Как да добивам Burstcoin: Ръководство за начинаещи стъпка по стъпка

Що се отнася до добива на криптовалути днес, хората инвестират в най-модерните графични процесори и ASIC, за да се конкурират.

Дори тогава, след като са направили значителна инвестиция в хардуера, те са в непрекъсната битка с някои от по-големите гигантски гиганти, които имат индустриални операции. Това може да бъде обезсърчително за тези, които днес обмислят само добив на монети.

Има обаче конкретна криптовалута, която можете да майнирате на вашия твърд диск в момента. Това е Burstcoin и той използва уникален и гениален консенсусен алгоритъм, който не изисква мощност на хеширане.

В тази публикация ще ви преведем през ръководство стъпка по стъпка, което ще ви накара да копаете burstcoin. Нека да скочим направо в него с бърз преглед на протоколите за копаене на Burstcoin.

PoW срещу PoS срещу PoC

Повечето от вас вероятно са запознати с протокола Proof of Work, използван в добива на биткойни. Този тип добив изисква компютърът ви да използва своя процесор, за да допринесе за изчислителна мощност и да реши криптографски проблеми или хешове.

Късметлиите да разрешат хеш и да намерят блок получават награда и таксите за транзакции от този блок.

Целта на този протокол е да гарантира, че един човек няма да стане твърде важен за мрежата. Миньорите трябва да консумират електричество и изчислителна мощност, за да намерят монети, но също така се нуждаят от все повече и повече електричество, за да станат по-голяма част от мрежата.

Защо това е важно?

Това почти гарантира, че има много малка вероятност всеки един миньор да контролира по-голямата част от хеширащата мощност и да може да започне 51% атака. Просто е твърде скъпо да го направите.

Дори ако един майнер може да контролира над 50% от мрежата, вероятно той или тя ще защити мрежата, за да поддържа източника си на приходи от добив. Това всъщност се е случило с други монети.

Купете Nicehash сега

През годините, от които съществува Биткойн, тази система се оказа доста ефективна, но и изключително разточителна. Протоколът Proof of Work доведе до изразходване на електроенергия на стойност десетки милиони долари.

Но сега има други механизми за консенсус. Доказателство за залог е това, което е добре известно.

Различни консенсусни алгоритми


Алгоритмите „Битката за консенсуса“. Източник на изображението: Fotolia

Друг по-малко известен протокол е Доказване на капацитет. Този протокол се използва с Burst (BURST) и се оказа много по-евтино.

Защо е по-малко скъпо?

Тъй като доказателството за капацитет разчита на пространството на твърдия диск на компютъра, а не на изчислителната мощност. Тези с по-голямо HDD пространство, приложено към мрежата, получават по-голям дял в усилията си за добив. Не е доказано във времето като Proof of Work, но е много по-екологично и устойчиво в дългосрочен план.

Burst mining може да се извърши от всеки, който има резервно, неизползвано място на твърдия диск. Можете дори да създавате платформи с твърди дискове, за да увеличите рентабилността си при добив. Това има допълнителна полза пред GPU и CPU добив, освен намаленото потребление на електроенергия. Твърдите дискове също имат много по-голяма продължителност на живота, когато са избити 24/7, така че няма да е необходимо да ги подменяте толкова често, колкото графичните процесори и процесорите.

Без значение дали имате само няколко GB място на разположение или няколко TB, можете да извлечете Burst, така че нека започнем да учим за Burst mining!

Част 1 – Инсталирайте Burst Wallet

Портфейлът Burst се предлага като онлайн портфейл, мобилен портфейл и локален портфейл за настолни компютри. При копаене от съображения за сигурност се препоръчва да използвате локалната десктоп версия. Той е достъпен за Windows, Linux и Mac и портфейлите могат да бъдат изтеглени от сайта Burst тук.

Потребителите на Windows имат избор между използването на портфейла Burst core или портфейла QBundle. Най-лесният избор за начинаещи под Windows е да изтеглите Qbundle, стартер, който ви позволява да инсталирате локалния портфейл Burst с няколко кликвания. Можете просто да следвате съветника, който ви превежда през настройката. Qbundle също така включва софтуер за графика и добив, за да започне лесното копаене.

Така че нека поемем по този път, тъй като той е най-лесен.

