Интервю с изпълнителния директор на Crypto.com, Крис Марсалек – MCO карти, пътна карта и други

Crypto.com (MCO) се опитва да направи покупките на криптовалута толкова лесни, колкото плъзгането на карта.

Тази компания Fintech, която е базирана в Хонг Конг, е един от първите проекти, които изцяло пускат свързана с криптовалута карта Visa. Това ще позволи на притежателите да използват своите крипто за покупки също толкова лесно, колкото и със стандартните си карти.

Преди това наречена Монако, компанията завърши успешно ICO миналата година, където издаде своя MCO помощен токен. По-рано през 2018 г. те отново направиха заглавия, когато закупиха изключително ценното crypto.com име на домейн.

Премаркетирането и разрастването на проекта ни заинтригуваха.

Интервю с Крис Марсалек

Kris Marszalek Crypto.com

Крис Марсалек. Изображение чрез Twitter

Като се има предвид, че преди това покривахме Монако (MCO) и по-скоро ребрандирания crypto.com, имахме редица въпроси, които имахме към екипа.

Искахме да разберем по-добре тяхната пътна карта, регулация, продукти и по-широка визия за бъдещето на криптовалутата. Имахме щастието да накараме генералния директор на crypto.com Крис Марсалек да отговори на нашите въпроси.

Ето ги в пълен размер:

Нека започнем с най-простия въпрос … Защо името се променя? Общността подкрепяше ли го като цяло?

Crypto.com ни дава нова мощна идентичност в съответствие с нашата оригинална визия за криптовалута във всеки портфейл. Тъй като името е представително и за цялото пространство, то носи огромна отговорност да носи факела.

Ще се стремим да осигурим въздействие, достойно за името, и да изградим инфраструктура, която позволява растеж на екосистемата, изпълнявайки обещанието за децентрализирано бъдеще. Crypto.com е прост и ясен и вече можем да използваме мощния домейн, за да ускорим световния преход към криптовалута.

Казвате, че през октомври са изпратени 100 000 MCO карти в Азия. Като се има предвид, че вече сме на половината път през ноември, колко са изпратени?

Казахме, че имаме планове да доставим над 100 000 MCO карти в световен мащаб и в момента има карти, доставяни до клиенти в Сингапур.

Нека поговорим за географската експанзия. Наскоро обявихте партньорство с Metropolitan bank в САЩ, колко време преди да видим, че жителите на САЩ могат да поръчат своите карти? Колко поръчки бихме могли да очакваме да видим?

Наскоро обявихме, че нашата програма MCO Visa Cards получи зелена светлина в САЩ и сега правим подготовка с нашия партньор, Metropolitan Commercial Bank, за пускане на картите. Искаме картите да бъдат пуснати възможно най-скоро и се подготвяме да стартираме процеси като проверка на адресите за доставка и други.

Има ли някакви регулаторни препятствия, които все още трябва да преодолеете, за да стартирате това в САЩ, или правилно сте маркирали всичките си полета?

Като компания, чието съответствие е основна компетентност, със сигурност сме маркирали всички полета преди старта, точно както направихме със Сингапур. Не е необходимо да осигуряваме допълнителни лицензи, преди картите да започнат да се доставят до клиентите.

Ами Европа? Изглежда, че това е във вашата времева линия, за да се случи преди САЩ. Кога европейските потребители на MCO в крайна сметка могат да поръчат своите карти.

Европейските потребители вече могат да резервират своите карти в нашия портфейл Crypto.com & Приложение за карти. Европейският старт остава основен приоритет за екипа, но не можем да коментираме точните дати на стартиране.

Наскоро добавихте Ripple (XRP) като опция за потребителите на портфейла. Какви други символи са в процес на разработка?

Нашият фокус ще бъде върху добавянето на качествени, съвместими токени. Екипът на Crypto.com непрекъснато преглежда монетни проекти. Отворени сме и за номинации за обяви на crypto.com/en/listing.html

Поддържайки списъците с токени, една от характеристиките, които предстои да добавите, е тази на потребителите, които „гласуват“ за токена, който биха искали да видят. Може ли да се гласува някой токен или първо трябва да отговаря на някои минимални критерии?

Вероятно ще изброим редица високоликвидни монети и след това ще пристъпим към гласуване в общността за допълнителни жетони. Това е в нашата пътна карта за развитие и ще се види през 2019 г..

