Крайното ръководство за ботове за крипто търговия [Актуализирано 2020]

>

Ботовете за крипто търговия се превърнаха в гореща тема за милиони потребители на криптовалути по целия свят. Търсят начини да автоматизират стратегията си и да надминат пазара. След като за пръв път потопихте пръстите си на този завладяващ пазар, със сигурност попаднахте на препратки към ботове за търговия. За да улесните пътуването си до ботове за търговия с криптовалути, следното изчерпателно ръководство ще ви послужи като окончателен ресурс за започване на работа.

По времето, когато приключите това ръководство, вие не само ще разберете по-добре защо ботовете за търговия са полезни, но и как да изградите свои собствени ботове за търговия, кои ботове за търговия в момента водят пазара и какви определящи функции да търсите при избора на бот за търговия.

За да подпомогнем допълнително пазара на ботове за търговия, изградихме най-голямата общност от ентусиасти и потребители на търговски ботове в нашата група Telegram. Присъединете се към нашата телеграма за да сте в течение с всички неща, свързани с търговията с ботове.

Копирайте World’s Best Traders

В момента има хиляди активни търговци, управляващи своето портфолио в Binance. Тези търговци са едни от най-напредналите търговци в бранша.

Contents

Въведение в търговията с ботове

Ботът за търговия с криптовалута е софтуерна програма, която автоматично търгува на борсите. Вместо ръчно въвеждане на всяка сделка в борсата, ботът за търговия има достъп до данни от акаунта за обмен на потребители и автоматично извършва сделки. Процесът се управлява чрез компютри, което предлага ниво на скорост и прецизност, което не е възможно при хората.

Стратегиите, които тези ботове прилагат, са в състояние да направят всичко – от търговия до изграждане на персонализирани стратегии за индексиране до усъвършенстван арбитраж в реално време на борсите. Възможностите са почти безкрайни. Всеки бот за търговия обикновено прилага стратегия за търговия, която разчита на алгоритми, създадени от разработчика на приложението.

Как работят търговските ботове

Ботовете за търговия с криптовалути работят чрез достъп до данни на борсата за потребител. Всеки потребител може да предостави достъп до своя акаунт на бота за търговия, като му даде своя публичен ключ за API и частен ключ за API (AKA секретен). Тези две части информация се използват като начин да кажете на борсата, че ботът има разрешение от вас за достъп до информацията за вашия акаунт за обмен.

API ключове

Приложните програмни интерфейси (API) са начин за приложения или услуги извън борсата за достъп до данните или функциите в борсата. Чрез тези приложни програмни интерфейси (API) ботовете за търговия могат да изискват най-новите пазарни данни, да извършват сделки за потребител или да събират информация за сумата на средствата в акаунта на потребителя. Достъп до акаунт на потребител се предоставя само когато потребителят изрично предоставя API ключове за приложение. По всяко време достъпът може да бъде отнет чрез изтриване на API ключовете на борсата, осигурявайки сигурен начин винаги да поддържате контрол над това кой или какво може да има достъп до вашата сметка за обмен. Намирането на тези API ключове на всеки обмен може да бъде сложно, така че използвайте уроци в нашия Помощен център за навигация при свързване на вашите акаунти за размяна с ботове за търговия.

Настройки на API ключ

API ключовете за търговия с ботове обикновено имат разнообразие от различни настройки. Двете основни настройки, необходими за търговия с ботове, е възможността за събиране на данни за „баланс“ от вашата борсова сметка, както и възможността за „търговия“. Всяка борса предлага различни нива на контрол над тези два параметъра, но като цяло всички настройки в тези две категории трябва да бъдат активирани за търговския бот.

Моля, имайте предвид, че нито един бот за търговия обикновено не изисква достъп до средства за теглене. Ако търговски бот изисква този достъп, бъдете много колебливи да се доверите на този търговски бот. Резултатът може да бъде загубата на всичките си средства.

Целта на търговията с ботове

Основната цел на търговията с ботове е да се автоматизират действия, които са или твърде сложни, отнемат много време или са трудни за човешкото ръчно изпълнение. Изискаността на тези задачи варира от автоматизиране на една стратегия за търговия на една търговска двойка до интелигентно маршрутизиране на сделки между всеки актив за разнообразен портфейл. Без непрекъснати усилия някои ботове могат да позволят на потребителите да прилагат цялостна стратегия за управление на портфейла, спестявайки огромно количество време. Вместо да изискват от вас да сте постоянно онлайн, за да извършвате ръчно сделки и да коригирате портфолиото си, ботовете могат да поемат контрола, за да изпълняват по вашата стратегия ден или нощ.

Качествените ботове за търговия могат да ви спестят пари, като предлагат подобрения спрямо ръчно внедрена стратегия. Ботовете са по-бързи в събирането на данни, по-точни при подаване на поръчки и могат да смачкат числата по-бързо от всеки човек.

Кога да се използват ботове за търговия

Възможностите са безкрайни, когато става въпрос за ботове. Има ботове за ребалансиране, управление на портфолио, събиране на данни, интелигентно маршрутизиране на поръчки или нещо между тях. Каквото и да искате да направите, вероятно някъде има бот, който го прави.

Това не означава, че трябва да използваме специализиран бот, за да изпълним всяка малка задача, която искаме да направим. Всъщност това със сигурност би свършило повече работа, отколкото просто да го свършим сами. Целта е да намерите големи задачи, които поглъщат най-много време или са най-сложни за изпълнение. Тези задачи са узрели за избор, когато става въпрос за автоматизация с търговски ботове. Все още можете да изпълнявате ръчно задачите, които са редки или лесни.

Преди да започнем да търсим бот, помислете за най-тромавите аспекти на търговията с криптовалута за вас. Помислете за всяка от задачите, които правите през целия ден. Измислете малък списък с най-големите задачи, които бихте искали да бъдат автоматизирани, за да можете да прекарвате по-малко време с портфолиото си от криптовалути.

