10 причини KuCoin ще бъде новият Binance през 2020 г.

>

Конкуренцията между борсите е разгорещена. Особено през последните две години на намаляване на инвеститорските настроения към криптовалутите. Борсите пробиват път до всеки сантиметър пазарен дял. Борба за всеки търговец.

Binance доминира до голяма степен на борсовия пазар от януари 2018 г. Докато малко други борси успяха да отклонят пазарния дял от този гигант, приливът може да започне да се променя.

Идват ветровете на промяната. 2020 ще донесе буря, която ще изхвърли някои борси от играта им, като същевременно ще осигури на другите силата, която може да напълни платната им и да ги задвижва допълнително.

Една от борсите, която предвиждаме да хване вятър в платната им, е KuCoin. KuCoin е ключов конкурент на Binance от самото начало през 2017 г. 2020 г. най-накрая може да е годината, в която KuCoin се превръща в новия Binance и доминира на пазара.

Съставихме списък с 10 причини, поради които вярваме, че KuCoin може да победи Binance през 2020 г. Въпреки че шансовете са подредени срещу тях, виждаме това като историята на аутсайдерите от десетилетието, която да гледаме на крипто пазара.

1. Достъпност

Веднъж Binance беше приветстван като най-отворената борса за криптовалута на пазара. Процесът на регистрация беше бърз и лесен, като напълно промени начина, по който американските инвеститори попаднаха на пазара на altcoin. Тези дни обаче ги няма. Binance скъса с клиентската база в САЩ, за да формира новата борса Binance.US. Този нов обмен е сравним по начин с Coinbase и Kraken, когато става въпрос за KYC, проверка и спазване на нормативните изисквания.

Тромавият процес на регистрация за нов обмен, потвърждаване на акаунта ви и съществуване изключени, ако живеете в една от 13-те държави е най-малкото неудобно.

По отношение на достъпността KuCoin вече е новият Binance. Няма обмен по-лесно да започнете да използвате от KuCoin. Отнема само няколко минути, за да се регистрирате и да започнете да изпълнявате първите си сделки. Бързият процес е привлекателен за много потребители на крипто.

Въпреки че KuCoin в крайна сметка ще бъде принуден да спазва същите строги правила, за да играе в САЩ, KuCoin ще има предимство, докато отлагат адаптирането към американските разпоредби.

2. Различен избор на активи

Както KuCoin, така и Binance имат голям избор от активи. Въпреки че KuCoin е рискувал някои от по-малките активи на пазара, Binance не се е отказал да прави смели залози на конкретни криптовалути, които, според тях, ще донесат стойност за тяхната общност.


След разделянето между Binance и Binance US, тонът се промени по отношение на списъците с активи. Тъй като Binance US е принуден да спазва американските разпоредби, може да се очаква, че по-малко активи ще бъдат включени в борсата, което затруднява конкуренцията с разнообразния избор на KuCoin.

Ако KuCoin продължи да експериментира с листинги на активи на тяхната борса, той може да продължи да им предоставя ясна диференциация, когато става въпрос за крипто потребители, които решават къде искат да търгуват.

3. Впечатляваща търговска инфраструктура

Binance твърди, че могат да обработват 1,4 милиона сделки в секунда. Това е впечатляващо и със сигурност нещо, за което да се вълнувате. Малко са борсите, които биха могли да поддържат обема на потребителите и търговската активност, които Binance в момента управлява ежедневно, камо ли по време на пикова активност.

KuCoin все още може да няма сравнима инфраструктура с Binance, но те са работили денем и денем, за да стигнат до там. През последната година KuCoin непрекъснато надграждаше своята търговска инфраструктура. Всяка итерация е по-добра от предишната.

Ако това усилие продължи, очакваме да видим, че KuCoin ще достигне сравнима мощност за изпълнение и обработка на поръчки с Binance през следващата година. Това ще осигури на KuCoin достатъчно скорост, за да се конкурира с Binance директно.

С по-бързо изпълнение на поръчки, по-малко време за престой и по-малко грешки, KuCoin ще продължи да разраства потребителската си база.

4. Търговски такси

Когато Binance стартира своите иновативни нива на таксите за търговия които използваха токена на БНБ, за да намалят таксите и да стимулират лихвите, сякаш се роди нова бизнес стратегия. Скоро след това KuCoin обяви интересно механизми за търговия със собствени такси. Търговците могат да получат намалени такси за търговия, когато държат баланси на KCS.

Докато Binance традиционно поддържа някои от най-ниските такси за търговия на пазара, KuCoin не е далеч. И двете от тези борси имат уникални идеи за това как да осигурят стимули за потребителите чрез техните обменни токени. С нарастването на KuCoin очакваме, че KCS ще придобие сцепление сред криптовалутите, стимулирайки по-високото приемане и повече използване на борсата.

5. Underdog

Всеки обича добра история за аутсайдери. Усещането за успех срещу всички шансове ни кара да се чувстваме така, сякаш имаме опит да го направим един ден.

Хората стоят в ъгъла на KuCoin, защото виждат страстта и потенциала за величие. Не се съмняваме, че те ще продължат да се опитват да станат водеща борса, дори когато чиповете са подредени срещу тях.

KuCoin има всички качества на аутсайдера. Съперничеството се засилва, правейки KuCoin оскъден и решителен. Често намират нови творчески начини да се състезават, тъй като трябва да свършат повече работа с по-малко ресурси.

Търговците в общността KuCoin усещат желанието на KuCoin. Те са готови да направят всичко необходимо за победа. KuCoin е готов да прави по-големи пиеси, за да стане водеща борса.

