10 съвета за създаване на крипто портфолио (актуализирано през 2020 г.)

>

Целта на тази статия е да помогне на инвеститорите на криптовалута да преминат през манията, за да създадат добре закръглено портфолио, което ще издържи теста на времето. Тези съвети ще разбият различни аспекти на криптовалутите и цифровите активи, които трябва да се вземат предвид при определяне дали дадена монета е обещаващо допълнение към вашето портфолио. Този списък е проектиран да бъде начален блок за вашата крипто надпревара, а не изчерпателно ръководство, пълно с всички възможни подробности. В крайна сметка човекът трябва да реши кой актив е най-подходящ за неговия портфейл.

След като експериментирате с крипто пазара, регистрирайте се за нашия бот за търговия тук за да автоматизирате стратегията си.

1. Циркулационно предлагане, общо предлагане, & Пазарна капитализация

Пазарна капитализация

Едно от първите неща, които изследвам, когато оценявам монета, е пазарната капитализация. Проверявам дали пазарната граница е разумна за целевия пазар, който се цели да наруши. Обмислям как се отнася до монетите, които имат подобна пазарна капитализация, и си представям каква може да бъде пазарната капитализация след година или две. С тази груба оценка получавам обща представа за това как стойността на монетата ще се промени в бъдеще. Имайте предвид как ще нараства предлагането в обращение през този период. Причината това да е важна е, че ако очаквате 10% ръст на общата пазарна капитализация през следващата година за една монета, но предлагането в обращение расте по-бързо от 10% годишно, тогава цената на монетата всъщност ще намалее. Разглеждайки това, ние генерираме груби очаквания за растеж на монетата.

Доставка на циркулация

Има няколко ключови елемента, които трябва да се оценят при разглеждане на предлагането в обращение. Едно от първите е колко бързо се разширява предлагането в обращение. Това означава с каква скорост се въвеждат в обращение нови монети. Колкото по-бързо бъдат пуснати в обращение нови монети, толкова по-трудно ще бъде покачването на монетата в цената. След това обърнете внимание каква част от общото предлагане заема циркулационното предлагане. Тъй като предлагането в обращение достигне общото предлагане, това означава, че по-малко монети ще бъдат пуснати в обращение и биха могли да наложат нарастване на цените. От друга страна, ако предлагането в обращение е само част от общото предлагане, това означава, че цената ще бъде повлияна от бъдещото разреждане на пазара.

Нека разгледаме един прост пример за това как увеличението на цената влияе върху пазарната капитализация въз основа на предлагането в обращение. Да предположим, че имаме две монети, които и двете са на стойност 1 долар, но едната има текущ тираж 1000 монети, а другата има 1 000 000 000. Ако и двете монети увеличат стойността си с $ 1, това означава, че пазарната капитализация на монетата за предлагане в малък тираж ще достигне $ 2000, а монетата за предлагане в голям тираж ще достигне $ 2 000 000 000. Това показва, че докато промяната от 1 $ в една монета е променила само пазарната капитализация с $ 1000 в другата, тя е увеличила пазарната капитализация с $ 1,000,000,000. Това илюстрира защо може да е по-трудно да се увеличи стойността на актив, който има голямо предлагане в обращение.

Общо предлагане

Общото предлагане на монетата върви ръка за ръка с предлагането в обращение. Общото предлагане посочва колко монети общо могат да бъдат сечени. Тази стойност може да ви помогне да разберете дългосрочната потенциална стойност на монетата. Ако общото предлагане е невероятно голямо, това може да означава, че с увеличаването на предлагането в обращение цената може да остане стабилна, тъй като новите монети, въведени в обращение, компенсират покачването на цената. Коефициентът на общото предлагане може да помогне за справяне, ако е практично монетата да се увеличи в дългосрочен план. Колкото по-голямо е общото предлагане, толкова по-голямо въздействие ще има малка промяна в стойността върху пазарната капитализация в бъдеще. Това може да се наблюдава, ако предположим много екстремен сценарий. Да приемем, че текущото предлагане на нова монета е 1000, общото предлагане е 1 000 000 000, а текущата цена на тази монета е 1000 долара за всяка монета. Въпреки че настоящата пазарна капитализация е само 1 000 000 щатски долара, за да се поддържа тази цена, докато предлагането в обращение се увеличава до общото предлагане, тази монета ще трябва да има пазарна капитализация от 1 трилион долара, когато предлагането в обращение достигне общото предлагане. Това предполага, че цената на монетата може да намалее, когато се разреди.