Най-новата версия на QBundle е достъпна на GitHub и може да бъде изтеглена тук. Текущата версия към настоящия момент е 2.5.0, която е достъпна като .zip файл. Щракнете върху връзката и запазете .zip файла на вашия компютър. Когато отворите .zip папката, ще трябва да я извлечете, преди да стартирате.

Разархивирайте Burstcoin Mining Files

Разархивирайте файловете

След разархивиране можете да влезете в новата папка и да щракнете двукратно върху файла BurstWallet.exe, за да стартирате портфейла за първи път.

Може да получите съобщение, че Windows Defender е защитил вашия компютър и е блокирал отварянето на приложението. Ако това се случи, щракнете върху връзката „Повече информация“ и ще получите бутон с надпис „Изпълни все пак“. Продължете и кликнете върху този бутон.

Windows Defender Burstcoin

Стартирайте приложението така или иначе в Windows Defender

Инсталационната програма ще потърси липсващи компоненти и ще ви уведоми дали е необходимо нещо. Ако е така, можете да кликнете върху връзката „Изтегляне на липсващи компоненти“, за да получите нужното.

Изтегляне на липсващи компоненти BurstCoin

Продължете да изтегляте липсващите компоненти

След като изтеглите липсващите компоненти, можете да щракнете върху бутона „Напред“. Това ще започне да изтегля и инсталира Chromium Pocket Browser, необходим за стартиране на портфейла Burst. След това се отваря Burst Wallet и можете да щракнете върху бутона, който казва „New? Създайте си акаунт ”.

Създаване на нов акаунт в burstcoin

Създайте нов акаунт в burstcoin

Веднага ще ви бъде представена вашата парола. Запишете го и го пазете. Ако загубите паролата си, вие също губите достъп до вашия Burst акаунт. След като копирате паролата надолу, щракнете върху „Напред“.

Burst сега ще ви помоли да предоставите паролата си. Това е, за да сте сигурни, че сте го копирали. Въведете или поставете в полето и щракнете върху „Напред“.

Това ще ви отведе в новия ви портфейл Burst. Честито! Както ще видите, портфейлът ще започне да изтегля блокчейна.

Цялото табло за управление на burstcoin

Таблото за управление на burstcoin

За да защитите идентификационния си номер, ще трябва да финансирате портфейла си и да извършите транзакция или някакво действие, което изисква такса BURST. Това е необходимо, за да започнете да копаете.

Част 2 – Финансирайте портфейла си и си защитете идентификационния номер

Имате две възможности да вкарате Burst в портфейла си, за да започнете да копаете. Първият е просто да го купите от борса. Burst е доста евтин и няма да се налага да харчите повече от няколко стотинки, за да получите достатъчно Burst, за да започнете да копаете. Можете да закупите Burst от Poloniex или Bittrex.

Другият вариант е да използвате кран за криптовалута, за да получите малко Burst. Този метод е безплатен, но за съжаление това е ударено или пропуснато, тъй като много кранове Burst редовно са празни. Можете да опитате тези кранове, за да получите малко количество Burst:

Ако планирате да използвате някой от крановете, моля, не забравяйте да използвате своя Burst ID (като този: BURST-H9EF-UEL5-4WPG-DJE6J), а не вашата парола.

След като получите своите Burstcoins, ще трябва да направите транзакция и да похарчите минимална такса от 0,1 BURST. Тъй като всичко, което трябва да направим в този момент, е да похарчим такса от 0,1 BURST, можем да продължим и да настроим приемник за добив, който удобно струва 0,1 BURST.

Ще настроим получателя по-късно, когато настройваме клиента за добив.

Част 3 – Подгответе HDD, като пишете парцели

Mining Burst използва твърдия ви диск като мярка против sybil, за да защити мрежата и за това е необходимо да създаде парцелни файлове на вашия твърд диск. Колкото повече място отделяте за тези парцели, толкова по-голям брой BURST ще получите при копаене.

За да започнете, ще искате да кликнете върху „Инструменти“ в горната част и след това върху „Графиране“. Това ще ви даде избор между „Плотер“ и „Динамично очертаване“. Можете да пренебрегнете третия запис на “Plotconverter”. За да улесним нещата, ще използваме „Динамичен плотер“, тъй като той автоматично изчислява и начертава вашия HDD.

