Как да направите собствено проучване (DYOR)

>

Като най-многократно повтаряната и почитана фраза в света на криптовалутите, направете свое собствено проучване, често съкратено като DYOR, е най-близкото нещо, което крипто има до златно правило.

Накратко, философията на DYOR се стреми да създаде колкото се може повече информирани и добре образовани инвеститори в криптовалута.

Въпреки че изглежда като ясна заповед, може да не е лесно да се разбере какво наистина означава DYOR и как да го направя.

Тази статия ще демистифицира процеса DYOR вместо вас, така че следващия път, когато Redditor изкрещи DYOR !!! – ще знаете точно какво да правите.

Произходът на собствените си изследвания

Когато Bitcoin най-накрая излезе от сенките на Mt. Гокс биткойн борса хак и последващ срив на пазара на криптовалути, интересът към зараждащия се дигитален актив започна да нараства. Форумите на Reddit, BitcoinTalk и Twitter започнаха да виждат много нови лица, обсъждащи Bitcoin, Ethereum и Ripple.

Тъй като лудостта за ICO започна да се разраства, също така стана и големият брой хора, които търсят прогнози за цените на криптовалутите и инвестиционни съвети за биткойни. Естествено, имаше много потребители на ръка, които дадоха убедителни аргументи защо трябва да купувате X криптовалута.

Но скоро стана ясно, че много от тези, които раздават съвети, го правят, за да изпомпват собствените си чанти (увеличават стойността на своите инвестиции, като убеждават другите да купуват същия знак).

Всъщност, един Redditor би попитал за стойността или причините, поради които потенциално си струва да се купи OMG токен (или който и да е друг токен), преди десетки да се чуят със своите анализи защо цените на токените трябва да се качват във всеки момент.

Понякога тези прогнози за цените на криптовалутите се сбъдват, докато много други потребители, инвестирали в криптовалутни токени, базирани единствено на съветите на други, губят пари.

Безотговорността на вземането на инвестиционни решения въз основа на съветите на другите, които се интересуват, породи идеята, че единственият начин да се реши как да се инвестира в криптовалута е да направете свое собствено проучване.

Инвеститорите на криптовалути обаче не са монети DYOR. Академици, теоретици на конспирацията и онези, които са мързеливи да обяснят обосновката си на другите, отдавна казват на другите да направят свои собствени изследвания. Крипто инвеститорите обаче са първите, които превръщат фразата в принципна мантра.

Как да направите собствено проучване (DYOR)

Причината №1, поради която трябва да направите собствено проучване, е в крайна сметка, не можете да се доверите на съветите на другите когато става въпрос за инвестиране в криптовалута или нещо друго по този въпрос.

В края на деня вашите пари са да спечелите – но и парите, които да загубите. Последното очевидно е нещо, върху което трябва да работите, за да сведете до минимум на всяка цена и това започва с обучение на себе си за потенциалната си инвестиция.

Така че, ако искате да инвестирате в биткойн или друга криптовалута, дигитален актив или блокчейн платформа, трябва да започнете, като направите собствено проучване. Ето как да DYOR.

Идентифицирайте потенциалните инвестиции

Знаете ли кои криптовалутни токени и цифрови активи ви привличат най-много? Създайте голям списък с потенциални инвестиции, които след това ще използвате, за да създадете кратък списък по-късно.

Когато решавате кои криптовалути правят списъка и кои не, първо помислете дали можете да намерите здравословно количество прозрачна информация за проекта. Колкото повече информация можете да намерите за даден цифров актив, особено от независими източници, толкова по-добре.

Ако, от друга страна, по-голямата част от информацията, която намирате, е или на самия уебсайт на проекта, или е от нестабилни източници, които изглеждат подозрително оптимистични за перспективите на проекта, тогава бягайте в обратната посока.

Създайте списък с инвестиционни цели

След това създайте списък с инвестиционни цели. Насочвате ли дългосрочно, средносрочно или краткосрочно срокове за вашата инвестиция? Какъв е апетитът ви за риск? Това са основни въпроси за обмисляне.

Ако търсите краткосрочни инвестиции, тогава консултирането на графиките с цени на криптовалути ще бъде по-полезно от четенето в литературата на проекта. Краткосрочните инвестиции обаче са във вашия списък със задачи, след това се уверете, че способността ви като дневен търговец е на ниво за задачата.

Средносрочните и дългосрочните сделки са склонни да имат по-малък риск и са по-добри за тези с по-консервативни инвестиционни цели. Докато инвеститорите на криптовалути обичат да говорят за отиване на Луната, реалността прави големи печалби рядко, невъзможно е да се предвиди и най-добре да се остави на комарджиите.

Следователно, трябва да създадете списък с цели, които ще ви помогнат да стесните списъка си с дълги перспективи в по-кратък, като елиминирате рисковите крипто проекти, които не са в съответствие с вашите ценности.

Решете колко можете да си позволите да загубите

Това може да изглежда контраинтуитивно, но в общи линии решете колко пари можете да си позволите да загубите. Другият начин да погледнете на това е, докато загубата на пари винаги ви убожда, ще доведе ли до загуба или ще наруши качеството ви на живот?

