FTX Exchange Review: Най-добрата борса за крипто деривати през 2021 г.

>

Ако напоследък сте били в Crypto Twitter, е трудно да игнорирате постоянните препратки към FTX борса разпространявани от големи сметки. Може би дори се чудите защо всички са шилинг за FTX Exchange.

Отговорът е, че FTX Exchange може би е най-добрата борса за криптовалута, която се появи след Binance. Въпреки това, за разлика от Binance, Coinbase и Gemini, FTX Exchange е насочена към търговци, а не към инвеститори, които се интересуват от деривативни продукти за предимно активи на DeFi.

През 2021 г. мантрата на криптовалутния пазар на бикове нараства само, търговците yolo копнещи DeFi токени са всички дегени, а FTX Exchange е мястото, където се случват всички действия.

FTX Exchange е борса за криптовалутни деривати, създадена и подкрепена от институционалния търговец Сам Банкман-Фрид и фирмата за квантова търговия Alameda Research. Като борса, изградена от търговци за търговци, FTX предлага на пазара най-добрите продукти за крипто търговия с ливъридж.

FTX Exchange фон

Основана през 2019 г. от Sam Bankman-Fried, FTX Exchange е насочена както към професионални, така и към любителски търговци от първия ден. Подобно на BitMex, FTX се фокусира изцяло върху предоставянето на набор от продукти с деривативни криптовалути с деривати с предимно лоста с помощта на сигурна платформа за сигурен обмен.

Екипът зад FTX Exchange е това, което прави борсата наистина блестяща. Съставен от бивши търговци и инженери на Google, Силициевата долина и Уолстрийт, екипът на FTX има звездна подкрепа зад своите продукти.

Какво прави FTX по-добър от други борси за крипто деривати?

Ако търсите обмен на крипто деривати в наши дни, има много възможности. Но според нашето скромно мнение FTX ги оглавява всички. Ето защо:

 • Подкрепен от Alameda Research, интуитивен криптофонд, управляващ милиарди активи

 • Супер гладко търговско изживяване в изобилие от продукти за крипто търговия

 • Най-ниски такси за търговия при използване на FTT токен

 • Най-ниски почасови ставки за финансиране (вместо на всеки 8 часа, както при други борси)

 • Използва такси за търговия & печалби за финансиране на FTX застраховка за потребители

 • Подкрепата от Alameda Research означава голяма пазарна експозиция + растеж за FTX

 • FTX Exchange има благословията на най-добрите търговци на Crypto Twitter

Какво представляват ботовете за крипто търговия?

Алгоритмичната търговия представлява повече от 60% от цялата глобална търговия. На пазар, който никога не спи, ботове за крипто търговия помагат за спестяване на време, повишаване на ефективността и премахване на импулсивни емоции като FOMO.

Функции на FTX Exchange & продукти

Докато Coinbase се използва за спот покупка и продажба на криптовалутни активи, FTX е специално насочена към търговци на крипто деривати. Маржин търговията носи рискове, но търговците на FTX вече трябва да знаят това.

С други думи, ако искате да се влюбите в деген 10x дълъг, FTX Exchange е мястото за вас.

Криптовалутният дериват е търговски продукт, който извлича стойността си от актива, с който се спекулира. Така че, вечните деривати на Биткойн всъщност са само договори, използващи спот цената на Биткойн, а не самия Биткойн, за да залагат на ценовата посока.

 • 101x лост – FTX предлага луди суми на ливъридж до 101 пъти. Търговците с максимална убеденост в позициите си не би трябвало да имат проблем да достигнат до Луната.

 • Крипто & DeFi производни – Продължете дълго или кратко, като използвате няколко иновативни деривативни продукта. Постоянни фючърси, спот пазари, поддържани от фиат, токени с ливъридж и MOVE договори за променливост на цените.

 • Токени с ливъридж – Дълги и къси DeFi токени до 3 пъти, без да се прибягва до марж

 • Крипто обезпечение – Обикновено валутите fiat и stablecoin са единствените приети форми на обезпечение. Във FTX можете да използвате голям набор от криптовалути като обезпечение, включително ETH, LINK, MKR, YFI и много други.

 • Бързи фиат депозити – Депозит USD, EUR, GBP, AUD, & CAD с бързи банкови преводи, дебитни карти и дори кредитни карти.

 • Ссетълмент сетълпин – Доста добра функция за търговците е уреждането на PnL 1: 1 със стабилни монети, а не с щатски долари. Докато USD е по подразбиране, можете да се завъртите в избрания от вас поддържан стабилен курс.