За да ви помогнем да обмислите задачи, които могат да бъдат автоматизирани с търговски ботове, следващите раздели ще опишат различни начини, по които търговските ботове се подобряват върху нас, ниските хора. Помислете за всеки от тези аспекти, за да намерите идеалните задачи за автоматизация.

Повтарящи се задачи

Повтарящите се задачи са гадни. Правенето на едно и също нещо отново и отново означава само, че поглъщате повече време с тази задача, отколкото е необходимо.

Представете си, че е имало реален начин за копиране на работа с поставяне. По същество копирайте работата, която току-що сте направили, и я повторете отново следващия път.

По принцип това правим с търговски бот. Правейки работата еднократно, като я настроите с търговския бот, можете след това да копирате тази работа отново и отново до края на времето. Ще бъдете прави, ако сте развълнувани от тази концепция.

Представете си, че четете тази статия които установиха, че 1 час ребалансират исторически по-добри от алтернативните честоти на ребалансиране. Сега искате да балансирате портфолиото си на всеки час. Това би означавало на всеки 1 час, ще трябва да изчислите процентите на всеки от активите във вашето портфолио, да определите оптималните сделки, действително да извършвате сделките и да останете онлайн през цялото време. Нека бъдем честни, това е невъзможна задача. Дори и да беше възможно, всеки разумен човек ще полудее от повторението.

Ботовете нямат проблем със светското повторение. Всъщност това е една от първите причини софтуерните инженери да автоматизират задача, в този случай ребалансиране. Създайте бота веднъж и автоматизирайте портфолиото си завинаги. Няма повече повтарящи се задачи!

Прецизност

Търговията е игра на прецизност. Новите търговци може да не се притесняват от неточността да се придвижват и излизат от позиции по прищявка, но с натрупването на опит много търговци започват да разбират необходимостта да бъдат точни. Всяка сделка може да има влияние, така че внимателно подбирайте сделки. Ботовете нямат концепцията да бъдат внимателни, но са прецизни.

Нека разгледаме примерен сценарий. Да кажем, че искаме да продадем DOGE, когато цената на биткойн достигне точно $ 100 000. Правенето на това ръчно ще изисква невероятни умения и търпение. Ръчното прилагане на тази стратегия вероятно би довело до това, че случайно пропуснем марката и продадем DOGE, когато биткойнът достигне 100 010 долара. Това не е лошо, но това не беше стратегията, която искахме да приложим. Нашата неточност означаваше, че в крайна сметка не спазваме плана.

Изпълнението на точна стратегия е лесно за ботовете. Ботът може лесно да следи пазара за това състояние и да извършва сделката, когато времето е точно. Ботовете са точно, бързо, и надежден за този вид стратегия за изпълнение.

Времеемко

Всеки има какво да прави – животът е хаотичен. Нямаме време да сме до компютъра всеки момент, когато се събудим, за да се уверим, че портфолиото ни е на път.

В един от предишните примери обсъждахме ребалансирането на портфолио на всеки час. Това е пример за нещо, което може лесно да отнеме 15 минути или повече за всеки ребаланс. Ако имате диверсифицирано портфолио, това ще отнеме още повече време. Това не само ще се повтаря, но и ще отнеме много време. Безброй стратегии за търговия са тромави по този начин.

Търговските ботове не са като вас. Те нямат нищо по-добро за правене. Всичко, което искат да направят, е да приложат тези отнемащи време стратегии за вас. Тъй като те работят на компютри, изчисленията се извършват за миг, сделките се обработват за миг и те никога не се уморяват. Отнемащите време задачи се опростяват, за да го зададете и забравите. Автоматизирането на отнемаща време задача може да бъде направено чрез конфигуриране на няколко неща в търговския бот и оставяне на търговския бот да приложи стратегията вместо вас.

Денонощни пазари

Пазарът на криптовалути никога не спи. Нито за секунда. Борсите не се затварят през нощта. Дори когато една борса спре за поддръжка или актуализации, все още има стотици онлайн, които все още бръмчат. Този 24/7 пазар ви прави невъзможно винаги да можете да наблюдавате портфолиото си. В крайна сметка ще трябва да спите и всички знаем, че активите имат афинитет към изхвърлянето веднага щом погледнем настрани. Поне така се чувства.

След като осъзнаете, че не винаги можете да сте готови да предприемете действия, има две възможности: справете се с последствията от това да не сте наоколо, за да се справите с всяка ситуация за вашето портфолио или автоматизирайте стратегията си с бот за търговия. Повечето ще вземат опцията, която им позволява да спят спокойно през нощта.

Това не означава, че нашата стратегия трябва да бъде една и съща денонощно. Може да имате стратегия за портфолио през деня и различна стратегия през нощта, която да действа като предпазител за портфолиото ви, докато спите. Каквато и да е вашата стратегия, ботовете могат да ви помогнат да автоматизирате тази стратегия, така че да можете да прекарвате по-малко време в притеснения относно „какво ако“, докато лежите в леглото през нощта.

Търговията е сложна

В крайна сметка, дори ако повторението, ангажираността във времето и прецизността не бяха достатъчни, за да ни насочат към търговия с ботове, все още има фактор на сложността. Някои стратегии биха били физически невъзможни за прилагане за човек поради огромната сложност.

Като пример за интелигентно маршрутизиране на поръчки. Изискванията за ефективно насочване на сделки чрез множество интелигентни двойки за търговия са безброй. Започвайки отгоре, имаме нужда от наблюдение на всяка търговска двойка на борсата, за да се определи оптималното време, количество активи и цена за сделка. След това трябва да вземем предвид ограниченията във времето, за да завършим маршрута, преди да се променят пазарните условия. След това трябва действително да изпълним сделките, за да запълним този първи етап от нашата поръчка. И накрая, закръгляването му, като се започне отново отгоре, защото успяхме да преместим само $ 100 в последната поръчка и трябва да преместим общо $ 100 000.

