Storj Review: Dybdyk i Blockchain Storage

Storj (udtalt “Storage”) er et decentraliseret system til lagring af filer, der sigter mod at gøre brug af al den overskydende kapacitet rundt om i verden i form af ubrugte harddiske og båndbredde.

Folk har mistet stor tillid til store og centraliserede systemer, og fildeling er ikke forskellig fra det. Storj ønsker at gøre fildeling ikke kun mere sikker, men også hurtigere og meget mere omkostningseffektiv.

Kan Storj dog virkelig konkurrere med store centraliserede virksomheder som Dropbox og Google Drive, og kan de skille sig ud blandt værten af ​​blockchain-opbevaringsprojekter?

I denne anmeldelse vil vi forsøge at besvare det ved at grave i mulighederne for teknologi, team, køreplan og STORJ-token.

Hvad er Storj?

Storj var et af de første projekter til at tackle opbevaring på blockchain. De bruger datakryptering på klientsiden og filsharding til at gemme filerne på en sikker måde på et peer-to-peer-netværk.

De vil også gøre det nemt at bruge med en Amazon S3-kompatibel gateway. Dette giver brugerne mulighed for let at interagere med Storj-netværket med en velkendt brugeroplevelse. Desuden er der meget lille risiko for datatab i betragtning af at den vil være decentraliseret.

Storj Coin Oversigt

Anslåede dataomkostninger på Storj-netværket

Storj er open source-projektet for et profitfirma, der hedder Storj labs. Storj, virksomheden, leverer DaaS (Data-as-a-Service) til gennemsnitlige virksomheder og forbrugere. De hjælper også ved at opbygge værktøjer og API’er, så kunderne kan interagere med open source-softwaren.

Storj afsluttede en $ 30 mio. ICO, som de gjorde i et ERC-20-token-salg tilbage i 2017. De solgte STORJ-tokens, som ville være værktøjstokenet på netværket. Disse vil blive brugt til at betale for opbevaringskravene af brugerne.

Storj-netværket er også et af de få Ethereum ICO-projekter, der har modtaget Vitalik Buterins velsignelser. Faktisk var Vitalik bidragyder til Storj whitepaper. Ifølge Vitalik:

Distribuerede fillagringssystemer som Storj har potentialet til at eliminere høje markupomkostninger og ineffektivitet på markedet og give et meget højere niveau af fortrolighed, pålidelighed og servicekvalitet end vi ser i dag

De har også vokset deres underliggende netværk siden deres lancering, og de har over 150.000 knudepunkter, der er en del af det. Disse noder dækker mere end 200 lande og er i stand til at gemme over 150 PB i kapacitet.

Så hvad er den teknologi, der faktisk driver Storj, og hvordan er overlegen?

Storj-protokol

Der er fire vigtige faser i lagring af data i Storj-netværket. Disse inkluderer kryptering af dataene, deling af dataene og derefter distributionen af ​​dem gennem hele netværket.

Når dataene er på netværket, skal der foretages kontrol, der er udført for at sikre dataintegritet og tilgængelighed. Det er her, de periodiske revisioner på Storj-netværket kommer ind.

Kryptering på klientsiden

Før du uploader dine data til blockchain, skal de krypteres på din enhed. Dataene krypteres ved hjælp af AES256-CTR-algoritmen. Dette er allerede ret sikkert, men omfanget findes for andre typer kryptering, såsom konvergent kryptering.

En af de største fordele for brugere af kryptering på klientsiden er, at al information, der kræves for at dekryptere filerne, holdes væk fra noder (landmænd). Der er kun en dekrypteringsnøgle, og den styres på klientmaskinen.

Selvfølgelig kan der være et tilfælde, hvor du gerne vil dekryptere dine filer på en maskine, der ikke blev brugt til lokal kryptering. Det er her Storj-broen kommer ind.

Storj-broen er det seneste initiativ, der giver brugerne mulighed for at gemme deres nøgler på det, der kaldes “bridge” -servere. Der er en række andre effektive brugssager til broen, som vi vil dække senere.

