Cloakcoin (CLOAK) Преглед: Установена криптовалута, фокусирана върху поверителността

Cloakcoin (CLOAK) не е монета, за която чувате много в наши дни, но е една от по-старите криптовалути, лансирана през 2014 г..

Това е напълно сигурна, напълно частна и непроследима цифрова каса с пълна гъвкавост (еквивалент на всички монети). Cloakcoin е в състояние да постигне тази поверителност чрез използването на система за смесване на монети, наречена „Enigma“

Въпреки това, с толкова много по-известни монети за поверителност като ZCash и Monero, може ли Cloackcoin наистина да се конкурира?

В този преглед на Cloakcoin ще се задълбочим в проекта, като разгледаме технологията, екипа, разработката и пътната карта. Също така ще анализираме случаите на дългосрочно използване на маркера CLOAK и неговия потенциал за по-голямо приемане.

Характеристики на Cloakcoin

След като видите функциите, които Cloakcoin довежда до масата, може да се съгласите, че е била малко пренебрегната. Или може да разберете защо се пренебрегва. Нека да разберем какви предимства може да получите от използването на Cloakcoin.

По-бързи транзакции – Cloakcoin е проектиран с 60 секунди блокови пъти, което го прави десет пъти по-бърз от Bitcoin при обработка на транзакции. Разбира се, той все още няма обемите на основните монети, така че трябва да изчакаме да видим как ще се представи при много по-тежки обеми на транзакции.

Напълно анонимен и частен – Тук блести Cloakcoin. Потребителската идентичност никога не се разкрива при транзакции с Cloakcoin, което я прави една от най-сигурните монети за поверителност. Той постига това чрез собствената си технология Enigma, която ще бъде разгледана по-задълбочено по-късно.

Сигурно и сигурно – Комбинацията от технология за блокчейн с отворен код гарантира сигурността и безопасността на Cloakcoin.

Децентрализация – Cloakcoin е напълно децентрализиран, използвайки копаене с доказателство за залагане, за да защити мрежата. Тази система за децентрализация и PoS също така стимулира потребителите да държат монети в портфейлите си в процес, наречен залагане.

Залагане на награди – Всеки потребител, който реши да държи CLOAK в портфейла си, може да заложи тези монети и да получи награда за това. Наградите за залагане възлизат на 6% годишна възвръщаемост, което е стимул за потребителите да помогнат за защитата на мрежата. Потребителите могат също да изберат да обработват транзакциите на Enigma, за да получат допълнителни награди.

Удобен за потребителя – Това е често пренебрегван аспект на много блокчейни и криптовалути, но истината е, че повечето хора няма да използват прекалено сложни системи. Cloakcoin е лесен за използване и лесен за разбиране. Няма подробни технически инструкции и потребителите могат да изпращат и получават CLOAK анонимно в рамките на минути след инсталирането на портфейла си.

Cloakcoin от началото

Както беше споменато по-рано Cloakcoin е разработен и пуснат през 2014 г., въпреки че е претърпял значителни подобрения от първоначалното издание. Едно нещо, което обаче не се е променило през годините, е децентрализираната и разпределена природа на Cloakcoin.

Още по-важно е развитието на функцията за поверителност на Cloakcoin. С надстройката до Enigma Cloakcoin се превърна в пълна и пълна анонимна монета за поверителност. За разлика от други монети, няма начин да се проследи следа в блокчейна, за да се определи откъде могат да идват символите CLOAK. Поверителността на потребителите винаги е защитена и се поддържа взаимността на валутата.

Cloakcoin История

Еволюцията на технологията Cloakcoin. Изображение чрез уебсайт Cloakcoin

Внедряването на хибридна система за консенсус Proof-of-Work / Proof of Stake гарантира, че потребителите имат стимул да държат монети CLOAK, което помага да се повиши стойността на криптовалутата и да помогне за защитата на мрежата чрез обработка на транзакции Enigma.

Добавянето към лекотата на използване за потребители на Cloakcoin е роден портфейл, който позволява на потребителите лесно да изпращат, получават, съхраняват и залагат своя CLOAK. Залагането на CLOAK дава 6% годишна възвръщаемост.

Подобно на други форми на цифрова валута CLOAK може лесно да се обменя на свободния пазар и може да се използва като средство за плащане за тези, които приемат CLOAK токени. Тези плащания позволяват на потребителите да „прикриват“ транзакцията, скривайки всякаква връзка между купувачи и продавачи. Това се постига чрез изобретателна система за смесване на монети, наречена „Enigma“.

ENIGMA Технологии и поверителност

Cloakcoin има CloakShield, който е протокол от тип лук, активиран по подразбиране за осигуряване на криптиране от край до край и защитена комуникация за всяка транзакция. Само тази технология позволява на възлите да избягват всякакъв анализ на трафика, насочен през тях. На следващото ниво на поверителност и анонимност обаче е ENIGMA. Тази технология използва до 25 скока със симетрично RSA криптиране и обмен на ECDH ключ.

