Aeon Coin Review: Монета за поверителност, направена за мобилни устройства

Монетата Aeon е една от повече от хиляда различни криптовалути, така че какво я прави различна и си струва да се обмисли?

Е, създателите и разработчиците на Aeon биха искали да повярвате, че монетата не е само валута – това е начин на живот.

Това може да е привлекателно, но всъщност не ви разказва много за монетата или проекта, така че нека да разровим малко по-дълбоко в това какво е Aeon и какво може да направи.

Какво е Aeon Coin?

Aeon е разклонен от Monero, така е и близък роднина на монетата, ориентирана към поверителността. Всъщност Aeon също е ориентиран към поверителността, но се отличава като “олекотена” версия на Monero. Не е лек в смисъл на по-малко поверителност, но олекотен в смисъл, че е по-добър за мобилна употреба и по-лек за използване на ресурси.

Очакванията на разработчиците са, че Aeon ще се използва предимно чрез мобилното приложение и че дори добивът ще се осъществява чрез мобилни устройства. На този етап обаче всичко е хипотетично, тъй като има монета, но не всичко е фокусирано върху мобилни устройства и със сигурност не можете да го добиете на мобилно устройство – все още.

Общ преглед на монети Aeon

Общ преглед на монети Aeon. Източник: Aeon.cash

Aeon със сигурност е експериментален продукт на този етап от живота си. Той е проектиран да бъде анонимен, удобен за мобилни устройства, възможност за мащабиране и подрязване, за да поддържа постно и ефективно блокчейн и да бъде публичен или частен, както искате.

Кой използва Aeon

Всеки, който има компютър, може да използва Aeon сега, а в бъдеще всеки, който има смартфон, ще може да използва Aeon. Това ще отвори цял свят от възможности за блокчейна, тъй като много повече хора в света имат смартфони.

Докато Aeon не може да се копае на смартфон, вие сте ограничени да го купувате на борса. Основната борса за Aeon е Bittrex, но тя е достъпна и за HitBTC и TradeOgre. Очакваме да бъде включен в списъка на китайски или руски борси, тъй като неговата функция за поверителност трябва да бъде добре дошла в такива страни. Честно казано, скоро всички по света може да оценят повече поверителност, тъй като правителствата стават все по-инвазивни.

Шансовете са, че Aeon няма да бъде включен в нови борси, докато не осъзнае целта си да се превърне в ПО-удобната за мобилни устройства криптовалута.

Aeon срещу Monero

Aeon срещу Monero

Aeon срещу Monero. Източник: Fotolia

Въпреки че Aeon се таксува като „олекотената“ версия на Monero, той не е постигнал почти начина, по който Monero го прави. Това е подобно на това, че Litecoin е „олекотената“ версия на Bitcoin. Въпреки че Litecoin поне се е хванал, той не е толкова популярен като Bitcoin.

Докато Monero остава предпочитана монета за поверителност, Aeon вероятно ще остане отдалечена секунда … или трета или четвърта, въпреки че други монети, фокусирани върху поверителността, като Zcash, Dash и Pivx, са по-популярни от Aeon.

Monero продължи да добавя стойност, като много хора, които ценят криптовалутите, фокусирани върху поверителността, добиват Monero над други монети за поверителност. Ако Aeon може да добави поддръжка за мобилно копаене, това може да се промени бързо, тъй като буквално милиарди хора могат да добиват Aeon със своите смартфони и след това да използват приходите анонимно за закупуване на всички видове стоки и услуги.

Всъщност Aeon може да се възползва от нарастващата популярност на Monero, тъй като ще подкани потребителите да приемат повече монети за поверителност, които летят в лицето на традиционните правителства, данъчните агенти и банките.

Откъде произлиза Aeon?

Aeon стартира на 6 юни 2014 г. в 18:00 ч. UTC. Някои предполагат, че тази дата е избрана, защото е била 70-годишнината от Деня на D, но това никога не е доказано и може да е било нещо повече от съвпадение.

