Диди Тайхуту: Поставяне на биткойните му там, където му е устата

Църквата на Биткойн има много проповедници. Не е нужно да търсите далеч, за да намерите хора от цял ​​свят, готови да пеят похвалите на оригиналната криптовалута. От всички краища на интернет те призовават невярващите да се присъединят към редиците на верните. Когато всички можем отново да се срещнем публично, гласовете им ще звънят по-силно от всякога от подиумите и сцените, докато вярващите в блокчейн се събират още веднъж.

Биткойн е бъдещето на парите. Биткойнът може да промени света. Биткойнът ще банкира необезпечените. Биткойнът ще ни освободи. Биткойнът ще достигне 500 000 долара. Чували сме всичко това преди и в тези твърдения има много истина, в по-голяма или по-малка степен. И все пак, когато чуем всичко това от много от говорещите глави там, думите могат да започнат да звучат като простотии.

Църква на биткойн лого

Църквата на биткойните: очевидно действително нещо. Изображение чрез Facebook

Лесно е да се евангелизира, когато седите на съкровище от биткойни, които сте закупили през 2014 г. и се представяте за Уорън Бъфет от 21-ви век. Добре, така че те влязоха по-рано от повечето и се чувстват доста доволни от себе си: но какво, освен да натрупват много сатове и да чуруликат за това, всъщност правят, за да сбъднат мечтата за биткойн?

В много случаи отговорът е: не много. За някои е достатъчен само фактът, че са успели да спечелят малко пари, напук на онези, които са отписали биткойни, за да ги направят експерт. Може би са закупили малко BTC веднага след като Джейми Димън го е нарекъл „измама“ и сега смятат, че знаят по-добре от всеки голям фалш на Уолстрийт. Нека сега да застанем и да изпеем химн номер 101, Води ме, Ти Велики Сатоши …

Разхождате ли разходката?

Въпреки че има много клавиатурни воини, които бълват за биткойн и неговия потенциал, има и други, готови да отидат по-далеч. Много по-нататък, както се оказва. Да, има хора, които активно изтласкват биткойн в масовия поток, решени да го изтеглят напред от това да бъде магазин за стойност до постигане на пълния му потенциал. И те не идват по-отдадени на каузата от Диди Тайхуту.

Диди Тайхуту

Диди Тайхуту – Човек без стриктури. Изображение чрез Среден

Със сигурност помага на марката, когато изглеждате така, сякаш бихте могли да свирите на бас за Metallica, а Диди е този, който се откроява дори преди да чуете неговата история. Със своята коса до раменете, татуировки, перманентен тен и склонност към обличане, той придава доста различен вид на повечето биткойнъри. Но макар да изглежда така, сякаш ще бъде по-щастлив, отпивайки мохито надолу по брега, това, което наистина го кара, е биткойн и това, което смята, че може да направи за обществото.

Още през 2017 г., когато нещата започнаха да стават интересни, Диди продаде почти всичко, което притежаваше, и купи BTC. Много BTC. След това той се зае да живее номадско съществуване, убеден, че биткойнът ще му помогне да се радва на по-свободен, по-малко материалистичен начин на живот. Но преди да започнете да го представяте като някакъв самотен тип рейнджър, имайте предвид това: той също взе жена си и трите си малки дъщери за разходка.

В началото

Диди Тайхуту е роден през 1978 г. в Холандия, син на холандска майка и баща от островите Малуку в Индонезия. Играе професионален футбол до 20-годишна възраст и ‘бързо осъзнава, че не съм роден да бъда служител’.

Тази нагласа го подтикна да започне бизнес за себе си и в крайна сметка той се озова да управлява няколко компании, включително една, която научи хората на основни софтуерни умения. Въпреки че това плати за луксозен начин на живот за него и семейството му, Диди скоро „осъзна, че това не е живот.“ Майка му беше починала млада, само на 48 години и когато баща му обяви, че има само една година живот, Диди реши животът му трябваше да се промени.

Биткойн семейство

Семейството на биткойните: всичко в него заедно. Изображение чрез diditaihuttu.com

През 2013 г. стажант беше започнал в една от неговите компании и му беше разказал за биткойн. Диди беше очарована от технологията и заинтригувана от нейния потенциал да наруши света на основните финанси. Той инвестира в добив на биткойни и продължи живота си.

