Ubekræftede transaktioner: Hvad de er, og hvordan man kan overvinde dem

Da bitcoin bliver mere og mere populært, har transaktionsgebyrer på netværket også været stigende. Som et resultat af stigningen i gebyrer bliver de minearbejdere, der placerer transaktionerne i blokke, mere krævende på hvilke transaktioner de vil afhente.

Resultatet? Et stadigt voksende antal ubekræftede transaktioner.

Du har sikkert set det selv. Du logger ind på et blockchain-websted som blockchain.info, ser din transaktion op og ser den frygtede “ubekræftede transaktion” -mærke i rødt.

I dag skal vi gennemgå, hvad en ubekræftet transaktion er, hvorfor det sker, og hvad du kan gøre, hvis du finder dig selv med den frygtede røde kasse, der stirrer tilbage på dig.

Hvad er transaktionsgebyrer?

Hvis du ikke allerede er veteran fra kryptokurrency, ved du muligvis ikke, hvordan transaktionsgebyrer fungerer. Dybest set er et transaktionsgebyr som et tip, du giver til minearbejderen, der afhenter din transaktion og sætter det i en blok.

Hvorfor er disse tip nødvendige? På nuværende tidspunkt har bitcoin-netværket kun en megabyte-blokke. Som et resultat kan kun et bestemt antal transaktioner behandles på hver blok.

Tilføjelse af et transaktionsgebyr gør din transaktion meget mere attraktiv at behandle, da den minearbejder, der henter den, får gebyret.

På andre blokkæder som Vertcoin er transaktionsgebyrer ofte ikke nødvendige, fordi blokkene næsten aldrig er fulde. Så selvom du ikke tilbyder noget transaktionsgebyr, bliver din transaktion sandsynligvis afhentet uanset hvad.

Nogle blockchain-projekter kan lide at prale af deres lave transaktionsgebyrer. For eksempel er Litecoin-transaktioner normalt kun et par cent. Det samme gælder for Ethereum.

Andre som Dogecoin koster mindre end en cent. Og som nævnt ovenfor giver nogle projekter dig mulighed for at sende transaktioner uden gebyr overhovedet.

Hvad forårsager en ubekræftet transaktion?

Hvis du logger ind på blockchain.info, kan du se en liste over det aktuelle sæt ubekræftede transaktioner. I tider med høj prisvolatilitet fyldes denne liste op, hvilket resulterer i utroligt høje transaktionsgebyrer.

Senest dette liste har været så højt som 250.000 ubekræftede transaktioner. Transaktionsgebyrer har også været stigende, og i den nylige panik, når det var højst, tegnede tegnebøger, der automatisk satte transaktionsgebyrer som Exodus, gebyrer på så højt som $ 200 eller mere for at sikre hurtig levering.

Ubekræftet transaktionsforsinkelse

Oversigt over ubekræftede transaktioner. Kilde: blockchain.info

Normalt er en transaktion, der ikke bliver bekræftet, resultatet af, at gebyret er for lavt. Hvis gebyret er for lavt, vil det altid være nederst på listen og som følge heraf ikke blive afhentet af en minearbejder i lang tid.

Der er en almindelig misforståelse om, at der er en bestemt tidsfrist for, at en transaktion forbliver i blockchain og venter på bekræftelse. Dette er dog ikke sandt. Transaktioner kunne teoretisk forblive i en ubekræftet tilstand på ubestemt tid.

Dette kan være både godt og dårligt.

Den gode side er, at selv i tider med høje transaktionsgebyrer kan der stadig sendes lave gebyrtransaktioner. Den eneste ulempe er, at de ikke afhentes, før der er gået mindst flere dage eller endda flere uger.

Der er andre muligheder såsom transaktionsacceleratorer og bestemte transaktionshacks, som man kan bruge. Transaktionsacceleratorerne kræver dog yderligere gebyrer, og transaktionshacks er ikke altid sikre.

Hvad kan der gøres ved en ubekræftet transaktion?

Hvis du sender en transaktion på bitcoin-netværket, og den stadig ikke bekræftes, har du et par valg. For transaktioner, der ikke er særlig presserende, og du har knyttet et relativt normalt gebyr til det, afhentes det til sidst.

Hvis gebyret imidlertid var for lavt ved et uheld eller med et normalt gebyr, og du føler, at transaktionen er utroligt presserende, har du et par muligheder tilgængelige.

Lad os gå over dem nu.

Udskift efter gebyr

Din første mulighed er at gøre det, der kaldes en RBF eller Udskift efter gebyr. Dette er et koncept, der har eksisteret i bitcoin i et par år nu. Grundlæggende hvad det koger ned til er dette: hvis du sender en transaktion med et for lavt gebyr og gerne vil ændre gebyret, kan du sende det samme sæt bitcoin en anden gang, men med et højere gebyr.

Dette er det, der kaldes et dobbeltforbrug. Resultatet er, at den første transaktion med det lavere gebyr annulleres, fordi netværket mener, at du forsøgte at bruge den samme bitcoin to gange.

Desværre er denne funktion kun tilgængelig i meget få tegnebøger, der giver mulighed for en høj grad af teknisk kontrol. Hvis du bruger en mere brugervenlig tegnebog som Exodus eller Jaxx, fungerer dette sandsynligvis ikke.

Barn betaler for forældrene

Hvis du venter på, at en transaktion rammer din tegnebog, der stadig er ubekræftet, kan du implementere noget, der kaldes et barn, der betaler for forældre (CPFP).

Dette betyder grundlæggende, at du vil sende de ubekræftede midler til netværket i en ny transaktion. Hvis du giver et attraktivt gebyr med denne transaktion, vil minearbejdere gerne hente det.

Men fordi midlerne er blevet bekræftet til modertransaktionen, ved minearbejdere, at de bliver nødt til at gennemføre transaktionen for at få disse gebyrer plus de attraktive gebyrer for din børnetransaktion.

Er der en fangst?

De fleste tegnebøger tillader ikke dig at bruge ubekræftede transaktioner er ikke noget, der er tilgængeligt for de fleste tegnebøger. Hvis du er mere teknisk sindet, så er der instruktioner om Reddit.

Vær forsigtig, når du sender bitcoin med lave gebyrer

I den virkelige verden kan det dog være meget farligt at sende bitcoin til for lave eller ingen gebyrer. Derfor begrænser de fleste tegnebøger din mulighed for at indstille et for lavt gebyr.

Exodus tegnebog specifikt siger de tog en designbeslutning om ikke at give brugerne mulighed for at vælge et lavt gebyr. Exodus siger, at hvis du vil have bedre kontrol over gebyrerne, skal du bruge en tegnebog som Electrum.

Endelig er det muligt, at din transaktion over tid kan annullere sig selv. Dette afhænger i høj grad af hvilke noder på netværket, der holder din transaktion. Hvis nok af dem taber det, er det muligt, at din transaktion kan blive annulleret alene.

Og selvom dette er mildt sagt et betydeligt langskud, kan det være muligt, at der i fremtidige opdateringer til bitcoin kan behandles transaktioner, der er fanget i alt for lange perioder. Dette er dog stadig formodninger, og ingen ved med sikkerhed, hvad der vil ske.

Derfor skal du, ligesom beskytte dine private nøgler, sikre, at dine transaktioner inkluderer et rimeligt gebyr er af afgørende betydning.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me