Binance US срещу Coinbase Pro: Най-добрата борса за клиенти в САЩ

>

С представянето на Binance.US на пазара на Съединените щати през 2019 г., конкуренцията между борсите се засилва. Въпреки че борсите, започнали извън САЩ, в исторически план са се борили да проникнат на американския пазар поради регулациите, спазването и затрудненията с марката, Binance не трябва да се подценява.

В останалата част на тази статия няма да оставим камък на камък, когато сравняваме Coinbase Pro да се Binance US. Всичко от таксите за търговия, обема на търговията и наличността на активи ще бъде обсъдено в цялата статия.

Съдържание

 1. Заден план & Произход

 2. Такси за търговия

 3. Избор на актив

 4. Търговски двойки

 5. Ликвидност

 6. Наличност в САЩ

 7. Търговски характеристики

 8. Управление на портфейла

 9. Методи на финансиране

 10. Сигурност

 11. Потребителски интерфейс


 12. Финални мисли

Нека не губим повече нито един момент. Време е за сравнение!

Coinbase срещу Kraken

В тази статия ще отговорим на въпроса „коя борса е най-добрата за закупуване на биткойн“, както и на други важни въпроси относно тези две популярни борси.

Тези читатели, които вече търгуват с Binance US или Coinbase Pro, се регистрират за Скъртен акаунт за да започнете да автоматизирате стратегията си за търговия. Настройването отнема само 5 минути и може да повиши възвръщаемостта при проста стратегия за купуване и задържане с над 305%!

Binance Review – Можем ли да се доверим, че фондовете са SAFU?

Преглед на Coinbase Pro – Твърде високи ли са таксите?

1. Предистория & Произход

Всеки шампион се нуждае от история за произхода. На пазара на криптовалути философиите могат да стимулират приемането, иновациите и устойчивостта. Що се отнася до историите за произхода, малко са тези, които се сравняват с познанията около Coinbase и Binance.

И двете борси бяха основани от движещи се предприемачи, които бяха готови да поемат рискове, за да опитат нещо ново.

Coinbase Pro

През януари 2015г, Coinbase пусна първата версия на борсата, която по-късно ще стане Coinbase Pro. Първоначално борсата беше пусната под името „Coinbase Exchange“. Coinbase разглежда борсата като платформа за професионални инвеститори за търговия с криптовалута на ликвидни книги за поръчки.

Въпреки че борсата е преминала през редица промени в марката през годините, остава ясно, че Coinbase никога не е компрометирала ангажимента си да поддържа професионална платформа за търговци.

Стотици хиляди активни търговци, разпръснати из САЩ и Европа, сега наричат ​​Coinbase Pro дом. За мнозина това е най-сигурният начин за търговия с криптовалута.

Binance US

На 23 септември 2019 г. Binance стартира първата версия на американската борса „Binance US“. Първоначално поддържаше само няколко криптовалути, борсата бързо се разви през последната година.

Днес Binance US е здравословен конкурент на Coinbase Pro. Въпреки че може да обслужват по-малко търговци, борсата набира скорост. Ако метеоритният възход на Binance през 2017 г. ни научи на нещо, това е, че не бива да подценяваме растежа на определен екип.

Яздейки на гърба на огромната марка Binance, Binance US има потенциала да наруши американския крипто пазар.

2. Такси за търговия

Една от най-забележителните разлики между Coinbase Pro и Binance US е начинът, по който всяка борса структурира своите такси за търговия. Въпреки че и двете борси може да са насочени към един и същи пазар, контрастът между всяка от техните структури за такси за търговия е ярък.

Coinbase Pro

През последната година Coinbase Pro изненадващо увеличи таксите си за търговия. Най-силно засегнатите лица са тези, които извършват само малък обем сделки всеки месец. Клиентите, търгуващи под $ 10 000, ще платят шокиращите 0,5% от таксите за търговия. Това е сред най-високите от всички борси на криптовалутния пазар.

За съжаление, таксите, начислявани от Coinbase Pro, не стават конкурентни на други водещи борси за криптовалути, докато не достигнем обеми над 50 милиона долара. Тъй като 99,99% от хората не попадат в тази категория, разочароващо е да видим, че Coinbase Pro върви в посока, която силно засяга по-малките търговци.

