Verge Review: Seneste oversigt over den anonyme CryptoCurrency

Verge (XVG) er en privatlivsfokuseret kryptokurrency, der har været igennem en hel del op- og nedture i løbet af de sidste 2 år.

Mens privatlivets fred var hovedfokus for projektet, er hastighed og transaktionsomkostninger også særlige mål for projektet. Verge har også en hel historie og er et af de polariserende projekter, der følger et stærkt samfund, men mange modstandere og skeptikere.

Er denne skepsis berettiget, eller er den blot “FUD”?

I denne Verge-gennemgang vil jeg forsøge at besvare det. Jeg vil også se nærmere på brugssagerne til XVG og dets langsigtede adoptionspotentiale.

Verge History

Randen blev oprettet tilbage i 2014 og blev oprindeligt kaldt DogecoinDark. Begrundelsen for at skabe den nye blockchain og mønt var, at Bitcoin blockchain var for gennemsigtig. Skaberen mente, at ved at gøre tegnebøger adresser frit åbne for offentlig inspektion, var folk i fare for, at regeringsorganer eller andre brugere sporede en tegnebogs historie og lærte den balance, der blev holdt.

DogeCoinDark Verge

DogecoinDark annoncerer Flyt til randen. Billede Kilde

Skaberen af ​​DogecoinDark hævdede, at dette gjorde Bitcoin ikke bedre end traditionelle fiat-valutaer, der opbevares på en bankkonto. Og det førte til oprettelsen af ​​en fuldt privat blockchain for at beskytte økonomisk privatliv, som til sidst ville blive kendt som Verge.

Verge blev startet af en oprindeligt anonym udvikler kaldet “Sunerok”. Imidlertid blev hans identitet senere afsløret for at skabe mere tillid til projektet (dækket nedenfor).

Kant og økonomisk fortrolighed


Vores traditionelle finansielle organisationer som banker, forsikringsselskaber og andre långivere krænker regelmæssigt borgernes økonomiske privatliv. De holder konstant styr på, hvor meget du har på dine konti, dine indgående og udgående midler, hvor du bruger dine penge, hvad pengene bruges på og så meget mere.

I stigende grad er der mennesker, der mener, at økonomisk privatliv skal være en grundlæggende menneskerettighed, og at ingen skal have evnen til at spionere på dine økonomiske aktiviteter. Ingen anden person eller enhed skal kunne spore og gemme økonomiske oplysninger om andre.

Randen blev skabt for at løse disse problemer, så enhver på planeten kunne bruge sin valuta som et sporbart udvekslingsmedium.

Verge er også upåklageligt demokratisk med en open source-kodebase, som alle kan foreslå forbedringer på. Disse forslag stemmes om af udviklingsteamet, og hvis et flertal af Verge-holdere støtter ændringen, implementeres det.

Verge tekniske detaljer

Et område, hvor Verge var beregnet til at forbedre Bitcoin, er i transaktionshastighed, og det har opnået dette. Bitcoin-transaktioner tager mindst 10 minutter, men Verge-transaktioner behandles inden for 30 sekunder.

Randen er også langt mere skalerbar sammenlignet med Bitcoin. I øjeblikket er Bitcoin i stand til at behandle kun 7 transaktioner pr. Sekund, mens Verge har evnen til at behandle 100 transaktioner pr. Sekund. Denne skalerbarhed gør Verge mere acceptabel som en nyttig valuta.

Grænse Sammenlign fortrolighed

Verge Sammenligner sig med andre fortrolighedsmønter

Sælgere er i stand til at modtage betalinger hurtigt nok til at gøre Verge nyttig som en dagligdags valuta. Skalerbarhed undgår også spørgsmålet om, at minearbejdere kan vælge og vælge, hvilke transaktioner de skal behandle, hvilket forsinker nogle transaktioner i timevis eller får brugerne til at betale urimelige transaktionsgebyrer for at skubbe deres transaktioner igennem.

Alt dette gør Verge mere egnet som en transaktions-kryptokurrency, der er nyttig til daglige behov.