 • Персонализируем UI / UX – За някои търговци всичко трябва да е на правилното място за успех. FTX Exchange ви позволява да плъзгате, пускате и пренареждате цялото си оформление по ваш вкус.

FTX обменни такси и FTT токен

Освен че е невероятно благоприятна за търговеца, FTX Exchange може да се похвали и с най-ниските такси за търговия от която и да е борса там. Да, включително Binance.

Понастоящем, от страна на вземащите в графика на таксите, таксите започват от 0,07% и намаляват оттам, колкото повече търгувате.

За да намалите още повече таксите си, можете да заложите FTT токен, роден актив на борсата за цифрова валута. В основата си FTT токенът е проектиран като стимул, по същия начин, както BNB за Binance, HT за Huobi и UNI за Uniswap.

Може да се заинтересувате изключително от FTT токена, след като започне разговорът за отстъпки от такси, залагане и изгаряне на токени.

Структура на отстъпка от такса FTT

Както можете да видите, притежаването на FTT е изключително полезно, ако планирате да използвате FTX Exchange за вашите търговски нужди.

По-специално трябва да се отбележи, че притежателите на FTT също имат право да получават въздушни капки на Serum Exchange. Серумът е децентрализиран обмен, създаден от Alameda Research, който е спътник на FTX.

FTT залагане

Заложете вашите FTT токени, за да увеличите своите награди и стимули, включително:

 • Повишени лихвени проценти: препращащите, които залагат FTT, получават по-висока част от хонорарите на своите съдии

 • Отстъпки от таксите на производителя: залагащите получават отстъпки от таксите на производителя (в допълнение към стандартните Отстъпки от такси за FTT)

 • Бонус гласове: залагащите получават бонус гласове в нашите анкети (в допълнение към стандартен брой гласове, въз основа на държания ДФС и обема на търговията)

 • Повишени награди за въздушно кацане: залозите се увеличават SRM въздушни капки (и потенциално по-късно други въздушни капки и добив)

КОПИРАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ТЪРГОВЦИ В СВЕТА

Когато вашият лидер търгува, вие търгувате. Скариди автоматично ще актуализира вашето портфолио, за да съответства винаги на вашето лидерско. Прегледайте стотици търговци на криптовалута, за да копирате.

Изгаряне на FTT токен

За да увеличи недостига и стойността на FTT токена, FTX Exchange провежда програма за обратно изкупуване и изгаряне всяка седмица.

Други борси изпълняват подобни програми, но го правят на тримесечие. Седмичното пристрастие на FTX Exchange означава, че изгарянето на FTT е константа, което може да обясни защо FTT увеличава стойността си.

FTT токените се купуват и изгарят пропорционално на:

 1. 33% от спечелените такси за обмен на FTX

 2. 10% от нетната печалба, добавена към застрахователния фонд

 3. 5% от “други” такси за FTX

Изгарянето на FTT токени се отнася до предлагането на токени, които са окончателно отстранени от обращение, което означава, че предлагането на токени намалява, докато търсенето се надява да се увеличи или да остане стабилно.

FTX Обмен на осигурителен и застрахователен фонд

FTX Exchange се гордее със сигурността на своята платформа, започвайки с одити на сигурността, провеждани от доверителни трети страни като Blockchain Consilium.

Може да направите крачка назад от FTX Exchange, защото тя не е съществувала толкова дълго, колкото конкурентите като BitMex и Bitfinex. Въпреки това, с подкрепата на Alameda Research и други надеждни имена като FBG Capital и Circle, FTX очевидно се увеличава и нагоре.

Освен това FTX Exchange управлява застрахователен фонд, предназначен за покриване на хакове, подвизи на сигурността и други непредвидени събития.

Заключение

В сравнение с BitMex, на FTX Exchange липсва малко репутация, но това ще се развие с времето.

Но що се отнася до функциите на платформата, търговията с продукти, скоростта на търговия, сигурността и поддръжката на клиентите, FTX Exchange е на първо място. Понастоящем не можем да измислим по-добър обмен на крипто деривати.

FTX нарича себе си борсата за търговци от търговци и според нашия опит със сигурност отговаря на това таксуване.

Скариди е социална платформа за търговия с криптовалута. Той е предназначен както за професионални, така и за начинаещи търговци да дойдат и да научат за нарастващата крипто индустрия. На Shrimpy потребителите могат да копират портфейлите и стратегиите за търговия на други търговци.

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me