101 Инвестиционен преглед: Пълен преглед на брокера

101Investing е собственост и се управлява от компанията майка FXBFI Broker Financial Invest Ltd. Този базиран в Кипър CFD брокер предлага достъп до световните финансови пазари на търговци в цяла Европа.

С условия и условия, които обслужват различни търговци, които се стремят да разширят настоящите си доходи, 101Investing нараства от няколко години. Това е всичко благодарение на отличното потребителско изживяване при търговия чрез тях.

Следващият преглед на 101Investing ще предостави на всеки търговец или потенциален търговец, който обмисля този брокер, цялата информация, необходима за вземане на напълно информирано решение. Накратко, ще разберем от това е брокер, който осигурява справедлива търговска среда и дали вашите депозити са в безопасност при тях.

Общ преглед

Основана през 2016 г., 101Investing е една от реколтата на сравнително нови CFD брокери, базирани в Кипър. С над 250 CFD продукта, предлагани на платформата му, търговците от всички ивици трябва да намерят нещо за търговия между валутите, суровините, акциите, индексите и криптовалутите.

101 Инвестиране на награди

Награден брокер. Изображение чрез 101Investing.com

Брокерът е собственост на FXBFI Broker Financial Invest Ltd. и чрез тях се регулира и е член на Фонда за компенсация на инвеститорите в ЕС. Брокерът предлага и такива функции като демо сметки, професионално обслужване на клиенти, ливъридж в съответствие с директивите на ESMA, без комисионни и справедливи условия за търговия. Клиентите имат достъп и до печелещата награди платформа за търговия MetaTrader 4 и до дълбока конюшня с образователни материали.

Безопасност

Базирана в Кипър, 101Investing се регулира изцяло от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC) чрез нейната компания майка FXBFI Broker Financial Invest Ltd. Те притежават лиценз номер 315/16, както можете да видите по-долу. Регулираните брокери обикновено осигуряват най-безопасната търговска среда и могат да се считат за надеждни и безопасни. Рядко сме чували за проблеми с регулирани брокери.

101 Инвестиране на лиценз

Доказателство за лицензиране и регулиране. Изображение чрез Уебсайт на CySEC.

Безопасност на фонда: Средствата, депозирани при 101Investing, се считат за безопасни, тъй като този брокер гарантира, че средствата на клиента са отделени от корпоративни оперативни сметки и са депозирани в първокласни и глобални банкови институции.

Управление на риска: Както вече споменахме, брокерът е член на Фонда за компенсация на инвеститорите (ICF). Този фонд е създаден, за да осигури обезщетение на клиенти за евентуални искове, възникнали в резултат на неизпълнение от страна на брокера на финансови задължения към своите клиенти.

101 Инвестиране на SSL


Уверете се, че имате SSL катинар за проверка.

Защита от страна на потребителя: Защитата на потребителите се осигурява предимно чрез защитен достъп до акаунти, протестиран с парола, и от всички защити, свързани с инфраструктурата. За съжаление брокерът не предлага 2FA защита за влизане в акаунта.

Комуникация / Защита на данните: 101Investing разполага със строги защитни стени и SSL софтуер, за да гарантира безопасността на всички свои клиентски транзакции. SSL сертификатите помагат за предотвратяване на кражба на информация, като криптират информацията, изпратена от браузъра на потребителя до сървъра на уебсайта. Освен това всички сървъри се намират в сертифицирани центрове за данни на SAS70 и брокерът се придържа към PCI ниво 1.

