Huobi Exchange Review: Търговски такси, функции и сигурност през 2020 г.

>

Този преглед е част от поредица за преглед на крипто обмен. Последните ни пет отзива бяха оценени KuCoin, Кракен, Bittrex, Binance, и Coinbase Pro. Публикуваме рецензии за всяка от най-добрите борси, така че не пропускайте нито една от тези актуализации до присъединяване към нашата група Telegram.

В крипто света паметта е краткосрочна. Една седмица може да се почувства като месец и месец, година. Само като се върна към дълбините на мечия пазар 2017-2019 г., се чувствам като спомен за древна история. Като се има предвид, че когато си помислим колко дълго Huobi играе ролята на обмен на суперзвезда, ние сме изкушени да кажем, че са минали десетилетия.

Въпреки че нищо в крипто не съществува от десетилетия, продължителността на само няколко кратки години е достатъчна, за да придобие OG статус. Huobi издържа истинския крипто тест на времето, като дойде онлайн около ерата на динозаврите като Mt. Gox още през 2013 г. Прочетохте добре, 2013 г. Видеоклиповете от YouTube от 2013 г. изглеждат като древни документални филми на PBS, заснети върху 8-милиметров филм – така че просто помислете каква е била средата за търговия с биткойни тогава.

Фактът, че повечето хора, които са използвали крипто през тези години, са били отмити от пясъците на времето, говори много за всеки, който не само все още стои – но и процъфтява. Huobi е точно толкова рядък пример. След като изживяхме бурната природа на крипто годишно, само за да спечелим сила, да консолидираме печалбите си и да предоставим все по-удовлетворяващ опит за обмен, Huobi е твърдо укрепен и заслужава вашето внимание.

Историята на Huobi започва с Леон Ли, бивш инженер на Oracle, който през 2013 г. реши, че е достатъчно и купи домейна на Huobi, преди да започне търговия с BTC на живо по-късно през същата година. Бързи на крака и готови да се възползват от парата, която се натрупва около развиващия се пазар на биткойни, Huobi angel инвестира от забележителни места, включително легендарната сега група Sequoia Capital.

В доказване, че не е мърляв в улавянето на пазарен дял от подобни на Mt. Gox, Huobi реализира оборот от над 4 милиарда долара три месеца след пускането на живо. До 2014 г. тя е увеличила повече от четири пъти оборота си и доказа, че Азия има реална нужда от обмен на цифрови активи, който най-накрая се изпълнява.

За мнозина пазарът на криптовалутни мечки от 2014-2015 г. се оказа твърде много за справяне. Борси като Mt. Gox се сгъна в куп драма, докато други начинаещи се мъчеха да намерят правилната формула за привличане на търговци. Междувременно Huobi беше зает да засенчи конкуренцията си. През 2016 г. борсата отчете 247 милиарда долара оборот – да, прочетохте правилно – давайки му малко над половината от световния дял на борсата за дигитални активи.

Разбира се, крипто не е нищо, ако не и непредсказуемо. Ако сте били в индустрията достатъчно дълго, тогава със сигурност ще си спомните, когато Китай, точно когато лятото завършваше през 2017 г., пусна бана на крипто борсите. С един внезапен ход най-многолюдната нация в света реши да се оттегли от цялата крипто търговия, което означава, че китайските борси като Huobi трябваше да направят пауза и да изготвят план b.

Тогава борсата се премести в Сингапур и изглежда претърпя малко търсене на душа. До този момент Huobi винаги се е фокусирал изключително върху китайския пазар. Сега, когато Китай излезе, той трябваше да се преоткрие, ако щеше да оцелее в момента. При това осъзнаване Huobi започва да глобализира своята платформа, започвайки с Япония, Корея, Русия и международна основна борса.

