Метроном: Иновативна криптовалута или съмнителни основатели?

Преди това писахме за интересен блокчейн проект, наречен Metronome, още през октомври. Този път обаче искахме да разровим малко по-дълбоко в това, което Метроном наистина предлага, и особено, който твърди, че го предлага.

Може да се изненадате, когато разберете кой стои зад този проект …

Метроном – основите

Метрономът като криптовалута е доста необичаен или може би уникален. Целта му е да бъде решение за почти всички неволи, с които се сблъскват сегашните действащи блокчейни, особено биткойн. По-конкретно, той има за цел да адресира въпроси като ограничения на предлагането, самоуправление и други.

Предлагането на токена е неограничено и вместо това той предлага модел на линеен растеж от около 2% годишно. Това е подобно на други символи за линеен растеж като PIVX. След като се създаде първоначално предлагане от 10 милиона единици, като 20% от това се държи за разработчиците, предлагането ще продължи да расте бавно и неограничено.

Проектът има за цел да проведе продажба, започваща на 5 февруари (въпреки че това е посочено само като цел, а не твърда дата). Продажбата ще се проведе в по същество обратен търг. Наддаването ще започне от $ 500 за партида, но колко единици се съдържат във всяка партида не е ясно.

Това може да е само една метрономна единица на партида. Във всеки случай продажбата ще отиде при този, който има най-висока оферта. Предполага се, че този метод на продажба ще попречи на китовете да купуват огромни части от жетона.

Длъжностното лице сайт заявява, че всички събрани от продажбата Ether (единствената приета валута за продажба) ще отидат директно в интелигентните договори на Metronome, а не в разработчиците.

Криптовалута с кръстосана верига

Интересното при метроном е също, че той не е независима криптовалута. Вместо това разчита на други блокчейни, за да функционира правилно. Официалният сайт очертава целите за това къде ще работи метрономът.

В него се посочва, че първо ще работи на Ethereum, а по-късно ще бъдат направени допълнения, за да може да работи на Ethereum Classic, подложка (RSK) над биткойн и Quantum (QTUM), за да назовем само няколко. Проектът твърди, че ако един от тези блокчейн стане труден за използване или прекалено скъп, Metronome може вместо това да разчита на други мрежи.

Интерес към ETC Metronome

Интерес към ETC – Изображение чрез Fotolia

Особено интересното е използването на Ethereum Classic. Докато Ethereum Classic нараства във внимание и цена след срещата на върха на Ethereum Classic в Хонг Конг, все още не са се появили много случаи на реално използване за него.

Така че е възможно хардкорните фенове на Ethereum Classic да излязат на тълпи, за да подкрепят Metronome като случай на употреба за зараждащата се верига. Тоест, ако са готови да погледнат отвъд кой стои зад това.


По-малко уважаван екип

Кой стои зад Метроном? Докато може да се твърди, че хората зад нея са „опитни експерти“, други биха казали, че някои от тях са скандални негодници от света на блокчейн. Най-забележителният от тях е Питър Весенес.

Ако не знаете кой е Питър Весенес, позволете ни да ви дадем кратък урок по история. Vessenes е някой, който се опитва да го направи екстракт 158 милиона + долара от състоянието на Mt Gox. Питър Весенес беше главен изпълнителен директор на Coin Lab, която беше партньор на Mt Gox.

По-късно Vessenes твърди, че Mt Gox е нарушил договора си и следователно се опитва да извлече колкото се може повече пари от останалите Mt Gox средства. Това директно вреди на онези, които се надяват в крайна сметка да си върнат част от загубените пари, съхранени в Mt Gox.

Адвокат Даниел Келман е по делото срещу Питър Весенес и се опитва да го спре да направи това скандално твърдение, което Келман твърди, че е измамно.

Предполагаемото участие на Весенес в други сенчести тактики

Според публикации на r / биткойн под Reddit, Vessenes също излъга, че е лицензиран, смята, че правителството трябва да се ангажира повече в биткойн, че е взел власт чрез фондацията за биткойни и че той „унищожава всичко и всичко, до което се докосне ”.

Въпреки че Reddit може да не е най-точният източник на информация, е напълно ясно, че Питър Весенес се е включил в някои съмнителни начинания и че действа чисто в собствен интерес, когато се опитва да извлече пари от състоянието на Mt Gox.

И така, как той участва в Метроном? Според официалния уебсайт за метроном, Vessenes е водещият криптограф.

Освен Питър Весенес, Матю Росзак, който е председател и съосновател на метроном, също е подложен на огън заради сенчестите си тактики. По-конкретно, американската комисия за ценни книжа и борси или SEC подаде заповед срещу него още през 2006 г..

Заедно с четирима други лица, групата е осъдена да плати споразумение за над 432 000 щатски долара въз основа на жалба, подадена през 2004 г. Всичко това се отнася до запасите на Blue Rhino и сливането, което трябваше да се случи. Въпреки че няма наказателни наказания, SEC е подала гражданско дело случай срещу него.

Какво означава това за Метроном?

Различни членове на криптовалутната общност онлайн бързо забелязаха името на Питър Весенес, което доведе до по-късното разследване на други членове на екипа, което доведе до разкриването на обвиненията на SEC срещу съоснователя.

Докато сайтът на Метроном не прави опити да скрие кой е в екипа, малко количество изследвания бързо ще дадат вълни от информация, особено за Питър Весенес и предполагаемите му злодеяния.

Предвид относително негативното му състояние на връзките с обществеността, много е изненадващо, че Метроном ще реши да включи Питър Весенес в техния проект. Имайки това предвид, тези, които се интересуват от инвестиции в Metronome, може да искат поне да помислят за това, преди да се включат.

Отказ от отговорност: Това са мнения на писатели и не трябва да се считат за инвестиционни съвети

Представено изображение чрез Medium.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me