Машинно обучение за управление на крипто портфолио Казус: Седмица 3

>

Еха! Смятахме, че първата седмица от проучването е луда, но нещата станаха само по-интересни. Стратегията Nomics ML имаше някои легендарни прогнози за цените, докато Bitcoin се бореше да задържи стойността си през цялата седмица.

Нека не чакаме повече. Ето резултатите от последната седмица и какво трябва да очакваме за следващата седмица!

Напомняне: Методологията за това проучване беше очертана за първи път в предишната ни статия.

Проследете напредъка на това проучване за скариди.

Резултати от седмица 2

Досега проучването продължава само две седмици, но всяка седмица досега е шокиращо! Докато първата седмица показа силно предпочитание към биткойните, то точно обратното беше вярно тази миналата седмица.

# 1 Биткойн

Биткойн претърпя сериозни загуби през последната седмица. Това беше рязка промяна от предходната седмица, когато биткойн доминираше на пазарите.

След втората седмица от нашето проучване, Bitcoin сега има най-ниската производителност от всяка стратегия, която тестваме.

Крайна стойност на портфейла на биткойн: 1038,34 долара

# 2 Топ 10 индекс


Поради големите загуби, претърпени от Биткойн, се очакваше, че портфейл, базиран на пазарно претеглен индекс, също ще претърпи големи загуби, тъй като Биткойн държи приблизително 77% на стойността в портфейла.

Тъй като портфолиото продължава да се ребалансира, ще можем да разберем по-добре как портфолиото ще се отклонява от простото портфолио на Bitcoin HODL.

Крайна стойност на портфейла на Топ 10 на индекса 1041,93 долара

# 3 Монета Gecko

Портфолиото на Coin Gecko отчете постоянна загуба на стойност през тази втора седмица. За щастие, поради разнообразието на активите, стратегията намали загубите, претърпени от по-тежките портфейли с биткойн.

Интересното е, че всеки актив в портфейла на Coin Gecko имаше отрицателна възвръщаемост през последните 7 дни.

Крайна стойност на портфейла на монета Gecko: 1040,87 долара

# 4 Nomics ML

Стратегията за машинно обучение Nomics взриви конкуренцията от водата. Прогнозната печалба от миналата седмица беше +21,19% във всички избрани активи. С окончателно изпълнение на портфолио от +26,08%, портфолиото смаза прогнозите.

Най-големите победители, избрани от стратегията Nomics ML, включват:

 • Theta Token (THETA): +83,18% Последните 7 дни

 • OmiseGo (OMG): +75,42% Последните 7 дни

Просто казано, това беше изключителна седмица за подбора на активи на Nomics ML.

Final Nomics ML стойност на портфолиото: 1 254,98 долара

Заключения

През последната седмица портфолиото на Nomics ML успя да надмине дори собствените си оценки с няколко прогнози за съединителя. Беше вълнуващо да се види обратът от предходната седмица, който до голяма степен зависи от представянето на биткойн.

Забележка: Целта на това проучване е да оцени всяка от тези стратегии в дългосрочен план. Все още не можем да направим заключения за дългосрочния потенциал на тези стратегии само след две седмици. В резултат на това трябва да приемем тези резултати с известна доза сол. Освен това беше интересно първите няколко седмици!

Седмица 3 Промени в стратегията

След като покрихме резултатите от последната седмица, е време да разделим как ще променим всеки от тези портфейли за следващата седмица.

Стратегия Nomics ML

Стратегията Nomics ML използва 7-дневните прогнози за цените, генерирани от двигателя Nomics ML. След това тези ценови прогнози се използват, за да се определи кои активи трябва да бъдат поставени в нашия портфейл за тази седмица. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфейла

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за втората седмица на това проучване.

1. Theta Token (THETA)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +95,09%

2. OmiseGo (OMG)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +72,85%

3. HyperCash (HC)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +38,98%

4. Nano (NANO)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +36,24%

5. Ren (REN)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +24,77%

6. VeChain (ПОО)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +21,61%

7. ИКОНА (ICX)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +21,52%

8. Verge (XVG)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +21,22%

9. Голем (GNT)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +21,12%

10. IOST (IOST)

 • Прогнозна 7-дневна печалба: +19,35%

Напомняне: В това портфолио включваме само активите, които са на разположение на Binance.

Средната оценка на изпълнението е 37,28% за следващите 7 дни за това портфолио.

