Gekko Trading Bot: Пълно ръководство за този безплатен крипто инструмент

Така че търсехте онлайн безплатни ботове за търговия с криптовалута и попаднахте на бота за търговия Gekko.

Това е може би един от най-полезните ботове за търговия с криптовалута с отворен код на пазара днес. Няма нужда да плащате абонаментни такси за някакъв измамен софтуер за търговия със съмнителна възвръщаемост. Криптовалутата е предназначена да бъде начинание с отворен код. Нашите ботове за крипто търговия трябва да бъдат еднакви.

Търговският бот Gekko е отворен за всеки, който има желание да отдели малко време за настройването му. Освен това позволява многобройни разширения и приставки, които можете да използвате за подобряване на бота, ако имате нужда.

В този пост ще ви преведем през бота на Gekko Trading. Също така ще ви покажем как да го настроите на облачен сървър, така че да можете да го оставяте да анализира пазарите без прекъсване.

Въпреки че бихме искали да мислим, че това е относително просто, тези инструкции изискват основно разбиране на командния ред на Linux, както и на VPS сървърите.

С това отказване от отговорност, нека влезем.

Какво е Gekko Trading Bot?

The Търговски бот Gekko е прост инструмент за тестване на ботове за криптовалута и обратно. Той е разработен от Mike Van Rossum и е пуснат като софтуер с отворен код. Търговският бот Gekko може да свърже до 18 различни борси за биткойни

Gekko е разработен в Node.js и целият код за Gekko е пуснат на Github. Това хранилище също се актуализира редовно, което е добър знак, че разработчиците все още са активни.

Gekko може да се използва за три различни цели:

 • Обратно тестване: Можете да тествате обратно всяка стратегия, която сте имали за определен период от време в миналото. Това е полезно за определяне на ефективността на дадена стратегия.
 • Търговец на хартия: Можете да тествате стратегията в реално време с текущи данни, но само за да правите „фантомни сделки“ с фалшиви пари.
 • Търговски бот: Тук можете да стартирате бота с реални средства в сметка със стратегиите, които сте разработили.

Gekko не е високочестотен бот за търговия или арбитражен бот. Той завършва технически анализ на криптовалутните пазари и извършва няколко сделки на ден. Тя ви позволява да създадете своя собствена стратегия въз основа на вашите собствени показатели.

Потребителски интерфейс на Gekko Trading Bot

Потребителски интерфейс на Gekko Trading Bot

Можете да контролирате бота чрез потребителски интерфейс на вашия браузър, точно както бихте направили на всяка друга платформа. Ако ботът работи на облачен сървър, той ще анализира пазарите денонощно.

Важно е да се отбележи, че докато ботът Gekko има графичен потребителски интерфейс, той изисква малко кодиране, за да го настрои. Той също така изисква да инсталирате няколко програми и зависимости, за да го накарате да работи ефективно

Получаване на вашия VPS сървър

Преди да прогресирам, помислих, че би било важно да заявя, че Gekko trading bot може да се стартира в локална среда на вашия домашен компютър. Има многобройни инструкции как да направите това.

Установихме обаче, че това е по-малко ефективно от използването на VPS, който работи непрекъснато в център за данни. Сървърите са по-подходящи за автоматизиран софтуер за търговия и ние не открихме изключение с търговския бот Gekko.

Следователно ще трябва да си закупите VPS. Те могат да бъдат закупени от редица хостинг доставчици, но установихме, че най-достъпни са VPS, които се отдават под наем Hostwinds. Можете да получите VPS само за $ 5 на месец.

Ще закупим сървъра за входно ниво. Също така ще искаме да поръчаме неуправляван сървър, тъй като искаме сами да инсталираме всички пакети. Когато получите опцията за операционната система, изберете да изградите машината с Ubuntu 18:04.

Изискват се минимални статистически данни за VPS сървър

Изискват се минимални статистически данни за VPS сървър

След като платите за сървъра, разполагането трябва да се извърши в рамките на следващите 30 минути. Ще получите имейл, който ви дава идентификационните данни за вход на сървъра и вашата “root” парола. Ще ви бъде даден и IP адресът на вашия сървър.