Sharding

Du vil uden tvivl have hørt en masse snak om “Sharding” på det seneste, da det vedrører blockchains. Sharding i generel forstand er imidlertid kun opdeling af data i en række forskellige stykker. I dette tilfælde er dataene den fil, du lige har krypteret.

Der er mange grunde til, at man vil splitte dataene. For det første betyder det, at dataene distribueres gennem et væld af forskellige noder, at de kan sende og hente alle skårene på samme tid. Dette øger hastigheden på netværket.

En anden fordel ved sharding er, at ingen “Farmer” på netværket vil indeholde alt indholdet af din fil. Dette betyder, at selvom de havde mulighed for at dekryptere filen (meget usandsynligt), kunne de ikke læse alt i filen.

Yderligere tilføjelse til privatlivets fred for brugeren med Storj-netværket er, hvor skårene er gemt på netværket. Der bør kun være en person, der ved nøjagtigt, hvor skårene er opbevaret, og dette er den person, der har krypteret og uploadet det til netværket.

Storj-kryptering

Storj Sharding Process. Billedkilde: Storj Whitepaper

Det er her deres unikke Kademlia hash-tabel kommer ind. Denne distribuerede hash-tabel giver brugeren mulighed for effektivt at ‘kortlægge’ hvor skårene er gået. Hvis de gerne vil have adgang til disse tabeller, har de brug for en privat nøgle, der dekrypterer netværkskortet og giver brugeren adgang til brikkerne til deres fil.

Der er også vigtige redundanskontroller, der er indbygget i netværket, hvis noder går offline. Dette er ved brug af Erasure-kodning og “Parity” -skår. Du kan vælge det samlede antal paritetsskår, der skal bruges, når du distribuerer det på netværket.

Jo mere redundansskår du vælger, jo mere beskyttelse har du mod tab. Storj skal holde øje med alle de overflødige skår for at sikre, at der ikke er et overskud af dem, der tilstopper netværket. Det er her, sletningskodningsalgoritmer kommer i spil. Du kan læse mere om det i deres hvidt papir.

Så nu har du dine krypterede filer i skår over hele netværket, hvordan kontrollerer du konstant nøjagtigt, hvad der er der? Dette er ved brug af bevis for hentbarhed og periodiske revisioner.

Bevis for hentbarhed

Disse bevis bruges til at garantere, at visse data er gemt på en ekstern vært i netværket. Disse bevis bekræftes gennem en standard udfordrings- / reaktionsproces på Storj-netværket kaldet audits eller “heartbeats”.

Disse revisioner udføres med et kryptografisk princip kaldet Merkle træer og bevis. Disse er i sig selv ret komplicerede, men du kan læse mere om disse delvise Merkle-trærevisioner i hvidbogen.

Hvad der dog er vigtigt at forstå er, at landmændene skal bevise, at de stadig har alle de skår, der blev sendt deres vej. De er nødt til at samarbejde med revisionen, hvis de har til hensigt at få betalt for deres opbevaring.

Dataejeren sender en kort udfordring i form af en hash til landmanden. Hvis landmanden stadig har de data, at de blev sendt, kan den besvare denne anmodning med Merkle-beviset. Dette bekræfter, at fildelingen stadig er på den lokale node.

Storj Verifikation og revision

Storj Verifikation og revision. Billedkilde: Storj Whitepaper

Derfor kan Storj ved hjælp af en genial kontrol- og udfordrings- / reaktionsmekanisme sikre, at filer faktisk gemmes, som de oprindeligt blev distribueret uden manglende data. Desuden kan de landmænd, der regelmæssigt ikke reagerer på disse anmodninger, have en dårlig “omdømme” -score, der tilskrives dem.

Nu hvor du ved, hvordan Storj-netværket fungerer teknisk, lad os se på, hvordan du praktisk kan bruge det.

