Машинно обучение за управление на крипто портфолио Казус: Седмица 7

>

Това е дежавю.

Портфолио стратегията Nomics ML продължава да разкъсва конкуренцията с поредната звездна седмица. Почти се чувства, че трябва да добавим повече стратегии, за да получим по-добра конкуренция.

През последния месец нашият екип проследява изпълнението на 4 различни портфолио стратегии. Те включват портфейли, избрани с помощта на Nomics Machine Learning, CoinGecko, индексиране на пазарна капитализация и прост биткойн HODL.

До този момент бяхме напълно впечатлени от резултатите от стратегията за машинно обучение Nomics. Той се отдели от опаковката със стабилни резултати през последните 6 седмици.

Това е достатъчно за Nomics засега, нека да започнем да копаем в резултатите от последната седмица и да видим какво сме подредили за нашата 7-ма седмица от проучването!

Напомняне: Методологията за това проучване беше очертана за първи път в предишната ни статия.

Проследете напредъка на това проучване за скариди.

Резултати от седмица 6

Досега изследването продължава само шест седмици, но всяка седмица досега е шокиращо! Докато първата седмица показа силно предпочитание към биткойн, стратегията Nomics ML се възцари и се короняса за крал. Остава въпросът: ще продължи ли?

# 1 Биткойн

Биткойн се бореше да се представя през последната седмица. Едва в края на седмицата започнаха да се наблюдават някои ценови движения, така че може би ще можем да видим някои забавни ценови действия през следващата седмица.

След шестата седмица от нашето проучване, Биткойн има второто най-ниско представяне от всяка стратегия, която тестваме.

Крайна стойност на портфейла на биткойн: 1126,87 долара.

# 2 Топ 10 индекс

Поради посредственото представяне на Биткойн, се очакваше, че портфейл, базиран на пазарно претеглен индекс, също ще изпита подобно представяне през последната седмица, тъй като Биткойн държеше 77% на стойността в портфейла.

Тъй като портфолиото продължава да се ребалансира, ще можем да разберем по-добре как портфолиото ще се отклонява от простото портфолио на Bitcoin HODL.

Крайна стойност на портфейла на Топ 10 на индекса 1135,34 долара.

# 3 Монета Gecko

Портфолиото на Coin Gecko имаше слаби резултати през седмицата.

Най-големите победители, избрани от стратегията Coin Gecko, включват:

 • Ethereum (ETH): +6,11% Последните 7 дни

 • NEO (NEO): +4.02% Последните 7 дни

 • Биткойн (BTC): +3,14% Последните 7 дни

Имаше без специалност губещи, избрани от стратегията Coin Gecko. Въпреки това, от 4-те портфейла, които изучаваме, Coin Gecko се представя най-зле.

Крайна стойност на портфейла на монета Gecko: 1112,29 долара.

# 4 Nomics ML

Стратегията за машинно обучение Nomics поддържа здраво преднина пред конкуренцията. Прогнозната печалба от миналата седмица беше +27,69% във всички избрани активи. С окончателно изпълнение на портфолио от +13,91%, портфолиото е по-слабо от прогнозите, но въпреки това е по-добро от всяко друго портфолио.

Най-големите победители, избрани от стратегията Nomics ML, включват:

 • Aave (LEND): +77,68% Последните 7 дни

 • IOST (IOST): +27,82% Последните 7 дни

 • Ren (REN): +28,12% Последните 7 дни

 • Авгур (REP): +18,92% Последните 7 дни

Най-големите губещи, избрани от стратегията Nomics ML, включват:

 • Verge (XVG): -17,61% Последните 7 дни

 • Хоризен (ZEN): -7,76% Последните 7 дни

 • Siacoin (SC): -5,12% Последните 7 дни

Като цяло тази седмица се наблюдава здравословен избор на активи, които всички се представят сравнително добре.

Final Nomics ML стойност на портфолиото: $ 1,673.02.

Заключения

Стратегията Nomics ML поддържа стабилна преднина пред останалите стратегии от втората седмица на това проучване. Не можем да използваме това, за да предскажем бъдещи резултати, но резултатите са обещаващи.

Забележка: Целта на това проучване е да оцени всяка от тези стратегии в дългосрочен план. Все още не можем да направим заключения за дългосрочния потенциал на тези стратегии само след няколко седмици. В резултат на това трябва да приемем тези резултати с известна доза сол. Освен това бяха интересни няколко седмици!

Седмица 7 Промени в стратегията

След като покрихме резултатите от последната седмица, е време да разделим как ще променим всеки от тези портфейли за следващата седмица.

Стратегия Nomics ML

Стратегията Nomics ML използва 7-дневните прогнози за цените, генерирани от двигателя Nomics ML. След това тези ценови прогнози се използват, за да се определи кои активи трябва да бъдат поставени в нашето портфолио за тази седмица. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за втората седмица на това проучване.