Монетата е създадена и пусната от анонимен потребител на форум Bitcointalk на име „Aeon“. Този човек посочи, че не е имало предмини или инстамини на Aeon и това изглежда е вярно. Също така беше оценено много от общността, която се беше уморила от това, което се появи като грабване на пари от повечето нови проекти, където разработчиците ще се възползват финансово от големите мини.

Aeon Coin Launch Bitcointalk

Съобщение за монети Aeon. Източник Bitcointalk

Aeon остана като водещ разработчик на монетата Aeon до март 2015 г. На 31 март 2015 г. Aeon публикува последното си съобщение във форума на Bitcointalk, което гласеше просто „гладко имате PM“. Smooth е друг потребител на Bitcointalk и оттогава е водещ разработчик на Aeon. Понастоящем Smooth контролира акаунта Aeon на Bitcointalk.

Aeon Developers

Потребителят Smooth остава водещ разработчик на Aeon и към него се присъедини потребителят „Arux“, който предоставя Release engineering, Q / A и поддръжка. Има още един разработчик, посочен като анонимен, а проектът също търси допълнителни разработчици.

Smooth призна, че е и разработчик на Monero, поради което той / тя е избран да ръководи проекта Aeon. Интересното е, че README в хранилището на Github на Aeon гласи отчасти „2014 AEON, The Monero Project“. Долният колонтитул на уебсайта Aeon чете същото, което показва тясна връзка между Aeon и Monero, въпреки че не се споменава какъв тип връзка е споменат.

Smooth е този, който пусна последните цели на проекта, които включват:

  • Подходящ за мобилни устройства PoW (CryptoNight-Lite)
  • Увеличено време за блокиране за бързо синхронизиране
  • Подрязване на подписи за клиенти, подобни на SPV
  • Подрязване на блокчейн за мащабиране
  • Мултисиг и канали за разплащане за ескроу, договори и незабавни плащания

Понастоящем няма официална пътна карта (уебсайтът на Aeon казва, че предстои), но можете да разберете развитието, като следвате тази нишка на форумите на Bitcointalk.

Защо толкова много тайна?

Пълните причини за анонимността на разработчиците са неясни, но като се има предвид, че Aeon е монета за поверителност, вероятно Aeon, Smooth и Arux оценяват поверителността си много високо. Винаги можете да се свържете с тях на форума на Bitcointalk и Smooth особено е много добър в отговорите на въпроси, но е малко вероятно да ги накарате да се срещнат с вас в местния Starbucks.

Помислете също така, че Aeon в крайна сметка се стреми да замени настоящите контролирани от правителството валути. Ако са успешни, определено няма да бъдат популярни или възхвалявани от бъдещите сили. Всъщност те биха могли да се считат за врагове на повечето централизирани правителства и това би ги поставило в сериозна опасност. По-добре просто да останете анонимни и да избягвате евентуални бъдещи проблеми.

Криптовалути и разпоредби

Крипто регламенти

Изображение чрез Fotolia

Бъдещето на монетите за поверителност вероятно е нестабилно в най-добрия случай. Много правителства (включително САЩ) разглеждат криптовалутите като активи, които трябва, могат и ще бъдат обложени с данъци. И те ще трябва да следват разпоредбите в бъдеще, можете да бъдете сигурни. Вече основните борси за криптовалута спазват, с малки изключения, правилата Know-Your-Customer и Ant-Laundering Laughing.

Aeon също ще трябва да се съобразява с разпоредбите и законите, но ще го направи ли? Как може да запази своята идентичност като монета за поверителност, ако следва правителствените разпоредби, които изискват публикуване на лична информация? Не може и това вероятно ще го направи все по-рисковано в бъдеще.

Получаването на Aeon може да е възможно, без да се уведоми правителството. Ако го добиете, можете да останете анонимни. Но ако го купите, има много малко борси, които вече не изискват лична идентификационна информация. Това само ще се влоши.