Crypto Invest наистина изглежда интересно предложение. Казвате, че ще използва алгоритмични стратегии за търговия за портфолиото на потребителя. Можете ли да хвърлите малко повече светлина върху това? Какви стратегии конкретно могат да бъдат разгледани? Могат ли потребителите да коригират собствените си параметри за риск / възвръщаемост?

Crypto Invest използва редица стратегии, една от основните е превключването между стабилни монети или дори хеджиране чрез къси позиции, когато пазарът сигнализира низходящ импулс и превключване обратно към дълги позиции, когато тенденцията се обърне.

Тестваме и добавяме нови стратегии, които трябва да доведат до подобрена ефективност с течение на времето. Потребителите, които се интересуват от продукта, трябва да преминат през процес на включване и да изберат своя тип портфолио (консервативен, балансиран или растеж).

Придържайки се към Crypto invest, към кои държави ще се разпространи това? Има ограничения за тези потребители, които са базирани в Европа, САЩ и Сингапур. Кога тези юрисдикции също ще могат да се възползват от това?

Нашите правни екипи непрекъснато преглеждат разпоредбите за юрисдикция по юрисдикция и когато е възможно, ще активираме тази функция за потребителите. Понастоящем, по съвет на нашия адвокат, тези юрисдикции са изключени.

Нека поговорим за UDSM. Изглежда, че вашият алтернативен стабилен валута ще запази стойността на щатските долари на потребителските средства. Дали те ще бъдат напълно обезпечени с еквивалент в щатски долари?

USDM дава възможност на потребителите ни да преминат към привързана към долара безопасност, когато крипто пазарите се движат надолу. Нашата платформа хеджира тези сделки, като купува кошница със стабилни монети, които имат солидна репутация. Потребителите не могат да теглят или изпращат USDM, това е само за целите на търговията изключително на платформата Crypto.com.

Докато Crypto.com предлага революционна услуга, може да има опасения относно централизацията на услугите. Някои потребители дори ще кажат, че приличате много на нормална банка или централизирана борса. Какво бихте им отговорили?

Винаги, когато е технически възможно да върнем частните ключове на нашите потребители, като същевременно запазим същата скорост, цена и сигурност на нашата услуга, ние ще го направим. Това е една от крайните ни цели.

Казвате, че може да има вълнуващи въздушни капки за MCO общността. Можете ли да ни дадете малко повече информация за това?

Скоро ще започнем да изброяваме нови цифрови активи и някои от тях ще възнаграждават MCO общността с въздушни капки.

Също така наскоро обявихме месечно излъчване на верижен токен Crypto.com (CRO), който ще се разпространява на притежателите на MCO токени в приложението Crypto.com, въз основа на моментна снимка от 1-ви ден на месеца.

Airdrop доказа, че резонира с общността на MCO, като първата снимка доведе до преместване на над 3 милиона MCO токени в приложението Crypto.com.

Има ли нещо, от което вие особено се вълнувате, което е във вашата пътна карта.

Наскоро изпратихме карти в Сингапур, следващата в пътната карта е САЩ и ЕС, екипът отбелязва напредък и на други ключови пазари като Австралия, Канада и Азия. По-подробна информация за датите на стартиране ще бъде предоставена, когато програмите за местни карти са готови за стартиране.

Какво виждате като най-големите предизвикателства пред криптовалутите като цяло? Как Crypto.com се противопоставя на тези рискове?

За да нарасне пазарът на криптовалута от настоящите 50 милиона потребители на 500 и повече милиона, трябва да преминем от използването на крипто за спекулации към действителното му използване като платежно средство. На това сме фокусирани на 100%.

Заключение

Като се има предвид, че Crypto.com вече започна да доставя своите карти, те достигнаха до важен етап. Всъщност изглежда, че 2019 може да бъде доста вълнуваща година за компанията, тъй като те пускат своите карти в други юрисдикции.

Въпреки че навигирането в многобройните регулаторни препятствия ще бъде предизвикателство, Crypto.com изглежда има правилната правна стратегия за справяне с тези проблеми и приемане на крипто приемането в масите.

Ако искате да сте в течение с разработките извън Crypto.com, те са много активни в своите официален блог както и на техните Twitter акаунт. MCO могат да бъдат закупени на редица борси като Binance и Bittrex.

Представено изображение чрез Fotolia и Crypto.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me