Bitcy.biz: Най-новата схема на Понци за насочване към потребители на Bitcoin

Вероятно сте чували фразата Ponzi схема или измама HYIP (инвестиционен план с висок доход). С прости думи, този вид измама работи на следните основни принципи:

1. Предлага нереалистична възвръщаемост, обикновено удвояване или утрояване на инвестициите за много кратко време

2. Те се опитват да се разпространяват чрез партньорски маркетинг

3. Те използват фразата „гарантирани печалби“

4. Депозитите не могат да бъдат изтеглени за определен период от време

5. Те не разкриват кой управлява измамата или публикуват фалшива информация за това кой стои зад нея

6. Първоначално те ще изглежда да изплащат, както е обещано, но след като бъде достигнат определен праг, сайтът ще изчезне заедно с целия инвестиран капитал.

Нека да ги прегледаме един по един и ще видим дали Bitcy.biz е наистина схема на Понци.

1. Предлага нереалистична възвръщаемост, обикновено удвояване или утрояване на инвестициите за много кратко време

Bitcy твърди, че е автоматизирана платформа за търговия с валута. Няма доказателства в подкрепа на това, но обикновено схемите на Понци ще твърдят, че имат някакъв магически, безпогрешен метод за правене на пари, който винаги работи и винаги е печеливш. bitpetite.com казва, че печелят с „смесване на монети“, BitConnect твърди, че печелят пари чрез кредитиране, а laser.online твърди, че правят пари с … лазери.

Въпросът е, че тази част няма значение. Те могат да претендират за почти всичко. Нека да видим как уж работи структурата на изплащанията.

Нека да разгледаме това за момент. Ежедневна възвръщаемост от 2,3% би означавало, че депозит от $ 100 ще струва $ 102,30 за 24 часа и $ 207 за месец. По същество е обещаващо да удвоите парите си всеки месец, което е напълно нелепо и напълно неустойчиво.

Числата стават по-нереалистични само след като се спуснете по веригата, завършвайки с максимална възвръщаемост от 7000% след 100 дни. Това отново би означавало, че депозит от $ 100 ще стане $ 7000 за малко повече от три месеца. Отново това е невъзможно и нереалистично.

И така, Bitcy.biz предлага ли нереалистична възвръщаемост за много кратко време? Да.

2. Те се опитват да се разпространяват чрез партньорски маркетинг

Bitcy.biz има сложна програма за партньорски маркетинг, която твърди, че възнаграждава хората, които примамват други в капана. Възнаграждението обикновено е процент от депозитите, които жертвите дават.

Според официалния обяснител видео публикувани в YouTube, това може да варира от 1% до 10%, след като станете „регионален мениджър“ за програмата.

Използват ли партньорски маркетинг за разпространение? О, да, те са.

3. Те използват фразата „гарантирани печалби“

Не видях фразата на уебсайта им, но е в обяснителя им видео.

Това е лесно. Това буквално казва гарантирани печалби.

4. Депозитите не могат да бъдат изтеглени за определен период от време

Обръщайки се обратно към опциите за инвестиция, ще забележите, че всички те имат определен срок. През това време средствата не могат да бъдат изтеглени. Причината за това е да се попречи на потребителите да се опитват изведнъж да изтеглят всички пари от програмата, което води до срив рано.

Дори и с тяхната така наречена почасова програма се изисква време за блокиране от 1440 часа. Това са 60 дни.

Инсталирането на тези закъснения осигурява постоянен поток от капитали, така че те да могат да продължат да правят някои изплащания и да изглеждат легитимни възможно най-дълго.

Ограничени ли са депозитите въз основа на период от време? Абсолютно.

5. Те не разкриват кой управлява измамата или публикуват фалшива информация за това кой стои зад нея

Bitcy.biz беше регистриран с WHOIS на 21 август и сайтът стартира по-късно. Регистрацията беше направена под анонимно обслужване така че да не можем да кажем кой наистина притежава сайта.

Страницата „За нас“ използва фалшиви имена и фалшиви снимки. Снимките са на реални хора, но очевидно са присвоени или откраднати. Ще забележите, че снимките са претърпели филтър за изображения, който им пречи да се появят при търсене на изображения в Google. Имената също са фалшиви.

Компанията също така твърди, че е на адрес в най-високия Лондон New Bond Street. Адресът оказа се да бъде това на магазин за дрехи, наречен Miu Miu.

Нямаме представа кой стои зад Битси. Те полагат големи усилия, за да прикрият кои са. Това също е голямо, категорично да.

6. Първоначално те ще изглежда да изплащат, както е обещано, но след като бъде достигнат определен праг, сайтът ще изчезне заедно с целия инвестиран капитал.

Компанията има официална страница в Telegram. В него хората сякаш публикуват доказателства, че получават изплащания. Това обаче лесно може да бъде фалшифицирано, тъй като създаването на акаунти в Telegram е лесно.

Профилът на модератора за канала публикува това:

С други думи, не казвайте нищо негативно за програмата, в противен случай ще бъдете забранени.

Наистина ли плащат? С тези програми е почти невъзможно да се каже. Партньорските програми правят почти невъзможно намирането на честни препоръки. Всяка публикация, в която ще откриете, че някой е реализирал тонове печалба, ще включва и партньорска връзка, което прави публикацията пристрастна и най-вероятно фалшива.

Тъй като уебсайтът все още работи, не можем безопасно да обявим № 6 като абсолютно вярна. Въпреки това, въз основа на всички останали признаци, че това е класическа схема на Понци, е само въпрос на време това да се срине и капиталът да бъде загубен завинаги.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me