Покритие на активите / инструменти

Има набор от над 250 активи, които могат да се търгуват като CFD на 101Investing. Ето какво можете да очаквате по отношение на наличността на активи:

 • Форекс – Налични са повече от 45 различни валутни двойки като CFD за търговия, включително изключително популярните двойки EUR / USD, GBP / USD и EUR / GBP.
 • Криптовалути – Налична е много солидна селекция от над 20 популярни CFD на криптовалути, включително Bitcoin и Ethereum.
 • Стоки – Изберете от CFD за повече от 15 твърди и меки стоки, включително злато, суров петрол и кафе.
 • Запаси – 101Инвестиране нека клиентите да избират измежду 75+ добре познати световни акции, за да търгуват като CFD, включително имена като Amazon, Disney и Facebook.
 • Индекси – Търгувайте CFD на някои от най-известните индекси в света, включително Dow 30, FTSE 100 и Nasdaq 100.

101 Инвестиране на активи

Това е само малка селекция от наличните активи. Изображение чрез 101Investing.com

Имайте предвид, че 101Investing е строго CFD брокер и не предлага действителната покупка на какъвто и да е материален актив, нито предлагат услуги като залагане на спред, опции или други инструменти.

Ливъридж

Наличният ливъридж ще зависи от това кой актив се търгува и какъв тип сметка е избран. Зависи и дали клиентът е клиент на дребно или професионален клиент. Клиентите на дребно могат да очакват да получат максимален ливъридж, както следва:

 • Стоки – 1:20
 • Индекси– 1:20
 • Криптоси – 1: 2
 • Форекс– 1:30
 • Запаси – 1: 5

Професионалните клиенти, които са определени като отговарят на два от три критерия за инвестиране (повече за това по-късно в прегледа), могат да се възползват от ливъридж до 1: 500 за някои активи.

Въздействие на ливъридж

Внимавайте, когато използвате ливъридж.

Лимитите на ливъридж се основават на европейските стандарти на ESMA, тъй като брокерът трябва да ги спазва като част от регламента си от CySEC.

Търговците трябва да разбират напълно рисковете, които идват заедно с използването на ливъридж. Въпреки че може да увеличи потенциалните печалби от печеливши сделки, той също така увеличава загубите от загубени сделки. Всяко лице, което търгува с ливъридж, трябва да бъде особено внимателно да използва всички налични инструменти и техники за управление на риска, с които разполага.

Такси

Брокерите имат такси и това е просто истината. 101 Инвестирането не е различно, въпреки че те ограничават значително своите такси в сравнение с някои други брокери. При 101Investing няма комисионни, така че търговците вероятно ще се радват да чуят тази новина.

Такси за търговия 101 Инвестиране

Не плащайте ненужни такси за търговия. Изображение чрез Medium.com

Наистина единствената такса, за която търговецът трябва да се притеснява, и това е такса, която лесно може да бъде избегната, е таксата за неактивност, начислявана на сметки, които не показват активност в продължение на 60 дни или повече. След като неактивността на акаунта надхвърли 60 дни, той се маркира като неактивен и се начисляват такси, както следва:

 • За 61 дни таксата за неактивност е 80 евро с обратна сила за целия период на покой (т.е. след 61 дни бездействие таксата за неактивност на клиентския акаунт ще бъде 160 евро).
 • За 91 дни таксата за неактивност е 120 евро на месец.
 • За 181 дни таксата за неактивност е 200 евро на месец.
 • За 271 дни таксата за неактивност е 500 евро на месец.

Разбира се, лесното решение за това е да търгувате поне веднъж на всеки 60 дни или просто да изтеглите всички средства, ако няма да търгувате в този период от време. Не се определят такси за неактивност по сметки, в които няма средства.

Спредове

Спредовете на 101Investing не са най-добрите, които сме виждали, но според нас са напълно разумни. На популярните валутни двойки спредовете започват като 0.7 пипса на двойката EUR / USD или 0.9 пипса на двойката EUR / GBP. Спредовете намаляват за по-високи нива на сметките, така че например Platinum сметката има спредове на EUR / USD, които са едва 0,3 пипса.

101 Инвестиране на ниски спредове

По-ниски спредове = Потенциално по-големи печалби. Изображение чрез 101Investing.com

В случая на металите спредовете са само 0,37 за златото и 0,037 за среброто, докато суровият петрол се радва на нисък спред от 0,03. Индексите ще виждат спредове, започващи от 1 точка.

