Най-добрите биткойн златни портфейли: Топ 6 най-сигурни места за съхранение на BTG

Биткойн злато е създаден като вилица от биткойн блокчейн, за да се възстанови способността за добив със стандартни компютърни графични процесори и да се премахнат специализираните ASIC платформи.

Въпреки че Bitcoin Gold е вилица на Bitcoin и има прилики между двете, това не означава, че портфейлите, които поддържат Bitcoin, автоматично поддържат и Bitcoin Gold. Трябва да сте сигурни, че избраният от вас портфейл поддържа Bitcoin Gold, в противен случай може да сте изложени на риск да загубите монетите си, ако ги прехвърлите в несъвместим портфейл.

В опит да ви предоставим безопасно и сигурно място за съхранение на вашето биткойн злато, преминахме през много от популярните портфейли, за да измислим тези четири най-сигурни места за съхранение на вашата BTG.

Топ 6 възможности за съхранение на биткойн злато

Събрах списък с някои от най-добрите портфейли Bitcoin Gold, които са налични в момента. Това се основава на някои от най-важните фактори, които всеки трябва да вземе предвид при избора на портфейл, като сигурност, използваемост, многофункционална употреба и разбира се, подкрепа от общността.

Трябва също да спомена, че може да има и други портфейли, които не са включени в този списък, които твърдят, че поддържат BTG. Въпреки че това може да е жизнеспособна опция, важно е да потвърдите, че въпросният портфейл все още се актуализира от разработчиците. Трябва също така да се уверите, че има други в общността на Bitcoin Gold, които могат да гарантират за този портфейл.

С това казано, нека да влезем!

Ledger Nano S (Хардуерен портфейл)

Хардуерните портфейли са най-сигурното ви място за съхранение на всяка криптовалута и Ledger Nano S бързо се изкачи до най-популярните и добре познати хардуерни портфейли на пазара. Ledger Nano S е едновременно прост и сигурен. Изглежда като стандартно флаш устройство и се включва в USB порта на вашия компютър, също като флаш устройство.

Това е много повече от флаш устройство, тъй като осигурява сигурно и сигурно съхранение на Bitcoin Gold и стотици други криптовалути.

Една от ключовите характеристики на сигурността на Ledger Nano S е малкият OLED екран на устройството, който се сдвоява с набор от физически бутони, за да предпази хакерите. OLED екранът е важен, защото тук се показват вашите лични ключове по време на транзакции.

Ledger Nano S Digibyte Wallet

Вземете своя Ledger Nano S днес

Запазването на тези клавиши на устройството Ledger и извън екрана на вашия компютър или мобилно устройство ги предпазва от злонамерен софтуер, който може да направи екранна снимка. Екранът се използва и при проверка на транзакции.

Nano S също използва допълнителни мерки за сигурност при извършване на транзакции. Един от тях е наборът от бутони отстрани на устройството, които трябва да бъдат натиснати, за да завършите всяка транзакция. Това означава, че дори ако хакер може да осъществи достъп до устройството ви отдалечено, няма начин той да завърши транзакция, тъй като няма да има физически достъп до бутоните.

Една последна мярка за сигурност е четирицифреният ПИН, необходим за всякакви плащания. Ако въведете неправилно ПИН кода повече от три пъти портфейлът се изтрива. След това ще трябва да го възстановите с резервното семе.

Ledger Nano S може да се използва и офлайн, което го прави още по-сигурен. Работи с всички съвременни операционни системи, включително Linux, Windows и Macintosh. Недостатъкът на Ledger Nano S е, че не е безплатен, но те намаляват цената и към март 2019 г. те са само $ 59.

Trezor Model One (хардуерен портфейл)

Друг хардуерен портфейл, където можете да съхранявате своето биткойн злато, е Trezor Model One. Това е хардуерният портфейл от начално ниво, разработен от компания, наречена Satoshi Labs, базирана в Прага. До Ledger те са може би най-разпознаваемият хардуерен портфейл на пазара.

Като се има предвид, че това е и хардуерен портфейл, вашите частни ключове се съхраняват локално на устройството. Винаги, когато трябва да подпишете транзакция, ще я свържете към вашия компютър чрез USB кабел. След това ще се използва софтуерът „Мост“ на Trezor, за да взаимодейства с приставката на браузъра им.

Trezor Wallet Bitcoin Gold

Trezor Model One и Model T. Изображение чрез Трезор

В допълнение към подкрепата за BTG, Trezor е мулти-валутна стена и има поддръжка за над 700 други монети. Разбира се, тази функционалност и сигурност имат цена, а моделът Trezor струва € 69 + ДДС, което го прави малко по-скъп от Ledger Nano.

Сега, докато входното ниво Trezor One трябва да се справи добре с вашите нужди от биткойн злато, има някои добре познати монети, които той не поддържа. Те включват подобни на Monero (XMR), Cardano (ADA) и Ripple (XRP).

Ако съхраняването на тези монети е от съществено значение за вас, тогава можете да помислите за малко по-скъпия модел Trezor T. Това струва € 149 + ДДС и се предлага с малко по-усъвършенстван потребителски интерфейс, както и доста удобен сензорен екран.

Bitcoin Gold Core (настолен портфейл)

Официалният портфейл е почти винаги най-добрият избор за всяка криптовалута, така че може да помислите за използването на Bitcoin Gold Основен портфейл. Този портфейл с пълен възел е портфейл за настолни компютри, който съхранява вашите лични ключове на устройството, на което е инсталирано, и ви дава възможност да изпращате и получавате, съхранявате или копаете Bitcoin Gold.

