Най-добрите Litecoin Mining Pools: Пълен списък

Litecoin (LTC) е алткойн, създаден през 2011 г. от Чарли Лий като по-бърза алтернатива на биткойн. Когато Bitcoin блоковете се проверяват приблизително на всеки 10 минути, Litecoin блоковете се проверяват на всеки 2,5 минути, което прави мрежата четири пъти по-бърза.

Litecoin често е наричан сребро на златото на Bitcoin. Въпреки че Litecoin използва различен алгоритъм от Bitcoin, той все още е доказателство за работа на монета и като такъв може да бъде добит, за да му бъдат присъдени Litecoins.

По-долу ще говоря повече за добива на Litecoin през 2019 г. и за най-добрите пулове за добив на Litecoin.

Критерии на Litecoin Mining Pool

Точно както предложих в моето ръководство за пулове за добив на Ethereum, едно от първите неща, които ще искате да разгледате, са таксите, начислявани от пула за добив. Колкото по-ниски са таксите, толкова повече Litecoin можете да запазите за себе си, така че изборът на ниска такса е очевидно добър избор.

Ще вземете предвид и минималното ниво на изплащане. Една от причините да изберете да копаете чрез пул е постоянните плащания на редовни интервали и ако тези интервали се съхраняват по-кратки, и това е по-добре.

И накрая ще искате да потърсите пул за копаене, който е близо до вас географски. Не искате пул със сървъри в Китай, ако добивате в Ню Йорк. Колкото по-близо сте до сървърите на пула, толкова по-добра ще бъде производителността ви в добива.

По-долу ще разгледам по-подробно няколко популярни пула за добив на Litecoin, както и обсъждане на опцията P2Pool за копаене. Освен това има кратка дискусия относно скорошното добавяне на хардуер за копаене на ASIC Litecoin и какво може да означава това за майнери на Litecoin.

Как да изберем най-добрия Litecoin Mining Pool

Няма „най-добрият“ Litecoin майнинг пул, има само най-добрият Litecoin майнинг пул за вашите нужди. Например, първите три пула на Litecoin за копаене са Antpool, F2Pool и LTC.top, но те никога не биха били най-добрите за мен, защото сървърите им се намират в Китай, а уебсайтовете им са предимно на китайски.

Купете Nicehash LTC

Това е добре, защото няма прекалено голяма разлика между различните пулове за добив. Просто изберете пул, който има сървъри в близост и справедлива структура на таксите и ще видите плащания, които са почти подобни в цялата селекция от Litecoin пулове за копаене.

Вижте, изборът на Litecoin басейн всъщност е доста лесен. Просто се уверете, че сървърите на пула са близо до вашето местоположение, за да увеличите максимално своите награди за добив, и намерете такъв с ниски такси, за да минимизирате разходите си.

Можете също да отидете на други форуми и статии, за да прочетете какво мислят другите за различните пулове за добив на Litecoin, но не мисля, че ще чуете много по-различно от това, което ще научите тук. Така че, освен ако няма някой, когото познавате, който добива Litecoin и искате неговото мнение, не мисля, че ще е необходимо да се получат мненията на другите.

За да започнете, ето списък с три пула за копаене и четвърто предложение, което е като пул, но не точно като пул. Объркан? Това е добре, скоро няма да бъдете.


LitecoinPool.org

Това е един от най-старите и най-големи пулове за добив на Litecoin. Това е пул с заплащане на акция (PPS) и обединен пул за добив, които могат да дадат най-добри резултати понякога благодарение на добива на вторичната монета. Освен това, с PPS системата получавате заплащане, дори ако блок остане сирак от мрежата Litecoin.

Има осем географски различни сървъра, което прави това добро обединение от почти всяка точка на света и няма такси нито за автоматични изплащания, нито за ръчни изплащания.

LitecoinPool.org е стартиран през 2011 г. от един от основните разработчици на Litecoin, който носи името Pooler. Поради това на басейна се дава голямо доверие от най-ранните му дни. В един момент през 2012 г. пулът контролира над 40% от хеш мощността на Litecoin.

Статистика на Litecoinpool.org

Статистика на LitecoinPool.org

Поради това регистрациите бяха затворени за няколко месеца и оттогава се изисква одобрение, за да бъде приет в пула LitecoinPool.org. Пулът беше и първият, който предложи сигурно копаене чрез TLS криптирани Stratum връзки, предпазвайки миньорите от потенциални атаки човек в средата.

чрезBTC

Това е следващият по големина пул на Litecoin зад LitecoinPool.org, което го прави петия по големина пул за добив на Litecoin. Това е комбиниран пул и в допълнение към своя Litecoin пул има и биткойн, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Dash и Zcash пулове, достъпни чрез viaBTC. Това е по-нов Litecoin майнинг пул, който започна като биткойн майнинг пул през юни 2016 г. и след това добави Litecoin през януари 2017 г..

В чрезBTC можете да изберете PPS метод на плащане или те също така предлагат pay-per-last-n-share (PPLNS), което е много популярна схема за плащане в пулове за добив. Така или иначе няма такси за транзакции и майньорите са отговорни само да платят малка такса за поддръжка от 4% за PPS плащания и 2% за PPLNS плащания.

Статистика за копаенето чрез ViaBTC

Статистика чрез ViaBTC Litecoin Pool

Дори и с таксите viaBTC може да бъде доста изгодно, тъй като използва обединен добив и изплаща 800 DOGE за всеки 1 LTC добит. viaBTC също предлага облачен добив за тези, които не искат да разполагат собствен хардуер.