Друг потенциален разход за търговия с 101Investing са таксите за суап за овърнайт, начислени при задържане на определени активи през нощта. Те са обичайни за всеки CFD брокер и в някои случаи суаповете могат да бъдат положителни, което означава, че те представляват добавка към салдото по вашата сметка.

Добре е да се види, че брокерът избягва всякакви такси за депозит или теглене.

Тъй като таксите на брокера могат и се променят, възможно е да има такси на 101Investing, които не са показани в този преглед. Моля, проверете уебсайта им за актуализирана информация за таксите, преди да отворите акаунт и да започнете да търгувате.

Типове акаунти

На 101Investing потенциалните търговци ще намерят три сметки за търговия на дребно, наречени Silver, Gold и Platinum. Всяка предлага нарастващи нива на ползи, като по-ниски спредове или по-висок ливъридж.

В допълнение към тях има и професионално надграждане на акаунта, както и суап безплатни акаунти за ислямски търговци и демо сметки за всеки търговец, който да тества платформата преди депозиране.

Сребърна сметка

 • Минимален депозит: $ 250
 • Форекс спредове: От 0.7
 • Максимален ливъридж: 1:30
 • Комисионни: Няма
 • 250+ търговски активи

Златна сметка

 • Форекс спредове: От 0,5
 • Максимален ливъридж: 1:30
 • Комисионни: Няма
 • 350+ търговски активи
 • 25% отстъпка за суап

Платинен акаунт

 • Форекс спредове: От 0,3
 • Максимален ливъридж: 1: 400
 • Комисионни: Няма
 • 250+ търговски активи
 • 50% отстъпка за суап

101 Инвестиране на типове акаунти

Няколко избора за перфектната сметка. Изображение чрез 101Investing.com

Освен това всички акаунти позволяват хеджиране и се предлагат със специален мениджър на акаунти. Те също така предлагат безплатен VPS за всички акаунти, както и инвестиционни новини и актуализации.

Професионален акаунт

Ако можете да се класирате като професионален клиент, можете да получите увеличен ливъридж до 1: 500 върху някои активи, както и намаление на маржин ставките. Това позволява на търговеца да увеличи използването на ливъридж над насоките, наложени от регулацията на ESMA за клиенти на дребно. Квалификацията за професионален търговец изисква клиентът да отговаря на две от трите следните условия:

 1. Имате портфолио над 500 000 щатски долара (без да се включват имуществото или паричните средства)
 2. Имате проверена история на поставяне на значителни позиции (до преценка на брокера)
 3. Работили в качеството си на професионална позиция, свързана с деривати / спекулации / търговия.

Всеки клиент, който може да докаже две от тези три условия, може да се класира като професионален търговец, премахвайки ограниченията на регулацията на ESMA.

Ислямска сметка

101Investing напълно подкрепя своите клиенти от всички области на света, както и от всички културни и религиозни вярвания. Имайки това предвид, мюсюлманските търговци могат да се възползват от смените за търговия без суап, които са в съответствие със закона на шариата.

101 Инвестиране на търговци на шериата

Брокер, отговарящ на законите на шариата. Изображение чрез 101Investing.com

Демо сметка

Демо сметка винаги е добре да се види при брокер, защото дава възможност на бъдещите търговци да проверят платформата на брокера, преди да направят депозит. 101Investing разполага с демо сметки, за да може всеки да опита своята платформа. Тези демо сметки могат да се използват и за тестване на нови стратегии за търговия, за да се гарантира рентабилност, преди да се използват с реални пари.

Регистрация / KYC

Отварянето на търговска сметка в 101Investing е лесен процес, въпреки че получаването на одобрение за депозит и търговия е малко по-трудоемко поради правилата за познаване на клиентите, които брокерът трябва да спазва.

