VeChain: En Blockchain-løsning til forfalskninger og forfalskninger?

Hvis du bor i en udviklet del af verden, er du muligvis ikke opmærksom på, at forfalsket alkohol er et alvorligt og potentielt dødeligt problem, der er udbredt over hele kloden. Normalt, hvad der sker, er en kriminel organisation, der fremstiller et produkt, der ser identisk ud med et velkendt alkoholmærke.

Derefter fylder de flaskerne med billig kornalkohol eller andre potentielt farlige stoffer som “ethylenglycol, som er frostvæske, methanol, som kan forårsage blindhed og isopropylalkohol.”

Disse produkter sælges derefter i dele af verden, der har dårlige eller inkonsekvente sporingsmekanismer i forsyningskæden. Eller hvor regeringstilsyn med disse produkter er utilstrækkelig.

Profitpotentialet ved forfalsket alkohol kan være utroligt. Dette skyldes, at omkostningerne ved at producere det næsten ikke er noget, og da forfalskningen kaprer et velkendt brand, er der ikke behov for udgifter til markedsføring eller reklame. Slutresultatet af dette er dobbelt.

For det første kan mange forbrugere blive syge eller endda dø af at drikke farlige mængder usikre kemikalier. Taler til The Guardian, Dr. Bernhard Schwartlander fra WHO sagde:

Hvor forfalsket alkohol er fremstillet af ingredienser af dårlig kvalitet eller giftige industrielle kemikalier, kan indtagelse af det føre til alvorlig akut sygdom eller værre på kort sigt og potentielt et væld af mellemlang og langvarig sundhedsproblemer..

For det andet kan forbrugerne have tillid til mærket, fordi de ikke har nogen måde at vide, hvilke produkter på hylden der er ægte, og hvilke der er falske. Denne skade på et brand er vanskeligt at kvantificere.

Bekæmpelse af forfalskere

Nogle løsninger er blevet foreslået til dette, såsom at inkludere QR-koder på flaskerne. Scanning af koden skal derefter ideelt præsentere forbrugeren for et websted, der demonstrerer produktets ægthed.

Da disse systemer er ganske nye og lette at falske, er det ikke meget besvær for producenten af ​​et falsk produkt at udskrive en QR-kode, der linker til en falsk webside, der hævder, at produktet er legitimt..

Det er klart, at der kræves en alternativ løsning. Dette gælder ikke kun alkohol, men ethvert antal varer, der kan være forfalsket, forkert opbevaring eller et hvilket som helst antal problemer, der er udbredt i forskellige dele af verden.

VeChain tilbyder en Blockchain-løsning

Forsyningskæder på VEChain Blockchain

Forsyningskæder på Blockchain – Billede via Fotolia

VeChain, et Singapore-baseret firma, der driver VeChain-fonden, har skabt sin egen løsning på dette problem ved hjælp af kraften i blockchain-teknologi i forsyningskæder. Målet er at bruge en blockchain til at spore produkter på hvert trin i produktions- og salgsprocessen. Ved hvert trin spores forsendelser på blockchain, og disse oplysninger stilles til rådighed for alle.

For eksempel, hvis du ønsker at købe en flaske whisky med navnet brand, kan flaskens emballage indeholde oplysninger, der vil linke dig til nøjagtigt hvert trin i processen med, hvordan flasken endte i dine hænder.

Det kunne vise dig, hvor det blev lavet, og på hvilken dato det blev aftappet, det kunne vise dig, hvor det først blev sendt til f.eks. Et lager. Derefter kunne det vise dig, hvilken grossist købte det, og derefter hvem den grossist solgte det til, og hvor det blev opbevaret, og hvor længe.

Endelig kunne det vise dig, på hvilket tidspunkt det ankom til butikken, hvor du har til hensigt at købe det fra. Det er endda muligt, at når du køber det, kan disse oplysninger også gemmes på blockchain.

Luksusvarer som brugssag

Når det kommer til luksusvarer som håndtasker eller ure, er det endda muligt, at produktets komplette livscyklus kan spores i blockchain. Såsom når en kunde køber den og derefter sælger den eller handler den i en anden brugt butik. Eller måske endda når det sælges til en anden person afhængigt af, hvordan kæden fungerer, når den er fuldt operationel.

Disse oplysninger kan blive absolut uvurderlige i dele af verden, hvor disse oplysninger simpelthen ikke findes.

Da disse oplysninger kunne lagres på en samlet platform, ville det ikke være muligt for kriminelle at oprette en falsk database, der ikke kun kunne narre forbrugere, men detailhandlere, der køber varerne..

VeChains teknologi

VeChain er designet til at fungere på Ethereum, og den drives af sit eget token kaldet VET (eller VEN, mere om det senere).

De tokens, der er tilgængelige på markedet nu, VEN (givet en kommende rebrand) handler i øjeblikket til knap fem dollars hver. De handlede ganske lang tid på omkring $ 0,50 hver. Men i slutningen af ​​december steg priserne til en heltidshøjde på $ 6,80.

Efter den nylige nedgang handles tokens nu til $ 4,50. Der er i øjeblikket en samlet cirkulerende forsyning på 277 millioner tokens. VeChain kan købes på en række børser, herunder Binance, BitMart og Huobi.

Når du har din VeChain, skal du sørge for, at du opbevarer dem i sikker opbevaring. Det er ikke klogt at holde dine tokens på en børs i betragtning af de risici, der kommer fra hacks og lignende. Vi har dækket nogle af de bedste VeChain-tegnebøger på markedet.

Forestående Rebrand

Ifølge en stolpe på den officielle VeChain-medieside gennemgår virksomheden en ny mærkning. En del af rebrand inkluderer afsluttende etablering af holdet, der vil føre tilsyn med den nonprofit VeChain organisation.

Derudover har de, der har mindst 10.000 poletter, ret til en stemme om emner, som fonden stiller til afstemning. Kædens navn ændres nu til “VeChain Thor Blockchain”, og de eksisterende VEN-tokens udveksles til VET.

Derudover, som en del af rebrand, vil VET-tokens ikke blive brugt som en blockchain-udgift. Kæden skifter også til det, de kalder “bevis for autoritet”, da det er konsensusmekanisme, og det vil have masternoder som en del af det. Selve rebrand-dokumentet er længe nok til at være en kort roman, så hvis du vil kontrollere resten af ​​detaljerne, anbefaler vi, at du kigger på rebrand-siden i medium.

Konklusioner og ser frem

Så vil VeChain blive en vigtig komponent i logistik og sporing i fremtiden?

Hvis det spiller de rigtige kort, kan VeChain blive en vigtig komponent i luksusprodukter, alkohol, mad og andre brugssager i udviklingslandene. Disse kan også blive vigtige for detailhandlere i den udviklede verden, men det er mindre sandsynligt, at det er nødvendigt for områder, hvor der allerede findes udviklet og godt sporet logistik.

I betragtning af den nuværende logistiktilstand i verden er der bestemt meget vækst, der kunne ses. Derfor kunne vi se større adoptionsmængder i de mellemliggende år. Det er dog usandsynligt, at VeChain vil se en hurtig vedtagelse i de næste 12 til 24 måneder.

Mere sandsynligt vil det vare mindst flere år, indtil et betydeligt antal spillere bruger kæden. Dette er dog ikke et problem og kan faktisk være en stor mulighed for dem, der bliver involveret tidligt.

Fremhævet billedkilde: KUcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me