Bytecoin Mining Pools – Най-добрите места за копаене на BCN

Ако сте били миньор на GPU, който търсеше монета за моята, тогава несъмнено сте чували за Bytecoin (BCN).

Тази криптовалута с активирана поверителност често се избира от майньорите, като се има предвид нейната по-атрактивна възвръщаемост в сравнение с други доказателства за работа на монети. Доскоро тя също беше една от единствените останали монети, които можете да солите от дома си.

Въпреки това, ако се възползвате от Bytecoin Mining pool, шансовете ви да спечелите BCN от новоизсечени блокове значително се подобряват. Трябва обаче да се уверите, че наистина използвате най-добрия пул, който можете да получите.

В тази публикация ще ви преведем през най-добрите Bytecoin Mining Pools.

Майнинг на Bytecoin

Що се отнася до монети, фокусирани върху поверителността, повечето хора в днешно време си мислят за Monero, но първата частна непроследима криптовалута беше Bytecoin. И остава 26-тата най-голяма монета с пазарна капитализация и днес.

Купете Nicehash сега

Подобно е на Monero, тъй като използва алгоритъм за поверителност, но за разлика от Monero не е избрал да форкира, за да избегне ASIC добива. Вместо това той прие ASIC миньорите по няколко причини:

  • Те предпазват мрежата от атаки;
  • Вилица в този случай би деанонимизирала потребителите на Bytecoin, което побеждава самата цел на анонимната крипто монета;
  • Забраните за ASIC изглеждат неразумно решение – следващото поколение ASIC ще включва FPGA устройства, регулируеми само с няколко лесни щраквания, това е само въпрос на време.
  • ASIC не могат да бъдат преглеждани в дихотомия „положително-отрицателно“. Това е просто пряка последица от техническия прогрес, който нашата информационна ера продължава да постига (което всъщност е много по-изгодно от добива на CPU и GPU).

В този случай няма смисъл да правите самостоятелно копаене на Bytecoin, освен ако нямате собствена ферма за добив. Дори ако имате една ASIC платформа, вие все още искате да комбинирате силата на хеширане с другите и начинът да направите това е чрез пул за копаене на Bytecoin.

Какво е майнинг пул?

Пул за добив е начин за комбиниране на хеш мощността на много различни потребители, за да се добива по-ефективно. Всеки член на пул за копаене се плаща въз основа на приноса му в пула, така че получавате много по-малки изплащания, че ако сте самостоятелно копаели и намирали блокове, но получавате и по-редовни плащания и има много по-малко късмет участващи. Ако самостоятелно добивате, може да не намерите блок в продължение на месеци, но с майнинг пул от Bytecoin можете да получавате малко количество монети всеки ден.

Надяваме се, че вече имате по-добро разбиране за това, което прави пуловете за копаене толкова важни за процеса на копаене, а сега искам да продължа и да ви помогна да намерите най-добрия пул за копаене Bytecoin.

Bytecoin Mining Pool Изисквания

Bytecoin използва алгоритъма Cryptonight и когато става въпрос за избор на майнинг пул за Bytecoin, ще искате да разгледате всички същите фактори, които бихте разгледали при избора на майнинг пул за всяка криптовалута. Най-важната характеристика винаги е надежден пул, за който е известно, че изплаща надеждно. Със сигурност не искате да копаете в пул, който краде вашата хеш мощност или не ви плаща за всички намерени блокове.

Bytecoin Mining Преглед

Изображение чрез Fotolia

Напълно вероятно следващата най-важна характеристика, която трябва да разгледате, е таксите за пула. Очевидно колкото по-ниски са таксите, толкова по-добре, защото това означава, че можете да запазите повече от печалбите си от добив. Повечето пулове за копаене имат 1% такси, но Bytecoin е по-добра монета в това отношение, тъй като има няколко пула, които предлагат безплатен майнинг.

Също така искате да разберете къде пулът разполага със своите сървъри. Трябва да имате сървъри, които се намират близо до вашето местоположение. Това намалява латентността и увеличава вашата хеш мощност. Така че, ако сте в Европа, ще искате майнинг пул със сървъри, разположени в Европа. Същото важи и за Северна Америка или Азия. Колкото по-близо са сървърите до вас, толкова по-добре.

Един от факторите, за който мнозина не се сещат, са изплащанията, предлагани от пула. Има много различни методи за изплащане, някои са по-насочени към късмет, докато други се опитват да разделят справедливо печалбата въз основа на донесената мощност на хеш. Ще видите съкращения като PPS, PPLNS, PPS +, PPSL и много други.

Не искам да навлизам твърде много в подробности тук, защото има толкова много различни схеми на плащане, но ще искате да научите повече за предимствата и недостатъците на всяка от тях. Трябва също да помислите за минималното изплащане на пула. Ако е твърде висока, може да чакате седмици, за да получите монети от вашите усилия за добив.

Следващият фактор е този, който е пренебрегнат от мнозина, но може да бъде важен за поддържането на децентрализирана мрежа. Имам предвид общата мощност на хеширане на пула спрямо цялата мрежа. Ако всички продължат да се присъединяват към най-големия пул, той в крайна сметка ще нарасне, за да контролира над 51% от мощността на хеширане на мрежата, оставяйки мрежата уязвима на двойни разходи.

Въпреки че не е вероятно надежден майнинг пул да направи това, най-добре е да се избягва такава централизация, когато е възможно. Така че, ако има по-малки добри пулове, можете да се присъедините, най-доброто нещо за мрежата е да се присъедините към по-малкия пул.