Като щракнете върху връзката „Отваряне на акаунт“, намираща се в горния десен ъгъл на уебсайта на брокера, и навсякъде на други места, ще бъдете отведени до кратък формуляр за регистрация, който изисква вашето име, имейл адрес и телефонен номер. След като попълните този формуляр, ще бъдете отведени до втори формуляр с искане за допълнителна информация, като например адреса и датата на раждане.

Третата страница изисква информация за вашия опит в търговията и нетна стойност, както и източника на вашите средства за търговия. Всички заедно трите страници отнемат само няколко минути за попълване и изпращане.

101 Процес на инвестиране на акаунт

5 лесни стъпки за започване на търговия. Изображение чрез 101Investing.com

След като изпълните тези стъпки, е време да изберете типа акаунт, който искате, и да направите депозит, ако искате. Тази стъпка може да изчака, защото акаунтът ви ще трябва да бъде прегледан от екипа на акаунта на 101Investing, преди да можете да търгувате. Освен това ще трябва да им предоставите и някои допълнителни документи, за да се съобразят с разпоредбите на KYC и AML. Тези документи включват документ за самоличност като шофьорска книжка и документ за пребиваване, като сметка за комунални услуги или подобен.

Задължително е да се уверите, че когато преминавате през приложение за брокер, ясно прочетете всички условия, правила и политики на брокерите. Продължете само ако напълно ги разбирате и сте съгласни с тях.

Депозити / тегления

В 101Investing съществуват редица методи за депозиране и теглене на средства и всички те са напълно свободни от всякакви такси за брокер. Понастоящем приетите методи включват банкови преводи, кредитни карти и дебитни карти и онлайн системи за електронни портфейли като Skrill и Neteller.

Имайте предвид, че някои методи ще бъдат достъпни само в избрани държави или може да не са налични както за депозиране, така и за теглене. Ще можете да видите кои методи са налични във вашата държава, когато влезете в платформата за търговия.

101 Инвестиране на банкиране

Изберете най-добрите си опции за депозит и теглене

Имайте предвид също така, че въпреки че 101Investing не начислява никакви такси за депозит или теглене, може да има някои такси, наложени от банките или платежните процесори. Те са извън контрола на брокера.

В повечето случаи депозитите на кредитни / дебитни карти са незабавни, докато банковият превод може да отнеме няколко дни, за да се изчисти. Прехвърлянето на електронен портфейл обикновено се изчиства в рамките на 24 часа.

Що се отнася до тегленията, те се обработват от брокера на същия ден или на следващия работен ден, ако е поискано след работно време. Времето за теглене ще зависи от доставчика на плащания и може да отнеме до 5-7 работни дни.

Също така имайте предвид, че може да има ограничения за транзакции и ограничения, наложени от отделните доставчици на плащания, и те също са извън контрола на брокера. В някои случаи може да са необходими допълнителни проверки, за да се премахнат ограниченията за вашия акаунт.

101Investing не приема плащания от трети страни, така че всички депозити трябва да бъдат направени от сметки, носещи същото име като сметката на брокера. Същото важи и за тегленията.

Сметките могат да бъдат деноминирани в различни валути, за да се избегнат таксите за конвертиране на валута за клиенти.

Търговска платформа

Платформата за търговия в 101Investing е популярната и добре позната платформа MetaTrader 4 (MT4) и е достъпна за настолни компютри, уеб и мобилни устройства. Платформата за настолни компютри има най-голямата функционалност, включително поддръжка за автоматизирана търговия с помощта на мощните MT4 експертни съветници.

Web Trader също е доста мощен по отношение на възможностите за графики и анализи и също така се възползва от това, че не изисква изтегляне. И накрая, мобилното приложение е доста добро за тези, които са винаги в движение, тъй като поставя силата на MT4 точно в джоба ви.