2. Разнообразете

Пазарна капитализация

Диверсифицирането въз основа на пазарната капитализация означава избор на монети, които се различават по пазарна капитализация. Портфолиото с разнообразна пазарна капитализация ще има няколко големи монети с пазарна капитализация (голяма капитализация), монети със средна пазарна капитализация (средна капитализация) и монети с малка пазарна капитализация (малка капитализация). Например често се срещат портфейли с 50%, 30%, 20% разделение между големи, средни и малки монети съответно. Тя може да ви позволи да видите голям краткосрочен и дългосрочен растеж, без да поемате твърде много риск. Един въпрос, който ми зададоха наскоро, е „какво представлява голяма, средна и малка капачка?“ Въпреки че това варира в зависимост от това кой отговаря на въпроса и текущото състояние на пазара, проста метрика е да се разглеждат първите 10 монети като голяма пазарна капитализация, следващите 20 монети да бъдат със средна капитализация, а останалите монети да са малки -шапка с козирка. По време на писането това означава, че монети над ~ 1 млрд. Долара в пазарна капитализация ще бъдат монети с голяма капитализация, монети под ~ 1 млрд. Долара и над 500 млн. Долара ще бъдат монети със средна капитализация, а монети под ~ 500 млн. Щ. монети с капачка. Тъй като пазарът расте и се променя, монетите, които се считат за големи, средни и с малка капитализация, също могат да се променят.

Целеви пазар

Има различни пазари, които крипто валутите се опитват да адресират. Всичко от публикуването (Po.et) до съхранение (Storj) на кредитиране (ETHLend) се нарушава от криптовалути. Това не означава, че всички тези пазари ще оцелеят. За да предотвратите срива на портфолиото си, когато някой от тези пазари се свие, идеално е да диверсифицирате инвестициите си в много различни индустрии. Вместо да инвестирате само в една индустрия, изберете разнообразен набор от отрасли, които са обещаващи. Някои отрасли, които трябва да се обмислят, включват: децентрализирано съхранение, изчисления, кредитиране, платформи за развитие, микроплащания, поверителност, разпределен обмен, реклама и социални медии.

Технология на монети

Не всички монети използват една и съща технология и не всички технологии са равни. Монетите могат да бъдат разделени на различни видове технологии с различни предимства и недостатъци. Има различни алгоритми за хеширане на копаене като SHA256, Скрипт, и X11. Тогава има различни системи за доказателство като доказателство за работа, доказателство за залог и доказателство за дейност. Всички тези разлики в технологиите за криптовалута влияят върху способността им да бъдат приети. Когато изграждате разнообразно портфолио, е важно да запомните, че всяка от тези технологии има предимства и недостатъци. Когато пазарът се промени, той може да започне да благоприятства определен тип технология, това може драстично да повлияе на инвестициите ви, ако не се вземе предвид при изграждането на портфолиото ви. Поради тази причина е добре да изберете различни монети, които използват различни технологии.

Научете повече за това как разнообразието влияе върху ефективността на портфолиото в нашето техническо проучване:

Разнообразие от портфолио: Технически анализ

3. Екип & Съветници

Екип

Подобно на разнообразието на монети, добре закръгленият екип трябва да има силно разнообразие. Екипът трябва да се състои от група уважавани инженери, дизайнери, които имат опит в брандирането / проектирането за стартиращи компании, маркетолози с доказан опит в провеждането на успешни кампании и ръководен екип, който е управлявал успешни проекти в миналото. Най-добрите екипи в бранша ще имат тези качества и не само. Оценяването на екип е един от най-трудните аспекти на оценяването на монета, особено когато може да няма много информация за отделните лица. Привличащите заглавия и блестящият минал опит не винаги се превръщат добре в стартовата среда, така че приемайте шума, който се върти около екип с повишено внимание.

Когато оценявате членовете на екипа, не вярвайте на ничия дума, разровете се в подробностите. Те трябва да имат LinkedIn профили, изброени за всеки член, Twitter дръжки за тези, които tweet, групи Facebook страници, блогове и др. Преглеждането на техните онлайн профили може да ви помогне да получите подробна представа за техния екип и дали те действително са отдадени на продукта, за който твърдят, че се развива.

Съветници

Не бива да се пренебрегват съветниците. Въпреки че те вероятно не участват в ежедневните дейности на екипа, тези съветници ни казват нещо много важно за екипа. Те ни казват колко способен е екипът да представи идеята си, убеждавайки високопоставени хора, че начинанието си заслужава времето и демонстрират, че имат силна сфера на влияние. Когато разглеждате съветниците, които вземат предвид тяхното значение за индустрията, която проектът се опитва да разгледа, погледнете доколко влиятелен е всеки съветник в съответните индустрии и определете колко голяма част от мрежата ще предостави всеки съветник на екипа.

