO в портфейла.

Докато портфейлът генерира всички необходими данни за работа в браузъра на потребителя, важно е да се отбележи, че портфейлът всъщност е офлайн изпълнение. Това означава, че няма прехвърляне на данни към сървърите на портфейла и частните ключове остават единствено на устройството на потребителя. Това позволява на потребителя да поддържа пълен контрол върху своите средства.

Портфейл Neo Tracker

Преглед на портфейла на NEO Tracker

Портфейлът не е създаден от разработчици на NEO, но използва най-добрите практики за портфейл за криптовалута, за да запази средствата в безопасност и е одобрен за използване от екипа на NEO.

Внимание &# 128683 ;: Ако ще използвате уеб портфейл, трябва да сте сигурни, че не сте на фишинг страница. Винаги проверявайте два пъти домейна и SSL сертификата на страната https://neotracker.io

Портфейлът е олекотен портфейл, което означава, че не е необходимо да се синхронизира напълно с блокчейна. Когато създавате портфейла за първи път, се създава файл за съхранение на ключове, който поддържа напълно кодираните частни ключове единствено на устройството на потребителя.

Както можете да очаквате от уеб-базиран портфейл, портфейлът NEO Tracker е доста лесен за създаване и използване. И това е изключително полезно, тъй като позволява на потребителите да взаимодействат изцяло с блокчейна NEO. С други думи, потребителите могат да изпращат, получават и съхраняват NEO и GAS, могат да заявяват GAS, могат да преглеждат собствената си история на транзакциите и дори да съхраняват други токени от NEO blockchain.

НЕОН портфейл (настолен портфейл)

The НЕОН портфейл се счита от много от потребителите му за най-добрия портфейл за настолни компютри, наличен за съхранение, изпращане и получаване както на NEO, така и на GAS. Критично портфейлът е полезен като портфейл за залагане и потребителите автоматично ще започнат да получават GAS, когато държат NEO жетони в портфейла NEON.

Портфейлът също се счита за много сигурен, тъй като държи средствата изцяло под контрола на потребителите, тъй като частният ключ за токените никога не напуска устройството, работещо с портфейла.

Потребителски интерфейс на Neon Wallet

Потребителският интерфейс на портфейла NEON

Като настолен портфейл NEON е достъпен за операционни системи Windows, Mac и Linux. Счита се за лек портфейл, тъй като потребителите не трябва да изтеглят пълната блокчейн. Освен това е с отворен код и разработчиците на NEO са разгледали кода и са казали, че портфейлът NEON е безопасен за използване.

Също така е лесен за използване. Почти всеки, който има настолен компютър, трябва да може да изтегли портфейла и да го инсталира. От решаващо значение е софтуерът за портфейла да бъде изтеглен само от надежден източник, за да се избегнат потенциални грешки в софтуера или софтуера.

Портфейл Exodus (Mobile & НАСТОЛЕН КОМПЮТЪР)

Това е един от най-добрите мултивалутни портфейли на трети страни за държане на Neo. Той има дълъг опит в сигурността и е стартиран през 2016 г. и в момента поддържа над 100 допълнителни криптовалути.

По отношение на поддръжката на устройства, тя е достъпна за мобилни и настолни устройства. Има поддръжка за него на устройства с Mac, Linux и Windows. Този портфейл всъщност също има някои добре познати поддръжници като Роджър Вер и Ерик Вурхис.

Една от най-популярните функции на портфейла трябва да бъде неговият елегантен и опростен потребителски интерфейс. Също така е лесно да управлявате портфолиото си и да наблюдавате всичките си позиции. Най-важното обаче е, че имате пълен контрол върху личните си ключове на устройството.

Exodus Wallet Neo UI

Нео портфейлът на Изхода

Нещо друго, което без съмнение ще оцените при портфейла Exodus, е вградената им функция за обмен. Това ви позволява да разменяте NEO и Gas точно там в портфейла, без да се налага да изпращате вашите токени на централизирана борса. Това става чрез интеграция на ShapeShift, която представлява обикновен обмен без попечителство.

