Машинно обучение за управление на крипто портфолио Казус: Седмица 18

>

През последните три месеца екипът ни проследява изпълнението на 4 различни портфолио стратегии. Те включват портфейли, избрани с помощта на машинно обучение Nomics, CoinGecko, индексиране на пазарна капитализация и прост биткойн HODL.

Последната седмица беше кръвна баня за пазара като цяло, но Nomics все още успя да запази лидерството си. Биткойн продължава да се бори спрямо другите портфолио стратегии, които изучаваме. Продължете да четете до края на дискусията!

Напомняне: Методологията за това проучване беше очертана за първи път в предишната ни статия.

Проследете напредъка на това проучване за скариди.

Резултати от седмица 17

Проучването досега е стабилна комбинация от шок и страхопочитание. Миналата седмица не беше изключение. Тъй като пазарът се срина, наблюдавахме как стабилните печалби от предишните седмици бяха унищожени. Въпреки че предишните седмици бяха станали относително скучни за стратегията за машинно обучение, Nomics пое агресивни удари тази седмица.

Въпросът остава: ще успее ли биткойн представянето някога да навакса изследването на Nomics ML?

# 1 Биткойн

Биткойн отбеляза голям спад в цената в началото на седмицата. Въпреки че цената се стабилизира до края на седмицата, щетите вече бяха нанесени.

Биткойн остава най-слабо представящото се портфолио в това проучване.

Крайна стойност на портфейла на биткойн: 1166,94 долара.

# 2 Топ 10 индекс

Поради лошото представяне на биткойн, се очакваше, че портфейл, базиран на пазарно претеглен индекс, също ще има подобни резултати през последната седмица, тъй като биткойнът държеше приблизително 72% на стойността в портфейла.

След 3 месеца ребалансиране на портфолиото, базирано на индекси, е интересно да се види как бавно превъзхожда биткойна. Това може да предполага, че ребалансирането на портфейл, който има сериозно разпределение към биткойн, все още е ценно.

Крайна стойност на портфейла на Топ 10 на индекса: $ 1241,56.

# 3 Монета Gecko

Портфолиото на Coin Gecko постигна второто най-лошо представяне тази седмица сред 4-те различни портфейлни стратегии, които се тестват. Това може да се дължи на изключително лошата производителност на Ethereum, Chainlink и Stellar.

Най-големите победители, избрани от стратегията Coin Gecko:

 • TRON (TRX): +7,37% Последните 7 дни

Най-големите губещи, избрани от стратегията Coin Gecko, бяха:

 • Ethereum (ETH): -22,21% Последните 7 дни

 • Chainlink (ВРЪЗКА): -22,79% Последните 7 дни

 • Звезден (XML): -20,24% Последните 7 дни

Coin Gecko остава второто най-добре представящо се портфолио от началото на изследването. Тази последна седмица видяхме лош избор на активи в сравнение с по-големия пазар, но Coin Gecko все още успя да остане на второ място.

Крайна стойност на портфейла на монета Gecko: $ 1456,07.

# 4 Nomics ML

Стратегията за машинно обучение Nomics запази водещата си позиция, въпреки че тази седмица постигна значителен спад в производителността. С прогнозна печалба от 31,46% за последните 7 дни и действителна печалба от -28,57%, можем да кажем, че Nomics напълно не успя да отговори на завишените прогнози. През последната седмица Nomics беше най-слабо представящото се портфолио.

Най-големите победители, избрани от стратегията Nomics ML, включват:

 • BitShares (BTS): +7,30% Последните 7 дни

Най-големите губещи, избрани от стратегията Nomics ML бяха:

 • Ren (REN): -48,44% Последните 7 дни

 • Арагон (ANT): -47,66% Последните 7 дни

 • Лентов протокол (BAND): -35,03% Последните 7 дни

 • Полкадот (DOT): -30,85% Последните 7 дни

Като цяло тази седмица се почувствах като кървава баня. BitShares беше единственият актив с положителен резултат, избран от стратегията Nomics ML. Всеки друг актив беше силно на червено.

Final Nomics ML стойност на портфолиото: 2 472,82 долара.