Прочетете повече за таксите за търговия на Coinbase Pro.

Рейтинг на таксите Coinbase Pro: 3/10

Binance US

От всички базирани в САЩ борси, Binance US има една от най-щедрите (ако не и най-щедрата) структура на такса за търговия.

Започвайки с базов лихвен процент от 0,1% както за сделките на производители, така и на участници, клиентите могат незабавно да спестят 25%, като платят такси в БНБ. Тази безплатна функция намалява таксите ви за търговия до 0,075%, като единственото изискване е притежаването на достатъчно БНБ, за да платите таксите.

Освен страхотните стартови лихвени проценти, Binance US продължава да понижава лихвените проценти въз основа на 30-дневния обем на търговията на клиента или баланса на БНБ. По-високите нива плащат само 0% такси за производители и 0,015% такси за вземане. Структурата на таксите Binance US е безпрецедентна на пазара на криптовалути.

Научете повече за таксите за търговия на Binance US.

Оценка на таксите в Binance в САЩ: 10/10

Заключения

Таксите за търговия Binance в САЩ са далеч по-добри от Coinbase Pro по всякакъв възможен начин. Binance US е по-приятелски настроен към дребни търговци, които не очакват да реализират повече от $ 50 000 в обем на търговия, както и към китове, които планират да изпълнят на север от $ 1B в обем на търговия всеки месец.

Всеки търговец би се справил по-добре със структурата на таксите за търговия, поддържана от Binance US.

3. Избор на активи

Преди да преместят средства на борса, много търговци ще се чудят какви активи са на разположение за търговия. Наличните активи ще определят как инвеститорите могат да разпределят своя капитал. Инвеститорите на крипто пазара до голяма степен показаха, че са готови да отидат на борси, които имат най-голямо разнообразие от активи.

Coinbase Pro

По време на писането на Coinbase Pro има Изброени са 35 актива на борсата.

Вижте всички налични активи

Всеки актив, изброен на борсата Coinbase Pro, е внимателно проверен от екипа на Coinbase. В резултат на това Coinbase Pro рядко изпитва затруднения или реакция от общността, когато изброява нов актив. В допълнение, рядко се установява, че Coinbase Pro делистира активи, след като те са изброени.

Що се отнася до избора на активи, Coinbase Pro има звездна репутация да избира активите, които имат дългосрочна жизнеспособност на пазара. Често, ако Coinbase реши да изброи актив, това може да доведе до съответна помпа в цената, заедно с увеличената експозиция към американски клиенти.

В края на деня, въпреки че Coinbase Pro обикновено изброява по-малко активи от други борси, клиентите могат да очакват, че активите, които са в списъка, заслужават внимание.

Проверка на активите на Coinbase Pro: 9/10

Разнообразие от активи на Coinbase Pro: 5/10

Binance US

В момента Binance US има 47 актива, регистрирани на борсата.

Вижте всички налични активи

Тъй като Binance US стартира само преди година, мигновената агресия с изброяване на активи възможно най-бързо показва, че Binance е решен да предостави широк избор от активи на американските клиенти. Това е вълнуващо за гледане и допълнително ще насърчи съществуващите борси да се конкурират с изброяването на нови активи.

За разлика от стриктните процеси на изброяване, наблюдавани от Coinbase Pro, Binance е по-малко строг с техния процес на подбор. Това би могло да се очаква като компромис за по-бързо изброяване на активите и стратегическо разнообразие от налични активи.

През следващите години за Binance US ще бъде важно да продължи да постига справедлив баланс между листването на активи бързо, но въпреки това да поддържа висок стандарт, за който активите да бъдат изброени.

Проверка на активите на Binance в САЩ: 7/10

Разнообразие от активи на Binance в САЩ: 7/10

Заключения

Състезанието е между вратата и шията между Binance US и Coinbase Pro, когато става въпрос за списъци с активи. Въпреки че Coinbase Pro има звездна репутация, когато става въпрос за изброяване на най-висококачествените активи, Binance US пламва, когато става въпрос за бързо и последователно изброяване на активи.