Brug af Storj Share

Som nævnt drives Storj-netværket i øjeblikket af over 150.000 noder over hele netværket. Storj ønsker at udvide dette stærkt med den næste udgivelse af deres platform inden udgangen af ​​2018.

Hvis du vil være en del af dette nye Storj-netværk, når det endelig frigives, kan du tilmelde dig den venteliste, som de i øjeblikket har på deres websted. Du kan enten ansøge om at blive placeret på brugerens venteliste eller på landmandens venteliste.

For at få en idé om omkostningerne ved netværket har Storj i øjeblikket nogle estimater fra deres hjemmeside nedenfor. Dette er de gebyrer, som brugeren kan forvente at betale i STORJ-tokens.

dataomkostninger på Storj-netværket

Anslåede dataomkostninger på Storj-netværket

Disse gebyrer betales kun for den opbevaring og båndbredde, du bruger, hvilket er i modsætning til de andre udbydere af cloudopbevaring. For eksempel, når du åbner en konto i dropbox for deres “plus” -planer og derover, skal du købe et månedligt lagerbeløb.

Selvom du har brugt al din lagertillæg på dropbox, er prisen pr. GB / måned næsten 9 gange den for Storj-netværket. Selvfølgelig har du også de problemer, der er forbundet med sikkerhed og hastighed på et centraliseret system som dropbox.

Når Storj Share frigives i slutningen af ​​året, vil den have en brugervenlig grafisk grænseflade, som både landmænd og brugere kan bruge. Du vil være i stand til at gemme og uploade filer så let som du gør med enhver anden cloud-stiltjeneste.

Storj-teammedlemmer

Som nævnt arbejder folk bag Storj open source-projektet på Storj labs. Virksomheden er baseret i Atlanta, Georgia og blev grundlagt af Shawn Wilkison i 2014. Han fik ideen, da han deltog i Texas Bitcoin Hackathon i samme år. Shawn har en iværksætterbaggrund og startede en af ​​sine første virksomheder, da han var i gymnasiet.

Storj-teammedlemmer

Storj-teammedlemmer

Han fik selskab af en medstifter John Quinn, der tjener som Chief Revenue Officer. Han har en anden baggrund efter at have arbejdet i over 15 år inden for teknisk investeringsbank. Han var tidligere direktør for globale markeder i Deutsche Bank OOO og har brugt sin tid mellem USA og Moskva.

Storj-teamet er vokset meget siden da med over 46 medlemmer fra i dag. De har også en stor samfundsgruppe, der hjælper med at skabe opmærksomhed og vedtagelse af Storj på tværs af sociale medier.

STORJ Token

STORJ native token er baseret på ERC-20-standarden og vil være hjælpeprogrammet i fildelingsøkosystemet. I løbet af Crowdsale i 2017 solgte de STORJ til en værdi af $ 30 mio., Som har en samlet forsyning på 500 mio.

Dette repræsenterede 25% af den samlede tokenforsyning og implicerede en ICO-pris på 0,5 USD pr. STORJ-token. Under bull run i slutningen af ​​2017 og begyndelsen af ​​2018 nåede STORJ priser på $ 2,37. Det blev dog fanget i resten af ​​markedet, og det sidder i øjeblikket på 0,33.

Huobi STORJ

Tilmeld dig Huobi og køb STORJ-tokens

Dette er ikke så slemt som mange af de andre mønter, der rejste ICO sidste år, og der er et stærkt projekt og team bag STORJ. Hvis de får en enorm mængde efterspørgsel fra brugere af deres nye platform i slutningen af ​​2018, kan det hjælpe med at bøge prisen.

Hvis du tænkte på at købe STORJ-mønter, ser det ud til, at den største mængde er på Cointiger-børsen. Men hvis du foretrækker at bruge en mere velkendt børs, kan du få dem på børser som Binance Exchange og Huobi Exchange.

Da disse er ERC-20 standard tokens, kan du, når du har købt dem, nemt gemme dem i en kompatibel tegnebog. De mest sandsynlige deltagere er enten MyEtherWallet eller MyCrypto.