Търговията с криптовалута е сложен набор от умения, който се развива чрез непрекъснато самоусъвършенстване, преодоляване на грешки и коване напред пред лицето на несигурността. Дори и с опит под нашия пояс, някои стратегии все още са недостъпни дори за най-напредналите търговци, ако се опитат ръчно.

Сложните стратегии трябва да бъдат автоматизирани с помощта на търговски ботове. Без тези ботове стратегията не би била възможна. Урокът е да се използват ботове за търговия, за да се приложат стратегии за търговия, които са твърде сложни за ръчно изпълнение.

Най-добрите ботове за търговия

На този етап установихме общо разбиране за търговия с ботове и подходящите сценарии за използване на ботове. Време е да надраскаме сърбежа си да намерим ботовете, които са овладели сегмент от пазара и са готови за вашето проучване.

Криптовалутното пространство е залято от безброй ботове за търговия. Някои имат съмнителна репутация, липсва им качествена инфраструктура или просто не работят. Следващият списък с търговски ботове са водещите търговски ботове в криптовалутното пространство. Всяка изброена услуга поддържа уникална ниша и се утвърди като доверен ресурс за търговци на криптовалути. Експериментирайте с всеки от тези ботове, за да намерите този, който работи най-добре за вас.

Скариди – Автоматизирана търговия & Управление на портфейла

Скариди се отличава до голяма степен като водеща услуга за управление на портфейл от криптовалути на крипто пазара. За разлика от повечето приложения за управление на портфолио, Shrimpy активно изпълнява сделки, за да внедрите стратегии за управление на портфолио. Най-простата от тези стратегии е ребалансиране на портфейла и създаване на фонд за крипто индекс.

Клиентите-скариди също могат да участват в опит за социална търговия, предназначен за начинаещи търговци. С едно щракване на бутон инвеститорите могат да започнат да копират стратегиите за търговия на най-добрите крипто трейдъри.

В допълнение към управлението на вашето портфолио чрез потребителския интерфейс, Shrimpy предлага и удобни опции за разработчиците да автоматизират своите стратегии или чрез API на Shrimpy Application или Universal API за крипто обмен. The Универсални API за крипто обмен предоставят на разработчиците инструменти за изграждане на собствени търговски ботове от нулата.

В рамките на 5 минути е възможно да се регистрирате, да въведете API ключове, да изберете портфолио и да автоматизирате стратегията си. Целта на Shrimpy е да опрости живота ви, като автоматизира сделките по начин, който има смисъл за всички.

Отличителни черти

Има безброй функции, които отличават Shrimpy от другите ботове за търговия. Те включват:

 • Фокус върху управлението на портфейла

 • Индекс фонд Изграждане & Автоматизация

 • Ребалансиране на портфолиото

 • Споделяне на социално портфолио

 • Тестване на стратегията

 • Лесно за използване разпределение на активи

 • API за напреднали разработчици

 • Поддръжка на студено съхранение

 • Мониторинг на ефективността на кръстосаните борси

Разходи

Shrimpy е първокласна услуга за управление на портфолио, която варира от 13 до 19 долара на месец. Това включва всяка функция, като търговия, индексиране, тестване на портфолио, социална програма (за проследяване и копиране на портфолио на други потребители), достъп до API, списък с разрешени IP адреси и др..

Поддържани борси

KuCoin, Bittrex, Bittrex Global, Coinbase Pro, Binance, Kraken, Poloniex, Huobi, Gemini, Bibox, BitMart, Huobi Global, HitBTC, OKEX, Bitstamp.

Рейтинг – 4.8

 • Характеристики – 4

 • UX & Лесна употреба – 5

 • Цена – 5

 • Инфраструктура – 5

 • Поддръжка на обмен – 5

Gekko – Пазарни данни до използваеми прозрения

Геко е опция за търговия с отворен код за напреднали потребители на криптовалута. Вместо да предоставя уеб-базирани решения, Gekko е бот, който е инсталиран на вашия персонален компютър или сървър за непрекъсната работа. Това означава, че софтуерът винаги трябва да работи, за да използвате непрекъснато вашата търговска стратегия.

Отличителни черти

 • Отворен код

 • Данни за пазара в реално време

 • Индикатори

 • Търговия с хартия за симулирани поръчки

 • Изчисляване на печалбата

 • Импортиране на исторически пазарни данни

 • Изчисляване на метриките на риска

Разходи

Геко е Безплатно да използвам.

Поддържани борси

Binance, Poloniex, Coinbase Pro, Kraken, Bitfinex, Coinfalcon, The Rock Trading, EXMO, Luno.

Рейтинг – 3.0

 • Характеристики – 3

 • UX & Лесна употреба – 2

 • Цена – 5

 • Инфраструктура – 3

 • Поддръжка на обмен – 2

ZenBot – бот за търговия с команден ред

Zenbot е популярен бот за криптовалута от командния ред. Подобно в някои отношения на Gekko, Zenbot може да се стартира от персонален компютър или да се хоства на личен сървър. Усъвършенстването на този бот за търговия е възможно за разработчиците, желаещи да се потопят в кода, за да напишат свои собствени стратегии, да изградят индикатори и да анализират пазара с помощта на персонализирани аналитични инструменти.

Отличителни черти

 • Отворен код

 • Технически анализ Търговски подход

 • Архитектура на приставки

 • Симулатор за тестване на исторически данни

 • Симулация за търговия с хартия

 • Спиране на продажби, спиране на покупки и спиране на печалба

 • Регулируеми честоти на търговия и вземане на проби

Разходи

Zenbot е Безплатно да използвам.