След като вече имате сървър, ще искате да си вземете име на домейн, за да можете лесно да получите достъп до потребителския интерфейс на Gekko чрез SSL защитена връзка.

Настройване на домейна

Можете лесно да получите домейн от регистратор, като например namecheap за по-малко от $ 2. Ще трябва да подновите домейна само след 1 година, ако все пак искате да го използвате.

След като закупите домейна, ще трябва да промените сървърите на имена на вашия IP адрес. Всичко, което трябва да направите, е да добавите запис A и да го насочите към сървъра, който ще бъде домакин на Gekko. Това е проста промяна, която се прави в секцията за сървъри на имена на вашия домейн. По-долу е екранна снимка на настройката на сървъра на имена в моя домейн.

Настройки за име на домейн на Gekko Bot

Настройки на име на домейн в раздел Сървър на имена

Обикновено промените в записите на домейн А трябва да отнемат не повече от час, за да се разпространят. След като домейнът ви е настроен, можете да започнете да конфигурирате сървъра за стартиране на търговския бот Gekko.

Конфигуриране на сървъра

За да стартирате Gekko на вашия VPS, ще трябва да получите SSL сертификат, както и да го изтеглите нагоре през уеб сървър. Тези инструкции стъпка по стъпка ще ви покажат как точно да го направите.

За да направите промени във вашия VPS, ще трябва да го осъществите чрез SSH. Ако се опитвате да настроите Gekko от Mac машина, можете да получите достъп до него през вашия терминал. Ако използвате Windows, тогава ще трябва да изтеглите SSH клиент като Шпакловка.

В имейла, който сте изпратили от вашия хостинг доставчик, ще имате IP на сървъра, както и вашите идентификационни данни за вход. След като влезете в сървъра си, можете да започнете да конфигурирате настройките. Преди да започнете, може да искате да актуализирате своите хранилища. Всичко, което трябва да напишете, е

$ apt-get update

Първо, ще ви трябва уеб сървър, чрез който ще се обслужва потребителският интерфейс на Gekko. Решихме да използваме Linux Nginx сървъра. Това може или не може да бъде предварително инсталирано на вашия VPS (в зависимост от това как е изпратено). За да инсталирате бързо хранилищата nginx, въведете следната команда:

$ apt-get инсталирайте nginx

Следвайте инструкциите и приемете промените. След като сървърът е инсталиран, можете да го стартирате и да проверите дали домейнът се разпространява правилно и сървърът е напълно функционален. Стартирайте сървъра със следната команда:

$ service nginx start

Сега можете да посетите yourdomain.com и да видите дали ще ви се покаже началният екран на nginx. Ако случаят е такъв, можем да преминем към конфигурацията на сървъра. Спрете процеса предварително със следната команда:

$ service nginx stop

Сега ще трябва да отидете до конфигурационния файл nginx и да направите няколко промени. За да редактирате нашия конфигурационен файл, ще трябва да използвате текстов редактор. Ще използваме нано. Въведете следната команда:

$ nano / etc / nginx / sites-enabled / default

Сега ще ви бъде представен конфигурационният файл, който можете да редактирате в Nano. Ще редактирате първия раздел със следното:

слушайте 80;

слушайте [::]: 80;

върнете 301 https: // $ server_name $ request_uri;

След това ще искате да преименувате сървъра си. Превъртете надолу във файла до реда, който казва име_на сървър и вмъкнете домейна си, както е показано по-долу

име на сървър yourdomain.com;

И накрая, ще искате да настроите сървъра като защитен обратен прокси сървър. Придвижете се до дъното на файла и вмъкнете следните редове:

горепосочен уебсайт {

сървър localhost: 3000;

}

сървър {

слушайте 443 ssl;

слушайте [::]: 443 ssl;

root / var / www / html;

ssl_certificate /etc/nginx/ssl/nginx.crt;

ssl_certificate_key /etc/nginx/ssl/nginx.key;

