Колосалната схема на Понци BitConnect официално се срива и изгаря

BitConnect, легендарният уебсайт на схемата на Понци, който завладя крипто света с буря и потенциално натрупа биткойни на стойност милиони долари, най-накрая се срина под собственото си тегло.

През последната година сайтът използва маркетинг в партньорски стил, крещящи и понякога безсмислени промоционални видеоклипове и обещания за богатство без риск да се разпространи като болест в Интернет.

Те се появиха на много места в интернет с много различни имена от Bitcy.biz до Bitpays.biz. И все пак най-известният от тях винаги беше Bitconnect.

Ако не сте запознати с начина, по който BitConnect работи или поне твърдите, че работи, можете да прочетете повече за него в нашия Bitconnect Review.

Краят на една ера

Докато през 2017 г. се появиха много десетки схеми на Понци, BitConnect несъмнено беше най-голямата. Преди малко по-малко от ден уебсайтът BitConnect публикува изявление, в което заявява, че тяхната „услуга по кредитиране“ ще бъде прекратена незабавно и услугата за обмен ще приключи след пет дни.

След това съобщение стойността на криптовалутата BitConnect, наречена BitConnect Coin или BCC, падна като камък. Към момента на пресата криптовалутата е загубила повече от 92% от стойността си преди съобщението и сега се обучава на около 15 долара всяка. На върха си една BitConnect Coin струваше повече от $ 400.

7-дневни диаграми на BCC, водещи до тежката катастрофа днес

Според изявлението, оставено на страницата на компанията, причината за прекратяването на така наречената програма за кредитиране се дължи на множество причини. Тези причини включват последните заповеди за отказ от сезона и непрекъснатата и съгласувана атака за отказ на услуга и това, което те наричат ​​„лоша преса“.

Обществеността отговаря

И така, как общността на криптовалутите се справя с тази новина? Тези, които винаги са знаели или подозирали, че екранът в крайна сметка ще срине нашето великодушие, най-малкото.

Но как се чувстват онези, които са участвали в схемата? Какво се случва в съзнанието на тези, които сега са изоставени на студа? Под условие за анонимност разговаряхме с инвеститор в BitConnect, за да разберем мислите им за тези нови разработки.


Интервю с инвеститор

На въпрос дали някога наистина е вярвал в Bitconnect, той ни каза:

За да бъда честен, мислех, че перспективата да спечелим толкова много пари от това нещо е твърде добра, за да е истина, и беше така. Те твърдяха, че имат търговски бот, който извършва микро сделки и печели повече, отколкото губи, а оттам и вашата [висока] възвръщаемост, но никога не съм виждал доказателства за това.

След това искахме да разберем как е направена инвестицията му. Той каза:

Влязох в него в очакване да загубя и го направих. Но само – аз съм на около 3/4 от начина да възстановя това, което бях вложил. Не мисля, че ще виждам нещо по-нататък от Bitconnect, освен може би заплащане от собствения им доста безполезен BCC. Ако беше продължило още една седмица, щях да спечеля и още две седмици щях да спечеля.

След като сайтът е свършен, попитахме анонимния източник как смята, че това ще повлияе на инвеститорите на криптовалута като цяло. На това той отговори:

За крипто общността е добре, че това се е случило, но ние като общност трябва да се контролираме и да не позволяваме това да се случва отново, или преди да разберем, ще бъдат изхвърлени всякакви разпоредби, за да ни защитят.

Какво означава това за крипто?

Сега, когато най-голямата схема на Понци се срина, това вероятно ще има няколко въздействия върху крипто общността като цяло. Въпреки че е случайно, че денят, в който BitConnect обяви предстоящото си затваряне, че целият пазар ще претърпи спад с около 25%, изглежда не е пряко свързан с BitConnect.

Ако обаче BitConnect не успее да изплати сумите, за които твърдят, че ще ги изплати, тогава можем да видим как криптовалута на стойност милиони или десетки милиони долари изчезва от пазара. Активите не само ще изчезнат, но настроението към криптовалутата може да спадне драстично.

Ако някои нови инвеститори изгорят, те могат да избягват криптовалутата отсега нататък. Възможно е също така големите медии да могат да вземат тази история и да я разпространят в тон „Казах ти така“.

Като цяло обаче, както каза нашият анонимен източник, премахването на лоши актьори от криптовалутата може да бъде добро само в дългосрочен план. Подобно на нулирането на изместена става, сега може да боли, но е по-добре в дългосрочен план.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map