Тогава най-вероятно ще искате да прекарате своя Aeon в даден момент. Оставането на анонимност, докато правите това, е почти невъзможно за почти всяка стока или услуга, които може да искате. Така че, може да сте в състояние да използвате Aeon като запас от стойност, но освен ако не се развие огромна екосистема около използването на Aeon (и други монети за поверителност), тогава факторът за поверителност е напразно.

Световните правителства имат твърде много да губят, както в данъчните приходи, така и в контрола върху собственото си население, за да позволят на монетите за поверителност като Aeon да процъфтяват.

Как да закупите Aeon

В момента Aeon е достъпен само на три борси според Coinmarketcap.com

Основната борсова оферта Aeon е Bittrex и близо 98% от обема на търговията (който възлиза само на около $ 9 000) е чрез Bittrex. Можете също да получите Aeon от HitBTC и от TradeOgre.

Разбира се, ще ви е необходим биткойн, за да закупите Aeon от някоя от тези борси и като се има предвид прозрачността на блокчейн биткойн, има шанс решителен следовател да може да ви проследи въз основа на тази покупка и обмен на биткойн. За да запазите анонимност, ще трябва да използвате Peer-to-peer решение за закупуване на биткойн, преди да го замените за Aeon.

Като алтернатива можете да настроите частен трансфер с някой, когото познавате и имате доверие.

Къде да съхранявате Aeon

Aeon Web Wallet

Aeon Web Wallet

Има портфейл за настолни компютри Aeon, който може да бъде изтеглен тук за Windows, Mac или Linux. Ето уеб портфейл за Aeon, издаден от трета страна през януари 2018 г..

Очевидно използвате на свой риск, тъй като уеб портфейлът няма правна връзка с Aeon. Портфейлът за обмен на Bittrex може да побере и вашия Aeon, ако нямате нищо против да нямате контрол върху частните ключове.

В крайна сметка ще има наличен мобилен портфейл, но все още не е посочено кога това може да бъде пуснато.

Имайте предвид също така, че портфейлът Aeon е основно версия на обикновения портфейл на Monero и далеч не е лесен за използване, ако не сте технологично настроени.

Aeon Coin Performance Performance

Подобно на всички пазари на криптовалути, Aeon се събра през декември 2017 г. и януари 2018 г., като цената достигна рекорд от $ 9,04 в началото на януари. Оттогава цената е спаднала значително и от 29 юни 2018 г. е чак до $ 1,12. Разбира се, това все още е приблизително двойно по-висока от цената от година по-рано. Следващите месеци ще определят дали държането на Aeon е добра идея.

Заключение

Като монета, фокусирана върху неприкосновеността на личния живот, Aeon събра малко последователи, но по-големият проект на Monero е много по-популярен и ценен. Всъщност водещият разработчик на Aeon също е разработчик на Monero, който е имал някои потребители, които питат дали Aeon не е нищо повече от тестово легло за Monero. Наистина няма начин да знаем, но знаем, че Aeon следва повечето от промените, които Monero прави, въпреки че имаше някои промени.

Също така знаем, че световните правителства вероятно няма да позволят на монетите за поверителност просто да процъфтяват без притеснения. Все още не сме виждали как някоя от тези монети за поверителност би се справила с атака от правителствени сили, ако всъщност дори е възможно те да отблъснат такава атака.

От гледна точка на търговията Aeon почти следи по-широкия пазар, но ако в крайна сметка успее да изпълни обещанието си за мобилна монета за поверителност, може да види огромен скок. Вероятно е подобно развитие да доведе до повече осиновяване от борси, повече осиновяване от потребители и от своя страна далеч по-висока цена.

Aeon е интересен проект, но е толкова обвит в поверителност, анонимност и тайна, че няма начин да се знае със сигурност дали е дори реален проект, кога ще реализира визията си или дори нещо повече от тестова среда за Monero.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me