Забележка ✍️: За да финансира разходите за разработка, Exodus начислява малка такса на всички борси. Ето защо тарифите може да са различни от тези, които ще намерите на Shapeshift Them

И като говорим за NeoGas, както е в случая с другите портфейли тук, можете да печелите бензин, като залагате NEO в портфейла Exodus. Също така ще се радвате да разберете, че Exodus е един от малкото портфейли, който предлага поддръжка на клиенти. Те обикновено отнемат около 2 дни, за да отговорят на всякакви въпроси по този въпрос.

Мобилният портфейл е също толкова хлъзгав и интуитивен, колкото и настолния клиент. Има и доста положителни отзиви от общността за мобилния клиент. Ако се насочите към Apple iTunes магазин или Google Play магазин ще видите, че продуктът е средно близо 5 звезди и за двете – винаги е добре да се види.

NEO Wallet (уеб портфейл)

Потребителите, които искат просто решение за съхранение на своите NEO и GAS, може да помислят за лекото и интуитивно уеб-базирано Нео портфейл.

Както се досещате от уеб-базиран портфейл, той е проектиран с опростен потребителски интерфейс и е предназначен за лесна употреба. И опитни потребители на криптовалута, и начинаещи в космоса ще намерят NEO Wallet бриз за настройка и използване.

Портфейлът е разработен от общността NEO и един от най-важните принципи в неговото развитие е сигурността. Това означава, че всичко съхранявано или изпратено от портфейла е криптирано по подразбиране, което прави това една от най-сигурните опции, които трябва да се вземат предвид при търсене на NEO портфейл.

Neo Wallet Web

Опростен уеб интерфейс на Neo Wallet

Клавишите на портфейла остават сигурно на устройството на потребителя и по всяко време няма информация или данни, предадени на сървърите на портфейла. В допълнение към сигурността, той също е проектиран да бъде лек и бърз, с лесна употреба като ключова характеристика.

Естествено на NEO Wallet може също да се направи резервно копие, за да се гарантира допълнително безопасността на средствата. И NEO токените могат да бъдат заложени, така че GAS токените да бъдат автоматично заявени и поместени в портфейла. Портфейлът също е многоезичен, с поддръжка както на английски, така и на китайски. За тези, които искат лесен начин да държат и залагат NEO, това е идеалното решение.

Atomic Wallet (Mobile & Работен плот)

Друга мулти-валутна портфейл на трета страна, която изглежда има голямо покритие в наши дни, е тази на Atomic Wallet. Това се поддържа както за мобилни устройства, така и за настолни компютри и може да побере над 500 различни криптовалути, включително NEO и NeoGas.

Както е в случая с портфейла Exodus, това не е лишаване от свобода и вие имате пълен контрол над вашите лични ключове. Той също така има вградена функция за обмен и можете да използвате ShapeShift, Changelly или ChangeNOW, за да размените вашия NEO точно там в портфейла.

Самият портфейл обаче е наистина удобен за потребителя и е един от портфейлите с мулти валута за тези, които тепърва навлизат в крипто водите. Можете лесно да превключвате между различните функции вляво и да имате пълна разбивка на вашето по-широко крипто портфолио в главния екран.

Neo Atomic Wallet

Настолен и мобилен интерфейс на атомния портфейл

Нещо друго, което може да ви бъде от полза за атомния портфейл, е, че можете лесно да си купите криптовалута точно от портфейла. Ако все още нямате Neo, можете да извадите картата си и да я купите там. Обърнете внимание обаче, че таксите са наистина доста високи, тъй като използват процесор за плащания на трета страна.

Не е с отворен код &# 128683 ;: Обърнете внимание обаче, че основният код на Atomic Wallet не е с отворен код, така че не може да бъде проверен независимо.

Мобилният портфейл е посочен и в двата iTunes магазин и Google Play. Той е оценен на 4,6 в първия и 4,4 във втория. Това, което е доста обнадеждаващо за това, е дори в случаите, когато потребителите са имали проблем с портфейла, техният екип за поддръжка бързо е последвал с отговор.

Ако разгледате уебсайта им, също така ще забележите, че те имат някои доста известни поддръжници, включително такива като Константин Гладич. За тези, които не знаят, той е основателят на Changelly.com, който е друга наистина добре позната борса за криптовалута, която не е попечителска..

