TenX-anmeldelse: CryptoCurrency-debetkort

TenX (PAY) er et krypteringsfinansieret betalingskort, der har haft en rimelig andel af op- og nedture siden sin kæmpestor ICO i 2017.

Visionen bag TenX var at give brugerne mulighed for at bruge deres krypto lige så let som de brugte deres fiat-midler. Gennem de krypterede kort kunne brugerne stryge deres mønter væk for varer og tjenester. Siden lanceringen har der imidlertid været forsinkelser med kortets udrulning.

Så kan TenX virkelig opfylde deres løfter?

I denne TenX-gennemgang vil jeg se nærmere på projektet såvel som dets team, teknologi og køreplan. Jeg vil også analysere PAY-tokens langsigtede adoptionspotentiale, og om de nogensinde kunne komme sig.

Hvad er TenX?

TenX er ikke et nyt projekt. Det blev lanceret tilbage i 2015 og lovede brugerne en digital tegnebog og et fysisk betalingskort, der gjorde det muligt for brugerne at bruge kryptovaluta på varer og tjenester overalt. Projektet har haft en ujævn tur for nylig, hvor den første frigivelse af det fysiske kort blev stoppet i begyndelsen af ​​2018, og de nyere kortforsendelser blev også forsinket.

PAY-token bundet til TenX er et ERC-20 sikkerhedstoken, der fungerer som aktier i TenX-selskabet.

Efter manglende oprindelige forsendelsesdatoer tog TenX-teamet til Twitter den 17. januar med en marketingvideo, som mange kaldte kloge og andre kaldte usmagelige, hvilket forsikrede brugerne om, at kortene blev sendt i Singapore og senere på året ville sende til APAC-lande og Europa..

Så kortene er endelig ude i Singapore, men er det for sent for TenX? Fordi det næppe er det eneste projekt, der ønsker at forsyne brugere med betalingskort, der giver dem mulighed for let at trykke på cryptocurrency-beholdninger.

Både Crypto.com (tidligere Monaco) og Token er en alvorlig konkurrence for TenX, hvor begge arbejder for at skubbe regler, der gør det muligt at frigive et kryptovaluta-betalingskort til forbrugere.

Det er muligt, at de bagmænd og tidlige adoptere, der føler sig så snydt, er væk for godt, og TenX vil ikke være i stand til at hente brikkerne. Eller måske vil de være i stand til at gå videre nu, når de er kommet tilbage på sporet med kortleverancer.

COMIT og TenX

TenX planlægger at levere gebyrfri kryptovalutaudveksling gennem brug af den kryptografisk sikre off-chain øjeblikkelig transaktion med flere aktiver (COMIT) netværk. Mens dette netværk er adskilt fra TenX, udvikles det af det samme team.

COMIT vil bruge en specialiseret routingsprotokol til at muliggøre problemfri interoperabilitet mellem blockchains, hvilket vil resultere i næsten gratis udveksling mellem dem. COMIT kan dog ikke arbejde med alle blockchains og er kun kompatibel med dem, der har dobbelt forbrugsbeskyttelse og understøtter hash-funktioner, timelocks og multisig.

COMIT Network Routing

COMIT Network Routing. Billede via COMIT Network Whitepaper

COMIT-netværket fungerer gennem likviditetsudbydere, der gør udvekslingsbekræftelsesprocessen hurtig, enkel og billig. TenX-teamet har beskrevet det som en blockchain-baseret konkurrent til SWIFT-netværket.

Ud over at støtte grundlæggende børser og købstransaktioner planlægger TenX-teamet at frigive en række udviklerværktøjer, der understøtter oprettelse og brug af andre finansielle produkter med TenX, såsom lån og ETF’er. Til sidst forestiller TenX sit netværk, der leverer alle aspekter af forbrugerfinansiering og betalingsbehandling.

Mens en demo af et swap mellem PAY og BTC ved hjælp af COMIT er afsluttet, er COMIT endnu ikke frigivet, og holdet indrømmer, at det fortsat er meget eksperimentelt på dette tidspunkt.

Der er også spørgsmål om COMIT vil stole på Ethereum-blockchain eller en native blockchain, når mainnet lanceres. At køre og vedligeholde en platform af dette omfang er både vanskeligt og dyrt, og der er ingen sikkerhed for, at COMIT-teamet kan trække det af.

TenX-kortgebyrer

Der er ingen gebyrer for brug af TenX-kortet, men der er gebyrer for at erhverve det. Sådan planlægger TenX at finansiere deres projekt.