местоположение / {

proxy_buffers 8 32k;

proxy_buffer_size 64k;

proxy_pass http: // websocket;

proxy_set_header X-Real-IP $ remote_addr;

proxy_set_header Хост $ http_host;

proxy_set_header X-Forwarded-For $ proxy_add_x_forwarded_for;

proxy_set_header X-NginX-Proxy вярно;

proxy_http_version 1.1;

proxy_set_header Надстройка $ http_upgrade;

proxy_set_header Връзка "подобряване на";

proxy_read_timeout 86400s;

proxy_send_timeout 86400s;

auth_basic "Ограничено съдържание";

auth_basic_user_file /etc/nginx/.htpasswd;

}

}

Сега можете да затворите вашия Nano редактор. Можете да направите това, като напишете „CTRL X” и тогава “Y.”, За да запазите файла, който вече е там.

Сървърът трябва да бъде подходящо конфигуриран. Ще се върнем още веднъж, след като приключим с получаването на нашите SSL сертификати.

Получаване на вашите SSL сертификати

Силният достъп до Gekko чрез https връзка е изключително важен. Това е особено вярно, ако изберете да вмъкнете ключове за API за обмен за автоматизирана търговия. Следователно, за да установите сигурна връзка, ще трябва да получите SSL сертификат.

Първо ще искате да изтеглите openssl, за да подпишете вашите сертификати. Въведете следната команда:

$ sudo apt-get install installsl

Това ще инсталира инструментариума с отворен код SSL. След като това е инсталирано на VPS, можете да продължите и да създадете нов SSL ключ.

$ sudo mkdir / etc / nginx / ssl

$ sudo openssl req -x509 -nodes -days 365 -newkey rsa: 2048 -keyout /etc/nginx/ssl/nginx.key -out /etc/nginx/ssl/nginx.crt

В този процес те ще ви зададат куп въпроси като имейл, име на фирма и адрес. Не е необходимо да ги попълвате и можете просто да натиснете Enter, за да прескочите въпросите.

Сега ще искате да получите безплатен сертификат Let’s Encrypt за домейна. Ще ви е необходим клиент, инсталиран на вашия сървър, който може да получи тези подписани сертификати. Certbot е препоръчителната програма и можете да я инсталирате със следната команда.

$ sudo apt-get инсталирайте certbot

Приемете заявката за инсталиране и изчакайте продуктът да завърши изтеглянето и инсталирането. След това ще искате да стартирате следната команда с “yourdomain.com”, заменен с вашия действителен домейн

$ certbot certonly –standalone -d yourdomain.com

Изпълнете стъпките и се съгласете с условията на letsencrypt. Ако има някакви грешки при получаването на сертификата ви, възможно е вашият сървър nginx да е активен. Уверете се, че е бил изключен, както е указано след промяната на конфигурацията.

Последната стъпка на този етап от инсталацията е да модифицирате конфигурационния си файл nginx, за да го уведомите къде са блокирани сертификатът и неговият ключ. Също така искаме да добавим инструкция за управление на заглавката. Отворете файла отново със същата команда:

$ nano / etc / nginx / sites-enabled / default

След като отворите, отидете до инструкциите за конфигуриране на SSL на сървъра и ще видите следните два реда:

ssl_certificate /etc/nginx/ssl/nginx.crt;

ssl_certificate_key /etc/nginx/ssl/nginx.key;

Заменете го със следното (не забравяйте да промените “yourdomain” на вашия действителен домейн):

ssl_certificate /etc/letsencrypt/live/yourdomain.com/fullchain.pem;

ssl_certificate_key /etc/letsencrypt/live/yourdomain.com/privkey.pem;

add_header Strict-Transport-Security "максимална възраст = 31536000";

Сега вашият сървър е конфигуриран по подходящ начин като защитен обратен прокси сървър. Последната стъпка е да създадете парола, която гарантира, че вие ​​сте единственият човек, който има достъп до вашия бот за търговия gekko. Въведете следната команда в командния прозорец с „потребителско име“, заменено с вашето желано потребителско име.

$ printf "потребителско име: `openssl passwd -apr1` \ n" >> /etc/nginx/.htpasswd

Натиснете Enter и поставете избрана парола, когато бъдете подканени. Сега можете да включите сървъра си отново, за да сте сигурни, че средата е правилно конфигурирана за стартиране на бота Gekko.