Поддържани борси

Binance, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, CEX.IO, Coinbase Pro, Gemini, HitBTC, Kraken и Poloniex.

Рейтинг – 3.1

 • Характеристики – 3.5

 • UX & Лесна употреба – 2

 • Цена – 5

 • Инфраструктура – 2

 • Поддръжка на обмен – 3

Haasbot – Автоматизирани ботове за крипто търговия

HaasBot е един от най-интензивните ботове за търговия на пазара на криптовалути. Всичко от застраховки, обезпечения и технически показатели са събрани в тази платформа. Въпреки че може да е предназначен за търговски експерти, той предоставя изчерпателен набор от инструменти за изпълнение на привидно безкраен списък от сложни стратегии.

Отличителни черти

 • Персонализирани табла за управление на Command Center

 • Фин контрол на ботове за търговия

 • Изпълнение на ръчни стратегии

 • Пазарен изглед за технически анализ

 • Персонализирани скриптови ботове

 • Разширено отчитане

Разходи

Ценовите планове започват от $ 254/3 месеца за лиценза за начинаещи и ограничават от $ 725/3 месеца за лиценза за напреднали.

Поддържани борси

Binance, Bitfinex, BitMEX, Bitstamp, Bittrex, CCEX, CEX.IO, Coinbase Pro, Deribit, Gemini, HitBTC, Huobi, ionomy, Kraken, KuCoin, nova, OKEX и Poloniex.

Рейтинг – 3.4

 • Характеристики – 5

 • UX & Лесна употреба – 2

 • Цена – 1

 • Инфраструктура – 4

 • Поддръжка на обмен – 5

3commas – Инструменти за търговия с криптовалута

3 Комаси е напреднал бот за търговия с редица усъвършенствани опции за търговия. Тези ботове могат да се използват за автоматизиране на вашата търговска стратегия чрез техния уеб интерфейс. Насочвайки се към същата пазарна ниша като Haasbot, 3Commas стана популярен сред по-опитните търговци. Те също така предлагат възможността да управляват вашите ботове чрез техните API за разработчици, предоставяйки допълнителни опции за разработчиците.

Отличителни черти

 • Търговски терминал

 • Следващи опции за Take Profit / Take Loss

 • Персонализиране на сигнала чрез Trading View

 • QFL ботове

 • Многокомпонентни композитни ботове

Разходи

Ценовите планове започват от $ 22 / месец за лиценз за начинаещи и ограничава при $ 75 / месец за лиценза Pro.

Поддържани борси

Bitmex, Bittrex, BitFinex, Binance, Bitstamp, KuCoin, Poloniex, HitBTC, Cex, Coinbase Pro, OKEX, Huobi и YOBIT.

Рейтинг – 4.0

 • Характеристики – 5

 • UX & Лесна употреба – 3

 • Цена – 3

 • Инфраструктура – 4

 • Поддръжка на обмен – 5

Cryptohopper – Автоматизирана платформа за търговия

Криптохопър е платформа за търговски ботове, която изпълнява стратегии, базирани на технически показатели. Тези стратегии могат да бъдат проектирани по поръчка за изпълнение на усъвършенствани стратегии по ваш избор. Подобно на 3Commas и Haasbot по много начини, Cryptohopper е чудесна възможност за напреднали търговци на криптовалути, които са готови да разгледат подробностите за всяка стратегия за търговия, която желаят да приложат.

Отличителни черти

 • Дизайн стратегии

 • Експериментирайте със стратегии чрез търговия с хартия

 • Последващ Stop-Loss

 • Активи за къса продажба

 • Автоматизирайте стратегиите за крипто търговия

 • Анализ, управляван от данни – 130+ индикатора и модели

 • Отчети за изпълнението

Разходи

Ценовите планове започват от $ 19 / месец за лиценз за начинаещи и ограничава при $ 99 / месец за лиценза Pro.

Поддържани борси

Poloniex, Kraken, Bittrex, Coinbase Pro, Binance, KuCoin, Bitfinex и Huobi.

Рейтинг – 3.6

 • Характеристики – 4

 • UX & Лесна употреба – 3.5

 • Цена – 3

 • Инфраструктура – 3.5

 • Поддръжка на обмен – 4

Марж – Терминал за търговия с криптовалута

Марж е търговски терминал за силно конфигурируеми стратегии за търговия. Проектиран за търговци на крипто и биткойн, Margin осигурява изчистен интерфейс към типично хаотичните терминали на криптовалутния пазар. Бързо настройте търговски ботове, управлявайте стратегии и прилагайте индикатори за задействане на сделки.

Отличителни черти

 • Визуална търговия

 • Технически показатели

 • Автоматизирани ботове за търговия

 • Конфигурируем GUI

 • Поръчайте разделяне на борси

 • Новини

Разходи

Ценовите планове започват от 129 долара за лиценз за начинаещи и ограничава при $ 2999 за лиценза Pro.

Поддържани борси

Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, HitBTC, Huobi, OkCoin и Poloniex.

Рейтинг – 2.2

 • Характеристики – 2

 • UX & Лесна употреба – 2

 • Цена – 1

 • Инфраструктура – 3

 • Поддръжка на обмен – 3

Как да изберете бот за търговия

След като покрихме всеки основен бот за търговия с криптовалути, наличен на пазара, трябва да решим кой бот е най-подходящ за нашата стратегия за портфолио за криптовалута.

В следващите раздели ще обсъдим аспектите, които трябва да имате предвид, преди да се регистрирате за една от тези услуги и да поверите портфолиото си да бъде автоматизирано от бот.

Репутация на екипа

Преди всичко друго е важна репутацията на екипа. Хаковете са осакатили нищо неподозиращите потребители, използвайки интелигентни уязвимости. Един пример е кога хакерите използваха API за търговия, за да изпомпват цената на Syscoin на Binance. Хакерите са умни, така че първата линия на защита е да имаш доверен екип-основател.