Усилията му не бяха напразни. Екипът на Huobi знаеше, че има печеливша формула – двигателят за търговия беше бърз, потребителският интерфейс бе чист и отзивчив, а сигурността на обмена е оптимална. Проблемът беше, че публиката извън Азия нямаше голямо доверие в обмена и никога не беше направила опит.

Успехът на Binance вероятно се превърна в отваряне на международния пазар за Huobi. Binance, самият китайски обмен първоначално, стана толкова популярен и доверен, че други китайски борси започнаха да изглеждат по-малко подозрителни. Разпознаването на името на Huobi от толкова дълго време в космоса със сигурност му помогна да измине дистанцията за международната публика. Освен това, въвеждането както на Huobi Token, така и наскоро на IEO платформата на Spotlight на Huobi, помогнаха да се привлече повече внимание от всякога.


Ренесансът на Huobi след загадката през 2017 г. е получил окончателното потвърждение – до края на 2018 г. оборотът на борсата е над 1 трилион долара, което гарантира позицията й като една от трите най-добри крипто борси в света. През годините борсите почти ненадминат растеж го катапултират в спор с Binance за определянето му като най-добрата крипто платформа в света. Huobi обаче има едно голямо предимство от останалите – от основаването си Huobi никога не е претърпял голям хак, както почти всички други борси.

И така, прочутата криптоистория на Huobi, съчетана с най-високо класираната сигурност, опростен и елегантен потребителски интерфейс и международно фокусирани опаковки, го правят важен обмен за днешния крипто търговец. Със сигурност Huobi има повече, отколкото изглежда на пръв поглед, така че нека разгледаме по-задълбочено предложенията на борсата.

Откриване на акаунт

Както може да се очаква, откриването на сметка в Huobi е просто и лесно. Единственото нещо, на което да обърнете специално внимание в началото, е коя версия на Huobi ви е необходима. Това се определя от държавата ви на пребиваване. За повечето отговорът ще бъде международният сайт на Huobi, но за американците Huobi US или HBUS е отговорът. Който и сайт да изберете, винаги се уверете, че удвоете, след това трикратно проверете дали уеб адресът е правилен, за да избегнете фишинг.

Разбира се, изборът на подходящия сайт на Huobi може да бъде малко сложен. Има huobi.com, hbus.com, huobi.pro и hbg.com – кой е правилният сайт? Отговорът е всички. Надяваме се, че управлението на Huobi изчиства сегашния си излишък от имена на домейни, което също ще предпази потребителите от влизане в измамни сайтове.

След като стигнете до версията на Huobi, която най-добре съответства на вашето гражданство, всичко, което трябва да направите, за да започнете, е да докоснете бутона „Регистрация“ в горния десен ъгъл. Това ще изведе обичайното съобщение за вашата основна информация:

След като въведете необходимата информация, ще намерите имейл за потвърждение във входящата си поща, който изисква вашето щракване. След като приключите, ще бъдете изпратени обратно в Huobi, където акаунтът ви е готов за действие. Няколко неща, които трябва да имате предвид, са вашата лична сигурност и избора на парола, която е едновременно надеждна и лесно запомняща се. Добре – няма проблем – след като конфигурирате 2FA в акаунта си и търгувате с пароли, за да се защитите, сте готови да се люлеете.

Насочете се към пазарите на Huobi и ще намерите чудесна функция, която е чудесна за начинаещи. По принцип, всеки актив, който проверявате, ще има прикачено обобщено резюме. Каква е доставката на монети, каква е нейната цел – всичко това бързо се покрива от Huobi, за да бъде направено изживяване за крипто пазаруване. Разбира се, все пак трябва да направите собствено проучване, но наличието на тези точки не вреди.

Характеристики и услуги

  • Голямо разнообразие от търговски двойки – С Huobi почти никога не се налага да виждате един и същ цифров актив два пъти, ако не искате. Това е така, защото борсата може да се похвали с впечатляващ набор от двойки за търговия, с които вероятно не сте запознати като западняк. Изборът на Huobi поставя голям акцент върху проекти от Азия и като такъв обикновено е първият десант за много монети от Корея, Сингапур и Китай.

