Streamr anmeldelse: Platform til realtids dataudveksling

Streamr (DATAcoin) er et interessant blockchain-projekt, der udvikler en markedsplads til realtidsudveksling af data.

Streamr gennemførte en ICO tilbage i 2017 bull run og formåede at sikre en hel del finansiering. Holdet har udviklet sig i protokollen og har indgået et samarbejde med en række andre projekter og virksomheder.

Kan Streamr dog virkelig levere deres samme mål?

I denne gennemgang af Streamr vil jeg gå dybt ned i deres vækstudsigter. Jeg vil også analysere brugssagerne og langtidsoptagelsespotentialet for deres DATAcoin.

Behovet for Streamr

I en verden, der bliver mere og mere datadrevet, er adgang til realtidsdata af afgørende betydning for teknologivirksomheder, der ønsker at etablere dominans inden for deres felt.

I dag genereres data fra alle mulige unikke kilder, herunder sensorer og tilsluttede enheder inden for produktion, servicesektor og forsyningskæder.

Streamr-forbindelsesdata

Visionen om Streamr. Kilde: Streamr whitepapir

På samme tid ser vi fremkomsten af ​​Dapps i blockchain-rummet, som i stigende grad har brug for at stole på distribuerede datakilder fra omverdenen for at finjustere smarte kontrakter og muliggøre udvikling af mere kraftfulde applikationer.

Fra dette problem har Streamr udviklet en løsning; et marked for udveksling af realtidsdata, hvor enhver kan offentliggøre begivenheder til datastrømme, abonnere på strømme og bruge dataene i decentrale apps.

Disse realtidsdata tokeniseres og handles af brugere og maskiner via Streamrs decentrale P2P-netværk.

Streamr sammenlignes ofte med IOTA, en kryptokurrency-teknologi, der letter transaktioner mellem IoT-enheder (internet af ting). Vi udforsker nogle andre funktioner, der gør Streamr anderledes og muligvis bedre end IOTA og dets andre konkurrenter.

Streamr-brugssag

Det klareste eksempel på en brugssag til Streamr er med selvkørende elektriske biler. Disse køretøjer er afhængige af alle mulige data for at forbedre deres effektivitet, herunder trafikbelastning, elpriser og vejrudsigter.

Streamr kan hjælpe elbiler med at modtage alle disse data i realtid. Dataene udveksles med DATACoins, den vigtigste valuta, der bruges på Streamr-netværket. Efterord kan bilen så sælge de data, den har erhvervet, til andre systemer for også at forbedre deres effektivitet.

Streamr Technology Stack

Streamrs decentrale realtidsdatasystem er bygget oven på en teknologiestak med 5 lag. Nedenfor er en visuel gengivelse af denne teknologiestak:

Streamr Technology Stack

Oversigt over Streamr Technology Stack

Lad os se nærmere på, hvad hvert af disse teknologilag betyder

 1. Streamr Editor: Dette er et brugervenlighedslag og værktøjssæt, der muliggør hurtig udvikling af decentraliserede, datadrevne apps.
 2. Streamr-motor: En højtydende analysemotor til begivenhedsbehandling, der kører off-chain på en decentral måde. Streamr-motoren er i stand til at køre på en decentral databehandler som Golem (GNT).
 3. Streamr Data Market: Et netværk af delte datastrømme, som alle kan bidrage med og abonnere på.
 4. Streamr-netværk: Datatransportlaget, der tilbyder et incitamentsdrevet peer-to-peer-netværk til messaging i den decentrale datapipeline.
 5. Streamr-smarte kontrakter: Tillad, at noder i Streamr-netværket når konsensus, holder stream-metadata, håndterer tilladelse og kontrol af integritet og letter sikre tokenoverførsler.

DATA-mønten

Datamønter er et ERC20-token, der bruges til at udveksle data mellem forbrugere og producenter på Streamr-netværket. Det fungerer også som et incitamentværktøj for mæglernoder til at køre i P2P-netværket.

