ICO на Sentinel Protocol: Разузнаване на заплахите, осигуряващо блокчейна

Сигурността продължава да бъде основен проблем в криптопространството.

Въпреки че Blockchains са създадени за оптимална сигурност поради децентрализирания им характер, това не е попречило на потребителите и институциите, работещи с тези Blockchains, да бъдат изложени на хакери.

От борсата на Mt.Gox (хакнати 473 милиона долара), до Bitfinex (хакнати 72 милиона долара) и наскоро Crypto Youtuber Ian Balina (хакнати 2 милиона долара).

Ясно е, че потребителите и борсите все още са много изложени.

За щастие, нова компания Blockchain, наречена Sentinel Protocol, обещава решение за осигуряване на нашите борси и средства.

Какво е Sentinel Protocol?

Sentinel Protocol предлага екосистема за киберсигурност, която използва колективната интелигентност на специалистите по киберсигурност, както и усъвършенствани технологии като машинно обучение и пясъчник, за да помогне на криптотърговците и борсите да защитят своите крипто валути.

Преглед на протокола Sentinel

Изображение чрез sentinelprotocol.io

Той работи, като предоставя база данни за репутация на заплаха, която съдържа информация за разузнавателна информация като адресите на потвърдени опасни портфейли, принадлежащи на хакери, или злонамерен URL адрес.

Базата данни се намира на Blockchain и е свързана с API.

Борсите и други организации могат да използват тези API, за да получат сигнал или да блокират действие, когато срещнат някой от тези злонамерени URL адреси или адреси на портфейла.

Протоколът Sentinel осигурява 3 основни функции за защита: Порталът за данни на Sentinel или репутацията на заплахите (TDRB), интегриран портфейл за защита на машинно обучение (S-портфейл) и разпределена пясъчна среда за анализ на зловреден софтуер (D-Sandbox).

База данни за репутация на заплахи (TRDB)

Базата данни за репутацията на заплахата е създадена да предлага децентрализиран източник на споделено знание сред доставчиците на сигурност. Тази база данни е предоставена като API, с който могат да се свържат лица и организации.

Традиционно доставчиците на сигурност сами компилират информация и ги съхраняват в централизираните бази данни на съответните им организации.

Това води до слепи зони за сигурност поради липсата на пълна информация, както и централизацията на жизненоважни данни, създаващи единствена точка на провал (хакерството на NSA от руски държавни хакери през октомври 2017 г. е пример за този недостатък).

База данни за репутация на заплаха Sentinel

Sentinel Protocol TRDB

TRDB използва схема за стимулиране на символи, която насърчава доставчиците да допринасят за непрекъснато разширяваща се база данни за заплахи, съдържаща адреси на портфейла на хакери, злонамерен URI, фишинг адреси, хешове на злонамерен софтуер и други.

Подадените документи се валидират въз основа на консенсус на групата и обратна връзка от участниците, използвайки метода на делегирано доказателство за залог.

Само експерти по сигурността могат да актуализират TRDB, но обикновените потребители могат да участват и чрез автоматично отчитане или ръчно отчитане.

Автоматичното отчитане позволява на портфейла за сигурност, базиран на машинно обучение, да открива автоматично неизвестни заплахи, които потребителят среща, докато е свързан с TDRB API.

Когато се идентифицира заплаха, тя се изпраща до базата данни. Ръчното отчитане изисква потребителят сам да докладва информацията за риска, която след това се потвърждава от послесловите на общността за сигурност.

S-портфейли

S- портфейлите могат да се държат от физически лица или институции, за да съхраняват своите крипто валути с повишена сигурност.

S-Wallet използва машинно обучение за предвиждане на входящи заплахи за сигурността въз основа на информация, събрана от базата данни за репутация на заплахата. Портфейлът работи като антивирусен софтуер, с изключение на това, че не трябва да чака да получава актуализации от централизиран сървър. Той може да бъде по-проактивен при откриването си въз основа на анализ на тенденциите на заплаха и историята, събрана от TRDB.

S-Wallet е особено ефективен срещу заплахите за изкупване на Ransom и осигурява филтри за адресите на портфейла на Crypto валута, URL / URI и други форми на данни.

Технологията за машинно обучение също така позволява на системата за откриване на измами на Sentinel Protocols да идентифицира транзакции, за които се съобщава за злоупотреба или кражба.

D-Sandbox

Sandbox е механизъм за сигурност, който изолира непроверени и непроверени програми. Тези програми са изолирани от основното приложение и в среда за тестване, така че потенциалните заплахи могат да бъдат анализирани и предадени на колективно разузнаване чрез билетна система.

Тези 3 характеристики на Sentinel Protocol се контролират от „Sentinels“, група експерти по сигурността, лица и организации, които служат за валидиране на искове за хакерство, анализ на първопричината за заплаха и актуализиране на TRDB.

Sentinel Общ преглед Sentinel Protocol

Изображение чрез Sentinel Бяла хартия

Икономика на жетоните на протокола за часове

Подобно на това как хакерите с черни шапки се стимулират от пари за извършване на злонамерени дейности, протоколът Sentinel има за цел да създаде екосистема, където хакерите с бели шапки (или Sentinels) могат да печелят пари, като допринасят за разузнаването на сигурността на екосистемата.

Стражите печелят „часовни точки“ за своя принос и по-късно тези точки могат да бъдат конвертирани в крипто жетони, наречени UPP (Uppsala) Tokens.

Точките на Sentinel се събират като резултат за репутация, който оценява доколко Sentinel е помогнал на хакерска жертва или е допринесъл за TRDB.

Потребителите могат да правят непряк принос и да печелят контролни точки, като създават или превеждат статии, за да предупреждават общността за заплахи за киберсигурност.