Когато оценявате екипа, потърсете атрибути, които сочат към уважаван екип. Неща като:

 • Където членовете на екипа отидоха в колеж.

 • За какви компании са работили членовете.

 • От колко време екипът работи върху бота.

 • Репутацията на членовете в техния консултативен съвет.

 • Източникът на финансиране за стартиране.

 • Страна на регистрация.

 • Техническите възможности на екипа-основател.

Преди да се доверим на екип за разработка на трети страни, за да автоматизираме нашите стратегии, използвайте този списък, за да съберете информация за екипа зад услугата.

Извън конкретните членове на екипа се уверете, че компанията може да носи отговорност за евентуални неправомерни действия. Екипът трябва да е прозрачен относно произхода си, членовете си, къде се намират, както и всяка друга подходяща информация, за да разберем дали можем да се доверим на екипа.

Автоматизирани стратегии

Следващият въпрос, който трябва да си зададем, е дали ботът, който оценяваме, всъщност изпълнява стратегията, която искаме да автоматизираме. Изборът на бот за търговия, който поддържа само стратегии, които включват преминаване на плъзгаща средна стойност, например, не е полезно, ако искаме да балансираме портфолиото си.

Прегледайте уебсайта на търговския бот, за да се уверите, че той поддържа стратегиите, които искаме да приложим за нашето портфолио. Проверете всички конфигурации, които предлагат, или намеква за нивото на участие, което би било необходимо от краен потребител. Също така няма смисъл да използваме бот, ако той поддържа нашата стратегия, но в крайна сметка е повече работа, отколкото просто да ни накара ръчно да приложим стратегията.

поддържа

Следващото ни важно съображение е нивото на подкрепа, предоставена от екипа. Предоставя ли екипът канали за достигане до техния екип за разработка, за да зададе въпроси за поддръжка или да получи помощ за грешки? В противен случай може да останете да изсъхнете в продължение на седмици, без да получавате отговори на въпроси, които са от решаващо значение за вашата стратегия. Виждали сме това да се случва безброй пъти и никога не е приятно изживяване.

Няколко начина, по които можем да установим дали екипът предоставя страхотно изживяване за поддръжка, са следните:

 • Има активна общност Telegram или Discord, където екипът е онлайн и отговаря на въпроси.

 • Множество канали предлагат различни възможности за контакт с екипа.

 • Екипът за поддръжка отговаря на въпроси своевременно и всъщност работи за разрешаването на проблемите.

 • Публикуват се чести актуализации на техните дискусионни канали като Telegram и Discord.

Това са само няколко от начините за определяне на качеството на подкрепата, която ще получите, след като се впуснете и се регистрирате.

Разходи

Нека бъдем честни, цената е един от най-големите определящи фактори за това дали ще използваме бот за търговия за нашето портфолио. Тук сме, за да увеличим максимално нашата крипто, така че намаляването на месечните разходи, които трябва да платим за абонамент за бот, ни позволява да насочим повече средства в нашето портфолио.

Някои ботове са скъпи. Бот от $ 1000 по-добре да е някаква небесна работа. В противен случай цената е просто ровене във вашето портфолио. Тези средства биха могли да отидат за разширяване на вашето крипто портфолио. Намерете търговския бот, който е във вашия ценови диапазон.

Лесно използване

Реалността на пазара на криптовалути е, че повечето инструменти са прекалено сложни в своя дизайн. Това без съмнение се отнася и за търговия с ботове. Повечето търговски ботове са изключително сложни. Те имат безброй лостове, опции, конфигурации и настройки. Гмуркането точно в дълбокия край на този студен басейн може да ви спре дъха и да ви остави с чувство на страх.

Потърсете бот, който отговаря на вашето ниво на комфорт. Вместо да скачате направо в ботове за търговия с отворен код и да се опитвате да приложите свои собствени персонализирани стратегии, като усъвършенствате уменията си за развитие, може би първоначално го забавете. Експериментирайте с бот, който предоставя само няколко основни функции, които искате, но е лесен за използване. По този начин можете да потопите пръстите на краката си в басейна, като се ориентирате, преди да се потопите.

Бектестинг

Обратното тестване е начинът, по който симулираме изпълнението на стратегията върху исторически данни. Това ни помага да разберем поведението на стратегията при определени условия и може да ни помогне да разберем как стратегията може да се представи в бъдеще. Разбира се, нищо не е гарантирано, но това е най-надеждният начин за оценка на стратегиите.

Избраният от нас бот определено трябва да има обратно тестване. Никога не препоръчваме да прилагате стратегия, ако тя не е била тествана обратно. Сляпото навлизане в бъдещето може да доведе до бедствие. Прекарайте известно време, за да оцените стратегията, да откриете най-добрите конфигурации и да приложите стратегията по начин, който съответства на вашите цели, както и на информацията, която сте успели да съберете чрез инструмента за обратно тестване.

Внимание! Не се доверявайте на никакъв инструмент за обратно тестване, който използва данни на CoinMarketCap. Този източник на данни е неприемлив за оценка на стратегиите за търговия. Тези данни не само са силно неточни, но CoinMarketCap обобщава данните между борсите, така че не са действителни данни за търсене и търсене от борсите. За стратегии за бектестиране трябва да се използват само точни данни за оферта-искане, събрани директно от всяка отделна борса.

Изпълнение & Екзекуция

Оценете отблизо изпълнението на стратегията, за да определите как ще се държи стратегията при различни условия. Тъй като всеки бот има уникално изпълнение на стратегия, важно е да разберете разликите между прилагането на всеки бот за търговия. Не всички изпълнения се третират еднакво. Погледнете аспекти като контролите, които ботът предлага, конфигурациите и стабилността на стратегията при различни условия.

