Лимитирани поръчки – универсални API за изпълнение на търговия с крипто обмен

>

Крипто пространството е хаос. Чист неподправен хаос. Това е дивият запад на съвременния свят, където конвенциите се изхвърлят направо през прозореца. По-специално борсите са разединена бъркотия. Ако се опитате да изпълните лимитирана поръчка чрез API-тата на 16 различни борси, ще откриете, че 2 не си приличат. Всяка борса поддържа странни странности, което прави разработването на приложения постоянна борба. Знаем това от опит – Нашите API за разработчици свързват 16 обмена в един унифициран API.

Търговия с криптовалути чрез API

Екипът на Shrimpy с гордост обявява, че сме решили този проблем. Няма повече живот в кошмар. Вземете обратно здравия си разум с една крайна точка, която може да изпълни лимитна поръчка на всяка голяма борса. Вместо 16 различни реализации, трябва да управлявате само един прост API, който е последователен за всеки обмен. Разработването на тази функция беше посрещнато с мъчителна болка, но знаем, че пространството ще оцени единен интерфейс, който опростява процеса на разработка.

Лимитирани поръчки

Лимитните поръчки са критичен аспект на пазара за търговия с криптовалути. Лимитирана поръчка е поръчка, направена с борса за покупка или продажба на актив на определена цена или по-добра. Следователно поръчка за лимит за покупка ще бъде изпълнена на лимитна цена на поръчката или по-ниска, а поръчка за лимит за продажба ще бъде изпълнена на лимитна цена на поръчката или по-висока.

Що се отнася до услугите за търговия, лимитираните поръчки са ключовият тип поръчка, критичен за изграждането на всякакви функционалности за търговия. Знаейки това, ние инвестирахме много в осигуряването на безпроблемно преживяване за изпълнение на лимитирани поръчки с Shrimpy. Всеки може да събира пълни данни от книгите за поръчки в реално време във всяка голяма борса, да прави поръчка и да проверява състоянието на поръчките чрез единна група API. Има два типа първични лимитни поръчки, които са интегрирани в v1 на нашите API. Това са „Незабавни или анулирани (IOC) поръчки“ и „Добри“ до отменени (GTC) поръчки “.

Примерна книга за поръчки: В този пример най-добрата офертна цена е 5067.269 USD, а най-добрата цена е 5071.5 USD за биткойн. Източник: Bittrex

Незабавна или анулирана (IOC) поръчка

Поръчките на IOC са предназначени да бъдат поставени на цена, която веднага изпълнява поръчката. Най-често се използва като начин за точно приемане на поръчки, които се намират от другата страна на спреда оферта-искане от текущата ви позиция. Поставянето на този вид поръчки гарантира, че вие ​​ще бъдете „вземащият“ в сделката. По този начин поръчките могат да контролират систематично за приплъзване, разпространение и изпълнение на стратегията. При изпълнение на поръчка на IOC всички незапълнени части от поръчката незабавно се анулират. На борсата няма да остане част от поръчката, която да бъде попълнена по-късно.

Пример за търговия на Binance API

Нека разгледаме пример за това как правите поръчка на IOC в Binance с нашия унифициран API за лимитирана поръчка.

Заявка: POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//ordersRequest Body: {


"baseSymbol": "ETH",

"quoteSymbol": "BTC",

"количество": "0,5",

"цена": "0,0344",

"страна": "КУПУВА",

"timeInForce": "МОК"}

Пример за търговия с API на Bittrex

Нека да разгледаме пример за това как правите поръчка на IOC на Bittrex с нашия унифициран API за ограничена поръчка.

Заявка: POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//ordersRequest Body: {

"baseSymbol": "ETH",

"quoteSymbol": "BTC",

"количество": "0,5",

"цена": "0,0344",

"страна": "КУПУВА",

"timeInForce": "МОК"}

Може би сте забелязали, че тези два примера изглеждат еднакви. Това е така, защото те са еднакви! Използвайте точно същия разговор за точно същата цел на всички борси.

Добра поръчка до анулирана (GTC) поръчка (известна още като отворена поръчка)

Поръчките за GTC често се поставят на ценова точка, която позволява на вземащия от другата страна на разпространението оферта-запит от вашата позиция да изпълни поръчката. Следователно този тип поръчки често се използват от „производител“. След като поръчката на GTC бъде направена с борсата, тя остава в сила в книгите с поръчки, докато не бъде попълнена или бъде отменена от търговеца. Няма гаранция, че някога ще бъде изпълнена GTC поръчка. Например поставянето на GTC поръчка на борса за закупуване на биткойн на цена от $ 1 USD е малко вероятно някога да бъде изпълнено.

Пример за търговия на Binance API

Нека да разгледаме пример за това как правите GTC поръчка на Binance с нашия унифициран API за ограничена поръчка.

Заявка: POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//ordersRequest Body: {

"baseSymbol": "ETH",

"quoteSymbol": "BTC",

"количество": "0,5",

"цена": "0,0344",

"страна": "КУПУВА",

"timeInForce": "GTC"}

Пример за търговия с API на Bittrex

Нека разгледаме пример за това как правите GTC поръчка на Bittrex с нашия унифициран API за лимитирана поръчка.

Заявка: POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//ordersRequest Body: {

"baseSymbol": "ETH",

"quoteSymbol": "BTC",

"количество": "0,5",

"цена": "0,0344",

"страна": "КУПУВА",

"timeInForce": "GTC"}

Още веднъж крайните точки са идентични. Те не само са идентични между GTC поръчките на борсите, но са идентични с крайните точки на поръчката на IOC. Единствената разлика е промяната на полето “timeInForce”, за да се определят GTC поръчки.

Данни за книга за поръчки

Поръчките в лимит в реално време изискват данни от книга с поръчки в реално време. Екипът на Shrimpy разбира тази необходимост, така че ние също така поддържаме най-стабилната инфраструктура в реално време за събиране на пълни данни от книгите за поръчки във всеки основен обмен. Научете повече за тези крайни точки в една от последните ни статии тук:

Книга за поръчки – Универсални API за данни за криптообмен в реално време

Обобщение

Тези два прости типа поръчки са най-често срещаните поръчки на борсите за криптовалути. Екипът ни видя това като невероятна възможност за нас да опростим начина, по който всяко приложение изпълнява сделки на борси.

Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Това не е всичко. Shrimpy е създаден за управление на потребители за мащабируеми услуги за крипто търговия. Независимо дали имате 10 опитни потребители или 10 000 активни търговци, това не е проблем за нашите универсални API. Мащабирайте се, без да губите ума си. Нашите сървъри комуникират директно с всички ваши потребители, за да управляват събирането на данни, изпълнението на търговията и управлението на акаунти за обмен.

Кои борси се поддържат в момента?

Списъкът на борсите, които поддържаме, нараства бързо. Добавихме близо 10 обмена през последните няколко месеца и не планираме забавяне. Мисията на Shrimpy е да свърже всеки отделен обмен под един унифициран интерфейс. В момента API-тата за крипто търговия на Shrimpy поддържат следните борси:

Относно скариди

Shrimpy е автоматизирана крипто търговия & инструмент за управление на портфолио, който позволява на потребителите да автоматизират стратегията си.

Shrimpy също предлага API за търговия за разработчици, които искат да интегрират мащабируема функционалност за борсова търговия в своето приложение.

Не забравяйте да ни следвате Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма, Раздор, & Reddit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me