ProHashing

ProHashing е деветият по големина майнинг пул на Litecoin и е в експлоатация от август 2014 г. Стартиран е от трима инженери, двама от които са братя. В допълнение към Litecoin и други монети Scrypt, той също така разполага с пулове за копаене на монети SHA-256, Equihash и x11 алгоритъм.

Той използва модела на плащане PPS и е уникален с това, че можете да получавате пари във всяка монета, която харесвате. Така че, можете да копаете Ethereum, но ако искате, плащайте в Litecoin или Bitcoin. Можете дори да изберете изплащания в щатски долари, ако искате, и освен ако не поискате много малки изплащания, няма такси за изплащане в ProHashing. Също така не се начисляват такси за транзакции. Вместо това ProHashing има за цел да има фиксирана такса от 4,99%, която включва използването на всички техни функции.

Статистика на Prohashing Scrypt

Статистика на Prohashing Scrypt

Ако искате, можете да настроите ProHashing да се копае автоматично, като в този случай той ще използва вашата хеш мощност, за да добие най-печелившата монета. Тази монета се определя от персонализирания алгоритъм на ProHashing, като рентабилността се преизчислява от алгоритъма няколко пъти в секунда. В допълнение, ProHashing ще обединява монети, когато е възможно, увеличавайки още повече рентабилността.

Големи минни басейни

Въпреки че понастоящем няма пулове за копаене, които да са близо 51% от общата скорост на хеширане на мрежата, препоръчително е да избягвате използването на най-големите пулове за копаене, за да предотвратите нарастването на нито един пул до тази граница от 51%. Не забравяйте, че по-голямото не означава по-добро, когато става въпрос за майнинг пулове.

Плащанията се определят от схемата за плащане и тъй като повечето пулове са PPS или PPLNS, плащанията в по-големите пулове не са по-големи, нито идват по-бързо. Можете да видите скоростта на разпространение на хеш Litecoin тук. Проверете това и избягвайте да се присъединявате към най-големите басейни.

Опитайте P2Pool

Вместо това изберете по-малък пул или дори бихте могли да обмислите използването на P2Pool, която е публична мрежа за копаене на партньори, към която всеки може да се присъедини без регистрация. Възелите P2Pool са напълно децентрализирани (чудесно за криптовалути) и могат да бъдат свързани с използването на вашия адрес на портфейла Litecoin като потребителско име и каквото и да било като парола. Децентрализираният характер на мрежите P2Pool насърчава подобрената сигурност и насърчава по-широкото разпространение на възли.

Възел P2Pool осигурява свързаните миньори с ниска трудност. След приключване на всяка част от работата, на миньора се присъжда дял от пула. Акциите се комуникират между P2Pool възли и се сглобяват в споделена верига – точно както мрежата Bitcoin сглобява блокове в blockchain.

След като пулът намери блок, всички участници се изплащат директно в съответствие с тяхното дялово участие, както е отразено в дяловата верига. Плащането се извършва от дяловата верига и без участието на трета страна. По-долу е даден списък на някои Litecoin P2P пулове.

Таблица Източник

Име Такса % Стартиран Pool Node Местоположение
Carnth’s 1 2013-04-03 sea.snicter.com:9327 САЩ
Сиари 1 2013-04-05 syari.net Франция
Litecoin.tw 1 20.07.2013 г. litecoin.tw:9327 САЩ
elitter.net 1 2013-11-30 www.elitter.net:9327/ САЩ
Carnth’s 1 2013-04-03 sea.snicter.com:9327 САЩ
kyrio’s 1 2013-12-10 ltc.lurkmore.com:9327 САЩ
Qhor 1 2014-02-04 q30.qhor.net:9327 Германия

Печеливша ли е копаенето на Litecoin?

Да, все още можете да печелите пари, като добивате Litecoin, но това с GPU става все по-трудно. Всъщност ще ви е необходим графичен процесор от висок клас, за да успеете да копаете Litecoin в наши дни. Причината е, че Bitmain пусна ASIC Scrypt майнер преди повече от година. Обикновеният добив на GPU не може да се доближи до суровата мощност на устройствата Bitmain Antminer L3 +.

Ако обмисляте да копаете Litecoin или други монети от алгоритъма на Scrypt през 2018 г. и след това, най-добре е да изберете един от тези ASIC миньори. Добрата новина е, че цената на тези ASIC миньори не е по-висока от цената на добър графичен процесор, а с надценките за резервни части, ASIC Litecoin миньорът всъщност е по-евтин. Дори с майстора на ASIC ще бъдете най-добре обслужвани, като се присъедините към пул, вместо да го правите сами.

Заключение

Ако сте уверени, че криптовалутите, и по-специално Litecoin, ще увеличат стойността си в дългосрочен план, сега може би е чудесно време да започнете да копаете.

Поради по-ниските цени трудността на копаенето в момента е по-ниска и цената на хардуерния хардуер също е по-ниска. Ако Litecoin се възстанови до края на 2017 г. до края на 2018 г., може да седите на ценен скривалище с монети.

И използвайки изброените по-горе пулове за копаене на Litecoin, можете да сте сигурни, че получавате надеждност и безопасност от добре установени пулове за копаене. Също така ще бъдете сигурни в ниските такси и най-високата скорост на хеширане, когато изберете пул, който има сървъри близо до вашето местоположение.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map