Køreplan

Noget andet, der sandsynligvis vil hjælpe med at drive adoption i Storj, er en udviklingspipeline, der holder samfundet entusiastisk. I tilfælde af Storj er der nogle interessante milepæle på kort og mellemlang sigt, som vi kan holde øje med. Nedenfor er den køreplan, som de har på deres hjemmeside.

Storj køreplan

Storj køreplan

Som man kan se, er det stærkt fokuseret på frigivelsen af ​​deres v3.0 af Storj-netværket. Dette er det netværk, som du i øjeblikket kan placere dig selv på en venteliste til at deltage i. Faktisk var Storj lige i skrivende stund frigivet nyheden om frigivelsen af ​​den private Alpha af v3.0.

De kører i øjeblikket dette i et testmiljø, så de kan forfine produktet og sørge for, at alt er stabilt. Det næste trin i dette er frigivelsen af ​​whitepaper af v3.0.

Dette er vigtigt, da det vil give brugerne og landmændene mere indsigt i, hvordan netværket fungerer, og hvilke opgraderinger og forbedringer der er inkluderet. Når de først frigiver Alpha-versionen af ​​opdateringen til offentligheden, vil det være interessant at observere optagelsen i antallet af landmænd og brugere.

Dette er vigtigt, da et decentraliseret fillagringssystem som Storj er mere effektivt, jo flere deltagende noder der er.

Der er også mulighed for fildeling blandt deltagere i Storj-protokollen. Dette kunne lettes ved brug af den allerede etablerede “Bridge” -arkitektur, som vi nævnte ovenfor.

I betragtning af at dekrypteringsfunktionen i øjeblikket findes på disse servere, er det ikke et vanskeligt næste trin at give andre deltagere adgang til dine filer med nøglerne på disse servere. Tænk Dropbox og Google fildeling, men decentraliseret.

Konkurrence

Selvom vi er opmærksomme på de store centraliserede cloudlagerkonkurrenter, er der også en hel del blockchain-projekter, der forsøger at oprette deres egne lagernetværk.

For eksempel er Siacoin en af ​​de mest kendte konkurrenter i kryptorummet. Siacoin gik live med en tidlig betaversion af projektet i marts 2015. Derfor har projektet eksisteret længere end Storj, og de er i øjeblikket rangeret til 37 i markedsværdi.

Storj kan have en lille konkurrencemæssig fordel i lagerprisen, men da 1 TB lagerplads på Siacoin koster omkring $ 2. Siacoin arbejder også på videreudvikling af version 1.4.0 af softwaren.

Andre konkurrenter, som Storj er imod, inkluderer det etablerede MaidSafe-projekt, som faktisk blev startet i 2006, selv før kryptovalutaer. Projektet udviklede Safe Network med arkitektur, der ikke er alt for forskellig fra Storj-netværket.

Endelig har du mere potentiel konkurrence, der kommer om bord, da Filecoin forsøger at komme på markedet. Dette blockchain-projekt var de største ICO’er sidste år, da de samlede over $ 257 mio.

Konklusion

Storj er uden tvivl et af de mere interessante blockchain-projekter i øjeblikket. De har en legitim brugssag til deres tokens, som i øjeblikket gennemgår en større opgradering. Desuden drives de af et stort og kompetent team.

Behovet for et decentralt og sikkert cloudlagernetværk er klart der. Brugere ønsker et sikkert sted at gemme deres vigtige data, og de vil have et sted at tjene ekstra penge til deres overskydende lagerplads.

Storj vil blive udsat for stærk konkurrence, men så længe Storj er i stand til at holde kursen og nå deres milepæle i køreplanen, vil de sandsynligvis øge brugen og vedtagelsen. Vi vil holde øje med den offentlige frigivelse af v3.0.

Sammenfattende et stærkt projekt med kompetent opbakning. Vi kan se, hvorfor Vitalik Buterin var villig til at lægge sit navn og input bag Storj.

Billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me