DATA Coin Streamr

Hvordan DATA-mønt vil blive brugt i Streamr Ecosystem

Data Coin har 3 primære anvendelsestilfælde:

 • At vedligeholde og drive et P2P-netværk ved at tilskynde deltagerne til at tilbyde tid, elektricitet, computerkraft og kommunikationsbåndbredde for at formidle noder.
 • DATAcoin fungerer som en valuta, der bruges af forbrugerne til at kompensere dataproducenter. Det fungerer også som et værktøj til at tilskynde dataleverandører til at udvide samfundet.
 • DATAcoin fungerer som et middel til at måle omdømme gennem ‘karma’. Dataproducenter, dataforbrugere og meddelelsesmæglere kan få ‘karma’ fra DATA Coin-transaktioner, f.eks. Når der offentliggøres data, forbruger data og kører mæglernoder, der driver netværket. Dataproducenter får karma, når deres offentliggjorte begivenheder leveres til abonnenter. Abonnenter tjener karma ved at modtage disse begivenheder, og mæglernoder tjener karma for at hjælpe med at levere data og gennem vedholdenhed. Ny tilføjet Karma svarer til mængden af ​​DATA-mønter, der udveksles i en transaktion. I modsætning til DATA-mønter henfalder karma og har en udløbsdato, mens brugernes balance på DATA-mønter forbliver den samme i hele.

Streamr vs. IOTA

Den største forskel mellem IOTA og Streamr er deres blockchain: IOTA udviklede deres eget DAG-netværk, mens Streamr valgte at opbygge deres netværk oven på Ethereum blockchain.

Dette kommer med nogle fordele, da Streamr er i stand til at drage fordel af et meget større udviklerfællesskab, der kan tilbyde support, når det er nødvendigt. De har også været i stand til at spare betydelige ressourcer ved ikke at skulle bygge en helt ny infrastruktur.

Streamr vs. Iota

Billede via Streamr og Wikimedia

Dette har gjort det muligt for dem at fokusere mere tid og energi på at finjustere deres platform og opbygge yderligere funktioner.

Streamr har også en kant i forhold til IOTA, fordi de valgte at fokusere udelukkende på live data, mens IOTA lagrer enorme mængder data fra IOT-enheder, hvilket kan have en indvirkning på operativsystemet, selv når det er decentraliseret..

Streamr Team & Partnere

Streamr Labs har hovedkontor i den schweiziske by Zug. Dette ligger midt i “Crypto-dalen”, som er den region i Schweiz, der har de mest gunstige love / regler relateret til blockchain-baserede virksomheder.

Streamr-teammedlemmer

Nogle teammedlemmer: Henri Pihkala, Nikke Nylund, Risto Karjalainen, Michael Malka

Holdet har en forskelligartet gruppe af medlemmer med erfaring lige fra maskinindlæring til finansiering og softwareudvikling. De har også en eklektisk blanding af iværksættere, der har grundlagt og solgt andre relaterede virksomheder.

 • Henri Pihkala (grundlægger, administrerende direktør): Henri er administrerende direktør og CTO i to algoritmiske handelsselskaber. Han har også sendt 10 års bygningsinfrastruktur & værktøjer til realtidsdata.
 • Nikke Nylund (grundlægger): Streamr-medstifteren, Nikke, har en entreprenørlig baggrund med succesrige udgange i tre andre virksomheder.
 • Risto Karjalainen (COO): Risto har arbejdet som Quant i investeringsbanker, herunder JP Morgan Chase og Merrill Lynch. Han har også en ph.d. fra Wharton School of Business og er velbevandret i maskinindlæring og adfærdsmæssig finansiering.
 • Michael Malka (leder af Streamer Labs): Michael har brugt 20 år i softwareindustrien i flere roller, herunder udvikler, specialist og administrerende direktør. Michael har tidligere medstifter af 3 virksomheder i Blockchain og Artificial Intelligence-rummet.

Streamr har også indgået et samarbejde med en række andre indflydelsesrige projekter i blockchain-rummet. For eksempel har de også bortset fra deres samarbejde med Golem indgået et samarbejde med Electrify Asia for at give brugerne kontrol over deres data.

Streamr-partnere

Streamr-partnere og samvær

Disse samarbejde strækker sig også til mere etablerede virksomheder, der ønsker at komme ind i blockchain-rummet. For eksempel samarbejder de med Hewlett Packard at tjene penge på bildata såvel som med Nokia at udvikle den næste generation af mobile basestationer.

Handel og lagring af DATA

Streamr solgte disse tokens i en meget offentliggjort ICO tilbage i oktober 2017. De formåede at samle i alt $ 27 mio. I bytte for 65% af den samlede DATA-forsyning. Dette så investorer købe ind i token til en pris på 0,055 USD.

Tokenet ramte børserne tilbage i november 2017 og fangede det massive rally i altcoins, der fulgte. DATA formåede at nå en højeste tid på $ 0,31 i januar 2018.

Selvfølgelig var dette kortvarigt.

Som de fleste altcoins oplevede DATA Coin, at prisen faldt betydeligt i 2018. Prisen er langt under ICO’s pris, men ser ud til at være udjævnet. Ting ser ud til at stige og er steget langsomt med resten af ​​markedet i de første par måneder af 2019.

