Bitvo Review: Пълен обзор на Exchange

Bitvo е нова борса за криптовалута, която току-що отвори книгите си за поръчки за обществеността. Те се опитват да се справят с множество тесни места, пред които са изправени търговците в Канада.

Bitvo пуснаха своите услуги с някои наистина вълнуващи продуктови предложения, които се надяват да могат да ги разграничат. Те включват неща като гаранция за същия ден, дебитна карта за виза и усъвършенствана платформа за търговия.

Но безопасни ли са и могат ли наистина да се състезават?

В този преглед на Bitvo ще разгледаме задълбочено обмена. Ще ви дадем всичко, което трябва да знаете от техните протоколи за сигурност до обслужване на клиенти и такси за търговия.

Какво е Битво?

Bitvo е канадска борса за криптовалута, базирана в Калгари, Алберта. Те се намират на 500 4 Ave SW Suite 2500, Калгари, AB T2P 2V6.

Той е основан в началото на 2018 г. и няколко месеца по-късно прогресира до мек старт. През август същата година те отвориха своите книги за обществеността.

Компанията е основана от група бивши професионалисти в областта на финансовите услуги. Тези лица имат опит в банковото дело, търговията, обработката на плащания и управлението на риска.

Те също имат консултативен съвет, който носи значителен канадски банков опит. Предвид произхода на екипа и връзките им с тези банки, не е чудно, че Bitvo е толкова уверен в способността им да обслужват клиентите бързо.

На мястото на изпълнителния директор те имат Памела Дрейпър, която има над 14 години опит в инвестициите и корпоративното банкиране. Тя беше назначена за президент и главен изпълнителен директор в началото на 2018 г. и заяви в съобщение за пресата:

Видяхме пазарна възможност за подобряване на потребителското изживяване, автоматизиране на процеса на включване, както и внедряване и автоматизиране на опциите за плащане в криптовалутния пейзаж в Канада …

Нека да разгледаме една от основните точки за продажба на борсата Bitvo, тяхната „гаранция от същия ден“.

Гаранция Bitvo за същия ден

Канадската екосистема за криптовалута е доста странна. Въпреки че правителството е по-отворено за криптообмен и стартиране, банковият сектор го направи доста труден за тези видове бизнес.

Например има добре известен случай на QuadrigaCX, който е отправил банката CIBC до съда по сметка на банката, която ги е замразила от 28 млн. C $, държани от техния обработващ плащания. Това също силно е засегнало търговците и тегленията са забавени.

Именно с този несигурен фон Bitvo пусна своите гаранция от същия ден обслужване. Те са толкова сигурни в връзките си с платежни процесори, банки и други услуги за проверка, че се чувстват уверени, поемайки този ангажимент.

Гаранция Bitvo за същия ден

Гаранция Bitvo за същия ден

Bitvo обещава да регистрира вашата сметка веднага след регистрацията и да обработи тегления и депозити в същия ден, в който са получени. Това е доста впечатляващо, тъй като никой друг обмен, който сме обхванали напоследък, не е поел такъв ангажимент.

Разбира се, винаги има отказ от отговорност за този вид споразумения. Например, ако информацията ви е неточна или ако трябва да се направи допълнителен KYC, това може да забави процеса. Можете да прочетете всички T&Cs от споразумението тук.

Битво безопасно ли е?

Нещо, което е в съзнанието на повечето търговци на криптовалути, е рискът, който крият централизираните хакерски обмени. Има дълъг списък от борси, които са станали жертва на опасни портфейли и пробиви на данни.

Като се има предвид, че Bitvo все още е нова борса, не можем да разгледаме рекордите за сигурност сами по себе си. Те обаче са изложили правилно своите протоколи и процедури за сигурност върху тях страница за сигурност.

Сигурност на Exchange

Bitvo използва обширно студено съхранение за по-голямата част от своите криптовалутни активи. Студеното съхранение са монети, които се съхраняват във въздушна среда и не са свързани с интернет. Това означава, че те не са достъпни от външни участници като хакери.

За да улесни прехвърлянето на монети на търговците на борсата, Bitvo ще премести само минимална част от тези монети в техните „горещи портфейли“. Това са портфейли, които са на техните сървъри и следователно са по-малко сигурни от студената версия.