Заключения

Стратегията Nomics ML поддържа стабилна преднина пред останалите стратегии от втората седмица на това проучване. Въпреки че тази седмица се наблюдава сериозен пробив в стратегията Nomics ML, нямаме търпение да видим какво ще донесат следващите седмици. Не можем да използваме това, за да предскажем бъдещо представяне, но резултатите са вълнуващи.

Забележка: Целта на това проучване е да оцени всяка от тези стратегии в дългосрочен план. Все още не можем да направим заключения за дългосрочния потенциал на тези стратегии само след няколко месеца. В резултат на това трябва да приемем тези резултати с известна доза сол.

Известни лидери

Радваме се да видим, че казусът Nomics ML е вдъхновил вълна от лидери, които използват данните на Nomics, за да внедрят нови стратегии.

Тази седмица ще изтъкнем XTSLabs, който е пренесъл подобна версия на портфолиото MLCaseStudy на Coinbase Pro, Bittrex и Binance US. Той обаче е добавил елементи на ребалансиране в опит да максимизира резултатите от стратегията на портфолиото Nomics.

XTSLabs

В момента XTSLabs работи с 4 различни профила на лидер. Тези лидерски профили включват:

 • XTSLabsCBP – Портфолио от Nomics ML, което се автоматизира на Coinbase Pro.

 • XTSLabsBinUS – Портфолио от Nomics ML, което се автоматизира на Binance US.

 • XTSLabsBittrex – Портфолио от Nomics ML, което се автоматизира на Bittrex.

 • XTSLabsBin – Портфолио от Nomics ML, което се автоматизира на Binance.

За разлика от портфолиото MLCaseStudy, което се управлява от екипа на Shrimpy, тези портфейли използват 1% прагово ребалансиране. Това позволява на всеки от тези портфейли да се балансира през цялата седмица, тъй като пазарът става нестабилен.

С намаление на портфейла от –20,33% на Coinbase Pro през последните 7 дни XTSLabsCBP превъзхожда само 4% от лидерите в Shrimpy. Това до голяма степен се очакваше поради лошите селекции от Nomics тази седмица, както видяхме в по-ранната дискусия.

XTSLabs също беше достатъчно любезен, за да осигури промените в баланса за тези портфейли с течение на времето. Започвайки с първоначален баланс от $ 1000 за всяко портфолио, можем да видим как се променя ефективността на изпълнението на тази стратегия за машинно обучение въз основа на борсата.

До днес портфолиото на Coinbase Pro представя най-доброто от 4-те различни борси.

Следвайте XTSLabsCBP на Shrimpy.

Седмица 18 Промени в стратегията

След като покрихме резултатите от последната седмица, е време да разделим как ще променим всеки от тези портфейли за следващата седмица.

Стратегия Nomics ML

Стратегията Nomics ML използва 7-дневните прогнози за цените, генерирани от двигателя Nomics ML. След това тези ценови прогнози се използват, за да се определи кои активи трябва да бъдат поставени в нашия портфейл за тази седмица. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за втората седмица на това проучване.

1. BitShares (DOT)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +39,94%

2. NEM (XEM)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +37,25%

3. Резервни права (RSR)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +8,86%

4. BitShares (BTS)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +2,09%

5. Тетър за щатски долари (USDT)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +0%

Напомняне: В това портфолио включваме само активите, които са на разположение на Binance. Тъй като само 4 актива бяха предвидени да имат ефективност по-голяма от 0%, това означава, че 60% от портфейла ще бъде USDT тази седмица.

Средната оценка на изпълнението е 8,81% за следващите 7 дни за това портфолио. Това е една от най-ниските, ако не и най-ниските оценки, прогнозирани някога от стратегията Nomics ML.

Стратегия за оценка на монети Gecko

Стратегията за оценка на монети Gecko използва оценката „Gecko“, която се изчислява от популярния сайт за данни „CoinGecko“. Тези оценки на активите се използват за определяне на най-обещаващите дългосрочни активи, които трябва да бъдат включени в портфейл. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Актуализация: За съжаление, някъде през последните няколко седмици, Coin Gecko реши да спре да публикува резултат „Gecko“. Не сме сигурни защо е така, но това ще ни принуди да използваме последния резултат „Gecko“, който успяхме да съберем от уебсайта им.