$ service nginx start

Ако искате да проверите дали конфигурацията е била успешна, можете да посетите вашия домейн на yourdomain.com. Препоръчваме да използвате браузъра Chrome, тъй като имаше проблеми с браузъри като Firefox.

Трябва да бъдете подканени за вашите идентификационни данни за вход. Ако е поставен правилно, трябва да ви отведе до страница за грешка 502 Gateway със защитена SSL връзка (зелен SSL катинар в браузъра).

Това означава, че конфигурацията им е направена правилно и всички сте готови да изтеглите и настроите търговския бот Gekko.

Инсталиране на Nodejs & NPM

Ботът Gekko е кодиран в nodejs, изпълнението на JavaScript от страна на сървъра. Това означава, че ще трябва да изтеглите и инсталирате nodejs на вашия сървър. Ubuntu 18:04 съдържа версия на node в своите дефалтови хранилища. За да го инсталирате, просто напишете:

$ sudo apt инсталира nodejs

Също така искаме да инсталираме Node Package Manager (NPM). Това се използва за изтегляне на някои от зависимостите на бота Gekko. Изпълнете следната команда:

$ sudo apt install npm

В зависимост от версията на Linux, която използвате, може да се наложи да актуализирате изтеглената версия на Node.js по подразбиране. За Ubuntu 18:04 версията по подразбиране, инсталирана от хранилищата, е v8.10.0. Това е малко остаряло и няма да може да стартира Gekko Bot, тъй като изисква минимум v8.11.2. Можете да проверите коя версия сте инсталирали.

$ nodejs -v

Ако е по-малко от v8.11.2, ще трябва да го актуализирате. За да актуализираме възела, ще трябва да използваме PPA. Въведете следната команда.

$ cd ~

$ curl -sL https://deb.nodesource.com/setup_8.x -o nodesource_setup.sh

След това ще трябва да стартирате скрипта на черупката, който току-що сте изтеглили. Въведете следната команда:

$ sudo bash nodesource_setup.sh

След като скриптът приключи, вече можете да инсталирате най-новата версия на Node.

$ sudo apt инсталира nodejs

По време на писането трябва да бъде v8.11.3. Това вече е достатъчно, за да стартирате Gekko. След като инсталирахме правилната версия на Node, можем да изтеглим Gekko Bot.

Инсталиране на Gekko Bot

Последното нещо, което ще трябва да инсталирате, е самата подла машина. Ще трябва да изтеглите всички файлове Gekko от github на проекта, както и зависимостите, необходими за стартирането му. Придвижете се обратно до основната си папка и въведете следното.

$ git clone git: //github.com/askmike/gekko.git -b стабилен

$ cd gekko

Сега сте изтеглили всички файлове от gitub страницата на Gekko и можете да започнете да изтегляте всички зависимости, изисквани от Gekko. Направете го със следния npm код:

$ npm инсталиране – само = производство

Също така ще трябва да изтеглите зависимостите за брокерската функционалност на Gekko. Ще трябва да отидете до папката за обмен и след това да ги изтеглите.

$ cd размяна

$ npm инсталиране – само = производство

Сега вашият бот за търговия Gekko е на път да стартира. Трябва само да редактирате файла UIconfig, за да обслужвате потребителския интерфейс в безглава среда през порт 443. Конкретният файл може да бъде намерен на gekko / web / vue / dist / UIconfig.js. Придвижете се до файла и го отворете с вашия нано текстов редактор. Заменете КОНФИГ със следното:

const CONFIG = {

без глава: вярно,

api: {

хост: ‘127.0.0.1’,

порт: 3000,

},

ui: {

ssl: вярно,

домакин: ‘gekko.example.com’,

пристанище: 443,

path: ‘/’ // променете това, ако обслужвате от нещо като `example.com / gekko`

},

адаптер: ‘sqlite’

}

Както винаги, не забравяйте да замените „yourdomain.com“ по-горе с домейна, който сте купили. Затворете редактора и запазете промените.

