Намирането на най-добрите Dash Mining Pools – Всичко, което трябва да знаете

Dash е криптовалута, която е разработена като алтернатива на биткойн. Той е създаден от Евън Дъфилд и е изграден върху основния код на Биткойн, но с допълнителни функции като поверителност и по-бърза скорост на транзакциите.

Той беше пуснат на 18 януари 2014 г. като XCoin и беше късно преименуван на Darkcoin, преди най-накрая да бъде наречен Dash на 25 март 2015 г. Разработчиците смятат, че може да реши повечето от проблемите, които има Bitcoin и в момента това е четиринадесетата по големина монета по пазарна капитализация в един момент беше толкова висока, колкото шестата по големина криптовалута.

Много хора започват и научават за Dash и се чудят дали може да се добие, а отговорът е да, може да се добие. Въпреки че използва основния код на Bitcoin, той не използва същия алгоритъм на консенсус. Dash използва алгоритъма X11, който става все по-популярен, тъй като поддържа много от монетите за поверителност.

Когато Dash беше пуснат за първи път, беше възможно да го добиете, използвайки само графичния процесор във вашия компютър, но тези дни изчезнаха. Създадени са ASIC миньори, които могат да копаят Dash и сега се нуждаете от много повече от GPU, за да бъдете печеливши Dash Dash.

Dash ASIC хардуер

Bitmain Antminer D3

Antminer D3. Източник: Bitmain

Bitmain пусна Antminer D3 през 2017 г., който е най-популярният Dash майнер на пазара. Той добива алгоритъма X11, което е добре, ако планирате да закупите хардуера, защото има голям брой монети X11, така че винаги можете да превключвате между монети, така че винаги да добивате най-печелившата монета в момента.

Antminer D3 има хешираща мощност от 17 GH / сек и консумирана мощност от 900 W. Когато беше пуснат за първи път, щеше да се наложи да платите над $ 2000 за този ASIC миньор, но цените драстично падат и можете да получите нов Antminer D3 от Bitmain само за $ 241 (към 30 юли 2018 г.). Това вероятно е по-малко, отколкото бихте похарчили, за да създадете своя собствена GPU платформа, преди да бъдат пуснати ASIC устройствата, така че е доста добра сделка.

Присъединяване към Dash Pool

Дори ако решите да закупите своя собствена ASIC платформа, може да не искате да солите Dash. Обединяването на вашата хешираща сила с други е по-надежден начин за генериране на Dash на стабилна основа. Извличането на пул изглажда променливостта на намирането на блокове, правейки наградите по-постоянни, въпреки че наградите също са по-малки.

Купете Nicehash DASH

Официалният уебсайт на Dash има списък от 18 различни минни басейни който все още може да се използва за Dash. Те посочват, че списъкът е само за информационни цели и че нито една от услугите не е оценена от Dash и че нито една от тях не е одобрена от Dash.

Не искам да ви затрупвам с преглед на 18 различни услуги, така че ще ви дам само 5 от услугите за майнинг пул, които според мен се считат за надеждни и надеждни. В повечето случаи тези пулове за копаене могат да се използват за голямо разнообразие от монети, те просто предлагат и Dash майнинг пул.

Какво да търсите в минен пул

Функциите, които искате да търсите в добър Dash майнинг пул, са подобни на тези на всеки друг пул за криптовалута. Преди всичко трябва да намерите надежден басейн. Пулът ви плаща въз основа на вашия принос към тяхната хеш мощност и трябва да се доверите, че те са честни относно своите изчисления.


Следващото нещо, което трябва да разгледаме, са таксите. По-ниските такси означават по-високи изплащания за вас. За щастие повечето басейни имат много сходни такси, така че това не би трябвало да е голяма работа, за да намерите басейн с разумна такса.

Също така трябва да погледнете местоположението на сървърите на пула. Китайски басейн няма да е много добър за вас, ако не се намирате в Китай. Същото важи и за всяко друго място. Трябва да намерите пул, който има сървъри относително близо до вашето местоположение, за да увеличите максимално хеш мощността си в мрежата.

5 Топ Dash Mining Pools

Като се има предвид, че предавате своята хешираща сила на оператор на пул, искате да се уверите, че те са известни с честността си и имат солидна репутация. Обърнахме се към общността и измислихме списъка с най-добрите DASH копачки за копаене по-долу.