През следващите 12 месеца вярваме, че Binance US може да поеме водеща роля в отдела за активи, тъй като те продължават бързо да увеличават своя избор.

4. Търговски двойки

Въпреки че отделните активи, налични на борсата, са важни, също толкова важни са и търговските двойки, които свързват активите. Без удобни двойки за търговия, търговците са принудени да извършват ненужни сделки за преместване на активи между различни криптовалути.

Coinbase Pro

Coinbase Pro има изобилие от двойки за търговия, които свързват фиатните валути с криптовалути. Много активи ще имат както BTC, така и фиатни двойки за търговия, за да осигурят лесното придвижване на активите на и извън пазара.

За съжаление има някои странности в начина, по който Coinbase Pro изгражда своите двойки за търговия. Независимо дали е умишлено или не, търговията между два актива може да изисква до 3 сделки.

Да вземем например Loom и Omise Go. Търговията между тези два актива ще изисква търговия от LOOM -> USDC, след това от USDC -> BTC и накрая от BTC -> О, БОЖЕ МОЙ. Това причинява прекомерни такси и намалява наличността на определени активи с неправилно изграден портфейл.

Забележка: Проблемът се усложнява, когато се вземат предвид регионалните ограничения. Тъй като някои търговски двойки не са налични в някои региони, за много търговци се превръща в кошмар да знаят кои двойки могат да се търгуват и кои не.

Вижте наличните търговски двойки на CoinGecko.

Търговски двойки Coinbase Pro: 6/10

Binance US

Binance US постави акцент върху двойките за търговия в щатски долари. Вместо да предлагат голямо разнообразие от търговски двойки за всеки актив, само няколко избрани активи имат търговски двойки за търговия с крипто към крипто.

От 47-те налични активи на борсата, само 7 имат търговски двойки BTC. В комбинация с липсата на много други често срещани валути, това прави изключително трудно изграждането на портфолио от активи, които не търгуват с фиат.

Без значение как го гледате на Binance US, почти сигурно трябва да търгувате между fiat-to-crypto пазар.

Тъй като намерението на криптовалутата е да замени традиционната парична система, остава жалко, че решението на американския екип на Binance е да разчита в голяма степен на двойки за търговия fiat-to-crypto над двойки за търговия crypto-to-crypto.

Вижте още налични търговски двойки на CoinGecko.

Търговски двойки Binance в САЩ: 3/10

Заключения

Що се отнася до търговията на двойки, както Coinbase Pro, така и Binance US имат основни проблеми. Въпреки че Binance US има повече активи от Coinbase Pro, изборът на двойки за търговия е минимален. От друга страна, Coinbase Pro има повече двойки за търговия, но объркването, причинено поради регионални ограничения, усложнява навигацията на борсата.

5. Ликвидност

Ликвидността е способността на борсата да обработва големи поръчки, без драстично да влияе върху цената на даден актив. По същество, колкото по-ликвиден е един пазар, толкова по-малка стойност ще бъде загубена при извършване на сделки.

Coinbase Pro

Исторически Coinbase Pro се разглежда като борса с изключителна ликвидност. Горното изображение е взето от CoinMarketCap, където можем да видим, че Coinbase Pro има по-голямата част от обема си за търговия концентриран в Bitcoin, Ethereum и Chainlink.

Когато разглеждаме класацията за ликвидност, предоставена от CoinMarketCap, можем по-нататък да видим, че повечето активи с висока капитализация имат рейтинги на ликвидност в диапазона 300-600.

Може да се намери методологията за изчисляване на тези оценки на ликвидността тук.

Разбивайки още повече ликвидността, направихме кратък анализ на сделките, сключени на 15 септември 2020 г. за двойката за търговия BTC / USD.