Не инвестирайте парите си за наем, за хранителни стоки или за обучение в колежа. Всъщност, подходете към инвестицията си в криптовалута с мисленето, че може да загубите всичко – това ще ви помогне да я намалите до интелигентна сума, която, ако бъде загубена, няма да навреди повече, отколкото би трябвало.

Дори инвеститорите и търговците от световна класа рядко пренасочват повече от 1% от общия си размер на портфейла в нова инвестиционна позиция, така че действайте по съответния начин. Избягването на прекаленото инвестиране също ще ви помогне да запазите ясна глава относно избора си за инвестиции, тъй като това намалява емоционалното ви участие.

Технически анализ

Технически анализ е форма на изследване, която е най-полезна за тези, които влизат в по-кратки времеви позиции, но може също така да изясни и да осигури подкрепа и за дългите позиции.

Като цяло, когато мислите да правите изследвания, това означава да разгледате екипа на проекта за криптовалута, пътната карта, финансирането и постиженията към днешна дата. Техническият анализ обаче изобщо не се интересува от тези неща.

Вместо това TA се занимава с четене на графики за цени на криптовалути на живо, за да събере информация за тенденциите и да изведе накъде могат да се насочат пазарите. TA е форма на вашето собствено изследване, което е твърдо аналитично и далеч от обективното, тъй като всичко се свежда до това как използвате инструменти за графики, за да интерпретирате какво ценовите тенденции се опитват да посочат.

Да се ​​научиш да използваш технически анализ отнема изключително много време, но също толкова възнаграждаващо, когато се изпълнява правилно. Ако искате да останете в пространството за търговия с криптовалути в дългосрочен план, тогава изучаването на най-основните умения за технически анализ ще ви бъде от голяма полза.

Фундаментален анализ

Ин към техническия анализ “ян е фундаментален анализ. FA е много по-близо до това, с което е свикнал всеки, който някога е писал изследователска работа в училище.

Първо, вие идентифицирате тема, след това събирате източници за тази тема и ги изследвате, след което създавате заключение по тази тема, което се ръководи от подкана.

Фундаменталният анализ работи почти по същия начин, с изключение на това, че вместо да получите оценка, може да получите красива парична награда за добре проведеното си изследване.

Вземете информирано решение

След като отделите значително време за проучване на вашите възможности за инвестиции в криптовалута, е време да вземете решения и да извадите от вашия списък.

Не забравяйте, че ако даден проект ще бъде проверен, те ще се нуждаят от всички подходящи съставки. Звезден и способен екип, мощни ресурси и постижим план са всички изисквания за успех на проекта. Има допълнителни фактори, като наличието на доказателство за концепция или съветници за стартиране, които също могат значително да допринесат за успеха на проекта.

Ако по време на вашето проучване откриете, че даден проект поставя отметки в тези полета, то това вероятно ще се превърне в солидна инвестиция. Въпреки това, при търговията с криптовалути нищо не е сигурно и дори най-добрите проекти често се претрупват.

Ресурси за собствено проучване

Вече вероятно сте готови да започнете да правите свои собствени изследвания. Откъде да започнем? Ето няколко ресурси за проучване на криптовалутни инвестиции, които ще ви започнат силно.

  • Академия Binance – Страхотен инструмент за изучаване на всичко блокчейн

  • Coursera – Курсове за блокчейн и криптовалута за начинаещи

  • CoinDesk – Най-новите новини за криптовалута и цените на биткойни на живо

  • ICO капки – Исторически данни за цените на ICO за криптовалута

  • Блокът – Задълбочено криптовалутно списание, богато на анализи

  • TradingView – Социална мрежа за проследяване на крипто пазарна цена и изгледи на диаграми

С тези ресурси в ръка и добър стар Google, ще бъдете изненадани колко информация можете да попиете, без никога да се налага да качвате в канал под Reddit или Telegram.

Отсега нататък вие сте тези, които силно ще пишете на другите DYOR.

Допълнителни добри четения

Казус: Използване на машинно обучение за управление на портфолио

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Ребалансиране на прага за управление на крипто портфолио

Python скриптове за крипто търговия ботове

Скрипт за биткойн цена на живо Ticker (с помощта на Websockets)

Нашата платформа за социална търговия

Скариди е социална платформа за търговия с криптовалута. Той е предназначен както за професионални, така и за начинаещи търговци, за да научат за нарастващата крипто индустрия. На Shrimpy потребителите могат да копират портфейлите и стратегиите за търговия на други търговци.

За по-малко от няколко минути можете да се свържете с водещите търговци в света. Следването на множество лидери едновременно осигурява начин за всеки потребител да управлява разнообразно портфолио от стратегии и криптовалути.

Shrimpy поддържа 16 от водещите крипто борси, автоматизирани портфолио стратегии и инструменти за проследяване на пазара. Научете повече за всичко, което Shrimpy предлага, като следвате тези връзки:

Характеристика

Проучвания

Уроци

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Благодаря, че се отбихте!

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me