Tid til Bitcoin til at skaleres med Lightning Network

Mange er måske lidt lettet over, at den omstridte hardfork for at øge grænsen for blokstørrelse blev afværget, og bredere spørgsmål omkring skalering skal nu besvares. Mange af de bekymringer, der var til stede før gaffelen, har løftet hovedet igen.

En af de vigtigste af disse var transaktionens skalerbarhed af netværket. I skrivende stund er der ca. 128.000 ubekræftede transaktioner. Tilsvarende steg det gennemsnitlige transaktionsgebyr på netværket i weekenden som et resultat af dette.

Et af forslagene for at bringe en rimelig skaleringsløsning var forøgelsen af ​​blokstørrelsen. De “store blokkerere” var af den opfattelse, at fulde blokke forårsaget af den stigende efterspørgsel var en årsag til forsinkelsen. De hævdede, at dette var et resultat af grænsen på 1 MB.

I betragtning af at dette blev kastet ud af vinduet med svigtet med SegWit2X, er en anden løsning i orden. Derfor er et af de mest relevante forslag på dette tidspunkt lynnetværket.

Hvad er Lightning Network?

Simpelthen lynnetværk var et smart kontrakt script, der ville være implementeret på Bitcoin netværket. Det ville muliggøre oprettelse af private betalingskanaler mellem en bestemt person og alle de andre mennesker, som de har handlet med. Bortset fra dette ville de også have en kanal åben for Bitcoin blockchain.

Derfor vil brugere på netværket få lov til at handle på deres egne private kanaler. Alle disse betalinger mellem dem behøver ikke at blive registreret på blockchain, som det i øjeblikket er. Først når det endelige transaktionsresultat er bestemt, ville det være føjet til kæden.

Dette ville have resultatet af at mindske antallet af transaktioner, som minearbejdere skulle kontrollere i blockchain. Denne Peer-to-Peer-transaktionsløsning gør transaktionerne på netværket hurtigere og meget mere overkommelige.

For at Lightning Network kunne indføres effektivt, var Bitcoin-netværket nødvendigt at løse det problem, det havde med transaktionsmulighed. Dette problem blokerede effektivt udrulningen af ​​lynnetværket.

Det var imidlertid gennem introduktion af støtte til adskilt vidnetransaktioner (SegWit), der lagde grunden til lynnetværket. Dette blev implementeret i september i år og vinder langsomt fart, da flere virksomheder / tegnebøger understøtter transaktionerne.

SegWit indgik i New York-aftalen, hvor en række virksomheder og minearbejdere var enige om, at den kunne implementeres, så længe der var en stigning i blokstørrelsen til 2 MB tre måneder senere. I betragtning af at aftalen er kollapset, er SegWit-transaktioner og lynnetværket de vigtigste udbydere.

Hvordan netværket fremskynder det

Lynnetværk med Bitcoin

Billede Kilde

Lynnetværket giver mulighed for at bekræfte transaktioner med det samme og på samme tid. Desuden betyder brugen af ​​tidslåse, der er sikret med en multisig-adresse, at betalinger sker øjeblikkeligt. Derfor kan “ubekræftede” ventetider for transaktioner blive fortid.

Håbet er, at med lynnetværket kan betalinger skaleres markant og give Bitcoin mulighed for at blive et ægte udvekslingsmedium til onlinehandel. En af grundene til, at leverandører stadig har holdt fast i større kreditkortprocessorer, er den hastighed, hvormed disse transaktioner kan forekomme. Dette er noget, der nu kan ændre sig med disse øjeblikkelige transaktioner.

Desuden er betalingen i modsætning til korttransaktioner P2P, hvilket betyder, at den gennemføres direkte mellem dig og den anden part. Der vil ikke være nogen tredjepartsbank eller processor, der har brug for at lette transaktionerne.

Konkurrerende Altcoins ved portene

Det er ret vigtigt, at disse skaleringsløsninger implementeres ret hurtigt. Dette skyldes, at der er et antal altcoins, der allerede behandler transaktioner meget hurtigt og med minimale gebyrer. Dette er måske en af ​​grundene til, at Bitcoin-kontanter steg metorisk i weekenden.

Mange af de “store blokkerere” i Bitcoin-samfundet besluttede at flytte deres BTC-beholdninger til BCH, da de så, at grænsen på 8 MB-blok ville give dem al den plads, de havde brug for til de kommende transaktioner..

Andre kryptokurver som Ethereum, Dash og Litecoin er i stand til at behandle transaktioner på en meget mere effektiv måde. Desuden arbejder Ethereum også med udvikling af Raiden-netværket, som er en off-chain-skaleringsløsning, der ikke er så meget mere forskellig fra lynnetværket..

Alligevel kan disse konkurrerende økosystemer ses i et positivt lys, da det vil give yderligere drivkraft for Bitcoin-samfundet til at løse skaleringskrisen.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me