Bitvo също така заявява, че те провеждат редовни одити за сигурност и разполагат с многопластова инфраструктура на защитната стена, която може да помогне за защитата на техните бекенд системи от всякакъв вид проникване. Те също имат набор от други стандартни процедури като ограничаване на опитите за влизане и т.н..

Комуникационна сигурност

Както е стандартно в наши дни, Bitvo има пълно SSL криптиране с потребителски връзки. Това означава, че цялата информация, която изпращате през уебсайта им, е напълно криптирана и е в състояние да ви предпази от атаки човек в средата.

Сигурна връзка с Bitvo

Проверете катинар преди влизане

Също така е полезно за идентифициране на сайтове за фишинг. Ще разберете кога сте на официалния уебсайт на Bitvo, когато видите SSL катинара в браузъра си. Ако това не се вижда, това означава, че сте на фишинг сайт и трябва да напуснете незабавно.

Това е един от основните начини, по които хакерите могат да получат достъп до вашата информация за вход и да откраднат вашите монети.

Потребителски контроли

Съществуват и редица инструменти, които Bitvo предоставя на своите потребители, за да ги предпази от неоторизиран достъп до акаунта им. Например те имат двуфакторно удостоверяване, което можете да настроите с Google удостоверител.

Това има предимството да бъде един допълнителен слой сигурност. Ако някой може да получи достъп до вашия имейл акаунт, тогава той може лесно да промени паролата ви и да влезе във вашия акаунт в Bitvo. С 2FA те ще се нуждаят и от достъп до вашия телефон.

Важно е да се отбележи, че за разлика от други борси, това не е активирано по подразбиране, когато настройвате акаунта си. Следователно вероятно ще искате да го направите в момента, в който създадете акаунта си, така че да няма шанс за пробив по-късно.

Bitvo Cash Card

Нещо, което наистина привлече вниманието ни, беше касата на Bitvo. Това е дебитна карта на Visa, която Bitvo предлага на своите потребители, което ще им позволи да харчат от фиатния си баланс.

Това е доста интересно предложение, като се има предвид трудността при извеждането на свързани с крипто карти на пазара. Доколкото ни е известно, няма борси, които предлагат на своите търговци подобен продукт.

Bitvo Cash Card

Предимства на Bitvo Cash Card

Касата Bitvo Cash ще ви даде незабавен достъп до парите във вашия фиат портфейл и можете да ги похарчите навсякъде, където се приема Visa. Можете да го използвате и в мрежа от над 2 милиона банкомата в над 200 държави.

За да използвате картата Bitvo, всичко, което трябва да направите, е да продадете своя Crypto (като по този начин попълните фиатния си портфейл) и след това да плъзнете като всяка друга карта. И така, процесът е също толкова прост, колкото изпращането на средства от спестовна сметка на разплащателна сметка във вашата банка.

Битво такси

Що се отнася до таксите за търговия на борсата, Bitvo е избрал да използва проста фиксирана ставка от 0,25%. Това означава, че независимо от обема или състоянието „производител / вземащ“, ще бъдете таксувани с 0,25% от сделката.

Това е около половината от таксите, начислявани от QuadrigaCX, но малко по-високи от таксите в Coinsquare. Трябва да се признае, че Coinsquare използва динамиката на таксите за вземане на участници при тяхната размяна. Техните бързи търговски такси са по-високи от тези на Bitvo.

Няма такси за депозит, които се начисляват в края на Bitvo, когато правите фиат депозит. Ако изпращате крипто на борсата, може да се наложи да платите малка такса за мрежа или миньор, за да обработите транзакцията.

При теглене на средствата Ви се начислява 1% такса за всички тегления. Това включва теглене на фиат и криптовалута. Стандартизираните такси за изтегляне на крипто не са често срещани на борсите, тъй като те обикновено са обвързани с приложимите мрежови такси. Това може да е малко по-високо от обичайните такси за мрежови транзакции.

Ако искате да се възползвате от паричната карта Bitvo, трябва да направите поръчка за нея. Можете да го поръчате безплатно, ако през последните 12 месеца сте финансирали повече от $ 25 000 в акаунта си. Ако случаят не е такъв, картата ще ви струва $ 10 такса за активиране.

Ще бъдете таксувани с $ 1 такса за всички транзакции с картата (PoS и банкомат). Има и такса за конвертиране на чуждестранна валута от 3% за транзакции, които не са CAD. Важно е да се отбележи, че тези такси са на върха на таксата за теглене от 1%.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите често е доста решаващ фактор за много търговци. Не беше толкова отдавна в биковата 2017 г., че хората трябваше да изпитат билети с дни на някои от най-големите борси за криптовалути.