Стартиране на вашия Gekko Trading Bot

След като Gekko е инсталиран и сте го конфигурирали да работи на вашия сървър в безглава среда, можете да го стартирате. Придвижете се до вашата папка Gekko и въведете следната команда:

$ възел gekko –ui

Това трябва да задейства Gekko и да ви каже, че се изпълнява във вашия домейн. Трябва да получите следния изход.

Гекко изход при работа

Резултат, когато Gekko работи правилно

Сега можете да проверите дали Gekko работи правилно. Придвижете се до вашия домейн и въведете паролата. Ще забележите, че сървърът отговаря на вашите заявки в командния ред. Въведете вашето потребителско име и парола и стартирайте звяра.

Gekko Bot UI

Потребителски интерфейс на Gekko Bot в браузъра

Gekko трябва да е напълно функционален и трябва да можете да го използвате точно както е било предвидено. Има обаче една последна стъпка, която трябва да бъде изпълнена, ако искате да стартирате Gekko 24/7 дори след като затворите SSH сесията си.

Нека спрем скрипта Gekko, като напишем „CTRL-C“ и позволява вграждане на „екран“.

Стартиране на отдалечен скрипт Gekko постоянно

Може би сте забелязали, че ако излезете от вашата SSH сесия, скриптът Gekko също ще бъде изключен. Това е така, защото приложението Gekko е свързано с вашата SSH сесия. За да го стартирате дори когато излезете, ще трябва да използвате инструмент за емулация на терминал. Има a брой начини за да направя това, но намирам, че най-ефективният начин е да се използва екран инструмент. Това се инсталира с Linux.

Ако екранът не е инсталиран на вашето устройство, можете да го направите със стандартната команда за инсталиране.

$ sudo apt-get екран за инсталиране

След като това приключи, всичко, което трябва да направите, е да започнете сесията на екрана с тази команда:

$ екран

Сега имате стартирана сесия на екрана. В рамките на тази сесия на екрана можете да стартирате процеса Gekko. Натиснете Enter и след това вмъкнете същата команда, която вече сте използвали за стартиране на Gekko, а именно:

$ възел gekko –ui

Сега можете да излезете от тази конкретна сесия на екрана, като въведете „CTRL-A“ следван от “д”. Трябва да получите изход като следното:

[отделен от 23904.pts-0.hwsrv-295577]

Сега можете безопасно да излезете от SSH терминала и скриптът Gekko все още работи. Можете да проверите това, като посетите домейна за последен път. Това означава, че докато не спрете процеса или докато сървърът не се рестартира, Gekko ще продължи да работи.

Доста е лесно да се свържете отново към сесията, която сте изпълнили, като въведете следната команда:

$ екран -r

Тук можете да наблюдавате какво прави Gekko или да спрете процеса. Последното може да се направи в случай, че е имало някакви промени, които сте искали да предприемете и не сте могли да направите, докато се изпълнява. Винаги можете да стартирате отново скрипта, като отворите същия екран. Можете да прочетете повече за всички команди на екрана тук.

Използване на Gekko Bot

Сега, след като Gekko е инсталиран на вашия сървър и той работи денонощно, можете да получите достъп до него от всяко място и да създадете своите стратегии с помощта на инструментите. Въпреки че този урок няма да ви преведе през всички инструменти и функционалности, ние ще ви дадем основен преглед на това как работи ботът за търговия Gekko.

Както споменахме, Gekko използва технически анализ, за ​​да направи обратно тестване и пласиране на сделки. Той ще използва набор от стандартни индикатори за технически анализ, които вие дефинирате, за да изпълнявате поръчките. По-долу е даден списък на стандартните показатели.

 • EMA: Експоненциална пълзяща средна
 • PPO: Процент на осцилатор на цена
 • CCI: Индекс на стоковите канали
 • DEMA: Двойна експоненциална пълзяща средна
 • LRC: Канал за линейна регресия
 • MACD: Движение на конвергенция на плъзгаща средна стойност
 • RSI: Индекс на относителната сила
 • ТСОС: Индекс на истинската сила
 • ТСОС: Краен осцилатор

Това са стандартните сигнали, които можете да използвате за пласиране на вашите сделки. Можете също така да използвате други библиотеки за технически анализ с отворен код, за да разширите допълнително възможностите си, когато пишете свои собствени стратегии. Можете да се възползвате от Индикатори на талиба както и Библиотека на лалета.