Men der er mere. Verge adskiller sig også fra Bitcoin (og de fleste andre kryptokurver) i brugen af ​​5 minedriftsalgoritmer. I modsætning til Bitcoin, der bruger SHA-256 som minedriftsalgoritme, bruger Verge alle de følgende fem minealgoritmer:

  • Blake2s
  • Myr-Groestl
  • Lyra2rev2
  • X17
  • Scrypt

Brug af fem forskellige minedriftsalgoritmer fører til øget decentralisering for Verge og bedre sikkerhed for blockchain. Selvfølgelig er der risici, der følger med dette som illustreret i det minerydningsangreb, vi diskuterer nedenfor.

Den måde, hvorpå dette øger centraliseringen, er ved at øge måderne, hvorpå minearbejdere kan bruge deres computerhardware til at udvinde med succes. Ved at øge størrelsen på minepuljen øger Verge også decentraliseringen af ​​sit netværk.

Verge Mining ⛏️: For de af jer, der leder efter de bedste pools at bruge, har vi dækket en omfattende liste over de bedste Verge Mining Pools.

Vi ved alle, at centralisering af minedrift på Bitcoin-netværket er et problem. Kraftige ASIC-maskiner indsættes i massive minedrift og pools, der centraliserer hashkraft.

Bitcoin Mining Centralisering

Bitcoin Mining Pool Centralization. Billede via blockchain.com

Overvej bare, hvordan Bitcoin står over for et stort problem på grund af ASIC-minedrift. Da hardwaren er dyr, og de fleste mennesker ikke har råd til at købe den, endsige betale for elektricitet og køling for at køre den, har ASIC-minedrift sikret centralisering i minedrift af Bitcoin.

Verge mining udføres af alle typer computerhardware, fra ASIC’er til GPU’er og CPU’er, hvilket sikrer, at den forbliver decentraliseret.

Nu hvor du er mere fortrolig med de tekniske detaljer bag Verge, skal vi se på dens privatlivsfunktioner.

Hvordan Verge sikrer økonomisk privatliv

Fordi Verge blev oprettet som en løsning på manglen på privatlivets fred i Bitcoin, vil jeg sammenligne med Bitcoin, da jeg forklarer, hvordan Verge forbedrer privatlivets fred på blockchain.

Husk, at når du sender en Bitcoin-transaktion, overføres dit navn ikke, men din tegnebogadresse er det. Og sammen med din adresse deler din internetudbyder også din IP-adresse med blockchain, og dette giver spor til din placering.

Selvom dette muligvis ikke forårsager et problem, og i de fleste tilfælde gør det det ikke, er der en mulighed for, at nogen kan opfange disse oplysninger og linke din Bitcoin-adresse til din placering. Dette præsenterer potentialet for et alvorligt tab af privatlivets fred, hvis en hacker kan bruge disse oplysninger til at fokusere på dig individuelt.

Verge har forbedret dette ved at inkludere 2 metoder til at skjule din IP-adresse, hvilket gør dine transaktioner usporbare.

Den første metode er kendt som TOR eller Løgnetværk. TOR fungerer ved at stå mellem Verge blockchain og din internetudbyder og bruge dens mange servere til at ændre, du er den IP-adresse, der sendes fra din internetudbyder til Verge blockchain. Dette skjuler din placering effektivt, hvilket gør det stadig sværere for en dårlig skuespiller at spore din placering.

Bitcoin Mining Centralisering

Tor-transaktion vs. en I2P-transaktion. Billede via randen sort papir

Den anden metode kaldes I2P, og mens den ligner TOR, anses den også for at være mere effektiv, fordi den bruger flere stier snarere end en enkelt sti som TOR. Brug af flere stier gør det muligt for I2P at opdele din transaktion i flere dele, hvilket gør det meget vanskeligere at spore en transaktion, da kun en del af informationen er tilgængelig fra en enkelt sti.

Verge frigav Wraith-protokollen den 1. januar 2018, som giver Verge-brugere mulighed for at vælge mellem at sende deres transaktioner i et åbent miljø eller bag sløret for de lukkede døre, der er oprettet af wraith-protokollen.

Wraith-protokollen fungerer ved, at Verge kører både offentlig og privat hovedbog. Brugere kan beslutte, om de vil handle på det offentlige netværk eller i stealth-tilstand på det private netværk. Også kaldet stealth-adresser, Verge er den eneste platform, der tilbyder denne funktion.