DATA Prishistorik Streamr

DATA-møntprishistorik. Billede via Coinmarketcap

Hvis du ønsker at købe DATA-mønter, er den bedste udveksling for at gøre dette på Binance, da dette har størstedelen af ​​volumen. Det handles også på DragonEX-børsen og en række andre mindre børser.

Handelsvolumen i DATA ser ud til at være ret stærk med rimelige niveauer af likviditet på de børser, den er noteret. Token forbliver dog ret volatil sammenlignet med altcoins med lignende størrelse.

Når du har fået dine DATA, skal du gemme det et sikkert sted, da det kan være ganske risikabelt at lade det være på en børs. I betragtning af at dette er et ERC20-token, er der en række tegnebøger, som du kan bruge. Disse inkluderer lignende MetaMask og MyEtherWallet.

Udvikling

At få en nøjagtig fornemmelse af, hvor meget der arbejdes på et projekt, kan være udfordrende, men der er et par nyttige metoder. En af disse er ved at se på deres offentlige GitHub og mængden af ​​kode, der skubbes.

Jeg besluttede at gå videre til Streamr-projektet GitHub og gøre status over koden forpligter sig til deres arkiver. Nedenfor har vi forpligtet os til de 2 mest aktive repos på projektet.

Streamr GitHub forpligter sig

Streamr GitHub forpligter sig i udvalgte repoer (sidste 12 måneder)

Som du kan se, har holdet været ret aktivt i løbet af de sidste 12 måneder og skubber adskillige linjer med koder til disse repoer. Dette er også kun to af deres repoer, når de har i alt 40 andre, de har arbejdet med.

Faktisk, hvis vi sammenligner antallet af kodeforpligtelser på Streamr med andre mønter, kommer de ind på rang 48 på coincodecap. Dette er med over 3.658 forpligtelser det sidste år.

Denne udvikling kan være et resultat af den ambitiøse køreplan, som holdet har foran sig.

Køreplan

Streamrs køreplan er opdelt i 3 milepæle (M1, M2, M3)

 • Milepæl 1: Slip den første version af det incitamenterede dataleveringsnetværk og de underliggende smarte kontrakter. Arbejde med andre lag for at bygge mod fuld integration med Ethereum-økosystemet
  1. WP1 (netværk, smarte kontrakter): Prototype decentraliseret mæglernetværk
  2. WP2 (Marketplace): Barebones-markedsplads
  3. WP3 (motor): motoren går til Ethereum
  4. WP4 (Editor): Problemfri on-chain og off-chain computing
  5. Milepæl 2: Lancering af den første version af Data Marketplace sammen med de funktioner, den har brug for i det underliggende netværkslag.
   1. WP5 (netværk, smarte kontrakter): understøttelse af indtægtsgenerering og kryptering af data
   2. WP6 (Data Market): Helt decentraliseret Marketplace
   3. WP7 (motor, redaktør): Opnå decentralisering
   4. Milepæl 3: Nå den fulde Streamr-vision: Kør vedtagelsen af ​​stack
    1. WP8 (netværk): Avanceret routing, placeringsforvirring
    2. WP9 (datamarked): Fællesskabsbygning
    3. WP10 (motor, redaktør): produktisering

    Streamr milepæle køreplan

    Streamr køreplan & Tech Stack

    Holdet har holdt denne køreplan ret åben og har ikke placeret vilkårlige tidslinjer for disse opdateringer. Så måske er dette et middel for dem til at klare forventningerne fra deres samfund.

    Konklusion

    Siden starten i 2017 har Streamr opbygget et ry som en værdig tilføjelse til den eksklusive klub med blockchain-aktiverede IOT-platforme.

    Det er vedtagelse af Ethereum-blockchain betyder, at Streamrs succes på mange måder er bundet til Ethereums succes. Dette kan enten betragtes som en fordel eller ulempe afhængigt af ens syn på, hvordan ethereum blockchain fungerer.

    Det, der ikke kan nægtes, er den værdi, der låses op ved at skabe en markedsplads for realtidsdata, der skal udnyttes med det formål at skabe mere effektivitet for sensorer og tilsluttede enheder inden for produktion, servicesektor og forsyningskæder.

    Det globale IOT-marked forventes at nå 75 mia. $ Inden 2025, hvilket sætter Streamr i en unik position til at forbedre denne branche gennem brug af realtidsdata på blockchain.

    Fremhævet billede via Fotolia

    Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me