Крипто API за интелигентно маршрутизиране на поръчки

>

През последните 6 месеца екипът на Shrimpy направи революция в крипто търговията, като пусна първите Universal API за търговия с крипто обмен, предназначени за разработчици на приложения. Поддържайки 16 борси, нашата мисия е да интегрираме всяка голяма борса, за да предоставим най-пълния набор от унифицирани API за обмен. Стотици разработчици вече изграждат следващото поколение търговски услуги, използвайки тези API. Регистрирайте се днес и се присъединете към нашите разработчик Telegram да започнете да проучвате как Shrimpy може да опрости процеса ви на разработка.

Въпреки че нашите API вече променят начина, по който разработчиците създават крипто приложения, все още не сме приключили с иновациите. Екипът на Shrimpy е развълнуван да съобщи, че ще въведем разширени типове поръчки на всяка от нашите поддържани борси. Това начинание започва с пускането на нашия Интелигентно маршрутизиране на поръчки (SOR) крайни точки за търговия. Налично за всеки разработчик за незабавна интеграция сега, ние ви препоръчваме да го изпробвате днес!

Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Интелигентно маршрутизиране на поръчки е процесът на автоматично възползване от най-добрата налична цена за множество пазарни двойки за оптимизиране на резултата от поръчката. Първата итерация на нашия SOR ще оцени възможностите за търговия чрез всяка налична пазарна двойка на индивидуална борса, за да изпълни тази стратегия. Бъдещите версии на нашия SOR ще включват множество борси и пулове на ликвидност, за да разширят още повече нашата визия за SOR на Shrimpy.

API на Shrimpy вече позволява на разработчиците да добавят поддръжка за SOR, без да се изисква работата на краката, за да се разработи такава сложна функция. Крайната точка на SOR автоматично оценява всеки пазар, който свързва вашите текущи и целеви активи. След това Shrimpy ще интелигентно насочва сделките, като същевременно контролира разпространението, приплъзването, времето за изпълнение, оптималните модели на търговия и ограниченията на търговията. Всяка сделка, която извършваме, е точно поставена лимитирана поръчка, която има за цел да максимизира резултата от процеса на маршрутизиране.

Концептуален пример

Интелигентно маршрутизиране на поръчки е сложна оценка на пазара в реално време за извършване на най-оптималните сделки. Представете си, че искаме да преместим нашата LTC позиция в XMR. На борсата, която използваме в този пример, да кажем, че има 4 различни валути, които свързват тези два актива: ETH, XRP, USDT и BTC. Shrimpy ще оцени всеки от тези маршрути, за да намери най-добрия път. Дори сме проектирали Shrimpy да интелигентно насочва части от средствата по различни маршрути въз основа на промените на пазара, разпространението и приплъзването. Резултатът може да бъде множество сделки във всяка от тези котировъчни валути, за да достигнете успешно до целевия актив.

Пример за софтуер

Въпреки че тази концепция е сложна, разработчиците не трябва да се притесняват. Крайните точки за изпълнение на тази сложна мрежа от сделки са едно от най-лесните неща, които ще правите през целия ден.

Създаване на сделка

Нека започнем с оценка на това как да изградим SOR сделка, която ще изпратим на Shrimpy за изпълнение. В този пример ще търгуваме 20 KCS за BTC.

Щракнете тук, за да посетите документите

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//trades

Тяло на заявката

{

"отSimbol": "KCS",

"къмСимвол": "BTC",

"количество": "20.",

"smartRouting": вярно,

}

Отговор:

{

"документ за самоличност": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758"}

Това е! До целия ни механизъм за изпълнение на SOR може да се стигне чрез изпращане на една заявка с няколко параметъра. Намираме в „Тялото на заявката“ четирите параметъра, необходими за изпълнение на заявка за SOR.

отSimbol

„FromSymbol“ е активът, който искаме да продадем.

къмСимвол

“ToSymbol” е активът, който искаме да купим.

количество

„Сумата“ е сумата на „отСимбол“, който искаме да продадем, в единици на „отСимбол“.

smartRouting

„SmartRouting“ е логическо, за да каже дали искаме или не да използваме функцията SOR.

Получете търговски статус

След като сключихме сделка със SOR, можем да събираме информация за сключените сделки, като получаваме статуса на търговията. За пореден път, Shrimpy прави това лесно.