В края на 2016 г. той вече беше започнал да пътува със семейството си, когато баща му почина. Един приятел попита дали все още има биткойните, които беше купил преди три години, след като видя, че цената започва да се покачва. В този момент Диди осъзна, че е дошло времето на биткойните.

Влизане All-in

Диди се беше разочаровал от комфортното, безспорно и материалистично съществуване, което той и семейството му живееха. Те не искаха за нищо, освен за свобода. И така, след като се консултира със съпругата си Ромейн, той реши да разпродаде и да обиколи света. И биткойн щеше да направи всичко възможно.

Биткойн 2017

Биткойнът става параболичен. Диди се присъединява. Изображение чрез CoinMarketCap

След като наблюдава как ранните му печалби се изпаряват, Диди признава, че „честно казано загубих вяра в BTC по време на първата катастрофа през 2014 г., но биткойнът продължи да ми пресича пътя.“ Но с цената, която сега започва да достига нови върхове, той взе решение да продава фирмите му, заедно с фамилната къща, колите, мебелите и почти цялото им имущество, за да изкупи колкото може BTC. Дори детските играчки бяха продадени, за да освободят средства.

След като продадоха почти всичко, което притежаваха, Диди и Ромейн се преместиха с дъщерите Джеса, Джоли и Джуна в къмпинг недалеч от къщата, където някога са живели. Животът им беше по-опростен, като трите момичета тогава бяха на 12, 10 и 7 години, размениха помещенията си, за да спят напълно само в едно. Диди поемаше огромен риск, но „ако никога не рискуваш, животът е скучен“.

Живот all-in

Да продадеш всичко, което притежаваш за BTC, е едно, но в живота има нещо повече от това да живееш на къмпинг в Холандия. Следващият етап от пътуването на семейството беше да се качим на пътя и да видим света, тъй като това беше до голяма степен първоначалната точка на цялото начинание. И така, необременени от притежания, те тръгват на пътешествия.

Досега Диди и семейството му са посетили над 40 държави, като са си платили с помощта на биткойни и са прокарали пътека, която другите да следват. И тук става очевидно тяхното истинско обслужване на крипто. Едно е да натрупате куп биткойни, както правят много хора, като през цялото време следите цената и се опитвате да решите какъв цвят Lamborghini искате да купите.

Дом на Диди Тайхуту

Поддържане на нещата прости в новия им дом. Изображение diditaihuttu.com

Съвсем друго е да излезете в големия, лош свят и всъщност да използвате тази крипто, както е предвидено да бъде използвана: като алтернатива на всички фиатни валути, които в момента запушват света на основните финанси.

Както казва Диди:

показахме, че можете да инвестирате ол-ин. Сега трябваше да покажем, че можете да живеете ол-ин

Именно този аспект от историята на Диди трябва да ни вълнува. Да, заглавията за човек, който продава всичко, което притежава, за да инвестира в биткойни, привлича вниманието, но истинската история е, че той и семейството му след това успяха да обиколят света и да похарчат тези пари, за да живеят живота си.

В много случаи това беше по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Когато започнаха своето световно турне по биткойн, много от услугите, които сега улесняват харченето на BTC, не съществуват. Много места са приемали крипто, дори и тогава, но не винаги е било лесно да ги намерите.

Крипто банкомати

Крипто банкомати. Това се случва. Изображение чрез Shutterstock

В наши дни взискателният пътешественик има такива CoinATMRadar за да им помогнат да намерят най-близкия си BTC или друг крипто банкомат, но когато Taihuttus за първи път стартираха, често им се налагаше да разчитат от уста на уста, за да намерят такива услуги.

Досегашният опит даде на Диди уникална представа за темповете на приемане на крипто в целия свят. Някои области, особено Азия, изпреварват кривата в това отношение. В Европа обаче потребителите на крипто са по-малко обслужвани. Към началото на тази година само Любляна в Словения и Роверето в Италия са онези, които могат да се нарекат наистина крипто-приятелски градове, където е възможно да се стигне само с помощта на цифрови монети.