MT4 Търговска платформа 101 Инвестиране

Отлични условия за търговия и инструменти за анализ

Търговците ще имат пълен достъп до всички класове активи, предлагани на 101Investing, в същата платформа за търговия, което е много полезно. А MT4 се счита за една от най-мощните и най-добрите платформи за търговия за всички нива на търговци в продължение на почти две десетилетия. Включва почти всяка функция, за която можете да се сетите, а ако не го направите, можете или да я намерите в MQL Marketplace, или да я изградите сами, използвайки мощния MQL скриптов език.

Някои от ключовите характеристики на MetaTrader включват:

 • 30+ аналитични инструмента като RSI, MACD, Moving Average, Bollinger Bands и много други
 • 9 времеви рамки: M1, M5, M15, M30, H1, H4, D1, W1 и MN
 • 24 аналитични обекта, включително линии, канали, инструменти на Ган и Фибоначи, форми, стрелки и много други
 • Автоматизирана търговия с експертни съветници (EAs)
 • Множество типове поръчки, включително незабавни, лимитирани и чакащи поръчки
 • Напълно персонализиран потребителски удобен интерфейс
 • Тестер за стратегия за обратно тестване на ЕА върху исторически данни
 • MQL редактор за създаване на персонализирани инструменти за търговия
 • Пазарно място за изтегляне на допълнителни инструменти и получаване на сигнали за търговия
 • Известия за ценови предупреждения по имейл, SMS и изскачащи прозорци на платформата

Подвижен

Мобилното приложение MT4 дава на търговците достъп до повечето аналитични инструменти и всички търговски способности на другите платформи MT4. Плюс това се синхронизира с другите екземпляри на MT4, позволявайки на търговеца да направи сделка на работния плот, да я модифицира в Web Trader и след това да я затвори по-късно през деня в мобилното приложение.

Mt4 Mobile

Силата на MT4 търговия в джоба ви. Изображение чрез Apple App Store.

Клиентите ще имат достъп до всички типове поръчки и изпълнение, 9 различни времеви рамки, история на търговията, инструменти за графики и индикатори и поддръжка за чат, вградена директно в приложението. Мобилното приложение MT4 е съвместимо както с операционните системи iOS, така и с Android.

Поддръжка на клиенти

101Investing следва тенденцията да предлага по-ограничена подкрепа и екипът им може да се свърже от понеделник до петък от 8:00 до 18:00 GMT. Има поне няколко начина да се свържете с екипа за обслужване на клиенти, включително онлайн формуляр, който трябва да бъде доставен директно на ръководството.

Телефон – +357 80092740

електронна поща – [email protected]

Онлайн формуляри за контакт – Свържете се с нас страница или Управление на контактите страница

Чат на живо – Намира се от дясната страна на уебсайта

В някои отзиви на онлайн клиенти имаше оплаквания, че времето за изчакване в чата на живо е по-дълго, отколкото при други брокери. Тествахме това сами и получихме отговор за минута на няколко прости въпроса, което изглежда напълно приемливо. Това беше в петък следобед, така че това би могло да окаже влияние върху времето за реакция.

Полученият отговор обаче беше по-малко от приемлив. Попитахме дали последващи спирки могат да се използват на платформата за търговия, което според нас беше доста основен въпрос. Ето отговора, който получихме:

101 Инвестиране на чат

Сериозно? Трябва да говоря с мениджър на акаунт за толкова прост въпрос? Изображение чрез 101Investing.com

Тревожна е невъзможността да се отговори на прост въпрос, който изобщо не е пряко свързан с търговията, както посочи лицето за поддръжка, а по-скоро е функция на предлаганата платформа за търговия. Изглежда, че екипът за поддръжка на клиенти може да е там като фолио за екипа за управление на акаунти.

Обезпокоително беше и това, че те поискаха номер на търговска сметка и дата на раждане с пълно име. Изглежда твърде много информация, необходима за отговор на основен въпрос. И също така показва, че те се интересуват само от отговори на въпроси от действителни клиенти, а не от бъдещи клиенти.