Портфейл O3 NEO (настолен / мобилен портфейл)

The Портфейл O3 е този за тези, които трябва да държат NEO със себе си, докато са в движение. Това е портфейл с няколко платформи, с опция за десктоп за потребители на Windows и MacOS, както и мобилна опция за мобилни операционни системи Android и iOS.

Това е високо оценен NEO портфейл и получи много похвали от потребителите на мобилни приложения. Освен това портфейлът е с отворен код, което означава, че програмният код може да бъде видян от всеки, като се гарантира, че портфейлът не извършва злонамерени действия.

Портфейлът осигурява цялостно криптиране за личните ключове на потребителите и докато потребителските устройства са защитени и не съдържат злонамерен софтуер, преди да инсталират портфейла, те могат да бъдат сигурни, че средствата са осигурени.

Освен практичните функции, портфейлът има и прост и интуитивен потребителски интерфейс, който позволява на потребителите лесно да съхраняват и управляват своите токени. В допълнение към помещението за съхранение на NEO и NEP-5 токени, той също така поддържа мрежата Ontology.

Освен това потребителите могат да поискат своите GAS и ONG награди автоматично в портфейла. Това е чудесен портфейл за начинаещи и опитни потребители на криптовалута, които търсят решение за мобилен портфейл.

ANSY Wallet (хартиен портфейл)

Един последен вариант за притежателите на NEO е съхраняването на активи в a основен портфейл от хартия. Хартиеният портфейл е малко повече от физически лист хартия, върху който са отпечатани публичните и личните адреси.

Публичният адрес дава на потребителите начин да изпратят NEO до портфейла, докато частният адрес им дава начин да изпращат NEO токени или да ги харчат. С хартиения портфейл ключовете остават завинаги офлайн, което повишава сигурността на този тип портфейли.

Има няколко недостатъка на хартиения портфейл. Едната е заплахата от физическо увреждане на хартията. Портфейлът за хартия трябва да бъде защитен от повреда от огън и вода или дори от просто разкъсване на хартията. Повечето експерти препоръчват да се съхраняват няколко копия от хартиения портфейл на безопасни места в случай на повреда на едно или повече.

Анси хартиен портфейл Neo

Генериране на хартиен портфейл за печат

Другият недостатък е, че потребителите не могат да поискат GAS токени от NEO, съхранявани в хартиен портфейл. Това е единственият портфейл в нашия списък, който не поддържа автоматично събиране на GAS за заложен NEO. Последният недостатък е, че портфейлът в момента е достъпен само на английски език.

Забележка ✍️: Ако ще генерирате хартиен портфейл, е по-безопасно да го направите офлайн, като изтеглите файловете. Това гарантира, че вашите лични ключове никога не могат да бъдат изложени на външна заплаха.

Най-добрата характеристика на хартиения портфейл ANSY е, че потребителят остава в пълен контрол върху ключовете и монетите. Докато хартията се пази в безопасност, хакерът няма начин да получи достъп до средствата, тъй като те остават напълно офлайн през цялото време.

Заключение

Има случаи, когато потребителите ще съхраняват своя NEO в портфейли, където не са били в състояние да получат GAS награди, или просто дори не са знаели дали портфейлът ще генерира GAS.

Имаше други моменти, когато потребителите не бяха наясно дали могат да изпращат и получават както NEO, така и GAS, или може да се борят да разпознаят кога портфейлът е легитимен или не.

Надяваме се, че горният списък ще премахне някоя от тези борби, като позволи на всички да разберат кои портфейли са безопасни и кои поддържат съхранение, изпращане и получаване както на NEO, така и на GAS, както и генериране на GAS.

Кой портфейл ще изберете, наистина ще зависи от вашите лични предпочитания. Не можете наистина да надвиете сигурността на хардуерен портфейл като Ledger. Въпреки това, при условие че вземете правилните предпазни мерки, един от настолните или мобилните портфейли може да бъде добра алтернатива.

Който и портфейл да изберете да използвате, уверете се, че практикувате сигурността на портфейла 101. Съхранявайте резервни копия на вашите семена и ги съхранявайте на сигурно място. Ако използвате настолен портфейл, не изтегляйте подозрителни прикачени файлове.

Най-добрите места за закупуване на NEO

  • Binance Exchange
  • Bittrex
  • Хуби

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me