Портфейлът Bitcoin Gold Core има версии за Windows, Macintosh и Linux, което дава на почти всички сигурен портфейл за настолни компютри за съхранение и управление на притежаваните от тях Bitcoin Gold.

Bitcoin Gold Core Wallet

Потребителският интерфейс на Bitcoin Gold Core Wallet. Изображение чрез Биткойн злато

Недостатъкът на някои потребители е, че тъй като това е портфейл с пълен възел, отнема известно време за изтегляне и също така ще заема доста място на твърдия диск. Също така не се счита за толкова удобен за потребителя, колкото много от портфейлите на трети страни и не разполага с толкова много полезни функции. И накрая, портфейлът е ограничен до съхранение само на BTG, така че ако имате нужда от портфейл с няколко монети, портфейлът Bitcoin Gold Core няма да е подходящ.

Exodus (настолен портфейл)

Портфейлът Exodus се счита за един от най-удобните за потребителите портфейли откакто беше въведен през юли 2016 г. Това беше първият портфейл, който включва интеграция с ShapeShift за незабавен обмен на криптовалути от портфейла, без да е необходимо да се използва обмен. Той стартира с поддръжка за шепа алткойни, но с нарастването на популярността му вече поддържа близо 100 дигитални актива и през цялото време се добавят още.

Причината Exodus да е толкова удобна за потребителите е, че е проектирана от нулата за хора, нови за света на криптовалутите. Основателите са знаели, че се нуждаят от портфейл, който е прост, безплатен и лишен от технически мумбо-джъмбо. И точно това са създали с портфейла Exodus. Той също така включва вградена помощ и често задавани въпроси, както и помощ за отстраняване на неизправности и подробни статии, обясняващи функциите, налични с портфейла.

Настолен портфейл Exodus

Портфейлът за настолни компютри Exodus. Изображение чрез Изход

Като портфейл за настолен компютър той не е толкова сигурен, колкото опциите за хардуерния портфейл, но ако можете да запазите компютъра си без зловреден софтуер и вируси, той е толкова безопасен, колкото можете да се надявате от десктоп портфейла. Докато някои се оплакват от липсата на 2-факторно удостоверяване, истината е, че ако компютърът ви е компрометиран, 2FA вероятно няма да помогне и има добре документирани случаи на хакери, получаващи достъп до мобилни телефони на потребители, за да заобиколят 2FA.

За тези, които тепърва стартират в криптовалути, Изходът е чудесен избор. А за тези, които ценят естетиката зад дизайна, Exodus също си струва да се провери. Предлага се за Linux, Windows и Macintosh.

Coinomi (мобилен портфейл)

Coinomi започна като мобилен портфейл само за Android, но оттогава се разшири до версия за iOS, както и настолни версии за операционни системи Windows, Macintosh и Linux. Това означава, че можете да използвате портфейла Coinomi на почти всяко устройство, което притежавате. И вие ще искате, защото той идва с впечатляващ набор от функции и поддръжка за над 500 цифрови активи в допълнение към Bitcoin Gold.

Инсталирането и настройката на портфейла на всяко устройство може да се извърши за минути, а потребителският интерфейс е едновременно лесен за употреба и последователен сред различните операционни системи. Coinomi също така поддържа ShapeShift и Changelly, така че размяната на вашето биткойн злато за други алткойни току-що стана много по-лесна.

Частните ключове се съхраняват на устройството, а не на сървърите на Coinomi, което увеличава сигурността на портфейла. Пуснат на пазара през 2014 г., той е най-старият портфейл с няколко валути и нито един портфейл на Coinomi никога не е бил компрометиран.

Портфейл от хартия BTG

Крайната опция за съхранение, която може да искате да помислите, е хартиен портфейл. Това е може би един от най-старите методи за съхранение на криптовалути и може да бъде направено безплатно. Това изисква от вас да генерирате офлайн адрес, където можете да съхранявате личния си ключ на хартиен носител.

За да направите това, можете да използвате онлайн генератор на портфейли като този. Ще искате да прекъснете връзката си с интернет и да генерирате началните думи в офлайн състояние. По този начин няма възможност вашият частен ключ да изтече, след като сте го генерирали.

След като генерирате адреса и получите личния си ключ, ще искате да го отпечатате на лист хартия (Недей съхранявайте го като PDF на вашия компютър). След това може да се съхранява на безопасно място в офлайн среда. Това е доста често срещана практика в крипто индустрията и се нарича „Студено съхранение“.

Разбира се, основните рискове, които идват с хартиения портфейл Bitcoin Gold, са, че щом той е в ръцете на някой друг, те могат да имат достъп до всички ваши монети. Така че не забравяйте да правите копия и да се пазите от любопитни очи!

Заключение

И така, има списък с 6 от най-добрите портфейли за биткойн злато.

Най-сигурният ви вариант е може би да инвестирате в хардуерен портфейл като Ledger Nano или Trezor. Да, те са на умерена цена, но това е малка цена, която трябва да платите, когато съхранявате ценна криптовалута. Хартиеният портфейл може да служи на същата цел, но това има физически рискове.

Като алтернатива, ако искате да извършвате транзакции ежедневно, винаги можете да използвате портфейла Core или портфейла Exodus. Ако правите това, тогава ще трябва да се уверите, че не изтегляте никакви вируси или злонамерен ключ, крадещ зловреден софтуер.

В крайна сметка ще трябва да прецените собствените си предпочитания, що се отнася до сигурността, удобството и разходите.

Най-добрите места за закупуване на BTG

  • Binance Exchange
  • HitBTC

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me