В същото време, дори ако търговският бот поддържа необходимия контрол за изпълнение на стратегията, това не означава, че сме на ясно място. Всичко може да изглежда обещаващо, но все пак да се разпадне поради лошо изпълнение. Кодът и инфраструктурата, изградени около търговския бот, са важни за управлението на стратегиите. Неуспехите, възникнали поради проблеми със сървъра, могат да доведат до неправилни сделки, заблуждаване и цялостно лошо изпълнение на стратегията.

Загубата на средства поради лошо изпълнение на стратегията бързо се превръща в кошмар. Няма да си върнете средствата, така че предотвратете проблема, като изберете бот за търговия, който се развива с помощта на здрави софтуерни практики. Проучете отвореността на екипа за разрешаване на проблеми, присъединете се към техните маркетингови канали, за да видите честотата на съобщенията за грешки и проследете колко време отнема на екипа да разреши проблемите.

Как да изградите търговски бот

Няма един начин да се изгради бот за търговия с криптовалута. Ето защо откриваме такава различна степен на качество. В следващите раздели ще подчертаем най-лесния начин за изграждане на стабилен, висококачествен бот за търговия.

Въпреки че е възможно да се изграждат търговски ботове от нулата, това не е препоръчително. Изграждането на персонализирана инфраструктура за свързване към всяка борса за криптовалута може да отнеме месеци до години, за да се развие. Персонализираните цикли на актуализация, объркващата документация и странната функционалност могат да направят изграждането на търговски бот кошмар. Да не говорим, че ще изисква ферма от стотици сървъри, само за да поддържа няколко хиляди активни търговци.

В тази статия ще обсъдим изграждането на бот за търговия с криптовалути, като се възползваме от Универсални API за крипто обмен. Тези приложни програмни интерфейси (API) се свързват с всяка основна борса за криптовалута, без да е необходимо да пишете какъвто и да е софтуер. Просто се свържете с един универсален API и незабавно ще бъдете свързани с всяка основна борса за търговия, управление на портфолио, управление на потребители, събиране на данни, автоматизирано мащабиране на инфраструктурата и др. Това е като универсално дистанционно за търговия с криптовалута.

Да започваме!

Регистрирайте профил на програмист

Преди да можем да използваме Universal Crypto Exchange API, трябва да се регистрираме за акаунт на програмист. Следвайте връзката тук, за да се регистрирате.

Генериране на главни API ключове

След като създадем акаунт, следващата ни стъпка е да създадем нов главен ключ на API. Този главен ключ ще се използва за управление на всички наши потребители, заявки за създаване на нови потребители и може да изпълнява сделки.

Придвижете се до страницата „API Keys“ и изберете „Create Api Master Key“. Това ще ви преведе през процеса на генериране на ключовете. Ще има няколко стъпки, които ще изискват вашата проверка, както и активиране на допълнителни предпазни мерки като 2FA. Това не е нещо изискано като KYC, просто основна проверка на имейл и акаунт.

След като завършите, ще ви бъде представен публичен и частен (таен) API ключ. Тези ключове трябва да се съхраняват сигурно и никога да не се изпращат на никого. Те ще се използват за управление на потребители, извършване на сделки от името на потребителите и много други. Те са само за ваша употреба. Ако искате да разрешите на потребителите директен достъп до техните акаунти, обмен на връзки и търговия, това може да стане чрез генериране на специфични за потребителя API ключове чрез главните API ключове. Ще обсъдим как да направим това малко по-късно.

Забележка: Тайният ключ ще се показва само веднъж. След като изберете „Показване“ на ключа, никога повече няма да можете да възстановите този таен ключ, ако той не се съхранява сигурно извън приложението. Ако се загубите, трябва да създадете нов набор от API ключове.

Има няколко настройки, които трябва да конфигурираме, преди да можем да се потопим в използването на нашите ключове за API на главния разработчик.

Потребител – Поставянето на отметка в това квадратче ще позволи на този API ключ да създава и управлява потребители на вашето приложение.

Сметка – Поставянето на отметка в това квадратче ще позволи на този главен API ключ да свързва акаунти за обмен от името на вашите потребители и също така да събира данни от борсата относно вашите потребители.

Търговия – Поставянето на отметка в това квадратче ще позволи на този ключ да изпълнява сделки от името на вашите потребители.

Тези настройки са отделени, така че имате свободата да решите каква роля ще играят тези API ключове във вашия процес. Например, ако искате само да можете да създавате потребители, но тогава потребителите ще управляват тяхното свързване на борсови акаунти и ще търгуват индивидуално, всичко, от което се нуждаете, е възможността да създавате и управлявате потребители.

В допълнение към избора на разрешенията за активиране на този главен API ключ, не забравяйте да добавите в белия списък IP адресите, които ще изпращат заявки с тези API ключове. Това трябва да са сървърите, които ще държат тези API ключове, така че само този сървър да може да изпраща заявки за вас. Всички заявки от други IP адреси ще бъдат неуспешни. Тази функция за сигурност гарантира, че ако ключовете ви някога бъдат откраднати, хакерът няма да може да използва API ключовете.

Нека разгледаме отблизо настройките, които са част от всяко от тези разрешения.

Потребител – Преглед на крайната точка

Следващият раздел ще обсъди крайните точки, които попадат в „Потребител“ настройка на разрешение. Ако сте активирали разрешения „Потребител“ на API ключовете, това са само някои от крайните точки, до които ще имате достъп.

Създаване на потребители

Първото нещо, което трябва да направим, преди да можем да започнем да търгуваме на борса, да събираме данни за борсова сметка или да изпълняваме нашата стратегия, е да създадем потребител. Всеки създаден от вас потребител е предназначен да представлява един човек от реалния свят, който използва търговския бот.

Нека да разгледаме как създаваме потребител.