Wrap-protokollen skjuler ikke det faktum, at transaktionen fandt sted. Transaktionen kan ses på den offentlige blockchain-hovedbog, men afsenderen og modtageren kan ikke ses med den anvendte wraith-protokol.

The Verge Team

Som tidligere nævnt blev Verge oprettet af en anonym person, kun kendt som Sonerok. Nå, han er ikke helt anonym længere, og det vides nu, at han hedder Justin, og han bor i Florida.

Han frigav sin identitet, fordi kryptokurrencyprojekter med anonyme udviklingsteam ikke er tillid til inden for kryptovaluta-samfundet. Han forbliver leder af Verge sammen med Marvin, eller “Marpme”, en softwareingeniør fra Berlin. Kerneudviklingsteamet har seks yderligere medlemmer, der spænder over hele kloden fra Indien til Rusland og Australien til Schweiz.

Verge Development Team

Verge Development Team

Verge havde ingen ICO og ingen forbrydelse af XVG-valutaen, derfor var der ingen involvering i kontante greb. Det forbliver fuldstændig open source, og alle bidragsydere er ubetalte frivillige, selv kernen i Verge Team.

Verge Community

Dette skal være en af ​​de stærke punkter i Verge-projektet. Verge er kendt for at have et meget aktivt, lidenskabeligt og engageret samfund.

“Vergefam” er den moniker, der er vedtaget af gruppen.

Et stærkt samfund er fantastisk til vedtagelse af en kryptovaluta, da det fører til mere opmærksomhed fra dem uden for projektet. Det kunne også anspore til mere købmandsadoption og partnerskaber.

Med hensyn til randen efter har de en ret stor Telegram gruppe med over 19.000 medlemmer. Jeg besluttede at hoppe ind i Telegram for at få en fornemmelse af de diskussioner, der fandt sted.

Verge Telegram Groups

Uddrag fra Chats i Verge Telegram

Som du kan se, består det i øjeblikket hovedsageligt af memer og andet skam. Der var desværre ikke så meget teknisk diskussion blandt medlemmerne.

Over på deres sociale mediekonti har Verge et ret stort efterfølgende Twitter med over 300.000 tilhængere. Dette er mere end vi har set ved andre projekter, og det hele ser ud til at være organisk.

På deres Twitter holder de regelmæssigt deres samfund opdateret med det nyeste, der kommer ud af projektet. Dette inkluderer nye funktioner, partnerskaber eller community-engagementer (hvoraf der er en hel del)

Når de går videre, har de også en Reddit-konto samt en Facebook, Discord og Youtube. Jeg sprang ind i deres Reddit, og de har omkring 53.000 medlemmer. Der er mindre diskussion her end i Telegram.

Med hensyn til samfundsengagementer har Verge haft en hel del af dem rundt om i verden. For eksempel holdt de deres seneste i Rotterdam som syntes at være godt besøgt.

Partnerskaber

Verge har haft den opfattelse, at adoption af købmænd er nøglen til at udvide det bredere økosystem. Derfor har de været meget aktive i at danne en række forskellige partnerskaber.

Måske var det mest bemærkelsesværdige det partnerskab, de dannede med Mindgeek. For dem der ikke ved det, driver MindGeek de største pornosider i verden (PornHub, Brazzers osv.).

Partnerskabet ville se Pornhub tilbyde kant som en betalingsmetode på deres websteder. Dette var virkelig et passende partnerskab, da Verge er en privatlivsmønt, og folk kan købe Porn anonymt.

Selvfølgelig var dette bare den mest bemærkelsesværdige af partnerskaberne. Verge-samfundet har været meget aktiv med at engagere en række onlinehandlere og opfordre dem til at acceptere Verge.

Der er et ganske imponerende udvalg af leverandører, herunder fitnesscentre, vape-butikker, hosting, vpn-udbydere og endda rengøringsmidler. Du kan finde ud af mere om disse på Verge Website.

Minedriftangreb

Det har ikke været almindelig sejlads til Verge de sidste par år. En af de mest bemærkelsesværdige begivenheder, der overskyggede projektet, var et minearbejdsnetværkangreb, der skete i april 2018.