За разлика от това, Диди разказва история за опит да купи турски визи с крипто и вместо това да се наложи да плати на приятел с BTC, за да се сдобие с предплатени турски кредитни карти, за да може семейството да влезе в страната. В бъдеще този вид ригмарол ще изглежда комично старомоден, но едва ли е бил толкова смешен по онова време.

Любляна Крипто

Любляна: скоро ще промени името си на Cryptoville. Вероятно. Изображение чрез Shutterstock

Междувременно в Азия, където значително повече хора имат малък или никакъв достъп до традиционните форми на банкиране, хората се събуждат много по-бързо, за да могат BTC да променят живота си. Настоящата система от фиатни пари остави милиони хора без достъп до финансови услуги, които толкова много от нас приемат за даденост.

Crypto предлага на тези хора алтернатива и изглежда, че те я схващат с отворени обятия. По думите на Диди, „Видях истината: биткойнът и блокчейнът са инструментите за промяна на тази парична система“.

Изграждане на марката

Като се осмели да се хвърли на крака и да живее единствено на крипто, Didi спечели много уважение и сила в индустрията. Пътуванията на семейството вече се финансират частично от такива PrimeXBT и Инвестиционна група NDJ, докато семейството се е заклеймило „Биткойн семейството“ да спомогнат за популяризирането на техните пътувания.

Самият Диди е много търсен като лектор на различни крипто и блокчейн събития, както и съветник на различни крипто и блокчейн стартиращи компании. Наскоро той публикува и първата си книга за неговите и семейните му приключения, водещи „децентрализиран начин на живот“.

Биткойн семейство RV

Семейството и техният марков RV. Изображение чрез vox.com

В него той също така очертава личната си философия, която отхвърля идеята да живеете живот, управляван от пари, и подчертава значението на опита и изследванията за уреждане на по-комфортно съществуване. Това също обяснява защо и как смята, че биткойнът и блокчейнът ще променят света. Към момента на написването той е достъпен само в холандски или немски версии, въпреки че се планира издание на английски за бъдещо издание.

Отвъд Луната

Естествено е, когато говорим за Диди Тайхуту и ​​неговите приключения с биткойни, да се опитаме да разберем колко е спечелил от онова, което се оказа грандиозна инвестиция. Тъй като BTC вече е близо до рекорда си за всички времена и се очаква да продължи да се изкачва, този въпрос изглежда толкова предвидим, колкото винаги.

Когато го попитат за нетната му стойност, той има склонност да се разклаща, само дава неохотно цифри. Това изглежда раздразнява някои хора, които го приемат като доказателство, че има какво да крие. Знаем, че той е направил по-голямата част от придобиванията си през 2017 г., когато цената е била около $ 1000, което предполага, че сега той седи на значителна сума от сатове, ако приеме, че не е осребрил повечето или всички от тях на QT.

Също така си струва да се отбележи, че въпреки че BTC формира по-голямата част от неговите притежания, той също притежава ETH, LTC, DOT и редица други алткойни в портфолиото си.

Остров Биткойн

По-добър свят: някъде там. Изображение чрез Shutterstock

Но това е нещото: спекулирането с неговата нетна стойност или колко е спечелил, откакто влезе ол-ин на крипто, пропуска смисъла на това, което той и семейството му се опитват да направят. Да, има пари за криптовалута и е редно да ги обсъждаме като може би най-голямата възможност за инвестиция, която много от нас може да видят през живота си. Да, страхотно е чувството да проверите телефона си и да се окажете много по-богати, отколкото сте си мислили. Но крипто ни предлага повече от начин да печелим пари.

Мисията на Диди е да ни покаже, че крипто наистина може да отвори света за нас и да освободи хората от финансова система, която твърде често облагодетелства само тези в самия връх на купчината. Крипто излиза от сенките и може да промени начина ни на живот и работа, само ако го оставим. Ако всички държим на скъпия живот с надеждата за лунен изстрел, тогава монетите, в които сме инвестирали, никога няма да достигнат пълния си потенциал.

Нека оставим последната дума по този въпрос на самия мъж: „Целта ми не беше да стана милионер, целта ми беше да променя живота.“ Амин към това.

Представено изображение чрез Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me