Bitvo казва, че имат 24/7/365 бюра за обслужване на клиенти. Това може да бъде достигнато чрез имейл на [email protected], чрез онлайн чат функция или чрез директна телефонна линия на (1 833-862-4886).

Доста окуражаващо е да видите, че те имат телефонен номер за тяхната функция за поддръжка. Това не е нещо, което предлагат много други борси и току-що е внедрено в някои от по-големите борси като Coinbase и Bitstamp.

Често задавани въпроси за Bitvo

Bitvo Често задавани въпроси

Разбира се, ако предпочитате да не говорите с никого, винаги можете да използвате техния доста изчерпателен раздел с често задавани въпроси за тях страница за поддръжка. Това е може би най-бързият ви ресурс, ако въпросът ви е по-рутинен.

Като се има предвид, че Bitvo все още е нова борса, не можем да направим преценка колко време може да отнеме заявките за поддръжка. Ако обаче Bitvo ще изпълни гаранциите си от същия ден, тогава е вероятно те да имат адекватната функция за поддръжка.

Поддръжка на крипто активи

Разглеждайки сега поддържаните монети, Bitvo в момента позволява търговията със следните криптовалути срещу канадския долар:

  • Биткойн (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Тире (DASH)
  • Пулсации (XRP)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum Classic (ETC)

Това е доста изчерпателен списък и те имат повече списъци, отколкото сме виждали на други канадски борси. Това включва повечето от монетите в топ 10 на пазарната капитализация. Единствените активи, които не са включени и са в топ 10, са Stellar Lumens (XLM) и Eos (EOS).

Bitvo може да включва повече активи за криптовалута на по-късен етап, но те ще трябва да отговарят на обменните политики и изисквания на Bitvo. Те използват доставчици на услуги на трети страни, за да проверят всички потенциални монети, за да се уверят, че отговарят на тези стандарти.

Регистрация на Bitvo & Проверка

Ако сте решили, че искате да опитате Bitvo, трябва да се насочите към тях формуляр за регистрация и създайте акаунт. Ще ви бъде представена страницата по-долу с искане на вашия имейл адрес и парола.

Формуляр за регистрация на Bitvo

Формуляр за първоначална регистрация на Bitvo

След като изпълните тази стъпка и се съгласите с тяхното T&Cs ще бъдете пренасочени към по-дълга форма, която изисква всички ваши лични данни. За да потвърдите акаунта си възможно най-бързо, от съществено значение е да предоставите точната информация.

Bitvo ще използва тази информация заедно с онлайн бази данни за кредит, за да потвърди вашата самоличност. Предоставянето на вашия канадски номер за социално осигуряване (SIN) не е задължително, но може да помогне за проверка, ако другата информация не е достатъчна.

Проверка на информация Bitvo

Необходима информация за проверка

Предвид чувствителния характер на SIN номерата, бихме препоръчали да оставите това поле празно и да опитате да проверите с вашата лична информация. Ако това не е достатъчно, винаги можете да проверите ръчно след това.

След като изпратите необходимата информация, те ще изпратят имейл с връзка за потвърждение. Bitvo ще ви уведоми дали вашата самоличност е била успешна и дали са необходими допълнителни документи.

Регламенти на KYC

Въпреки че може да има някои търговци, които предпочитат да използват анонимни акаунти, Bitvo не може да предостави това поради техните вътрешни процедури за борба с изпирането на пари (AML) и Знай своя клиент (KYC).

Това всъщност е световна тенденция и повечето големи борси са задължени да извършват задължителни проверки на KYC и AML на своите търговци. Единствените големи борси, които все още позволяват анонимни акаунти, са тези, базирани в офшорки като Binance exchange и други.

Финансиране / теглене

След като бъдете потвърдени в Bitvo, можете да финансирате сметката си. Може би най-бързият начин да получите средства на борсата би бил чрез транзакция с криптовалута.

За да започнете това, ще трябва да натиснете бутона за депозит на главния екран. Тук ще изберете опцията за криптовалута, където ще бъдете попитани коя монета искате да депозирате. След това ще генерира адреса и QR кода, използвани за финансиране на вашата сметка.