Den måde, strukturen i øjeblikket er designet på, betaler brugerne $ 1,50 for at bruge TenX-kortet digitalt eller $ 15 for at få et fysisk kort. Der er ikke noget årligt gebyr for at bruge kortet, så længe du bruger mindst $ 1.000 om året. Hvis du ikke overholder denne minimumsgrænse, har TenX-kortet et årligt gebyr på $ 10.

I den originale hvidbog var der også et belønningsprogram knyttet til TenX-kortet og PAY-token. Dybest set optjente du belønninger ved at holde PAY-tokens og ved at bruge TenX-kortet.

Sammenligning af TenX-gebyrer

TenX-gebyrsammenligning i original TenX Whitepaper

I de originale whitepaper-indehavere af PAY modtog tokens 0,5% af den samlede månedlige transaktionsvolumen på netværket. Disse betalinger vil blive foretaget i Ethereum og vil vokse sammen med netværksbrug. I sidste ende forestillede hvidbogen, at netværket skulle vokse stort nok til, at betalingerne skulle foretages hver time.

Derudover skitserede hvidbogen en belønningsordning for kortbrugere, hvor de ville modtage en 0,1% belønning i form af PAY-tokens hver gang de brugte deres TenX-kort.

Desværre blev disse belønningsprogrammer aldrig implementeret, og fra oktober 2018 er begge blevet fjernet, hvor teamet sagde, at de overvejede belønningsprogrammet..

På dette tidspunkt er der ikke noget belønningsprogram, og der er en række tidlige adoptere, der er ret ked af projektet, fordi deres oprindelige køb af PAY-tokens var med den forståelse, at de ville modtage belønninger i overensstemmelse med det program, der blev omtalt i den originale TenX hvidt papir.

TenX-platformen

Mens COMIT muligvis ikke er klar endnu, leveres platformen med et stærkt værktøjssæt og kontroller til brugerne.

Brugere er i stand til at forhindre uautoriseret kortbrug ved at sætte grænser for udgifter, udbetalinger og køb, og disse kan være daglige grænser eller overordnede grænser. Dette gøres alt sammen ved hjælp af decentraliserede sikkerhedskontrakter.

DSS TenX

Decentraliseret sikkerhed Smart kontraktoversigt. Billede via Bitcoin Talk

Selvfølgelig er den største fordel for brugerne, at de kan bruge kryptokurver hos enhver forhandler, der accepterer Visa-kort. Der er ikke længere behov for kun at begrænse dig til købmænd, der accepterer kryptovaluta.

Alt dette sker gennem en finansiel formidler, der holder den deponerede kryptokurrency i spærring og foretager betalinger til handlende i fiat. Långiveren afregner derefter kontoen baseret på den valutakurs, der var gældende, da transaktionen fandt sted. Forhandleren får straks betaling, men det kan tage flere dage at afvikle valutatransaktionerne på backend.

Tidligere understøtter WaveCrest TenX-kortet, men der har ikke været nogen meddelelse om, hvem der bakker de kort, der i øjeblikket sendes i APAC-regionen. Der var også tegn på, at TenX forsøgte at få en banklicens selv til at blive finansiel støtte. Hvis dette er, hvad der skete, er det noget bekymrende, da det gør TenX mere centraliseret.

TenX Crypto-tegnebog

TenX har også udviklet deres mobile tegnebog, som fungerer sammen med deres kryptokort. Dette kan bruges som enhver anden kryptomobilpung og understøtter i øjeblikket Bitcoin (BTC), Ethereum og Litecoin.

Denne app parres med kortet, så brugerne kan bruge deres krypto til køb i butikken, online shopping eller endda til at trække kontanter fra en pengeautomat. Du kan også styre kortet fra appen, hvis det går tabt ved at deaktivere chippen.

Sikkerhedstip?: I det øjeblik du har downloadet appen, skal du sørge for at aktivere tofaktorautentificering

TenX-appen blev frigivet ikke længe efter ICO tilbage i november 2017 og har udviklet sig siden da. Den er i øjeblikket tilgængelig i både iOS og Android. Hvis vi kigger ind i de respektive appbutikker, kan vi se anmeldelserne, der er ret polariserede.

TenX-appvurderinger

App ratigs i Itunes butik og Google Play

Men hvis man skulle se nærmere på anmeldelserne, ser de fleste af kommentarerne ud til at være frustrationer over forsinkelsen af ​​kortene. Selvom disse er rimelige, er de ikke rigtig relateret til funktionerne i appen eller tegnebogen.

Hvad der dog er opmuntrende, er, at TenX-udviklerne følger op på disse klager og anmeldelser. Dette viser, at de er modtagelige for samfundets kritik og holder dem godt informeret.

Der har været planer om at tilføje yderligere kryptokurver til appen, selvom holdet måske er optaget af frigivelsen af ​​kortene for nylig.