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users

Тяло на заявката (по избор)

{

"име": "потребителско име за този потребител"}

След като поискате създаването на нов потребител, ще получите нов уникален идентификатор за този потребител. Това трябва да се съхранява така, че да е лесно да се свърже всеки потребител във вашето приложение с потребителския идентификатор в API на разработчика.

Отговор:

{

"документ за самоличност": "701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8"}

Генерирайте специфичен за потребителя API ключ

След като генерираме потребителя, можем да генерираме и специфични за потребителя API ключове. Целта на тези потребителски API ключове е да позволят на всеки отделен потребител да комуникира със сървърите на API, разпределяйки натоварването на заявките, така че сървърите ви да не се нуждаят от обработка на всяка заявка. Ако изграждате мобилно приложение, това означава, че повечето заявки могат да бъдат изпратени директно до API, където ще се поддържа директна линия за комуникация за събиране на данни, изпълнение на сделки, обмен на акаунти за обмен и др..

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/keys

Отговор:

{

"publicKey": "51ac18b7d208f59b3c88acbb1ecefe6ba6be6ea4edc07e7a2450307ddc27ab80",

"privateKey": "85c977ef4070f1deee70192ba7fd5a6caf534f891e4918cfffec11cd6b625e77db4f80347cb436bcaa8882231bacb02f0798a696f101fdd1ef268d66fc63c213"}

Тези API ключове могат да бъдат изпратени на потребителя, за когото са свързани. По този начин потребителят може да управлява собствените си акаунти за обмен.

Акаунт – Преглед на крайната точка

Следните крайни точки ще се управляват от “Сметка” настройка на разрешение. Активирането на разрешенията „Акаунт“ на API ключовете ви позволява да използвате следните и повече крайни точки.

Свържете Exchange акаунт

Следващата стъпка към внедряването на нашето търговско решение е свързването на борсови сметки. Това може да бъде направено от главните ключове или може да се управлява от всеки отделен потребител чрез използване на потребителските API ключове.

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/accounts

Тяло на заявката

{

"обмен": "binance",

"publicKey": "GOelL5FT6TklPxAzICIQK25aqct52T2lHoKvtcwsFla5sbVXmeePqVJaoXmXI6Qd",

"privateKey": "SelUuFq1sF2zGd97Lmfbb4ghITeziKo9IvM5NltjEdffatRN1N5vfHXIU6dsqRQw",

}

Включените тук „publicKey“ и „privateKey“ са ключовете на API за обмен, които са създадени на борсата от потребителя. Това не са потребителските API ключове, които получихме от Universal Crypto Exchange APIs в предишните стъпки.

Отговор

{

"документ за самоличност": 1234

}

След като акаунтът бъде свързан успешно от API сървърите, ще бъде върнат „id“. Това може да се съхранява за по-късен достъп до тази индивидуална сметка за обмен.

Достъп до баланси на активи на акаунт

Тъй като обменната сметка е успешно свързана, вече можем да събираме данни от обменната сметка. Следващата крайна точка ще извлече салдата на активите за свързаната борсова сметка.

Заявка

ВЗЕМЕТЕ https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/accounts/123/balance

Отговор

{

"изтеглено на": "2019-01-09T19: 17: 33.000Z",

"баланси": [

{

"символ": "KCS",

"nativeValue": 2306,

"btcValue": 0,33486579,

"usdValue": 1327,8775274784

},

{

"символ": "ETH",

"nativeValue": 4.0e-8,

"btcValue": 1.4960564e-9,

"usdValue": 5.9324652822859e-6

}

]

}

Търговия – Преглед на крайната точка

Следните настройки се управляват от „Търговия“ настройки за разрешение. Активирането на разрешенията „Търговия“ на API ключовете ви позволява да използвате следните и повече крайни точки.

Интелигентно маршрутизиране на поръчки

Интелигентното маршрутизиране на поръчки е удобна функция, която автоматично оптимизира търговията между двойки активи, за да получи най-доброто изпълнение на поръчката. Това драстично опростява процеса на интеграция за стратегиите за интелигентно маршрутизиране на поръчки и може да спести от разходи за изпълнение.

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/accounts/123/trades

Тяло на заявката

{

"отSimbol": "BTC",

"къмСимвол": "ETH",

"количество": "0,01",

"smartRouting": вярно,

}

След като поръчката бъде направена, тя автоматично ще бъде пренасочена през всички налични двойки за търговия, за да се оптимизира за резултата.

Отговор:

{

"документ за самоличност": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758"}

Поставете лимитирана поръчка

Някои приложения изискват фин контрол върху книгата с поръчки. Тези приложения могат да внедрят тези усъвършенствани стратегии чрез изпълнение на лимитни поръчки чрез унифицираните крайни точки за търговия с лимитни поръчки.

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/accounts/123/orders

Тяло на заявката

{

"baseSymbol": "ETH",

"quoteSymbol": "BTC",

"количество": "0,5",

"цена": "0,0344",

"страна": "КУПУВА",

"timeInForce": "МОК"}

Отговор:

{

"документ за самоличност": "72dff099-54c0-4a32-b046-5c19d4f55758"}

Универсалните API на Crypto Exchange поддържат поръчки „Незабавно или анулиране“ (IOC) и „Good‘ Til Cancelled “(GTC). И двата типа поръчки се изпълняват, използвайки една и съща структура на заявките, така че вашият бот за търговия може удобно да превключва между поставяне на различни видове поръчки без проблеми.

Разпределете портфолио

Освен удобството на интелигентното маршрутизиране на поръчки, има и допълнителни крайни точки, предназначени за портфейлни стратегии. Тези крайни точки могат да се използват за разпределяне на портфейли, ребалансиране или прилагане на цялостна портфейлна стратегия. Една от тези крайни точки е способността за бързо разпределяне на разнообразно портфолио.