 • Брой сделки: 96768

 • Брой поръчки: 43788

 • Процент поръчки, които са се подхлъзнали: 26,86%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,01%: 6,73%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,05%: 0,41%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,1%: 0,03%

 • Макс. Проценти на всяка поръчка, изплъзнала: 0,187%

Ликвидност на Coinbase Pro: 8/10

Binance US

Binance US се бори в първите си дни да привлече значителен обем на борсата. В горното изображение, взето от CoinMarketCap, можем бързо да видим, че обемът на двойките за търговия е далеч по-малък, отколкото на Coinbase Pro.

При по-малък обем често виждаме и по-ниска ликвидност. В горните показатели за ликвидност, предоставени от CoinMarketCap, това се подчертава от ликвидността за всеки актив обикновено в диапазона от 100 до 300.

Разбивайки още повече ликвидността, направихме кратък анализ на сделките, сключени на 15 септември 2020 г. за двойката за търговия BTC / USD.

 • Брой сделки: 9191

 • Брой поръчки: 4680

 • Процент поръчки, които са имали приплъзване: 30,00%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,01%: 15,64%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,05%: 2,31%

 • Процент поръчки с приплъзване повече от 0,1%: 0,19%

 • Максимален процент, при който всяка поръчка се е изплъзнала: 0,162%

Ликвидност на Binance в САЩ: 3/10

Заключения

Както в показателите CoinMarketCap, така и в нашия персонализиран анализ на сделките, извършени на двете борси, виждаме Coinbase Pro като явен победител. Coinbase Pro постоянно има по-висок обем на търговия, по-висока ликвидност и по-ниско приплъзване от Binance US.

6. Наличност в САЩ

Поради стриктните изисквания на регулациите и спазването от много държави в САЩ, търговията с криптовалута на Coinbase Pro и Binance US не е налична във всеки щат.

Binance US

Въпреки че Binance US стартира наскоро в Съединените щати, те вече успяха да се приведат в съответствие с повечето държави. Все още обаче има редица държави, от които клиентите не биха могли да се регистрират и да започнат търговия. Binance US в момента е Не е наличен в следните състояния:

 • Аляска

 • Кънектикът

 • Хавай

 • Айдахо

 • Луизиана

 • Ню Йорк

 • Северна Каролина

 • Тексас

 • Върмонт

 • Вашингтон

Наличност на Binance в САЩ: 4/10

Coinbase Pro

За разлика от Binance US, Coinbase Pro е достъпна за търговия в Съединените щати повече от 5 години. През това време Coinbase стана съвместим в почти всеки щат, за да позволи на клиентите да търгуват с криптовалута.

В момента е Coinbase Pro Не е наличен в Хавай.

Научете повече за местоположенията и двойките за търговия на Coinbase Pro.

Наличност на Coinbase Pro: 9/10

7. Търговски характеристики

Клиентите идват на борси за криптовалута, за да търгуват, така че в края на деня борсите трябва да имат характеристиките за търговия, необходими на инвеститорите за провеждане на ефективни търговски стратегии.

Binance US

Тъй като Binance US се основава на легендарния набор от функции за търговия, предлагани от Binance.com, Binance US се отдели с голям първоначален избор от опции за търговия.

Очакваме Binance US да продължи да се разширява във фючърси, маржин търговия и децентрализирани приложения в бъдеще.

Основен терминал за търговия – Основният терминал е удобен интерфейс за нови търговци, за да се чувстват комфортно при търговията на Binance US.

Разширен терминал за търговия – Разширеният терминал е място за опитни търговци да използват по-сложни инструменти.

Извънборсова търговия – OTC търговията е достъпна за институции, които искат да извършват големи обеми сделки на Binance US.

Спот пазари – Binance US предлага търговия само на спот пазари.

Лимитирани поръчки – Лимитирани поръчки могат да се правят на спот пазарите за всяка двойка за търговия.

Пазарни поръчки – Налични са пазарни поръчки за спот пазари.

Стоп-лимит – Поръчките със стоп-лимит могат да бъдат автоматизирани с помощта на типа поръчка „стоп-лимит“.

OCO поръчки – Поръчките с едно отказване са достъпни за напреднали търговци.

Гъвкаво залагане – Гъвкавото залагане позволява на инвеститорите автоматично да получават награди за залагане за държане на определени активи на борсата.

