BitconnectX: Опитът на Bitconnect да измами инвеститори чрез ICO

По време на срива на пазара на криптовалути тази седмица видяхме една от най-известните и най-дълго работещите понци криптовалути в крайна сметка затваря врати.

Много хора смятаха, че е въпрос на време Bitconnect да се срине и след това да остане куп нещастни инвеститори, които смятаха, че инвестират в законно предприятие.

В крайна сметка пирамидната схема разчиташе на стабилни и нарастващи цени на криптовалутите, за да управлява кредитирането. Монетата вече беше изправена пред голям обзор от общността и дори от правоприлагащите органи.

IQ Option Trade Кредитна карта

Сега изглежда така, сякаш операторите на схемата са насочили своите сайтове към друго предприятие и дори не са си направили труда да използват ново име. В момента има BitconnectX ICO което поема инвестиции чрез предлагането на монети.

Нека да разгледаме това ICO и да видим дали това е просто съвпадение на имената или е вероятно измама.

Какво е BitconnectX?

BitconnectX твърди, че е „децентрализирана криптовалута с отворен код, базирана на блокчейн“. Въпреки че в началото това може да звучи впечатляващо, това е почти общо описание на това как функционират повечето криптовалути.

Обаче нещо, което според тях почти веднага поражда подозрение, е твърдението, че те ще предложат интерес на хората, които държат средствата в портфейлите си и се опитват да поддържат „мрежова сигурност“.

Винаги сме подозрителни към криптовалутите, които предлагат „лихва“ върху притежанията на тази монета. Това е така, защото почти винаги формулировката се използва от други монети за отпускане като Bitconnect.

Те твърдят, че ще използват алгоритми за доказателство за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS), за да постигнат изискванията си за плащане на лихви.

Трудно е да се каже точно как ще постигнат добива както с PoS, така и с PoW. Това е главно защото не можем да намерим нито една бяла книга за тази ICO. Това е нещо, което почти всяко ICO (дори измамите) има някъде на сайта си.

Как ще изглежда ICO?

ICO набира средства в момента като част от тяхната пътна карта. Набирането на средства започна на 10 януари и продължава до 23 февруари. По-долу са някои от ключовите номера като част от ICO:

  • Максимално предлагане: 49 милиона
  • ICO цена: $ 50
  • Текущо предлагане: 14 700 000
  • Общо разпределение на ICO: 11 760 000
  • Резервен фонд: 2 940 000
  • Ежедневен лимит за продажба на ICO: 261 333 монети за 24 часа.

На пръв поглед това изглежда доста обикновен и ванилов, но имаше една или две точки, които трябва да вдигнат тревога за потенциалния инвеститор. Обикновено, когато ICO претендира за цена за техните токени, те я изброяват по отношение на размяна за друга криптовалута.

В този случай те са посочили цената на жетоните на 50 долара. Това е доста изненада и допълнително добавя доверие към факта, че това е по-малко от уважавана ICO.

Ако някой трябваше да се регистрира, за да участва в тяхната ICO, можете да видите, че те вземат три различни криптовалути. Това са Bitcoin, Litecoin и разбира се Bitconnect! По-долу е екранна снимка на потребителския администраторски панел.

BitconnectX Backend измама

Панел за администриране на потребителя в бекенда на BitconnectX

Разбира се, те твърдят, че днес са продали 261 333 жетона BCCX. Може само да се надяваме, че това е хитрост, за да се създаде чувство за легитимност. Наистина би било доста потискащо да се знае, че те са взели над 1 милион долара днес.

Допълнителна информация за BCCX

Това, което разбира се не е изненадващо, е, че има оскъдни подробности за това кой точно стои зад операцията, кои са разработчиците и от къде работят.

Няма страници за контакт, нито има някакви стандартни условия & Условия, разкриване на информация от инвеститорите и всички други нормални правни документи, които бихме могли да очакваме при масови продажби от всякакъв характер.

Въпреки че са включили раздел с често задавани въпроси, това е невероятно оскъдно с ограничени подробности. Често задаваните въпроси често обръщат информация, която иначе е на уебсайта някъде другаде.

Прегледахме множество ICO и никога не е имало такава с толкова оскъдна информация за всичко – от технологията до компанията и основателите. Щяхме да се свържем и да поискаме бяла книга, ако дори можем да намерим информация за контакт.

BitconnectX е измама?

Въпреки че не можем категорично да кажем със 100% точност, че това е измама или понци, всичко, което сме видели, ни насочва към това заключение. Няма информация за компанията, основателите или технологията.

Освен това липсата на бяла книга трябва да бъде основен червен флаг за инвеститор, който мисли да внася средства за ICO. Също така не е изненадващо, че това се появи в момент, когато Bitconnect се срина.

Също така е доста подозрително за нас, че те биха приели токени Bitconnect BCC в част от усилията си за набиране на средства. Никой уважаващ себе си проект за криптовалута не би приел почти безполезни символи като част от финансирането.

И накрая, името очевидно не е случайно и най-вероятно е разработено, за да бъде свързано с Bitconnect. Това може да са оригиналните оператори, които са закупили домейна „x“ на Bitconnect, или може да е измамник на copycat, който е искал да отведе някои от тези, които искат да инвестират в Bitconnect.

Има стотици ICO проекти с висока стойност, които в момента набират средства със специални разработчици и усъвършенствани технологии. По-скоро фокусирайте вниманието си, времето и, разбира се, парите върху тях.

Изображения чрез bitconnectx.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me