Енигма транзакция

Преглед на транзакцията Enigma. Изображение чрез уебсайт Cloakcoin

ENIGMA е създадена от екипа на Cloakcoin и осигурява сигурно и частно средство за извършване на транзакции в блокчейна. Чрез използването на уникалната технология ENIGMA може да бъдете сигурни, че техните монети се изпращат напълно анонимно, без да е необходимо да се доверявате на възелите, участващи в кражбата на техните средства или изтичането на личните им данни.

Екипът на Cloakcoin също подчерта, че те не подкрепят или одобряват използването на тяхната технология за извършване на какъвто и да е вид незаконна транзакция или дейност.

CLOAK Token

Токенът CLOAK стартира през 2014 г. и до средата на годината беше оценен на $ 1,47. Подобно на останалата част от пазара, той бързо падна и струваше малко през следващите три години. След това се събра над 10 долара през юни 2017 г., когато криптовалутите започнаха да експлодират. След като похарчи голяма част от останалата част от 2017 г., търгувайки между $ 3,50 и $ 10, той се покачи по-високо през декември заедно с по-широкия пазар и достигна рекордното си ниво от $ 35,99 на 29 декември 2017 г..

Цената спада през по-голямата част от 2018 г., с изключение на отскока, изпитан от по-широкия пазар през април. Към края на декември 2018 г. CLOAK токенът се търгува на $ 1,22, което е далеч от височините, достигнати само една година преди това. Това каза, че монетата напредва в класацията на пазарната капитализация и когато по-широкият пазар на криптовалути се възстанови, Cloakcoin може да бъде един от лидерите.

Binance CLOAK

Регистрирайте се в Binance и купете токени CLOAK

Потребителите се стимулират да използват Cloakcoin по два начина. Форстът е системата Proof-of-Stake, която генерира годишна възвръщаемост от 6% за тези, които залагат своите токени CLOAK, за да защитят мрежата. Вторият е консенсусът за доказателство за работа, използван за осигуряване на протокола Enigma, който позволява на потребителите да събират 1,8% от таксите за транзакции, генерирани по време на транзакция на Enigma, която те поддържат.

В момента има ограничено предлагане на само 5 235 507 CLOAK в обращение и тъй като фазата на Proof-of-Work за копаене на монетата е завършена, няма да има повече създадени. Само това прави CLOAK по-ценен поради ограниченото му предлагане.

CLOAK се предлага на няколко борси, като най-големият обем на търговия се наблюдава на Binance. Има и скромни обеми на търговия с Livecoin и Bittrex. Няколко други малки борси също поддържат монетата.

Съхраняването на монетите CLOAK трябва да се извършва в родния портфейл Cloakcoin Evolution. Това е третият портфейл, създаден от създаването на Cloakcoin през 2014 г., и е изключително лесен за употреба и лесен за използване. Той е достъпен за Windows, Linux, Mac OSX, Raspberry Pi и скоро ще бъде достъпен като уеб портфейл.

Cloakcoin портфейл

Потребителски интерфейс на официалния портфейл Cloakcoin

Портфейлът беше оценен от фирмата за киберсигурност Cognosec като част от цялостен одит на сигурността на Cloakcoin през януари 2018 г. Портфейлът беше доста безопасен, въпреки че беше установено, че портфейлът съхранява некриптирани данни за транзакциите, което може да застраши поверителността на потребителя, ако подробностите за транзакциите бяха извлечени по някакъв начин от хакер. Cognosec препоръча това да бъде отстранено в бъдещите версии на портфейла и беше поправено с версия 2.2.2.0 на портфейла Evolution.

Екип на Cloakcoin

Cloakcoin изглежда има доста голям екип, състоящ се от членове с голямо разнообразие от опит. Разглеждайки технологичния талант, имаме двете водещи разработчици, които са „Deepend“ и „anorak“, чиито истински имена са Уилям Даниелсън и Анте Беслич.

Уилям е технически лидер и е разработчик на C ++ с опит от две десетилетия в софтуерното инженерство. Ante е разработчикът на портфейли, който има богат опит в разработването на преден край. Той работи широко с Уилям, за да оформи Cloakcoin в това, което е днес.

Екип на проекта Clok

Отляво: lasvegas89 (Стивън Кендар), Deepend (Уилям Даниелсън) и Anorak (Анте Беслич)

Ръководителят на проекта Cloakcoin е „lasvegas89“, което е истинското име Стивън Кендар. Той се присъедини към проекта Cloak още през 2014 г. и беше дясната ръка на тогавашния ръководител на проекта. Той пое тази роля наскоро и се опитва да прокара проекта Cloak напред.

Има редица други членове на екипа, в които няма да навлизаме тук. Интересното е да се отбележи, че проектът Cloak е насочил много внимание към координаторите на местните общности и специалистите по маркетинг. Надяваме се, че това може да увеличи осведомеността над сегашните нива.

Активност за развитие

За да разберете колко добре се работи от екипа, помага да разгледате GitHub на проекта. Броят на ангажиментите, които даден проект е в състояние да ни даде груба индикация. Поглед към Хранилище CloakProject, получаваме по-долу общ преглед.