TenX Team

TenX-teamet er baseret i Singapore og drives i øjeblikket af medstifter og administrerende direktør Toby Hoenisch. Før grundlæggelsen af ​​TenX var Toby medstifter og administrerende direktør for et softwareudviklingsfirma kaldet One One Agency, som var involveret i oprettelsen af ​​integrerede betalingssystemer til private kunder.

TenX-grundlæggere

TenX Founding Team

En anden medstifter er Michael Sperk, der fungerer som teknikechef hos TenX. Han fik sin tekniske og tekniske erfaring med at arbejde som teknisk leder hos Visualyze, hvor han hjalp med at udvikle et browserbaseret værktøj, der udførte visuel analyse på sociale mediebeskeder og var i stand til at behandle hundreder af tusinder af meddelelser i realtid.

Den tredje medstifter er Paul Kittiwongsunthorn, der arbejdede sammen med Toby i One One Agency og fungerer som Chief Development Officer hos TenX.

Der var et fjerde grundlæggende medlem af holdet, men han er ikke længere opført som grundlægger på TenX-webstedet på grund af en vis kontrovers omkring hans tidligere aktiviteter, specifikt hans forbindelse med en ponzi-ordning fra 2011 til 2015. Det fjerde medlem er Julian Hosp, og han trådte tilbage som præsident for TenX den 8. januar 2019.

PAY Token

TenX bruger PAY-tokenet som et sikkerhedstoken for sit netværk, og ICO, der blev afholdt den 24. juni 2017, var mildt sagt enorm. Projektet samlede $ 80 millioner på bare en dag og solgte PAY-tokens for $ 0,8701 hver. Prisen begyndte at rally i august 2017 og nåede en heltidshøjde på $ 6,21 den 12. august 2017.

Det er unikt blandt kryptokurver, da de fleste nåede deres heltid i januar 2018 efter den enorme december 2017-opløb i Bitcoin. Prisen trak sig tilbage fra det høje niveau, men steg igen til over $ 5 i januar 2018, før den synkede sammen med resten af ​​markedet for kryptokurven i hele 2018.

BETAL prisydelse

BETAL prisydelse. Billede via CoinCodex

Der er ingen minedrift af PAY, da hele forsyningen blev forud minet. Den samlede forsyning er 205.218.256 PAY og den nuværende cirkulerende forsyning er 114.347.861 PAY. Projektet forventer at frigive ca. 55 millioner PAY-tokens i de næste 4 år som en del af en samfunds- og forretningsudviklingsfond, mens de resterende tokens vil blive delt mellem TenX-firmaet og grundlæggerne.

PAY-tokenet er tilgængeligt på et antal børser, men den bemærkelsesværdige manglende børs er Binance. De største udvekslinger efter volumen for PAY er Dcoin og Bithumb. Der er også en god mængde volumen på OKEx. Andre valg ville være Bittrex, Upbit, Huobi Global og Gate.io blandt en håndfuld andre.

Der ser ud til at være rimelig likviditet for token opdelt på alle disse børser. Naturligvis sker størstedelen af ​​volumen i to asiatiske børser, hvilket betyder, at PAY er ret modtagelig for nyhedsstrøm ud af regionen (især Sydkorea). Derfor er PAY generelt mere ustabilt end sammenlignelige tokens.

Hvis du har købt PAY-tokens, er bedste praksis at gemme det fra børsen i en tegnebog. Da PAY er et ERC-20-token, kan det opbevares i enhver ERC-20-kompatibel tegnebog som MyCrypto eller MyEtherWallet.

Konklusion

TenX begyndte med enorme ambitioner, og hvis det havde været i stand til at forblive på sporet, kunne det måske være den klare leder i at gøre kryptokurver lette at bruge.

Imidlertid har de tilbageslag, som teamet har oplevet, sat TenX i en position, hvor det er på lige fod eller måske endda spiller indhentning med lignende projekter. Det kommende år skal fortælle, om det er i stand til at sikre dominans eller ej.

Succes afhænger af, hvor hurtigt de kan udvide deres korters fodaftryk, tilføjelsen af ​​nye kryptokurver til økosystemet og tilføjelsen af ​​et belønningssystem, hvilket er det, der tiltrak mange tidlige investorer.

Det er også vigtigt, at COMIT lanceres på en mainnet for at holde omkostninger og gebyrer nede.

Selv med alle disse ting på plads er det uklart, om kryptokurrency-samfundet vil undskylde de fejl, der er foretaget af TenX, og acceptere dem som et levedygtigt projekt igen. Ser man på den kamp, ​​som PAY oplever for at genoprette projektets fremtidige succes, er det stadig tvivlsomt.

Fremhævet billede via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me