UPP токените са валутата, използвана за плащане на защитни функции в екосистемата на Sentinel Protocol.

Базата данни за откриване на заплаха, както и интегрирането на API са безплатни, докато потребителите трябва да плащат UPP токени, за да използват по-разширени функции като базирано на машинно обучение откриване на аномалии или разпределено-пясъчник.

Екип

Sentinel Protocol събира един от най-опитните екипи в пространството на Blockchain. Техният комбиниран опит в областта на киберсигурността обхваща десетилетия и включва работа за големи корпорации, както и за правителства.

Екип на Протокол Sentinel

Патрик Ким – основател и главен изпълнителен директор

Патрик излезе с идеята за Sentinel Protocol, когато през 2016 г. от портфейла му бяха откраднати 7 218 Ether (около 70 000 долара по това време) в резултат на хакване.

Той взе този много злощастен инцидент и го превърна в бизнес възможност, като стартира фондация Упсала, под чийто протокол е Сентинел.

Патрик носи 10-годишен опит в мрежовата сигурност и системната архитектура в Palo Alto Networks и Fortinet.

Преди това той беше главен технологичен консултант на Корея в Darktrace и фокусираше се върху AI глобална компания за сигурност. Той се консултира с правителството и големи корпорации, включително Korea Cyber ​​Defense и Samsung.

Хе-Мин Парк – Бизнес операции

Hae ръководи бизнес операциите на Sentinel Protocol. Той има над десет години опит в областта на ИТ сигурността, специализиран в архитектурата на бази данни, защитната стена на уеб приложения (два патента), fin-tech сигурността и машинното обучение.

Преди протокола Sentinel, Хе проектира архитектурата на DB на корпоративната банкова система в KB Bank и ръководи глобални бизнес операции в Корея във F5 Networks и Darktrace.

Джон Кирч – главен евангелист

Джон има над 25 години международен опит в високотехнологичната индустрия в Азия. Той е специализиран в софтуерни решения от следващо поколение, за да отговори на нуждите на организациите на ключовите пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион, особено в Япония.

Преди протокола Sentinel Джон изпълняваше ръководни роли в няколко водещи технологични компании, включително WatchGuard Technologies, Softbank, CyberGuard и Darktrace.

Плюсове / Силни страни

 • Опитен екип за киберсигурност
 • Предимство на първоначалния двигател в крипто сигурността
 • Sentinel има много ориентирана към полезността структура на Token. Те имат добре проектирани стимулиращи структури за създаване на най-добрата екосистема за киберсигурност.
 • Протоколът Sentinel започна да работи по проблема със сигурността през 2016 г. и е една от много малка група компании, фокусирани специално върху сигурността на Blockchain днес

Минуси / Слабости

 • Успехът на протокола Sentinel много зависи от външната помощ. Не съм сигурен дали токените ще бъдат достатъчни, за да стимулират експертите по киберсигурност да си сътрудничат помежду си, особено ако сравняват това, което ще спечелят като част от контролната мрежа, спрямо това да работят изключително за една Blockchain (или не Blockchain) компания.
 • Парите, които отделните лица или институции плащат, за да получат достъп до ексклузивни функции за сигурност, са голям фактор, който пречи на най-добрите експерти по сигурността да си сътрудничат днес. Има и въпросът за тайната между нациите, което може да попречи на много експерти по киберсигурност, които работят за правителства, да допринасят.

ICO специфики

Предварителната продажба на протоколи на Sentinel започва на 23 май.

Публичната им продажба започва на 27 май и приключва на 10 юни. Компанията се стреми да събере 32 900 000 долара и вече е събрала 23 294 012 долара.

 • Тикер: UPP
 • Тип токен: ERC20 (въпреки че компанията планира да мигрира към ICON, след като стане по-стабилна)
 • ICO цена на токена: 1 UPP = 0,14 USD (0,00020000 ETH)
 • Цел за набиране на средства: 32 900 000 USD (48 000 ETH)
 • Продадено в предварителна продажба: 15 400 000 USD (30% БОНУС (ЗАКЛЮЧВАНЕ 6 МЕСЕЦА))
 • Общо токени: 500 000 000 UPP
 • Налично за продажба на токени: 60% (300 000 000 UPP)

Разпределение на токени за препродажба на Sentinel

Изисквания за предпродажба

Бял списък [сключен]

Проверено KYC (Дата на подаване: 25 април – 5 май. Дата на резултата: 21 май)

Мин. / Макс. Принос: 30-300 ETH

Изисквания за продажба на тълпа

Проверено KYC (Дата на подаване: 25 април – 12 май. Дата на резултата: 25 май)

Мин. / Макс. Принос: 0,5-10 ETH

Заключение

Протоколът Sentinel предлага услуга, която решава критичен проблем в крипто общността – сигурност.

Тъй като стартират повече борси и се появяват повече потребители на крипто, сигурността ще стане само по-голям проблем.

Ставайки един от първите блокчейн, който се фокусира изцяло върху сигурността, протоколът Sentinel е в добра позиция да бъде подходящ играч в това пространство за дълго време.

Компанията разумно избра да не върви по пътя на конвенционалния маркетинг и вместо това се фокусира върху привличането на реални експерти по киберсигурност към протокола Sentinel и установяването на партньорства с борси, портфейли и платежни услуги.

Те могат да се сблъскат с някои първоначални предизвикателства, като наемат най-добрите експерти по сигурността в мрежата. Тези играчи вече са много търсени и ще се справят с конкуриращи се интереси в реалния свят.

Въпреки това, извънреден труд ние вярваме, че протоколът Sentinel ще започне да постига мрежов ефект, тъй като институционалните инвеститори навлизат в пространството и изискват по-високи нива на сигурност, за да защитят своите средства.

Представено изображение чрез Sentinel Protocol

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me