Разпределение на портфолио

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за първата седмица на това проучване.

1. Биткойн (BTC) – Последен наличен резултат: 82%

2. Ethereum (ETH) – последен наличен резултат: 74%

3. EOS (EOS) – Последна налична оценка: 68%

4. XRP (XRP) – Последен наличен резултат: 67%

5. Stellar (XLM) – Последен наличен резултат: 65%

6. Bitcoin Cash (BCH) – последен наличен резултат: 65%

7. TRON (TRX) – Последна налична оценка: 64%

8. Chainlink (LINK) – Последна налична оценка: 64%

9. NEO (NEO) – последен наличен резултат: 63%

10. Monero (XMR) – Последен наличен резултат: 63%

Забележка: От сега до края на проучването активите на Coin Gecko ще останат същите. Всички активи ще поддържат разпределение от 10% и баланс, за да пренастроят текущите разпределения с целевите разпределения.

Стратегия на индекса на пазарната капитализация на монети

Стратегията за индекс на капиталова монета на Coin използва капиталовите пазарни капачки, изчислени от „CoinMarketCap“, за да определи кои активи трябва да бъдат включени в портфейла. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

Разпределението за портфейлната стратегия за Топ 10 на индекса ще бъде следващата тази седмица.

1. Биткойн (BTC): 72,41% разпределение

2. Ethereum (ETH): 14,76% разпределение

3. XRP (XRP): 3.8% разпределение

4. Биткойн Кеш (BCH): Разпределение от 1,6%

5. Chainlink (LINK): 1,59% разпределение

6. Полкадот (DOT): 1,43% разпределение

7. Binance Coin (BNB): 1.27% разпределение

8. Litecoin (LTC): Разпределение 1,2%

9. EOS (EOS): Разпределение 0,99%

10. TRON (TRX): 0,95% разпределение

Забележка: Polkadot и Tron са нови допълнения към индекса. Тази седмица те замениха Tezos и Cardano. Ние просто ще коригираме разпределенията, за да съответстват на новите проценти и ще изпълним една операция по ребаланс.

Стратегия за задържане на биткойни

Най-простата от стратегиите, които ще изследваме, е прост биткойн HODL. Стратегията за биткойн HODL ще ни позволи да сравним тези други стратегии спрямо ценовите показатели на биткойн. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфолио

100% биткойн

Забележка: Няма да има промени или баланси за портфолиото на Bitcoin HODL.

Следвайте Заедно със скариди

Всеки може да последва заедно с това проучване, като проследява промените в портфолиото и ефективността в приложението Shrimpy. Създадохме лидер на борсата Binance, наречен MLCaseStudy. Този лидер ще бъде актуализиран ежеседмично, за да включва най-новите разпределения на портфейла.

Следвайте MLCaseStudy на Shrimpy.

Опровержение

Съдържанието е само с информационна цел, не трябва да тълкувате такава информация или други материали като правни, данъчни, инвестиционни, финансови или други съвети. Нищо, съдържащо се в нашия Сайт, не представлява искане, препоръка, одобрение или оферта от страна на Shrimpy или трети доставчик на услуги за закупуване или продажба на ценни книжа или други финансови инструменти в тази или в друга юрисдикция, в която такова искане или предложение би било незаконно съгласно законите за ценните книжа от такава юрисдикция.

Цялото съдържание на този сайт е информация от общ характер и не разглежда обстоятелствата на конкретно физическо или юридическо лице. Нищо в Сайта не представлява професионален и / или финансов съвет, нито каквато и да е информация в Сайта представлява изчерпателно или пълно изложение на дискутираните въпроси или свързания с тях закон. Вие сами поемате единствената отговорност за оценка на достойнствата и рисковете, свързани с използването на каквато и да е информация или друго Съдържание на Сайта, преди да вземете каквито и да е решения въз основа на такава информация или друго Съдържание. В замяна на използването на Сайта вие се съгласявате да не държите Shrimpy, неговите филиали или трети доставчици на услуги отговорни за евентуални искове за вреди, произтичащи от всяко решение, което вземете въз основа на информация или друго Съдържание, предоставено ви чрез Сайта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me