Тъй като Binance го направи голям, може да ги видим да станат по-предпазливи и пресметливи, когато правят промени в начина си на работа. kuCoin, от друга страна, може да си позволи да рискува и да стреля на големи.

6. Мощна общност

KuCoin има усещането за масово движение, което резонира при много потребители на крипто. От уста на уста е един от най-мощните маркетингови инструменти, използвани от KuCoin. Личната марка, която са изградили, е развълнувала търговците, защото най-накрая се чувстват чути.

Общността KuCoin е различна от всичко, което някога сме виждали. Общността им е повече от куп търговци. Всеки човек наистина вярва в мисията KuCoin. Въпреки че лозунгът „People’s exchange“ може да е бил брандираща пиеса, те бяха нащрек с този. Размяната наистина се превърна в размяна на хора. Това прерасна в международно движение за KuCoin.

Продължавайки да расте органично чрез уста на уста, KuCoin се настройва да има най-мощната клиентска база, когато пазарът започне да се превръща в бичи. Личен реферал може бързо да повлияе на някой нов на крипто пазара да се регистрира за борсата, без да изследва конкуренцията.

7. Ликвидност

Последните актуализации на инфраструктурата за търговия не само осигуриха по-бързо изпълнение на поръчките и по-надеждна търговия, но и донесоха ликвидност. Книгите за поръчки на KuCoin продължават да стават по-ликвидни, тъй като по-големите институции и търговци намират път към борсата.

След неотдавнашното разделяне на Binance от тяхната международна борса, на американска и неамериканска борса, очакваме да видим спад в ликвидността, предоставена на тези две борси. Раздробеният обем на Binance и намалената ликвидност може в крайна сметка да накарат клиентите да търсят нови борси като KuCoin. Тази голяма миграция ще добави повече ликвидност към борсата и допълнително ще засили търговския опит.

Тъй като пазарът се превръща в бичи, ще видим ликвидността при всяко голямо покачване на борсата. Тъй като KuCoin осигурява глобална ликвидност на тяхната борса, вместо да разделя ликвидността им на множество регионални борси, международните институции ще се чувстват по-удобни с идеята да използват KuCoin.

8. Подкрепа за търговски услуги

Един от основните признаци за успех на борсата за криптовалута е броят на интеграциите с инструменти на трети страни, ботове за търговия и аналитичен софтуер. Въпреки че почти всяка основна услуга поддържа борси като Binance, KuCoin набира позиции, що се отнася до броя на интеграциите.

През следващата година очакваме всяка голяма услуга да бърза да интегрира KuCoin. Това допълнително ще циментира KuCoin като неразделна част от екосистемата на криптовалутите. Ставайки основна борса за търговци, които изпълняват арбитражни стратегии, високочестотни алгоритми за търговия и решения за управление на портфейла.

9. Здрава сигурност

Доколкото знаем, KuCoin никога не е бил хакнат. Въпреки че това не означава, че борсата никога няма да бъде хакната или че трябва да държите активите си на борсата, тя все още е впечатляваща.

Binance, от друга страна, е хакнат няколко пъти. Най-рекламираните хакове през последните две години включват следните 3 събития.

Тези последователни хакове трябва да са загрижени за повечето търговци на криптовалута. Въпреки че Binance твърди, че има една от най-сложните системи за сигурност, техните резултати показват друго.

Пискливият чист запис на KuCoin е успокояващ. Тъй като пазарът отново става нестабилен, новите потребители на криптовалута ще бъдат привлечени към борси, които в миналото не са имали срещи с хакери.

10. Променящ се пейзаж

2020 може да е годината, в която криптовалутата се съживява по-силно от всякога. Това представлява нова възможност за обмен да се издига и отпада от публичната благодат. KuCoin ще имат своя опит да изтласкат напред, да задвижат движение и да заемат мястото си на световната сцена.

Бъдещето не е определено. Средните борси като KuCoin ще бъдат добре позиционирани да се мащабират, ако поемат премерени рискове, експериментират с нови стратегии и подкопават творческите опити за хакване на техния обмен.

С правилната стратегия можем да видим, че 2020 г. е възходът на KuCoin.

Заключения

Пазарът на криптовалути ще продължи да се разширява през следващите години. Това разширяване ще представи нови възможности за борсите да намерят своето място на пазара. KuCoin е изградил уникална марка и култура, които не се съчетават от друг обмен. Въпреки че Binance беше доминираща сила, ние вярваме, че KuCoin скоро ще има опит да се превърне в страхотен опонент на Binance. Основата е поставена, така че е просто въпрос на търпение и време.

Очакваме с нетърпение още една вълнуваща година на подкрепа на KuCoin, Binance и всяка друга голяма борса в Скариди.

Допълнително четене

Binance Review – Най-доброто за крипто търговия?

KuCoin Review 2019 – Безопасно ли е за търговия с криптовалути?

Рецензия на Kraken – Било ли е хакнато?

Bittrex Review 2019 – Това ли е най-добрата крипто борса?

Скариди е търговски бот, който опростява управлението на крипто портфолио. Свързването на вашата борсова сметка с Shrimpy отключва удобни функции за търговия, които могат да ви помогнат да автоматизирате крипто стратегията си. Изпробвайте днес!

API на Shrimpy’s Universal Crypto Exchange са единствените унифицирани API за крипто борси, които са специално разработени за разработчици на приложения. Събиране на данни за търговия в реално време или поръчки, управление на потребителски акаунти за обмен, изпълнение на стратегии за търговия и опростяване на начина на свързване към всяка борса.

Следвай ни в Twitter и Facebook за актуализации и задавайте всякакви въпроси към нашите невероятни, активни общности на Телеграма & Раздор.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me