Преди да започнете да използвате бота Gekko за автоматично пласиране на сделки, ще искате да тествате стратегиите чрез обратно тестване. За да направите това, ще трябва импортиране на данни.

Импортиране на данни Gekko

Импортиране на местни данни на Gekko

Можете да изтеглите данни от 7 различни борси и да тествате стратегиите си в бектеста. Те включват подобни на Kraken, Binance, Bitfinex и Poloniex. Ако работят за вас, можете да започнете да тествате тези стратегии на модула за търговия с хартия на живо. Това може да се стартира в раздела „На живо Gekko“. Тук можете да зададете параметрите, които са работили за вашето обратно тестване и да го приложите.

Това ще ви позволи да определите дали вашата стратегия наистина може да работи в жива среда. Можете също да промените стратегията си въз основа на това, което наблюдавате от резултатите от търговията с хартия.

Ако установите, че търговията с хартия работи добре за вас, тогава можете да приложите същите стратегии в режим на търговия на живо с „търговски робот”Функционалност в„ Gekkos на живо ”. Преди да направите това, ще искате да се уверите, че сте въвели вашите API ключове и имате достъп за запис на тези API ключове.

Разширения, приставки и потребителски софтуер

Докато стандартната функционалност на Gekko ще бъде достатъчна за повечето хора, има редица начини, по които тя може да бъде подобрена с многобройните разширения, които човек може да вгради.

Въпреки че това несъмнено е вълнуващо, важно е да се отбележи, че това изисква персонализирано кодиране на файловете Gekko, което го прави доста технически. Трябва да правите това само ако имате добро разбиране за nodejs.

Ако видите, че правите това, тогава наистина можете да отключите силата на бота Gekko. Например можете да разширите функционалността на Exchange, като добавите нови борси. Ако приемем, че Exchange има API, можете да го свържете с Gekko и да използвате стратегиите за търговия с редица различни двойки.

Можете също да добавите приставка, която съществува в gekko / плъгини папка. Вече има немалко, които биха могли да са от полза за вашата търговия. Можете да видите списък с тези приставки по-долу. Трябва да прочетете документацията, ако искате инструкции, за да активирате приставките.

Налични приставки за Gekko

Налични приставки Gekko. Източник: Документация Gekko

И накрая, като се има предвид, че Gekko може да стартира процес, който излага API, има набор от опции за изграждане върху Gekko. Има редица хора, които вече са направили точно това. Например има този плъгин който ще изпрати всички ваши сделки на листове на Google за лесно проследяване.

Има и по-усъвършенствани стратегии за търговия, които използват генетични алгоритми & баесова еволюция. Наречен Японик, този плъгин е кодиран в Python, който показва разширяемостта на основния софтуер Gekko.

Заключение

Що се отнася до безплатния автоматизиран софтуер, търговският бот Gekko несъмнено е създал име за себе си. Чудесно е да се види, че разработчиците в криптовалутното пространство спазват инициативата с отворен код.

Докато търговският бот Gekko може да се разглежда като „прост“ от повечето разработчици на алгоритми, именно тази простота е чудесен градивен елемент за по-усъвършенствана функционалност. Това също е чудесен начин за новите строители на ботове да режат зъбите си на полето.

Важно е обаче да се отбележи, че ботът Gekko не е магическа формула, която ще ви спечели пари. Трябва да разберете, че търговията с такъв променлив актив като криптовалута може да бъде рискована дори за най-напредналите ботове.

Gekko е приятен инструмент, който можете да използвате за най-подходящо изработване на стратегия, която показва положителни резултати. И все пак това не е гарантирано и винаги трябва да практикувате подходящо управление на риска.

С това казано, ботът Gekko е страхотна инициатива и разработчикът заслужава нашата колективна благодарност. Покажете му, че го мислите, като добавите към неговия BTC tipjar: 13r1jyivitShUiv9FJvjLH7Nh1ZZptumwW

Представено изображение чрез Fotolia & Геко Бот

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me