Как да превърнем крипто загубите за 2018 г. в данъчни спестявания

Нека си признаем, 2018 г. беше доста трудна година за пазарите на криптовалути.

Докато наближаваме бързо края на годината, много търговци облизват раните си и се опитват да се примирят кои монети си заслужават Hodling и кои трябва да бъдат изоставени. Наистина труден избор!

Има обаче сребърна подплата.

Тези загуби, които сте претърпели от вашия крипто портфейл, могат да бъдат използвани за компенсиране на печалбите от други активи, които притежавате. С други думи, можете да ги използвате, за да спестите пари от данъчната си сметка.

Тази статия разглежда как да се справите със загубите си и да спестите пари от крипто данъците си в САЩ.

Крипто загубите могат да компенсират капиталовите печалби

Като заявява IRS, Биткойн и други криптовалути трябва да се третират като собственост за данъчни цели. Това означава, че получавате a капиталова печалба когато продавате / търгувате крипто за повече, отколкото първоначално сте го придобили, и капиталова загуба, когато го продавате за по-малко.

По този начин се третират и други форми на собственост като акции и облигации. Когато търговците получат капиталова печалба, те дължат данък върху тази печалба на чичо Сам. Въпреки това, когато те претърпят капиталова загуба, тази загуба може да се използва за намаляване или компенсиране на печалби от други сделки или дори печалби от продажба на други форми на собственост.

Данъци за криптовалута

Изображение чрез Fotolia

За съжаление в крипто пейзажа, който преживяваме в момента, има много загуби, които да заобиколите. Разумно е да подадете тези капиталови загуби с годишната си данъчна декларация, за да намалите облагаемия си доход и да спестите пари.

Нетни капиталови загуби & Облагаем приход

Винаги, когато вашите общи печалби и загуби за годината се добавят до отрицателно число, вие получавате a нетна капиталова загуба. Ако нетната капиталова загуба е по-малка или равна на $ 3000 ($ 1500, ако сте женен и подавате отделна данъчна декларация), тогава цялата капиталова загуба може да се използва за компенсиране на други видове доходи – като доходите от вашата работа.

Ако вашите загуби надхвърлят $ 3000, тогава сумата над $ 3000 ще бъде пренесена напред към следващата данъчна година.

Добре, това е объркващо. Мога ли да получа пример от реалния живот?


Практически пример

Да приемем, че сте започнали 2018 г., като се справяте добре с вашата крипто търговия. Купихте биткойн и ефириум на стойност $ 3 000 и превърнахте това в $ 8 000 чрез много различни криптовалути и много различни сделки.

След като август се завъртя и пазарите се обърнаха към лошо, вие бяхте силно ударени и стойността на портфолиото ви спадна значително. В крайна сметка продадохте всичките си позиции и си тръгнахте само с $ 1000.

Претърпяхте нетна загуба от 2000 долара. Тъй като тази нетна загуба е по-малка от $ 3000, цялата загуба ще бъде приспадната от облагаемия ви доход за годината. Ако сте правили 50 000 щатски долара за годината с редовен доход, само 48 000 от този доход ще бъдат облагаеми.

В зависимост от това колко тежки са вашите загуби, може да спестите значителна сума пари, като правилно заредите загубите си – особено ако имате други капиталови печалби, които да компенсирате от традиционния портфейл.

Как да докладвате това за данъците си

За да отчетете загубите си, трябва да изброите всяка сделка, която правите през годината на IRS форма 8949. 8949 е формата, която всички данъкоплатци трябва да попълнят, като изброят своите транзакции с капиталови активи (в този случай капиталовият актив е биткойн и криптовалута).

За всяка сделка, която сте направили през календарната година, посочете количеството на търгуваните крипто, цената (в долари), търгувана на, търгуваната дата, разходна база за търговията и капиталовата печалба или загуба, която сте направили.

IRS крипто данъци

Източник на изображението: Политико

Продължете да изброявате всяка сделка от годината на този формуляр и да сумирате нетните загуби в дъното. След като попълните 8949, можете да прехвърлите тази нетна загуба на вашия 1040 График Г, и го включете в данъчната си декларация.

Ами ако съм направил стотици сделки?

Автоматизирани решения

Много крипто ентусиасти търгуват доста често. Ако не сте водили чист отчет за датите на вашите сделки, сумите в доларови стойности, за които сте закупили и продали вашата крипто, и капиталовите печалби / загуби от тези сделки, този процес на отчитане и създаването на вашия формуляр 8949 може станете главоболие за тези с много сделки.

Ако това е сценарий, с който се сблъсквате, може да си струва да използвате крипто данъчен софтуер, който автоматично да генерира вашите отчети за вас.

Ами „крипто счетоводители“?

Много търговци се обръщат към скъпи „крипто счетоводители“, за да създадат своите 8949 за тях и да се справят с целия процес на данъчно отчитане. Въпреки че наличието на добър CPA е важно, повечето от CPA фирмите използват същите автоматизирани крипто данъчни услуги за извършване на интензивни изчисления на печалби и загуби.

След това начисляват на клиента много повече от другата страна. Направете проучването си, преди да изплатите над стотици долари. Една от опциите за спестяване на пари е да се справите сами с вашите изчисления на крипто печалби и загуби (8949) и след това да ги предадете на традиционната си CPA или да ги качите на сайт като TurboTax.

По този начин избягвате скъпата част от уравнението. Ситуацията на всеки обаче е уникална и понякога определено може да си струва да работите с професионален.

Изменение на предишни данъчни декларации

Много търговци сега осъзнават, че трябва да плащат данъци върху своите крипто печалби.

Ако това е положението, в което се намирате, трябва да измените предишните си данъчни декларации от годините, в които сте купували и продавали крипто, но не сте ги докладвали. Имате три години, за да измените данъчна декларация, така че не забравяйте да направите това по-скоро, отколкото по-късно.

Надяваме се, че сте съветник на крипто търговец и няма да ви се налага да събирате загуби от търговската си дейност. Ако обаче имате загуби, бъдете сигурни, че се възползвате от тях и спестявате пари там, където законът позволява.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me