I dette angreb var en ondsindet minearbejder i stand til at udnytte et smuthul i minedriftsalgoritmerne, hvorved de ville “Spoofe” tidsstempler i blokkene. Dette vil så give angriberen mulighed for at udvinde blokke med virkelig lave sværhedsgrader.

The Verge devs krypterede for at prøve at finde en løsning på udnyttelsen, og de implementerede en mindre patch. Imidlertid var angriberen i stand til at finde et hack omkring patch og udnytte koden igen.

Når alt var sagt og gjort, var angriberen i stand til at udvinde 35m XVG, som på det tidspunkt var omkring $ 1,7m.

Verge-udviklerne kunne til sidst frigive en opdatering, der lukkede smuthullet. Siden da har der ikke været flere minearbejdere i kæden.

Det er svært at sige, om det vil stå tidstesten. Verge bruger en mere kompliceret minedriftsalgoritme, og minedrift kan let lejes i disse dage for at udføre angreb.

Kantudvikling

Det kan nogle gange være svært at bestemme nøjagtigt, hvor meget der udføres på et projekt. Der er mange bevægelige dele, og noget af arbejdet kan undertiden foregå bag kulisserne.

Der er dog en hurtig og nem tommelfingerregel, som jeg kan lide at bruge, og det er deres offentlige kode. Dette kan give mig en rimelig idé om, hvor meget arbejde et projekt har udført på deres protokol.

Derfor besluttede jeg at gå videre til Verge GitHub at kigge efter mig selv. I nedenstående forpligter vi os fra de top 3 mest aktive opbevaringssteder.

Verge GitHub

Forpligter sig til udvalgte repoer i løbet af de sidste 12 måneder

Som du kan se, har der været en hel del aktivitet i disse repoer det sidste år. Det er også værd at påpege, at der er yderligere 49 repos med varierende grader af aktivitet.

Dette er mere end det gennemsnitlige aktivitetsniveau, som jeg har set på andre projekter, der er på lignende stadier i deres liv. Du kan endda sammenligne denne udvikleraktivitet med andre kryptoprojekter på coincodecap. Her er Verge positioneret til 68.

Perhpas al denne udviklingsaktivitet giver mening, når den ses i sammenhæng med deres offentlige køreplan.

Kanten køreplan

Du kan se Verge Roadmap her. Nedenfor er nogle af de vigtigste teknologiske opdateringer, der har fundet sted det sidste år:

Kanten køreplan

Verge Roadmap opdateringer i løbet af det sidste år

Nogle af de mest bemærkelsesværdige præstationer for devs i løbet af det sidste år var deres frigivelse af deres Core Wallet 4.0 med Tor-integration samt deres officielle iOS-tegnebog.

Det, der er mest spændende, er dog, hvad de i øjeblikket arbejder på. Nedenfor er nogle af disse opdateringer:

  • Desktop Wallet: De arbejder på en elektronbaseret tegnebog, der får bedre ydeevne end den nuværende og et mere intuitivt brugergrænseflade. Dette er i øjeblikket 85% komplet.
  • RingCT-integration: Fortrolige transaktioner er fortrolige funktioner, der i øjeblikket bruges med stor effektivitet i Monero. Verge devs siger, at de er ca. 45% komplette.
  • RSK-smarte kontrakter: Devs siger, at de har travlt med at undersøge integrationen af ​​RSK-smarte kontrakter. I øjeblikket ligner det mere forskning på dette stadium, da de kun er 25% komplette der.
  • Android Wallet: Frisk fra frigivelsen af ​​deres iOS-tegnebog, vil devsene sprede deres Android-tegnebog op. De vil redesigne brugergrænsefladen, så den matcher den nye virksomhedsidentitet. Dette er stadig i de tidlige faser og er ca. 30% færdig.

Desværre blev der ikke givet nogen tidslinjer for frigivelsen af ​​disse opdateringer. Derfor vil jeg holde øje med deres GitHub såvel som deres andre sociale mediekanaler for eventuelle opdateringer om disse milepæle.

XVG Performance

Den valuta, der er knyttet til Verge blockchain, har tickersymbolet XVG. I modsætning til Bitcoins begrænsede maksimale forsyning på 21 millioner BTC skabte Verge en maksimal forsyning på 16,5 mia. XVG.