Заявка

POST https://dev-api.shrimpy.io/v1/users/701e0d16-1e9e-42c9-b6a1-4cada1f395b8/accounts/123/allocate

Тяло на заявката

{

"isDynamic": невярно,

"разпределения": [

{

"символ": "USDT",

"процента": "100" }

]

}

Отговор:

{

"успех": вярно

}

С едно обаждане вашият бот за търговия е в състояние да изпрати процентите от всеки актив, който бихте искали да имате в портфолиото, и приложните програмни интерфейси на Universal Crypto Exchange интелигентно ще конструират това портфолио. Не се изисква допълнителна работа.

Публични данни (не се изискват разрешения)

Публичните данни са достъпни за всички потребители. Това означава, че не попада под никоя от настройките за разрешения, които са разрешени или деактивирани на главния API ключ.

Борсови активи

Всяка борса разполага с различни активи, така че е важно да знаете коя борса кои активи поддържа. Тази крайна точка ще върне различните активи, налични на всяка борса, заедно с техния символ и име.

Заявка

ВЗЕМЕТЕ https://dev-api.shrimpy.io/v1/exchanges/bittrex/assets

Отговор

[

{

"документ за самоличност": 38,

"име": "Биткойн",

"символ": "BTC",

"търговияСимвол": "BTC" },

{

"документ за самоличност": 229,

"име": "Litecoin",

"символ": "LTC",

"търговияСимвол": "LTC" },

]

Съберете книга за поръчки с пълна дълбочина

За да поставят конкретни поръчки в книгата с поръчки, разработчиците се нуждаят от достъп до пълните данни на книгата с поръчки в реално време. Тези данни могат да бъдат достъпни чрез прости крайни точки, които връщат пазарните данни в реално време. Експериментирайте със събирането на тези данни, като изпращате заявки до API извикванията, описани по-долу.

Заявка

ВЗЕМЕТЕ https://dev-api.shrimpy.io/v1/orderbooks?exchange=bittrex&baseSymbol = XLM&quoteSymbol = BTC&ограничение = 10

Отговор

[{

"baseSymbol": "XLM",

"quoteSymbol": "BTC",

"борси": [{

"обмен": "Bittrex",

"Поръчай книга": {

"пита": [

{

"цена": "0,00002585",

"количество": "1891.1316431" },

{

"цена": "0,00002594",

"количество": "35200" },

],

"оферти": [

{

"цена": "0,00002577",

"количество": "774,92250177" },

{

"цена": "0,00002576",

"количество": "3509,07031022" },

]

}

}]

}]

Данни за търговия със свещи

Друга удобна функция е възможността за събиране на данни за диаграми на OHLCV с помощта на тези унифицирани API. Тези данни за свещници могат да се използват за показване на диаграми за потребители, които са активни търговци.

Заявка

ВЗЕМЕТЕ https://dev-api.shrimpy.io/v1/exchanges/coinbasepro/candles?quoteTradingSymbol=BTC&baseTradingSymbol = XLM&интервал = 1Н

Отговор

[

{

"отворен": "0,0000157300000000",

"Високо": "0,0000157800000000",

"ниско": "0,0000155800000000",

"близо": "0,0000157100000000",

"сила на звука": "219444,0000000000000000",

"quoteVolume": 3.44176145,

"btcVolume": 3.44176145,

"usdVolume": 27437.297915762,

"време": "2019-05-24T23: 00: 00.000Z" },

{

"отворен": "0,0000157100000000",

"Високо": "0,0000157500000000",

"ниско": "0,0000156900000000",

"близо": "0,0000157300000000",

"сила на звука": "1603,0000000000000000",

"quoteVolume": 0,02520959,

"btcVolume": 0,02520959,

"usdVolume": 201.98615317277,

"време": "2019-05-25T00: 00: 00.000Z" },

]

Поток на заявка на потребител

Сега, когато имаме разбиране за различните крайни точки, които са достъпни чрез тези API, нека преразгледаме потоците на потребителски заявки, които бяха обсъдени по-рано в тази статия. За да предотвратим управлението на всяка заявка от централизиран сървър, трябва да разпространим заявките, които произхождат от потребителите. Това облекчава тежестта на заявките, за да можем да останем слаби и пъргави. Подробна дискусия за оптималните потоци на потребителски заявки може да се намери в една от предишните ни статии тук.

Тази илюстрация подчертава как първоначалното създаване на потребител може да се управлява от централизиран сървър, докато индивидуалните потребителски заявки могат да идват от всеки отделен потребител. Това предотвратява ненужното маршрутизиране от централизиран сървър между потребителя и API-тата на Universal Crypto Exchange.

Това е!

Слънцето залязва в нашето време, изследвайки ботове за крипто търговия. Излезте и се насладете на новооткритата си свобода. Спестете време, като автоматизирате стратегията си. Намерете услуга, която се вписва във вашата портфолио стратегия и разпространете знанията, които сте придобили тук, с приятели. Общността, която изграждаме, ще задвижва бъдещето на търговията, но трябва да започне с нас.

Нашият бот за търговия

Скариди е приложение за изграждане на персонализирани криптовалутни фондове, ребалансиране и управление на разнообразно портфолио от цифрови активи. Автоматизирайте портфолиото си, като се свържете с която и да е от 16-те крипто борси, които поддържаме.

API на Shrimpy’s Universal Crypto Exchange са предназначени за разработчици. Интегрирането с нашите унифицирани приложни програмни интерфейси (API) ви дава незабавен достъп до единни крайни точки за търговия, събиране на данни, управление на потребители и други във всяка основна борса за криптовалута.

За достъп до пълните библиотеки на Python и Node следвайте тези връзки:

Възел

Python

Ако изграждате нещо с API на Shrimpy, уведомете ни! Ще се радваме да чуем как можем да продължим да ви подкрепяме на всеки етап от вашето развитие.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me