Реферални схеми / бонус оферти

101Инвестирането предлага щедро партньорска схема с изплащания до 800 долара за реферал, гъвкави изплащания въз основа на броя на сключените сделки и VIP условия, подобрени плащания и персонализирана програма за партньори с най-висока производителност.

Освен това 101Investing не предлага на търговците бонуси или промоции при използване на платформата, което е в съответствие с разпоредбите на MiFID.

Инструменти за търговия, допълнителни ресурси за образование

Повечето от инструментите за търговия, предлагани от 101Investing, са тези, включени в платформата MetaTrader 4. Те са многобройни и би трябвало да са достатъчни за повечето търговци. Освен това има и други инструменти, които могат да бъдат изтеглени от MQL Marketplace като плъгини към платформата MT4. Този пазар може да бъде достъпен от самата платформа.

101 Инвестиране на образование

Подобрете знанията си за търговия в образователния център. Изображение чрез 101Investing.com

Календари

Ще можете да намерите икономически календар на уебсайта на брокера, но той не е бил актуализиран от 7 септември 2020 г., когато имаме достъп до него през декември 2020 г. Има и връзка към Календар на отчетите за приходите, който може да бъде доста полезен , обаче получихме грешка 403 – Забранена при опит за достъп до нея.

Образование

Също така има богат избор от образователни материали, които ще ви помогнат да информирате нови и междинни търговци, които искат да подобрят своите знания и търговски умения. Те включват статии за търговия, уеб семинари, уроци, видеоклипове, електронни книги и курсове.

Те обхващат различни теми за търговия от платформи за търговия до стратегии за търговия и други. Има и секция Daily News, която се актуализира няколко пъти на ден и ще спомогне за информирането на търговците за последните събития на финансовите пазари.

Области за подобрение

Откриваме, че винаги има място за подобрение в собствения ни живот и същото важи и за бизнеса и брокерите. На 101Investing открихме няколко области за подобрение.

Защо 101 Инвестиране

Много предимства, но все пак има място за подобрение. Изображение чрез 101Investing.com

Първата област, която може да бъде надстроена значително, е екипът за поддръжка на клиенти. Спомняме си кога онлайн брокерите биха имали денонощна поддръжка, а екипът за поддръжка беше информиран и в състояние да отговори на всеки въпрос. Обратно връщане в тази посока би било полезно не само за 101Investing, но би било направо освежаващо за индустрията, която изглежда се движи в същата посока като 101Investing по отношение на поддръжката на клиенти.

Друга област за подобрение е в самия уебсайт. Споменахме получената по-горе грешка 403 – Забранена, но имаше редица области на уебсайта, където връзки бяха посреднически или пренасочени към неправилни страници. Също така има няколко случая на противоречива информация, която може да бъде намерена на уебсайта и дори бяхме подканени за reCaptcha на една страница, където няма reCaptcha.

Ако трябва да споменем още една област за подобрение, това би трябвало да са спредът на брокера, но като търговци винаги искаме по-ниски разходи.

Заключение

Въз основа на нашето проучване ние смятаме, че 101Investing е регулиран и надежден брокер. Тук могат да процъфтяват нови търговци, а по-напредналите търговци също биха оценили условията за търговия, предлагани от брокера. С добър избор на CFD активи и платформата MetaTrader 4 за търговия брокерът е създаден за успешни условия на търговия.

Търговците могат да избират и от няколко типа сметки, като персонализират своята търговия според техните нужди и опит. Добавянето на добър избор на образователни ресурси позволява на търговците да подобрят знанията и уменията. Един недостатък е поддръжката на клиенти, която ние установихме, че е под-номинална, и уебсайтът, който има твърде много грешки в кодирането и информацията.

Моля, направете и собствено проучване, но ако търсите регулиран CFD брокер с добри условия за търговия, можете да направите много по-лошо от 101 Инвестиране.

Внимание ⚡️: Търговията с CFD е много рискована и бихте могли да загубите цялата си инвестиция. Уверете се, че практикувате адекватно управление на риска

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me