Адрес за депозит на Bitcoin

Генериране на адрес за депозит на Bitcoin в Bitvo

След като имате този адрес, можете да му изпращате средства от личния си портфейл или да обменяте портфейла си. Bitvo търси 6 потвърждения (Биткойн), преди те да кредитират транзакцията ви във вашия крипто баланс. Можете да наблюдавате общите потвърждения чрез изследовател на блокове като blockchain.com.

Ако искате да изтеглите монетите си, ще изпълните същите стъпки, както направихте по-горе. Ще трябва да въведете адреса си за депозит във формуляра и Bitvo ще обработи транзакцията вместо вас.

Фиатски плащания

Ако предпочитате да финансирате сметката си във fiat, тогава имате доста алтернативи. Те включват Interac, Wire и дори пари в пощата. По-долу има малко повече информация за техните опции за финансиране на CAD.

  Такса Отнема време Граници
Interac e-Transfer Няма такса Под 24 часа Неограничен
Тел Няма такса След приключване на транзакцията Неограничен
Канада Post Load Няма такса След приключване на транзакцията $ 500.00 за tx и $ 2500.00 p / w

Така че, най-бързият начин да получите CAD на Bitvo би бил чрез използването на e-трансфер Interac. Ако предпочитате да използвате пари в брой, можете да се отправите към Canada Post и да им изпратите средствата от там.

Що се отнася до тегленията в CAD, имате същата алтернатива с добавянето на електронен трансфер на средства (EFT), както и вашата Bitvo парична карта, която споменахме по-горе.

Ако ще използвате Interac или ETF, тогава ще бъдете ограничени до $ 10 000 на ден. С картата вие сте ограничени до $ 1000 на ден и $ 2500 на седмица. Това е доста сдържано, но може да е достатъчно за тези, които използват картата си за по-рутинни покупки, а не за големи билети.

Банкова интеграция

Нещо друго, което беше уникално за Bitvo, беше тяхната банкова интеграция. Това ви позволява автоматично да свържете банковата си сметка с борсата направо от онлайн таблото.

Интеграция на банки Bitvo

Списък на банките, които могат да бъдат интегрирани с Bitvo

Това прави процеса на плащане много по-ефективен и намалява риска от непълна информация, водеща до грешки при плащанията. Понастоящем те разполагат с тази интеграция с над 16 канадски банки.

Към днешна дата Bitvo изглежда е единствената канадска борса, която предлага тази функционалност.

Битво платформа за търговия

Време е да разгледаме по-задълбочено основната платформа за търговия, която захранва борсата. При първите впечатления изглежда, че Bitvo е свършила доста добра работа по проектирането на високо функционална и технологично напреднала платформа.

По принцип има два интерфейса за търговия, които можете да използвате. За тези търговци, които просто искат бързо да купуват / продават криптовалута, те могат да използват основния интерфейс за търговия, който е опцията по подразбиране.

Основен интерфейс за търговия Bitvo

Основен интерфейс за търговия на Bitvo

Това има основна форма за поръчка вляво с прост потребителски интерфейс. Вдясно от това имате обобщение на цените за избрания от вас период от време. В този случай вашата поръчка ще бъде изпълнена незабавно на пазарната цена (без такси).

Ако обаче сте професионален търговец и бихте искали достъп до повече инструменти за търговия и функционалност за диаграми, можете да изберете да въведете тяхната разширена платформа. Това изглежда напомня на типичната ви обмяна на криптовалути.

Разширена платформа за търговия

Разширената платформа Bitvo има по-голямата част от функционалността и инструментите, които опитни търговци може да искат да използват. Например вляво имат усъвършенстван графичен модул. Това всъщност е пакет от графични програми на трети страни, който се предлага от Tradingview.

Bitvo Advanced Trading платформа

Потребителски интерфейс за разширена платформа за търговия в Bitvo

Софтуерът Tradingview е добре познат на повечето търговци на технически анализи. Той има сборник от инструменти за графики и изследвания, които могат да помогнат за анализа. Tradingview се използва и като приставка на трета страна на редица други борси за криптовалути.

Разглеждайки останалата част от платформата, под графиката имате списък на всичките си отворени поръчки, както и тези, които наскоро са завършени.

Имате по-пълна картина на книгите за борсови поръчки вдясно от платформата. Като се има предвид, че Bitvo е толкова нова борса, те наистина бяха доста тънки, когато я разгледахме за първи път. Те използват външни доставчици на ликвидност, когато обемите са по-високи или за улесняване на по-големите пазарни сделки.

