7 съвета за започване на работа с търговия с криптовалути

>

Биковете отново започват да виждат бял свят на крипто пазара. Когато основните медии започнат да насочват вниманието си обратно към криптовалутата, търговците ще наводнят пространството. Експлозивният растеж ще доведе до милиони действащи лица, които търсят бързи пари, заплашвайки още един балон за този променлив клас активи.

Макар да е вълнуващо да бъдете уловени в ажиотажа, за нас е важно да останем на земята, за да не останем в капан с разминаващи се очаквания. Търговията с криптовалута може да бъде сложен процес и не искате да научавате уроци по трудния начин. Това ще доведе до загуба на средства, влошаване на здравия разум и обща враждебност към крипто активите. Започнете с правилния крак напред, като прочетете тази статия и вземете тези уроци присърце.

1. Изберете реномирана борса

Преди да притежавате каквато и да е криптовалута, е важно да проучите уважаваните марки на пазара, които предлагат обменни услуги. Това ще има пряко въздействие върху това къде купувате криптовалутите си, как търгувате и общността, в която ще се включите.

Като начинаещ е важно да се съсредоточите върху закупуването на вашата криптовалута от надежден и надежден източник. Вместо да се фокусирате върху „получаване на най-добрата сделка“, отидете на борсата с най-добра репутация. Дори и да струва малко повече, струва си ум и сигурност. Поради естеството на криптовалутите, измамниците са в изобилие. Това е глобален пазар, където транзакциите са окончателни. След като изпратите плащане с криптовалута, няма обратно връщане на такси, няма банки, на които да се обадите и няма абсолютно никакъв начин да ви бъдат възстановени суми. Получаването на сладка сделка с крипто може да означава измама.

Най-доверената борса за закупуване на криптовалута е Coinbase. Силно препоръчваме да започнете пътуването си с Coinbase, защото можете да бъдете сигурни, че средствата ви са сигурни, екипът им за поддръжка е готов да отговори на всякакви въпроси и опитът е приятен. Никоя друга борса не се сравнява с репутацията на Coinbase.

За да започнете с Coinbase, прочетете нашето ръководство за това как да закупите първата си криптовалута и да настроите портфолио.

Прочетете ръководството

2. Изберете проста стратегия

Началото на вашето пътуване към пазара на криптовалути ще бъде забързано. Бързо ще ви засипят идеи за търговски стратегии. Преди да се потопите в сложните стратегии за търговия, за които чувате в Twitter или Facebook от самопровъзгласени гурута, намерете стратегия, която е лесна за изпълнение и поддържане, докато научавате.

Не забравяйте, че няма магически куршум. Никога не е имало и никога няма да има стратегия, която да гарантира възвръщаемост. Съществуват обаче стратегии, които могат да намалят риска. Най-популярната от тези стратегии е индексирането и ребалансирането на портфейла. Това е стратегия, на която финансовите институции се доверяват от десетилетия, така че можем да сме сигурни, че стратегията е добре тествана и проучена.

Научете за ребалансирането

3. Автоматизирайте

Пазарът на криптовалути никога не спи. Няма работно време или празници. Услугите работят всяка секунда от всеки ден. Постоянното изискване да бъдат онлайн подлудява хората. Наблюдението на пазара във всеки момент е изтощително. Не искате да сте онлайн 24/7, повярвайте ми. Ще се превърне в кошмар, изгарящ ви.

Преди да преминете към това бъдеще, намерете услуга, която ви помага да автоматизирате стратегията си. На пазара има редица лесни за използване приложения, които предоставят инструменти за автоматизация на портфолиото, така че се регистрирайте за една от надеждните услуги.

автоматизирайте със скариди

4. Изградете портфолио

Поставянето на всичките ви яйца в една кошница е рецепта за бедствие. Изграждането на портфейл може да намали риска и да осигури стабилност на този нестабилен пазар. Вместо да купувате единичен актив и да се молите за луна, разпределете риска върху редица активи и управлявайте този портфейл, като направите малки корекции на вашите позиции.

Научете как да изградите портфолио

5. Дръжте активите в хладилни складове

Въпреки че може да сте избрали реномирана борса, за да съхранявате криптовалутата си, никога не знаете кога небето може да падне. Криптовалутното пространство има история на изненади, когато става въпрос за хакове. Средствата могат да бъдат загубени във хак във всеки един момент, така че винаги се препоръчва да държите активите си извън борсата, доколкото е възможно. Това със сигурност е скок, така че отделете време да проучите възможностите. Една от опциите за удобен мобилен хардуерен портфейл е Ledger Nano X. Той е прост, работи и можете да бъдете спокойни, защото средствата ви са сигурни.

Да бъдеш пазител на собствената си банка е страхотно, но това означава, че трябва да намериш услуги, които да позволят да се държат средства извън борсата. За съжаление възможностите са малко и далеч. За щастие тези хора, които ребалансират портфолиото си, могат да продължат да балансират дори когато повечето активи се съхраняват офлайн. Това е възможно, тъй като ребалансирането изисква само търговия с делтата за всеки период на ребаланс. Делтата е сумата на актива, която трябва да се търгува, за да достигнете отново желаните разпределения. Можете да прочетете повече за това как да запазите активите си извън борсата и да продължите да балансирате в тази статия тук.

Научете за хладилното съхранение

6. Бъдете търпеливи

Въпреки че пазарът е нестабилен, това не означава, че стойността на портфолиото ви ще скочи през нощта. След като приложите стратегията си, оставете стратегията да работи. Изследвайте тънкостите на вашата стратегия, ангажирайте се със стратегията за известно време. Това не се случва през нощта. Насладете се на процеса на учене. Изградете своя опит със седмици внимателно проучване, докато усвоите стратегията си.

Значението на времето

7. Помолете за помощ

Лесно е да се изгубите в суетата. Когато се чувствате изгубени или объркани, не се страхувайте да поискате помощ от уважавани групи. Безброй хора по целия свят биха се радвали да ви помогнат. Всички се вкореняват за вашия успех и нямат търпение да ви изградят. Криптовалутите могат да променят света към по-добро, но ние всички трябва да работим заедно, за да постигнем това бъдеще. Присъединете се към страстна общност, която ви помага да научавате нещо ново всеки ден.

Присъединете се към нашата общност

Тръгвам!

След като разполагате с ресурси, започнете! Излезте, създайте портфолио и изградете основата за вашето приключение в криптовалути. Не забравяйте да разгледате уебсайта на Shrimpy, последвайте ни Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me