Търговски характеристики на Binance в САЩ: 7/10

Coinbase Pro

Основен терминал за търговия – Основният терминал за търговия Coinbase Pro предлага минимална функционалност за търговия. Въпреки че е идеален за нови търговци, напредналите търговци ще останат да искат повече.

Спот пазари – Coinbase Pro предлага поддръжка само за спот пазари.

Лимитирани поръчки – Поръчки с лимит могат да се правят на всяка налична двойка за търговия на спот пазар.

Пазарни поръчки – Пазарните поръчки могат да се изпълняват ръчно на отделни двойки за търговия.

Спиране на поръчки – Стоп поръчките предлагат защита срещу флаш сривове.

Характеристики на Coinbase Pro за търговия: 4/10

Заключения

Coinbase Pro не предлага значително разнообразие от функции за търговия. На Coinbase Pro са достъпни само най-основните опции за търговия. От друга страна, Binance US агресивно добавя нови функции в опит да догони основната платформа Binance.com, която има повече функции за търговия от всяка друга борса на крипто пазара.

8. Управление на портфейла

Търговията на борса може да бъде тромав процес. Наблюдението на сделките 24/7, сегментирането на фондове в множество портфейли и автоматизирането на стратегия е почти невъзможно без софтуер, който да подпомогне процеса.

Coinbase Pro

Coinbase Pro предлага функция „Портфейли“, при която клиентите могат да разделят средствата си на множество портфейли. Всеки от тези портфейли може да се проследява, търгува и управлява индивидуално.

Въпреки че функцията за портфолио решава само малка част от функциите, които повечето клиенти искат, когато управляват средствата си, е хубаво да видим, че Coinbase Pro тръгва по пътя на включването на повече функции за управление на портфейла.

Управление на портфолио на Coinbase Pro: 3/10

Binance US

Понастоящем Binance US не поддържа никакви функции за управление на портфейла.

Binance US Portfolio Management: 1/10

Заключения

Повечето борси не поддържат много функции за управление на портфейла. В резултат на това повечето клиенти се насочват към платформи за управление на портфейли като Скариди. На Shrimpy търговците могат да автоматизират портфейлна стратегия, да сегментират фондове в множество портфейли и да проследяват средствата във времето по удобен начин.

Най-добрата част от услуги като Shrimpy е, че те позволяват на инвеститорите да свързват множество борси към един интерфейс. Тогава всички портфейли на борсите могат да се управляват чрез един набор от еднакви функции.

9. Методи за финансиране

Първата стъпка преди търговията с криптовалута на борса е да прехвърлите пари на борсата. Повечето инвеститори ще купуват първата си криптовалута с фиатна валута. В този раздел ще разкрием таксите, свързани с фиатните транзакции на Coinbase Pro и Binance US.

Coinbase Pro

Coinbase Pro поддържа различни опции за закупуване, включително ACH & банкови преводи, покупки на дебитни карти и директно свързване на американски банкови сметки. Като цяло разходите за транзакции варират от 1,49% до 3,99%.

Научете повече за таксите за депозит на Coinbase.

Опции и такси за финансиране на Coinbase Pro: 7/10

Binance US

Binance US поддържа преводи ACH, банкови преводи и покупки на дебитни карти. С такси, вариращи от 0% до 3,4%, намираме, че различните методи за финансиране, поддържани от Binance US, са привлекателни.

Научете повече за таксите за депозит в Binance в САЩ.

Опции и такси за финансиране от Binanbe в САЩ: 7/10

Заключения

Въпреки че Coinbase Pro има повече възможности за закупуване на криптовалута чрез основния уебсайт на Coinbase, Binance US е по-агресивен с предлагането на възможно най-ниските такси.

Вярваме, че намалените такси дават леко предимство на Binance US за нови клиенти, търсещи възможно най-ниските такси за депозит.

10. Сигурност

Преди да се доверим на размяна с нашите пари, ние винаги трябва да извършим нашата старателна проверка, за да определим мерките за сигурност, въведени от борсата.

Ако има някакви причини да се съмнявате в сигурността на борсата, по-добре е да сме сигурни и да не депозираме средствата си в борсата.