Стратегия за оценка на монети Gecko

Стратегията за оценка на монети Gecko използва оценката „Gecko“, която се изчислява от популярния сайт за данни „CoinGecko“. Тези оценки на активите се използват за определяне на най-обещаващите дългосрочни активи, които трябва да бъдат включени в портфейл. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфейла

Следните активи бяха разпределени точно 10% от стойността на портфейла за първата седмица на това проучване.

1. Биткойн (BTC) – Резултат: 88%

2. Ethereum (ETH) – Резултат: 79%

3. XRP (XRP) – Резултат: 71%

4. Bitcoin Cash (BCH) – Резултат: 70%

5. TRON (TRX) – Резултат: 69%

6. Stellar (XLM) – Резултат: 68%

7. Litecoin (LTC) – Резултат: 68%

8. NEO (NEO) – Резултат: 67%

9. Monero (XMR) – Резултат: 67%

10. EOS (EOS) – Резултат: 67%

Забележка: Няма промени в портфолиото от миналата седмица, въпреки че резултатите от Gecko са се променили от предходната седмица. Това означава, че ще оставим разпределението на 10% за всеки от горепосочените активи и просто ще ребалансираме портфолиото веднъж.

Стратегия за индекс на пазарната капитализация на монети

Стратегията за индекс на капиталовата монета на монети използва капиталовите пазарни капачки, които се изчисляват от „CoinMarketCap“, за да се определи кои активи трябва да бъдат включени в портфейла. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфейла

Разпределенията за портфейлната стратегия за Топ 10 на индекса ще бъдат следващите през втората седмица.

1. Биткойн (BTC): 76,86% разпределение

2. Ethereum (ETH): 10,73% разпределение

3. XRP (XRP): 4.58% разпределение

4. Биткойн Кеш (BCH): Разпределение от 1,99%

5. Litecoin (LTC): 1.31% разпределение

6. Binance Coin (BNB): 1.20% разпределение

7. EOS (EOS): Разпределение от 1,11%

8. Тезос (XTZ): разпределение 0,92%

9. Кардано (ADA): 0.66% разпределение

10. Chainlink (ВРЪЗКА): 0.64% разпределение (* Ново в индекса)

Забележка: Chainlink беше единственият актив, който беше добавен към индекса тази седмица. Stellar (XML) беше изхвърлен от първите десет и заменен от Chainlink. Също така ще коригираме разпределенията, за да съответстват на новите проценти и ще изпълним една операция по ребаланс.

Стратегия за задържане на биткойни

Най-простата от стратегиите, които ще изследваме, е прост биткойн HODL. Стратегията за биткойн HODL ще ни позволи да сравним тези други стратегии спрямо ценовите показатели на биткойн. Допълнителна информация относно методологията може да се намери в предишната ни статия.

Разпределение на портфейла

100% биткойн

Забележка: Няма да има промени или баланси за портфолиото на Bitcoin HODL.

Следвайте Заедно със скариди

Всеки може да последва заедно с това проучване, като проследява промените в портфолиото и производителността в приложението Shrimpy. Създадохме лидер на борсата Binance, наречен MLCaseStudy. Този лидер ще се актуализира ежеседмично, за да включва най-новите разпределения на портфейла.

Следвайте MLCaseStudy на Shrimpy.

Опровержение

Съдържанието е само за информационни цели, не трябва да тълкувате такава информация или други материали като правни, данъчни, инвестиционни, финансови или други съвети. Нищо, съдържащо се в нашия Сайт, не представлява искане, препоръка, одобрение или оферта от страна на Shrimpy или трети доставчик на услуги за закупуване или продажба на ценни книжа или други финансови инструменти в тази или в друга юрисдикция, в която такова искане или предложение би било незаконно съгласно законите за ценните книжа от такава юрисдикция.

Цялото съдържание на този сайт е информация от общ характер и не разглежда обстоятелствата на конкретно физическо или юридическо лице. Нищо в Сайта не представлява професионален и / или финансов съвет, нито каквато и да е информация на Сайта представлява цялостно или пълно изложение на обсъжданите въпроси или свързания с тях закон. Вие сами поемате единствената отговорност за оценка на достойнствата и рисковете, свързани с използването на каквато и да е информация или друго Съдържание на Сайта, преди да вземете каквито и да било решения въз основа на такава информация или друго Съдържание. В замяна на използването на Сайта вие се съгласявате да не държите Shrimpy, неговите филиали или трети доставчици на услуги отговорни за евентуални искове за вреди, произтичащи от всяко решение, което вземете въз основа на информация или друго Съдържание, предоставено ви чрез Сайта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me