Sydkoreas Bitcoin-handelsforbud: Bare rygter eller noget mere?

Lige siden Kina forbød Initial Coin Offerings (ICO’er) og kryptokursudvekslinger for et par uger siden, har kryptoinvestorer overalt i verden været lidt paranoid.

Vi undrer os alle over: kunne det næste sort-svan-reguleringsforbud falde til enhver tid? Og i så fald i hvilken nation?

Fra et investeringsperspektiv kan vi naturligvis alle maveforbud i mindre nationer, der har lidt bitcoin-købevolumen. Sig f.eks. Portugal. Den mere bekymrende frygt er, at en nation med stor konsekvens for den globale BTC-volumen som Sydkorea, som det kunne slippe banhammeren.

Og det ville helt sikkert være et ødelæggende slag for kryptomarkedet, da Sydkorea kører en titanisk, overdimensioneret del af den globale BTC-købsvolumen i de seneste uger (hvilket igen har bidraget til at hæve prisen).

Så hviskninger har tilføjet, og FUD (“frygt, usikkerhed, tvivl”) spreder sig. Kunne Sydkorea være næste?

I dag giver vi dig derfor nedturen over, hvor bekymret (eller ikke bekymret) du skal være.

Sydkoreanske tilsynsmyndigheder lancerer ny lovgivningsmæssig taskforce

For få dage siden blev der skudt meget chatter, da Sydkoreas administratorer erklærede oprettelsen af ​​en “task force for modvirkning af virtuel valuta”.

Ordet “coutnermeasure” inspirerede ikke ligefrem tillid til sydkoreanske investorer, som du kan forestille dig.

Men det viser sig, at taskforce er mere beskyttende end noget andet, i det mindste i henhold til “småt”. Per Sydkoreas finansminister:

“Vi vil udarbejde regler til beskyttelse af investorer snarere end at udstede regler for virtuel valutaveksling.”

Så nu grund til at miste vores sind endnu.

Handel med Bitcoin-futures er nu forbudt i nationen

En anden relevant udvikling kom som sydkoreanske regulatorer bare annonceret at bitcoin futures ikke får lov til at handles eller udstedes i nationen.

Alligevel er det ikke engang direkte relateret til et faktisk “Bitcoin-forbud”, da BTC-futures er et helt andet og mere traditionelt dyr..

Og endnu mindre alarmerende er det faktum, at futuresforbuddet virker alt andet end midlertidigt. Nationens Financial Services Commission (FSC) udstedte forbuddet “bekymrende for … hvis det kommer ud af kontrol, da de ikke har taget stilling til kryptokurrency.”

Med andre ord, mens FSC stadig beslutter sig for kryptokurver generelt, vil de have indenlandske handlende til at holde ud med den mere traditionelle investeringsmulighed for Bitcoin-futures, hvis bølge udstedes i de kommende uger gennem Nasdaq og CME Group.

S. koreansk regering. bevæger sig fremad på kryptobeskatning

Også at få sydkoreanske krypto-investorer opmærksomhed er nyheden om, at landets National Tax Service (NTS) begynder at tage skridt til at implementere en indkomstskat på kryptovalutaer.

Selvom en sådan bemærkelsesværdig regulering altid får investorernes opmærksomhed, er denne regulering i dette tilfælde god, idet den viser, at Bitcoin og andre kryptokurver bringes ind i det regulatoriske “dagslys”.

Per NTS:

”Vi vil forfølge beskatning af virtuelle valutaer som bitcoin. Da virtuel valuta er en form for ejendom såsom fast ejendom eller værdipapirer, skal den beskattes efter princippet om, at der ”er en skat på indkomst.” ”

Nation omvendt ICO-forbud?

Den seneste nyhed fra Sydkorea er, at embedsmænd der kommer tæt på at vende det indenlandske ICO-forbud, der var blevet indført for få uger siden.

Navnlig ser koreanske tilsynsmyndigheder dog potentielt kun på, at professionelle investorer muliggør ICO’er i nationen fremover:

”Bitcoin er kompliceret i sin teknologi og investeringsmetode. Så i betragtning af dets risiko- og teknologiske ekspertise er det rigtigt for professionelle investorer at foretage en ICO, ikke almindelige borgere, der ikke er informeret om dens teknologi og medvirken. ”

Vi bliver nødt til at se, hvordan den dynamik spiller ud.

Alt i alt: tingene er ikke dystre i Sydkorea lige nu

I krypto ved du aldrig, hvad der kommer næste gang, men det ser ud til, at rygter har flyvet i Sydkorea, hovedsageligt fordi så mange regulatoriske udviklinger har fundet sted. Folk har svært ved at følge med eller forstå, og så begynder rygter at sprede sig.

For øjeblikket ser det ud til, at der ikke er noget overordnet kryptobud forbudt i Sydkorea.

Hvis der er noget, forsøger regulatorer der bare at få et proaktivt håndtag på det indenlandske kryptoøkosystem, så de kan bringe det ind i folden som andre slags aktiver.

Korea

Det ser ud til, at Sydkorea forsøger at holde trit med krypto, ikke blive efterladt – Billede via Cnet

Den “mest skræmmende” foranstaltning, de træffer, forsøger at få en vej til at vide, hvilke brugere der bruger hvilke udvekslinger, og hvordan. Med andre ord forsøger de at de-anonymisere Bitcoin-handel ligesom regulatorer i Storbritannien også gør det nu.

Det er selvfølgelig ikke et forbud. Det er bare den skattemand, der ønsker hans nedskæring.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me