Coinbase Pro

Що се отнася до сигурността, Coinbase Pro е крепост. Към днешна дата не е имало големи нарушения на сигурността на Coinbase Pro, които биха поставили под съмнение сигурността на тяхната система.

Научете повече за сигурността на Coinbase.

Coinbase Pro Security: 10/10

Binance US

Сигурността винаги е била основен приоритет за екипа на Binance. Въпреки че има няколко отделни случая на леки нарушения на сигурността на Binance, екипът винаги е бил прозрачен, бърз за разрешаване на проблеми и непрекъснато подобрява своята инфраструктура.

В допълнение към съществуващите мерки за сигурност фондът на SAFU е невероятен стандарт, определен от екипа на Binance. Когато търгувате на Binance US, не трябва да има съмнение, че вашите средства са сигурни.

Binance Американска сигурност: 10/10

Заключения

Сигурността никога не е била мисъл за тези две борси. И двамата имат история на силна сигурност, агресивна защита на потребителските средства и постъпване на правилното нещо в лицето на несигурността, когато става въпрос за сигурност.

11. Потребителски интерфейс

Елегантността на криптовалутния пазар не винаги е лесно да се намери. Много крипто проекти все още поставят технологията на първо място, а използваемостта – в далечна секунда.

Що се отнася до търговията с крипто, ние вярваме, че UI & UX са важни аспекти на предоставянето на използваем продукт. Объркващите интерфейси могат да накарат клиентите да предприемат неволни действия или дори да загубят средства. Борсите трябва да направят всичко възможно, за да смекчат недоразуменията, които могат да доведат до загуба на средства.

Coinbase Pro

Coinbase като компания винаги е била фокусирана върху простотата, лекотата на използване и приятните преживявания. Виждаме това откакто първоначално стартираха услугите за онлайн портфейли Coinbase.

И до днес Coinbase Pro все още остава елегантен шедьовър. Има ясни потребителски потоци, прости дизайни и ясни инструкции на всяка крачка.

Coinbase Pro се превърна в индустриален стандарт за нови клиенти, които за пръв път влизат в криптовалута. Няма по-добро място да започнете пътуването си като крипто начинаещ.

Потребителски интерфейс на Coinbase Pro: 10/10

Binance US

Binance US се основава на глобално тествания и утвърден дизайн на борсата Binance.com. Една от причините Binance бързо да се издигне до успеха се дължи на приятния, опростен и красиво проектиран интерфейс.

Депозирането на средства, извършването на сделки, управлението на поръчки и тегленето на средства са изключително лесни за изпълнение на Binance US. Рядко ще бъдете загубени в Binance US.

Binance US UI: 9/10

12. Финални мисли

Състезанието между тези две борси беше вълнуващо за наблюдение през последната година. Въпреки че Coinbase Pro отдавна е обмен по подразбиране за американски клиенти от 2015 г., Binance US има опит да детронира Coinbase Pro, като се движи по-бързо от конкуренцията.

Коронясване на краля

В края на деня няма състезание. Coinbase Pro е лесно най-добрата борса за криптовалута за клиенти в САЩ. Това обаче може да се промени за миг. Binance US се движи бързо и Coinbase Pro трябва да усеща топлината.

Ако Binance US продължи да изброява активите бързо, да привлича ликвидност и да разширява селекцията от функции за търговия, очакваме Binance US да изпревари Coinbase Pro по това време следващата година.

Допълнителни добри четения

Лесните стратегии за арбитраж на крипто търговия

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Ребалансиране на прага за управление на крипто портфолио

KuCoin Review – По-добър ли е от Binance?

Как да изградим фонд за крипто индекс

Нашата платформа за социална търговия

Скариди е платформа за социална търговия за Binance. Той е предназначен да помогне както на професионални, така и на начинаещи търговци да автоматизират портфолиото си, да проследяват пазара и да прилагат прости дългосрочни стратегии. На Shrimpy потребителите могат също да копират стратегиите на най-добрите търговци на крипто в света.

ОПИТАЙТЕ!

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Благодаря, че се отбихте!

Екипът на скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me