Функционалност на поръчката

Нещо друго, с което бяхме доста впечатлени, беше обхватът от опции за поръчки, които имате в Bitvo. Имате формуляра за поръчка по подразбиране, който ви се представя в най-дясната част на платформата.

Тук можете да поставите по-стандартния пазар, да ограничите и спрете поръчките. Ако обаче искате да направите поръчка по-специално, можете да изберете разширената форма за поръчка. Това ви дава функционалността за извършване на редица други поръчки.

Разширена форма за поръчка в Bitvo

Разширена форма за поръчка в Bitvo

Например можете да въведете ограничение за спиране, както и диапазон от последващи заповеди за спиране. Последните всъщност са доста уникални и не са толкова често срещани на борсите за криптовалути.

Те ви позволяват да зададете стоп поръчка, която е определено ниво далеч от преобладаващия пазарен курс. Това ще ви позволи да осигурите всяка печалба, която вече е генерирана от печеливша позиция. Този тип поръчки са по-често срещани на фючърсни борси като Bitmex et al.

Инструменти за технически анализ

Нещо друго, което Bitvo е включило, което е уникално, е тяхното табло за технически анализ с AI. Това е основно табло за управление, което дава преглед на техническия „резултат“ на различните криптовалути, които са изброени в техните книги.

Докато други борси разполагат с инструменти и графики за технически анализ, Bitvo се опита да представи на техните търговци проста за разбиране рейтингова диаграма, която може да помогне за информирането на тяхното решение. Това се задвижва от редица усъвършенствани алгоритми за търговия и се актуализира ежедневно.

Инструменти за технически анализ на Bitvo

Инструменти за технически анализ на таблото

Можете също така да превключвате между относителната сила на различните двойки или просто да я разглеждате в абсолютно изражение.

Под това можете да изберете, за да видите повече технически показатели. Това е основно диаграма, към която можете да добавите някои технически проучвания отгоре. Като се има предвид, че Bitvo има диаграми Tradingview на платформата на живо, по-скоро предлагаме това, тъй като има много повече функционалност.

Когато използвате таблото за технически анализ, разбира се, че не трябва да се следва сляпо. Той трябва да се използва само като инструмент, който да ви помогне да информирате вашето търговско решение. Има много моменти, когато даден актив може да изглежда интересен на техническо ниво, но все пак да бъде лоша сделка.

Области за подобрение

Борсата Bitvo несъмнено е доста впечатляваща за нов участник. Има обаче няколко неща, които според нас биха могли да подобрят от гледна точка на търговеца.

Първо, тяхната ликвидност и потокът на поръчките са наистина доста ниски. Това може да им затрудни доста да изпълняват големи блокови поръчки, без да има значително въздействие върху цената. Вероятно ще има много приплъзване на поръчки.

Разбира се, това е ситуация с улов 22.

Всички нови борси трябва да започнат някъде и те неизбежно ще започнат с по-малко търговци и оттам ликвидност от по-утвърдените борси. За да получат повече ликвидност, те се нуждаят от повече информираност за своя продукт, която идва от повече търговци.

За момента, ако искате да извършвате големи блокови сделки, ще трябва да използвате тяхното извънборсово бюро, което може да обработва поръчки от $ 100 000 или повече.

Нещо друго, което се свързва с новия им статус, е липсата на оперативна репутация в канадската криптовалутна общност. Без рекорди, към които да се обърнете, човек трябва да разчита на репутацията на екипа, управляващ борсата.

Заключение

Наистина бяхме доста изненадани от Bitvo в този преглед. Изглежда, че екипът е прекарал много време, усъвършенствайки обмен, който е насочен към редица ключови проблеми за канадските търговци.

Неща като гаранцията им от същия ден, интегрирано банково решение и усъвършенствана платформа за търговия вероятно ще бъдат основните разграничители за тях.

Въпреки че имаме някои притеснения, които имахме, и двете са фактор за новия им статут на обмен. Тъй като повече търговци стават наясно с борсата, те могат да гравитират към нея, като по този начин увеличават своите книги за поръчки. Ако Bitvo спази обещанията си, репутацията им в общността ще последва примера.

В обобщение, Bitvo изглежда чудесна алтернатива на редица утвърдени канадски борси. При условие, че ви е удобно да използвате чисто нова борса, струва си да проверите.

Представено изображение чрез Bitvo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me