Динамичен плотер на Burstcoin

Динамичен плотер на Burstcoin

Щракнете върху бутона за избор, за да активирате динамично начертаване, а след това щракнете върху трите точки вдясно от „Изберете къде да съхранявате файловете на plotfiles“ и изберете място за съхранение на файловете. Създадох нова папка, наречена „Burst“, за да съхранявам моята.

След това ще трябва да въведете числовия номер на акаунта, който можете да намерите, като щракнете върху „Още информация“ в полето Акаунти в портфейла си.

Числено вмъкване на акаунт burstcoin

Вмъкване на цифров акаунт

Можете да оставите размера на графиките и свободното пространство по подразбиране и да щракнете върху бутона „Запазване“. Ще получите изскачащо съобщение с въпрос дали искате да изтеглите и инсталирате XPlotter. Щракнете върху да и този компонент ще бъде добавен към вашия портфейл.

Когато сте активирали динамично начертаване, Burst всъщност няма да започне да записва графики, докато не започнете да добивате. Ако сте приключили с изтеглянето на пълната блокчейн и вече сте изпратили такса, можете да започнете да копаете сега, в противен случай може да се наложи да изчакате, докато получите малко BURST, за да платите такса, и докато blockchain приключи с изтеглянето.

Част 4 – Започнете да копаете Burstcoin

След като вашите файлове за парцели са създадени, можете да започнете да копаете Burst.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да настроите получател. Това казва на софтуера за добив кой получава наградата, ако намерите блок. Можете да зададете това на свой собствен идентификатор, ако ще правите самостоятелно мое (не си струва, освен ако нямате 100 TB или повече), или можете да го зададете на идентификатор на пула. Като щракнете върху точките вдясно от полето, ще получите падащо меню с около 10 предварително конфигурирани пула. Използвам Burstneon.com като свой басейн.

Също така ще искате да промените „портфейла, който да използвате“ на онлайн портфейла, ако локалният ви портфейл не е завършил синхронизирането. Обърнете внимание на таксата и се уверете, че сте вложили достатъчно, за да покриете минимума. По подразбиране полето е 0,01, което е минимумът по подразбиране, необходим за задаване на получател на награда. След това щракнете върху бутона „Задаване на получателя на наградата“.

Настройване на получателя на наградата Burstcoin

Настройване на получателя на наградата Burstcoin

Сега трябва да стартирате миньора. Отидете на Инструменти -> Майнер и кликнете. Променете бутона за избор на „Pool Mining“. Отново портфейлът трябва да се синхронизира, за да се направи това, а получателят на наградата вече трябва да е настроен. Имайте предвид, че получателят на наградата може да отнеме 20-30 минути в портфейла ви.

Като сървъри за добив, актуализация и информация ще използваме Burstneon.com с порт 8080. Ограничението на крайния срок трябва да бъде зададено на 63072000. Кликнете върху „Стартиране на копаене“. Ще ви попита дали искате да инсталирате Blago miner. Щракнете върху да и го оставете да се инсталира.

Благо CPU Burstcoin Miner

Благо CPU Burstcoin Miner

Имайте предвид, че след това ще трябва да отидете в папката Burst 2.5.0, създадена по-рано, и да намерите папката BlagoMiner.zip и да я извлечете, в противен случай ще продължите да получавате грешки и добивът няма да започне правилно.

И сега добивате Burst!

Заключение

Mining Burst е прост и най-добре е много икономичен, тъй като използва твърдия диск на вашия компютър. След като сте настроили и копаете, има много малко участие на процесора, което означава, че няма да видите много използване на електричество от вашите Burstcoin дейности за добив.

Проектът също така планира да се справи с въпроси, свързани с мащабируемостта и анонимността, както и да добави нови функции на платежния канал. Екипът казва, че ще интегрира редица протоколи и идеи, вече доказани от други криптовалути. Този списък включва използването на Lightning Networks за плащания на биткойн / лайткойн, технология Tangle от IOTA, характеристики на анонимността от Monero и Zcash.

Всеки, който има няколко резервни терабайта място на твърдия диск, няма какво да губи, като изкопае някакъв BURST и ако той излети и се върне към рекорда си за всички времена, може да се спечели доста от евтиния майнинг на Burstcoins.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me