4. Инвеститори & Финансиране

Финансиране

Финансирането може да бъде важен показател за потенциала на даден екип. Без достатъчно финансиране би било невероятен подвиг да се преодолеят шансовете и да се постигне успех. Освен това обърнете внимание кога се проведе ICO и колко членове на екипа наемат. Това може да определи скоростта на изгарянето им и да установи колко перспективно изглежда бъдещето. Без да се разклоняват към други индустрии, всички ICO имат отделна писта. Това означава, че има ограничение на размера на средствата. След като тези средства бъдат изразходвани, разработката спира, освен ако инженерите не решат да вземат недовършения код безплатно, което не бива да се очаква. Лично аз, когато видя компания, която не е събрала много средства, има голям екип и монетата, която са създали, е с малка капачка, това ми сигнализира, че те бързо изгарят парите и няма да са наоколо много дълго.

Инвеститори

Понякога човекът, който ви е дал пари, е по-важен от получената сума. Разглеждайки първоначалните инвеститори, можете да добиете представа за това колко голямо доверие се отдава на екипа. Фирмите за рисков капитал започнаха да инвестират в ICO и криптовалути, така че виждането на голямо име VC, поддържащо криптовалута, може да бъде добър сигнал. Това показва, че екипът е способен да свързва мрежи и да влияе на вземащите решения в индустрията да се доверят на своя екип със значителни суми пари.

5. Разработка на продукти & Дейност

Една от любимите ми лични части за оценка на нова криптовалута е ровенето из техните хранилища на публичен код. Обикновено ще започна с оценка на високо ниво, като разгледам неща като колко често те ангажират код, колко организирано е тяхното хранилище, колко различни участници са изпратили ангажименти към хранилището, колко и колко сериозни са докладваните проблеми и как има много заявки за изтегляне. Две от най-важните от тях са честотата на ангажиментите и броят на участниците. Попаднах на твърде много монети със средна и голяма капитализация, които не са имали нито един ангажимент от години или само един разработчик прави всички промени за цялата криптовалута. И двете не са устойчиви и ще доведат до пропадане на актива.

След като имам обща представа за състоянието на хранилището, започвам да ровя в кода. Получавам представа за организацията на кода. Разработчиците пишат ли чист код, който е документиран? Имат ли силна тестова среда, която всъщност изпълнява критични раздели на кода? Ако кодът не е документиран добре или изглежда не съществува силна тестова среда, това може да е знак, че монетата ще има проблеми с мащабирането в бъдеще. Последният етап всъщност е разбирането на части от кода. Не е необходимо да разбирате целия код, но обикновено можете да получите представа за компетентността на разработчика, като прегледате кода. Проверявам дали техният дизайн на кода е логичен и точен, търся използването на оптимизации, когато това е възможно и очевидно, и ми харесва да виждам, че те използват силни обектно-ориентирани дизайни.

Считам кода, който екипът пише, за доказателство за оценката на моя екип. Ако оцених техния екип като такъв със силен потенциал, тогава тяхното хранилище затвърждава моето виждане за екипа. Извън доказателството за работа, като четете през хранилището, има и други начини да видите дали разработчиците са ангажирани. Следвайки разработчиците в Twitter, търсенето на участия в технически конференции и участието в технически дискусии показва, че разработчиците са готови да ангажират общността, имат силни комуникативни умения и са готови да споделят знанията си.

6. Бяла книга

Докато белият документ е важен, има значително прекалено разчитане на този документ. Въпреки че идеята може да бъде дълбока, има много малко значение дали екипът не е в състояние да реализира идеите. Много големи монети с средна капитализация имат велики визии, които никога няма да бъдат постигнати, защото или ще им свърши финансирането, технологията няма да бъде възможна / надеждна / практична, или хората просто ще разберат, че това не е толкова полезно или удобно, колкото са смятали . Докато четете бяла книга, се уверете, че търсите ключови индикатори, които могат да сигнализират дали визията е мечта, създадена от някой, който не разбира криптовалутите или има технически и практически основания за това, което разработват. Няколко примера за лунна мечта, която вероятно никога няма да излезе наяве, са монети, които се опитват да направят всичко. Монети, които обещават на света, не разбират компромисите на различните алгоритми и технологии, които се използват в момента.