Dette har haft den ret forudsigelige og forventede effekt af at holde prisen på XVG langt lavere end BTC. Et andet bemærkelsesværdigt aspekt af XVG er, at det blev oprettet uden en ICO eller pre-mine, så der var ingen motivation for cash grab i oprettelsen af ​​Verge og XVG.

Verge kan også være en af ​​de mest rentable mønter for tidlige investorer, fordi den ikke havde en ICO eller forudmine. Efter oprettelsen i 2014 (som DogecoinDark) nåede XVG et laveste niveau på kun $ 0,000002 $ hver i februar 2015. Det betyder, at en investering på 10 $ i 2014 ville have købt 5.000.000 XVG-tokens..

XVG-prisydelse

XVG-prisydelse. Billede via Coinmarketcap

Og det ville have været $ 10 godt brugt, da XVG nåede en højeste tid på $ 0.300588 $ i december 2017. Enhver smart eller heldig nok til at købe XVG til en værdi af $ 10 i februar 2015 kunne have solgt det for lidt over $ 1,5 millioner i december 2017. Og bare tænk, hvis det ville have været et $ 100 køb af XVG i 2015.

Mens det er for sent at købe XVG til kun 0,000002 $ hver, kan du stadig købe det for under 0,01 dollar pr. Juni 2019.

At købe & Opbevaring af XVG

Hvis du ønsker at handle XVG, er der et antal børser, som det i øjeblikket er noteret på. Det handler blandt andet på Binance, Upbit, Huobi og Bittrex. Du kan også bruge en ikke-frihedsberøvende udveksling som for eksempel Changelly.

Når det kommer til handelsvolumen, handles i øjeblikket over 60% på Binance, hvor ca. 10% handles på Bittrex. Omsætningen på Binance er ret betydelig, hvilket betyder, at der er et anstændigt likviditetsniveau for tokens.

Binance XVG

Tilmeld dig Binance og køb XVG-tokens

I betragtning af denne likviditet vil store blokudførelser af XVG ikke føre til meget glidning. Når det er sagt, er det ret modtageligt for nyhedsstrøm og er som sådan mere ustabilt end mønter med lignende markedsværdi.

Når du har din XVG, vil du gerne flytte dine mønter fra børsen, da dette er den mest kloge ting at gøre. Vi er alle opmærksomme på de risici, der opstår ved opbevaring af mønter på centraliserede børser.

Teamet på Verge har skabt sikkert og privat desktop tegnebøger til Windows, OSX og Linux samt mobile versioner til Android og iOS. Og selvom der ikke er understøttelse af hardware-tegnebog til Verge, kan du oprette en papirpung.

Hvis du leder efter et mere omfattende overblik over XVG-tegnebøger, har vi dækket det på vores liste over de bedste Verge-tegnebøger.

Konklusion

Verge har faktisk haft en ganske stenet tur. På et tidspunkt var det blandt de 40 bedste kryptokurver i verden, og selvom det er blevet straffet af kryptobjørnemarkedet i 2018, forbliver det komfortabelt i top 100 af alle kryptokurver og sidder på plads nr. 66 pr. Juni 2019.

Jeg kan godt lide det faktum, at projektet blev lanceret uden forudgravning eller nogen ICO. Desuden er der et stort samfund af tilhængere, der skubber indførelse af privatlivsmønten. De mange partnerskaber, som Verge har indgået, vil sandsynligvis også øge opmærksomheden og bruge sager.

Selvfølgelig var minearbejderangrebet i 2018 en bekymring. Dette illustrerer risikoen for nye kryptokurver fra sofistikerede angribere, der er i stand til at leje hash-magt til at angribe en kæde.

Desuden står Verge over for hård konkurrence fra større og mere forankrede rivaler. Disse inkluderer f.eks.Monero og Zcash i privatlivets møntfront samt Litecoin eller Bitcoin Cash på betalingsfronten.

Uanset hvad er kryptokurrencyrummet stadig ekstremt ungt …

Så vi bliver alle nødt til at vente og se, om Verge til sidst vokser til at blive den øverste betalingsmønter for privatlivets fred, eller om den driver til vejs.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map