  • Обслужване на място на място – Лудост е колко бързо Huobi отговаря на исканията на клиентите. Свързването с Huobi относно проблеми с акаунта често означава, че можете да очаквате отговор в рамките на един час. Това бързо време за реакция го поставя далеч над всеки друг обмен.

  • Фонд за защита на потребителите на Huobi – Подобно на SAFU на Binance, Huobi насочва печалби към своя Фонд за защита на потребителите като застрахователна полица срещу хакове, кражби и други непредвидени събития, които засягат портфейлите на потребителите. Като клиент това е огромен плюс, защото това означава, че можете да се чувствате относително сигурни, че ако нещо се окаже далеч извън вашия контрол, ще бъдете в безопасност, тъй като Huobi вероятно ще ви върне на правата.

  • Институционални търговски сметки – Като една от най-големите борси в света всяка година, Huobi привлече вниманието на институционалните търговци и сметки по целия свят. Като такъв, Huobi създаде отделно бюро за търговия за потребители на институции и фирми, което включва както извънборсова, така и тъмна търговия.

  • Търговия с деривати – След натиск от други големи борси, Huobi също пусна свои собствени деривативни продукти както за фючърсни, така и за суап пазари.

  • Маржин търговия – Наред с търговията с деривати, Huobi се превърна и в един от лидерите, предлагащ подкрепа за Margin и C2C кредитиране.

Такси

Huobi е супер конкурентен, когато става въпрос за такси за търговия и това се дължи най-вече на мъдрото му решение да премине към родна базирана на токени икономика, подобна на KuCoin, Binance и Bibox. Huobi Token, или накратко HT, дава право на потребителите да намалят наполовина таксите за търговия, да участват в решения за управление по отношение на платформата и да участват в IEO.

Намаляването на таксите на платформата с помощта на HT е лесно. Просто задръжте HT в портфейла си и в панела за конфигуриране на потребителя изберете опцията да използвате HT за такси за търговия. Сега ще се радвате на голяма отстъпка срещу стандартната такса, която възлиза на:

  • Такса на производителя, 0,2%

  • Такса за взимане, 0,2%

Използвайки HT, всяка от тези такси е намалена наполовина. Освен това има VIP членства, които можете да резервирате, които намаляват същите такси до 65%.

Добрите и лошите

Като цяло, Huobi предлага повишен опит за обмен, който отговаря на високата му репутация като една от най-добрите борси за крипто. Не е лесно да впечатлите, когато става въпрос за борси, но Huobi прави точно това със своето незабавно обслужване на клиентите, бърз и плавен потребителски интерфейс и изключително сигурен обмен с множество опции за защита на вашия акаунт.

Единственото нещо, което не трябва да се харесва, е, че някои аспекти на обмена са доста объркващи. Излишъкът от имена на домейни и сложното представяне на неговите VIP членства срещу Huobi Token затрудняват разбора, кой е най-добрият вариант. Странно е, че Huobi изобщо се занимава с VIP членство, когато може просто да превърне всички тези предимства в притежаването на HT на различни нива (като Binance).

Въпреки тези недостатъци, Huobi доставя там, където се брои, и ни дава достъп до токени от азиатския пазар, които иначе не бихме се чувствали комфортно при търговията.

Рейтинг

Общ рейтинг – 4.3

Huobi е световен лидер на криптообмен от години. С изключителна сигурност, поддръжка на клиенти, списъци с активи и такси за търговия, Huobi е чудесна възможност за всеки сериозен крипто търговец.

Скариди е приложение за търговия с ботове и портфолио. Свързването на вашия акаунт в Huobi с Shrimpy отключва удобни функции за търговия, които могат да ви помогнат да автоматизирате крипто стратегията си. Изпробвайте го днес!

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me