MiningPoolHub

MiningPoolHub започна като малък пул за копаене, управляван от специална група ентусиасти на Ethereum, но оттогава нарасна до не само един от най-големите пулове за добив на Ethereum, но включва и поддръжка за добив на около три дузини други монети. И един от тях е Dash.

Подобно на други глобални пулове за добив, той има сървъри в Азия, Европа и Северна Америка и ниска такса от 0,9%. Най-хубавото е, че сървърите във всяко място са излишни, което означава, че няма нужда от архивиране.

Статистика за пула на Miningpoolhub DASH

Статистика за пула на DASH на концентратора на MiningPool

Любовта на потребителя на една функция е функцията за превключване на алгоритъма, която ви позволява да копаете няколко монети от един и същ алгоритъм едновременно. Хората също обичат функцията за автоматичен обмен, която обменя вашите монети за друга монета, която посочите. И накрая има функция за автоматично превключване на алгоритъма, която ще настрои акаунта ви да мине, който и алгоритъм има най-печелившата награда по това време.

Dash ASIC миньорите са печеливши тук и басейнът намира блокове приблизително на всеки 150 минути.

Супрнова

Супрнова е един от най-големите и популярни майнинг пулове за Dash. Suprnova също разполага с пулове за близо 4 дузини различни монети и сървъри, разположени по целия свят, което означава, че никога няма да останете за печеливша монета. Той използва схемата за пропорционално плащане (Prop) и потребителите обичат своите 0% такси. Подобно на MiningPoolHub по-горе, той също намира блокове приблизително на всеки 150 минути.

Coinmine

Coinmine е друг популярен избор, особено за загрижените за неприкосновеността на личния живот майнери, тъй като Coinmine позволява анонимен добив. Той има минимално изплащане от 0,1 тире, което е доста ниско, и използва схемата за плащане PPLNS. Той също така има 0% такси и сървъри на ключови места по света.

Статистика за пула на Coinmine DASH

Статистика за пула на Coinmine DASH

Той също така има приблизително 10 пъти броя на Dash майнери, които имат MiningPoolHub и Suprnova, и намира блокове средно на всеки 40 минути. Въпреки че може да мислите, че по-голямото е по-добро, аз винаги съветвам да избягвате най-големите пулове за копаене, за да избегнете централизирането на копаенето.

чрезBTC

В чрезBTC можете да изберете метод на плащане с PPS или те също така предлагат pay-per-last-n-акции (PPLNS), което е много популярна схема за плащане в пулове за добив. Така или иначе няма такси за транзакции и майньорите са отговорни само да платят малка такса за поддръжка от 4% за PPS плащания и 2% за PPLNS плащания.

ViaBTC начална страница

ViaBTC начална страница

Сървърите са разположени по целия свят и като Coinmine блокове се намират приблизително на всеки 40 минути. viaBTC също предлага облачен добив за тези, които не искат да разполагат собствен хардуер.

AntPool

AntPool се управлява от Bitmain, същата компания, която произвежда Antminer D3. Както се досещате те имат доста хешираща мощност и блоковете се намират доста бързо.

Antpool DASH Mining Statistics

Antpool DASH Mining Statistics

Въпреки че не изброяват средното време за намиране на блок, те показват блоковете, които са намерени, и изглежда, че средно блоковете се намират на всеки 40 минути. Понастоящем в AntPool не се начисляват такси и той поддържа както PPS, така и PPLNS плащания. Сървърите се намират по целия свят.

Заключение

За съжаление, ASIC майньорите премахнаха възможността за копаене на Dash с почти всякакъв хардуер, но е добре да се види, че цената на ASIC миньорите е спаднала достатъчно, за да направи Dash копаенето все още печелившо. И ако добивът на Dash стана нерентабилен (в миналото е имало), има голямо разнообразие от монети, които използват същия алгоритъм X11, който вместо това може да бъде добит.

Въпреки това, предвид необходимостта от закупуване, настройка и поддръжка на ASIC майнер Dash може да не е първият ви избор за добив, ако тепърва започвате. Няма проблем. Можете да разгледате едно от другите ръководства за копаене на пул, които съм събрал, за да получите представа за това кои други монети биха били по-подходящи за вашия опит и нужди.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map