1. Aave (LEND)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +91,4%

2. Chiliz (CHZ)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +44,91%

3. Авгур (REP)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +17,6%

4. Siacoin (SC)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +16,77%

5. Ren (REN)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +14,14%

6. Мрежа Kyber (KNC)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +13,27%

7. Голем (GNT)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +12,41%

8. Основен знак за внимание (НДНТ)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +9,37%

9. BitShares (BTS)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +8,45%

10. Онтология (ONT)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +7,25%

Напомняне: В това портфолио включваме само активите, които са на разположение на Binance.

Средната оценка на изпълнението е 23,56% за следващите 7 дни за това портфолио.

Стратегия за оценка на монети Gecko

Стратегията за оценка на монети Gecko използва оценката „Gecko“, която се изчислява от популярния сайт за данни „CoinGecko“. Тези оценки на активите се използват за определяне на най-обещаващите дългосрочни активи, които трябва да бъдат включени в портфейл. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за първата седмица на това проучване.

1. Биткойн (BTC) – Резултат: 87%

2. Ethereum (ETH) – Резултат: 79%

3. EOS (EOS) – Резултат: 72%

4. XRP (XRP) – Резултат: 71%

5. TRON (TRX) – Резултат: 70%

6. Bitcoin Cash (BCH) – Резултат: 70%

7. Stellar (XLM) – Резултат: 69%

8. NEO (NEO) – Резултат: 68%

9. Litecoin (LTC) – Резултат: 68%

10. Monero (XMR) – Резултат: 68%

Забележка: Няма промени в портфолиото от миналата седмица. Това означава, че ще оставим разпределението на 10% за всеки от горепосочените активи и просто ще ребалансираме портфолиото веднъж.

Стратегия на индекса на пазарната капитализация на монети

Стратегията за индекс на капиталова монета на Coin използва капиталовите пазарни капачки, изчислени от „CoinMarketCap“, за да определи кои активи трябва да бъдат включени в портфейла. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

Разпределението за портфейлната стратегия за Топ 10 на индекса ще бъде следващата тази седмица.

1. Биткойн (BTC): Разпределение 76,43%

2. Ethereum (ETH): 11,66% разпределение

3. XRP (XRP): разпределение от 4,2%

4. Биткойн Кеш (BCH): 1.91% разпределение

5. Litecoin (LTC): 1.24% разпределение

6. Binance Coin (BNB): 1,1% разпределение

7. EOS (EOS): разпределение 1,03%

8. Кардано (ADA): разпределение 0,92%

9. Тезос (XTZ): 0.85% разпределение

10. Chainlink (ВРЪЗКА): 0.66% разпределение (НОВ АКТИВ)

Забележка: Единственият нов актив в списъка е „Chainlink“, който замества „Stellar“ от индекса от миналата седмица. Също така ще коригираме разпределенията, за да съответстват на новите проценти и ще изпълним единична операция по ребаланс.

Стратегия за задържане на биткойни

Най-простата от стратегиите, които ще изследваме, е прост биткойн HODL. Стратегията за биткойн HODL ще ни позволи да сравним тези други стратегии спрямо ценовите показатели на биткойн. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

100% биткойн

Забележка: Няма да има промени или баланси за портфолиото на Bitcoin HODL.

Следвайте Заедно със скариди

Всеки може да последва заедно с това проучване, като проследява промените в портфолиото и производителността в приложението Shrimpy. Създадохме лидер на борсата Binance, наречен MLCaseStudy. Този лидер ще бъде актуализиран ежеседмично, за да включва най-новите разпределения на портфейла.

Следвайте MLCaseStudy на Shrimpy.

Опровержение

Съдържанието е само с информационна цел, не трябва да тълкувате такава информация или други материали като правни, данъчни, инвестиционни, финансови или други съвети. Нищо, съдържащо се в нашия Сайт, не представлява искане, препоръка, одобрение или предложение от страна на Shrimpy или трети доставчик на услуги за закупуване или продажба на ценни книжа или други финансови инструменти в тази или в която и да е друга юрисдикция, в която такова искане или предложение би било незаконно законите за ценните книжа от такава юрисдикция.

Цялото съдържание на този сайт е информация от общ характер и не разглежда обстоятелствата на конкретно физическо или юридическо лице. Нищо в Сайта не представлява професионален и / или финансов съвет, нито каквато и да е информация в Сайта представлява изчерпателно или пълно изложение на дискутираните въпроси или свързания с тях закон. Вие сами поемате единствената отговорност за оценка на достойнствата и рисковете, свързани с използването на каквато и да е информация или друго Съдържание на Сайта, преди да вземете каквито и да е решения въз основа на такава информация или друго Съдържание. В замяна на използването на Сайта вие се съгласявате да не държите Shrimpy, неговите филиали или трети доставчици на услуги отговорни за евентуални искове за вреди, произтичащи от всяко решение, което вземете въз основа на информация или друго Съдържание, предоставено ви чрез Сайта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me