Cloakcoin Github ангажира

Последни ангажименти към основните хранилища на Cloakproject

Въпреки че това показва, че разработката все още е активна, изглежда доста оскъдна в сравнение с някои от другите проекти, които прегледах. Всъщност, ако трябва да разгледаме класацията на броя на ангажиментите на cloakcoin, той идва в на 279.

Разбира се, Cloakcoin е сравнително утвърдена монета, така че може би не е имало толкова много разработки в сравнение с някои от по-новите проекти, които изграждат нови протоколи. Това обаче може да се промени, след като Cloakcoin започне да работи по някои подобрения, които са планирали в протокола.

Пътна карта на Cloakcoin

Това по-нататъшно развитие е изложено в Cloakcoin бяла книга където те планират да работят по три основни характеристики на протокола. Те включват три основни компонента, два от които са свързани с PoS алгоритъма, докато третият е свързан с начина, по който енигматичните транзакции се разделят и комбинират.

Подобрения на доказателството за залагане

Когато става въпрос за PoW подобрения, те искат да намалят зависимостта от Linear PoS дизайна. Това се дължи на опасенията, които заобикалят съхраняването на монети от потребителите, както и въздействието върху сигурността на мрежата.

По същество потребителите ще се свържат с мрежата, ще заложат своите монети и след това ще се прекъснат, когато епохата на монетите бъде унищожена. След това този процес е завършен отново и те ще се свържат с мрежата, след като възрастта на монетите им бъде попълнена.

Разработчиците на Cloakcoin искат да създадат PoS алгоритъм, чрез който тези, които залагат своите монети, да бъдат възнаграждавани по-редовно и последователно. Следователно това би насърчило по-редовно залагане и няма да има отрицателно въздействие върху сигурността.

Следователно разработчиците на Cloakcoin искат да премахнат зависимостта от компонента Coin Age в алгоритъма за залагане. Те също така искат да опитат да структурират механизъм за стимулиране с „компонент на скоростта“, който би възнаградил онези потребители, които залагат за по-дълги периоди от време, без да прекъсват връзката.

Комбиниране & Разделяне на транзакции

Както бе споменато, текущият протокол Enigma ще позволи една маскирана транзакция. Разработчиците казват, че в момента са заети да работят по актуализация, която ще позволи да се комбинират множество транзакции в една „супер транзакция“.

След това тази транзакция ще съдържа множество прикрити транзакции, които биха имали ефект от замъгляването на която и да е конкретна транзакция чрез безопасност в цифри. Разработчиците искат да дадат на потребителя възможността да избере броя на кооперативните транзакции, които ще са необходими за транзакцията.

Можете да го възприемате като аналози като „нивото на Mixin“, което се прилага в мрежата на Monero, когато става въпрос за броя на изходите за примамване.

И накрая, разработчиците също искат да предоставят на потребителите възможността да прикриват голям брой CLOAK като поредица от по-малки транзакции. Можете да мислите за това като партида за поръчки на транзакциите Enigma и CloakCoin. Разработчиците биха искали да направят това съвместимо с комбинирани транзакции на Enigma.

Одит на сигурността на Cognosec

Одитът за сигурност, извършен от Cognosec, установи, че сигурността на блокчейна, мрежата и портфейла е доста стабилна. Основният фокус за отстраняване беше в кода на Enigma и в тях бяха отправени няколко препоръки от Cognosec одиторски доклад. След одита на сигурността от миналия януари 2018 г. бяха направени промени, за да се подобри още повече сигурността на Cloakcoin.

Заключение

Cloakcoin е една от съществуващите по-дълго криптовалути и въпреки някои ранни твърдения, че проектът е измама, той издържа изпитанието на времето. Това е може би една от най-сигурните налични монети за поверителност и се твърди, че е по-добра в предоставянето на анонимни транзакции от по-популярните монети, ориентирани към поверителността.

Неотдавнашният одит на сигурността също осигурява допълнително спокойствие за потребителите, тъй като всички недостатъци в сигурността са открити от доставчик на трета страна. Тъй като Cloakcoin пусна кода си с отворен код през декември 2017 г., всеки може да разгледа кода, за да види дали са направени препоръчани актуализации на защитата.

Cloakcoin предоставя анонимност и поверителност на своите потребители и предоставя лесен за използване метод за транзакции с цифрови валути. Тъй като това е PoS монета, тя също така предоставя на своите потребители възможността да правят 6% годишно просто чрез залагане и допълнителни 1,8% от таксите за транзакции, за да помогнат за осигуряването на мрежата Enigma. Само това е силна причина да използвате Cloakcoin като предпочитана монета за поверителност.

Докато цената на CLOAK е спаднала драстично от своя връх през декември 2017 г., същото може да се каже за всяка криптовалута и ако скорошната сила на монетата спрямо останалите е индикация, CLOAK може да бъде силен изпълнител във всяко възстановяване на пазара.

Представено изображение чрез Fotolia

Отказ от отговорност: Това са мненията на писателя и не трябва да се считат за инвестиционни съвети. Читателите трябва да направят свое собствено проучване.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me