Прочетете повече в документацията за разработчици

Заявка

ВЗЕМЕТЕ https://dev-api.shrimpy.io/v1/users//accounts//trades/72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758

Отговор:

{

"търговия": {

"документ за самоличност": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758",

"отSimbol": "KCS",

"къмСимвол": "BTC",

"количество": "20.",

"статус": "завършен",

"успех": вярно,

"код на грешка": 0,

"съобщение за грешка": "",

"exchangeApiErrors": [],

"smartRouting": вярно,

"maxSpreadPercent": "10",

"maxSlippagePercent": "10",

"triggeredMaxSpread": невярно,

"triggeredMaxSlippage": невярно

},

"промени": [

{

"символ": "KCS",

"nativeValue": "-20.",

"btcValue": -0,0028169,

"usdValue": -20.05604616757

},

{

"символ": "BTC",

"nativeValue": "0,0028134",

"btcValue": 0,0028169,

"usdValue": 20.05604616757

}

],

"запълва": [

{

"baseAmount": "20.",

"baseSymbol": "KCS",

"btcValue": 0,0028169,

"цена": "0,00014067",

"quoteAmount": "0,0028134",

"quoteSymbol": "BTC",

"страна": "ПРОДАВАМЕ",

"usdValue": 20.05604616757

}

]

}

Това е много информация, така че нека разгледаме по-отблизо как да четем резултатите от тази сделка.

търговия

Това предоставя състоянието на поръчката и подробности за заявката. Всички грешки, които имаме по време на изпълнението на поръчката, ще бъдат поместени в този раздел.

промени

Този раздел предоставя промени в баланса на активите. В този случай, тъй като сме търгували 20 KCS за BTC, виждаме, че салдото ни за KCS е намалено с 20 (следователно е показано като „-20”) и балансът ни за BTC е увеличен с 0,0028134 (следователно е показано като „0,0028134“).

запълва

В последния раздел са изброени сделките Shrimpy, изпълнени за изпълнение на заявената поръчка. Списъкът с „запълвания“ може да съдържа една сделка, която изпълнява целия баланс, или списъкът може да съдържа стотици сложни сделки, които са били стратегически поставени, за да насочат поръчката интелигентно чрез алтернативни двойки за търговия. Броят на запълванията може да варира драстично в зависимост от условията на пазара, кои активи се купуват или продават и размера на фондовете.

Интеграция

Крайните точки на SOR са достъпни за незабавна интеграция за всеки от нашите разработчици на приложения. Незабавно предоставяне на достъп до изпълнение на стратегии за интелигентно маршрутизиране на поръчки на 16 борси. Няма разлика между интегрирането на SOR за Binance, Bittrex, Kraken, Poloniex, KuCoin или някоя от другите борси, които поддържаме. Shrimpy опростява интеграцията на един набор от API, които свързват всеки основен обмен.

Потокът на заявките за интегриране на API на Shrimpy във вашето приложение.

Интегрирането с Shrimpy означава, че вашата инфраструктура получава почивка. Вместо да затрупвате сървърите си с милиони заявки, всички ваши потребители могат директно да се свържат с Shrimpy за изпълнение на поръчки, събиране на данни и управление на техните акаунти за обмен.

Shrimpy директно управлява акаунтите на вашите потребители. Ние комуникираме с всеки потребител, за да управляваме техните акаунти, да събираме данни и да изпълняваме сделки.

Сървърите на Shrimpy ще се справят с връзките с всеки обмен за вашите потребители, като по същество действат като цялостно решение за управление на потребителите. Скаристи везни като вашите приложения. Вместо да поддържа ферма от стотици сървъри, които да се мащабират до десетки хиляди клиенти, Shrimpy се мащабира незабавно с вашия бизнес. Нашият екип се справя с цялата инфраструктура и мрежи в реално време, необходими за най-надеждните приложения за търговия.

Първи стъпки!

API-та на Shrimpy позволяват на всеки разработчик да има достъп до инструменти за търговия от институционален клас. Възползвайте се от тези функции, променящи играта, като интегрирате Shrimpy във вашата инфраструктура днес. Опростете развитието си и имайте акъл, тъй като ние се справяме със сложностите на интеграцията на обмен за вас.

Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Относно скариди

Скариди е автоматизирана крипто търговия & инструмент за управление на портфолио, който позволява на потребителите да автоматизират своето крипто портфолио само с няколко щраквания. Shrimpy също така поддържа най-модерните API за търговия за разработчици на приложения.

API за крипто търговия на Shrimpy’s е създаден като облачно решение за справяне с няколко пречки за разработчици на крипто, включително борсова търговия, мащабируемост на продуктите и управление на потребителите.

~ Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me