И накрая, ако можете да намерите информация за времето за работа на пула, ще искате да проверите и това. Времето за работа трябва да бъде минимум 95% и колкото по-близо до 100%, толкова по-добре. Не можете да копаете, ако сървърите на пула не са изправени, което напълно побеждава целта на присъединяването към пула.

Топ 5 Bytecoin Mining Pools

Има доста голям брой майнинг пулове за Bytecoin, което има смисъл предвид факта, че съществува от 2012 г., има голяма общност зад гърба си и това е една от 30-те най-големи монети по пазарна капитализация. По-долу е селекция от най-добрите пулове за добив на Bytecoin.

Минергейт

Минергейт е един от най-популярните избори поради големия си брой подлежащи на монетни монети и лекотата на настройка и използване. В момента Minergate допринася приблизително 1,3 MH / s за хеш мощността на Bytecoin, което е приблизително 3% от общата сума.

Статистика за пула на Minergate Bytecoin

MinerGate Bytecoin Pool Stats

Таксите са стандартните 1% за PPLNS и 1,5% за PPS с Minergate и той има удобен уеб базиран интерфейс. Минималното теглене е 100 BCN, което не е най-доброто, но и не е твърде трудно за постигане.

Bytecoin-pool.org

Bytecoin-pool.org е истинското топ куче, когато става въпрос за добив на Bytecoin, със 110 MH / s или близо 80% от хеш мощността на мрежата. За да се запази децентрализацията на мрежата, наистина се препоръчва да изберете различен пул.

Bytecoin-pool.org Статистика за майнинг пула

Bytecoin-pool.org Майнинг пул по числата

Миньорите харесват Bytecoin-pool.org заради таксите от 0% и възможността да копаят анонимно, без да се регистрират. Има и много ниско минимално теглене от само 5 BCN. Има и удобен калкулатор за печалба от добива, който се намира в таблото ви за управление. Това ще ви позволи да изчислите колко BCN е вероятно да спечелите с дадено количество хеш мощност.

Bytecoin.uk (Unipool)

Bytecoin.uk е относително новодошъл, но бързо набира популярност, тъй като има също такси от 0% и минимално теглене от 5 BCN. По отношение на скоростта на хеширане, Bytecoin.uk има приблизително 15 MH / s и 12,3% от общата хеш мощност на мрежата. Това е много добра алтернатива на Bytecoin-pool.org за тези, които искат да поддържат по-децентрализирана мрежа.

Bytecoin.uk Статистика за минния пул

Bytecoin.uk Статистика за минния пул

Пул операторът на Bytecoin.uk току-що пусна нов уебсайт, наречен Unipool.pro. Там пуловете на байткойн са същите като на Bytecoin.uk, но предлагат на потребителите по-нов интерфейс, с който да работят.

Unipool Bytecoin Mining Pool

Статистика на Unipool Mining Pool

Unipool също оперира Басейн Monero което може да бъде от полза за онези миньори, които биха искали да превключват между различни вериги за крипто нощ.

Bytecoin.party

Bytecoin.party е поредната новост в света на басейните за добив на Bytecoin и тя спечели незабавна популярност, следвайки структурата на таксите от 0%. Въпреки това той остава малък пул за добив с 2,9 MH / s хеш мощност и приблизително 3,2% от мрежата.

Статистика на Byetcoin Party Pool

Условия на Bytecoin Party и статистика за пула

Минималното изтегляне е малко по-високо при 50 BCN, но потребителите изглежда харесват пула за копаене и това е добър избор за поддържане на децентрализация на мрежата.

Bytecoin.fairhash.org

Bytecoin.fairhash.org е по-малък басейн, вероятно защото има такса от 1%. Той обаче поддържа отделяне на други монети на cryptonight, което го прави полезен за превключване между по-печеливши монети, когато е необходимо.

Fairhash Bytecoin Pool Stats

Със скорост на хеширане от около 9 MH / s той контролира приблизително 4% от общата мощност на хеш на мрежата, което я прави третият по големина пул за добив на Bytecoin от август 2018 г. Стига да нямате нищо против таксата от 1% тази го прави добър избор за поддържане на децентрализация, като същевременно отсяда с един от по-големите, по-популярни пулове за копаене.

Заключение

Както можете да видите по-горе, една от привлекателните характеристики на повечето пулове за копаене на Bytecoin е липсата на такси. Със сигурност бих препоръчал да се избере пул от 0% такса, но бих казал също така да се опитате да избегнете Bytecoin-pool.org, просто поради огромния процент на хеш мощността, контролирана в момента от този пул. Или, ако искате да улесните нещата възможно най-лесно с уеб-базиран интерфейс, можете да използвате Minergate.

В момента изглежда, че Bytecoin няма да се разклони, за да стане ASIC устойчив по начина, по който Monero направи, така че ще трябва да се борите със силата на ASIC платформи. Ето какво трябваше да каже екипът на Bytecoin през април 2018 г. по темата:

Майньорите допринасят основно за здравето на мрежата, тъй като те са най-рационалните потребители на веригата. Те претеглят разходите и печалбата си, за да разберат коя валута е най-изгодна за добив в момента и с конкретна настройка.

Решението относно форкирането да стане ASIC-устойчиво ще бъде прегледано от екипа на Bytecoin в края на 2018 г. и като се има предвид настоящото доминиране на хеш мощността на мрежата от един майнинг пул, може да се промени. Дотогава ще бъдете най-добре обслужвани, като се присъедините към майнинг пул за Bytecoin.

Представено изображение чрез Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me