7. Общност

В крайна сметка, въпреки че продуктът е направен, това не означава, че хората го използват. В резултат на това общността е неразделна част от успеха на една монета. Без силна общност, подкрепяща монетата, е малко вероятно да успее. Това не означава, че зад монета, която се издига, винаги ще има силна общност, но означава, че трябва да има оценка на тенденцията около общността, която подкрепя монетата. Чрез събиране на участие в социалните медии, форуми и технически дискусионни дъски е възможно да се добие представа за това как общността се ангажира. С нарастването на монетата на пазарна капитализация, вероятно и нарастването на общността. Монета, която наскоро беше изпомпана без съвпадение в участието на общността, може да е знак, че нещо се случва зад кулисите, което бързо ще доведе до следващо изхвърляне. Естественият прираст се случва, когато дадена общност се събира в подкрепа на монетата, участва в разработването, маркетинга и използването на монетата и дори започва да изгражда нещата около монетата. Например изследователи на блокове от трети страни, тракери на цени, интеграция в портфейли на трети страни и др. С нарастването на подкрепата на общността е възможно пазарната граница да последва. Ако пазарната капитализация води към подкрепата, стъпвайте внимателно.

8. Маркетинг & Hype

Извън действителното разработване на продукта е важно екипът да е в състояние да маркетира продукта. В допълнение към маркетинга, създаването на значими партньорства, спонсори и подкрепа е в някои аспекти също толкова важно, колкото и продукта. Трябва да има баланс между разработването на продукта и маркетинга. Продукт без подходящ маркетинг вероятно ще се разклати и изчезне с течение на времето, когато финансирането изсъхне. За сравнение, една монета, която е свръхпазарна, може да накара хайпа да изпревари продукта, което да доведе до значително надхвърляне на пазарната капитализация на стойността на продукта. Това може да предизвика катастрофи по-късно, тъй като обществеността започва да осъзнава този факт и става загрижена за бъдещето. Тази нестабилност може да доведе до несигурност. Идеалният маркетинг е този, който е в тясно съчетание с разработването на продукта. Разрастващите се органично маркетингови кампании и увеличаването им, докато продуктът се реализира, е положителен сценарий.

9. Хронология

Графикът е важен показател за това колко добре екипът поддържа курса си и постига целите си. Дори и най-добрите екипи трябва да изпълняват. Без да изпълняват по график, инвеститорите се притесняват и стойността става нестабилна. Доверен екип ще държи общността в течение, доколкото стига техният график. Добрият екип ще постигне целите си или най-малкото ще предостави достатъчно доказателства, подкрепящи причините им да не спазват крайните срокове.

Освен това графикът трябва да бъде разумен. Докато екип, който не спазва крайните си срокове, причинява проблеми, това прави и екип, който има неразумно дълъг график. Без да бързате, всеки екип може да бъде свален с нови амбициозни монети, които се въвеждат на пазара. Това означава, че трябва да има разумен баланс между бързането и увереността, че има достатъчно време, за да изпълните задачата добре.

10. Ресурси

Инвестирането в криптовалути е непрекъснат процес. Докато индустрията зрее, ще има нови технологии и възможности, които се появяват постоянно. Важно е да сте в течение на новините, за да разберете бъдещата перспектива за инвестициите си. Не се страхувайте да променяте стратегиите, когато се допускат грешки. Има и много добри ресурси, които могат да се използват за събиране на информация за пазара, управление на портфолиото ви и проследяване на напредъка на екипите за разработка. Ще предоставя някои от тези ресурси по-долу.

Пазарен анализ: https://coinmarketcap.com/

Управление на портфейла: https://www.shrimpy.io

Оценки на монети: https://www.coingecko.com

Социален анализ на всяка монета: https://solume.io

Дискусионни групи: https://bitcointalk.org/

Обяснение на монети на високо ниво: https://www.iconomi.net/digital-assets

Колекция от ресурси: https://cryptominded.com/

Пазарен анализ: http://coinpuffs.com/

Свързани статии

Ребалансиране на портфолио за криптовалута

Ребаланс срещу HODL: Технически анализ

Ботове за търговия с криптовалути – Пълното ръководство

Автоматизация за крипто търговия за управление на портфейл

Осредняване на разходите в долари за портфейли на криптовалути

Относно скариди

Скариди води на пазара като водещо приложение за управление на портфолио. Потребителите са в състояние да конфигурират персонализирано крипто портфолио и да приложат пасивна стратегия за ребалансиране, премахвайки неприятностите, свързани с активната търговия с крипто.

Скаридно уеб приложение: Shrimpy – Управление на портфейл от криптовалути

API за търговия с разработчици на Shrimpy е унифициран начин за интегриране на функционалността за търговия във всяка голяма борса. Събиране на исторически пазарни данни, достъп до уебсайтове в реално време, изпълнение на усъвършенствани стратегии за търговия и управление на неограничен брой потребители.

API на Shrimpy Crypto Trading: Скариди | API за крипто търговия за разработчици

Не забравяйте да ни следвате Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси на нашата невероятна, активна общност на Телеграма.

Екипът на Скаридите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me