Solana (SOL) anmeldelse: Det skalerbare Blockchain-ur

Der er over 7200 kryptokurver i skrivende stund. Næsten hver eneste af dem hævder at bringe noget unikt til bordet – noget som intet andet kryptokurrencyprojekt har gjort før. Mange af jer vil vide, at de fleste kryptokurrencyprojekter enten ikke har leveret deres løfter eller aldrig rigtig haft noget så specielt ved dem til at begynde med.

Solana falder ikke ind under denne kategori. Det er et kryptokurrencyprojekt med en radikalt anden tilgang til, hvordan blockchains fungerer. Det fokuserer på et element, der er så djævelsk simpelt, at det får dig til at undre dig over, hvorfor du ikke tænkte på det: tid. Som det viser sig, at indføre et decentralt ur til en kryptokurrency-blockchain gør det mere effektivt, end nogen nogensinde kunne have forestillet sig.

En kort historie om Solana

Historien om Solana begynder med en solrig strand i Californien med samme navn. Solana-stranden ligger kun 30 minutter nord for San Diego, hvor (kryptovaluta-projekt) Solanas grundlægger og administrerende direktør Anatoly Yakovenko har brugt det meste af sit liv på telekommunikation. Dette er lidt af en underdrivelse, da Yankovenko var medvirkende til at udvikle teknologien, der findes i alle vores smartphones i løbet af sine 12 år i Qualcomm..

Solana Beach Californien

Billede via Sunset.com

Yakovenko var oprindeligt ikke så interesseret i Bitcoin og Ethereum vakte kun lidt hans interesser. Han minede dog kortvarigt Bitcoin, mens han udviklede et dybt lærende computernetværk. Under en selvbeskrevet “Koffeininduceret feberdrøm kl. 4” i 2017 indså han, at Bitcoins hash-funktion, SHA256, kunne bruges til at skabe et decentralt ur på en kryptokurrency-blockchain.

Anatoly Takovenko Solana

Solana-skaberen Anatoly Yakovenko. Billede via Twitter

Yakovenko teoretiserede, at tidsstemplingstransaktioner eksponentielt ville øge skalerbarheden af ​​en kryptokurrency-blockchain uden at ofre dens sikkerhed eller decentralisering. Han vidste, at det var muligt at bygge, da Google og Intel begge havde implementeret lignende teknologier i deres egne databaser, omend på en central måde. Solana’s revolutionerende hvidbog blev stille udgivet i november 2017.

Hvad er Solana?

Solana er en højtydende kryptokurrency blockchain, der understøtter smarte kontrakter og decentrale applikationer. Det bruger et bevis på stavskonsensusmekanisme med en lav adgangshindring sammen med tidsstemplede transaktioner for at maksimere effektiviteten.

Solana Cryptocurrency-websted


Dette gør det muligt for Solana at behandle 50-65 000 transaktioner pr. Sekund med en teoretisk grænse på over 700 00 transaktioner pr. Sekund (sammenlignet med Bitcoins 7 TPS og Ethereums 15 TPS). I modsætning til andre lignende projekter som Polkadot og Ethereum 2.0 (når den er frigivet), er Solana en enkelt blockchain (lag 1) og delegerer ikke operationer til andre tilknyttede kæder (lag 2).

Parachains Polkadot Cryptocurrency

Faldskærme på Polkadot. Billede via Polkadot Wiki

Holdet hos Solana har designet deres blockchain med en langsigtet vision i tankerne. Dette kommer fra grundlægger Anatoly Yakovenkos egen erfaring med at se telekommunikationsteknologier næsten fordoblet i kapacitet hvert år i løbet af sin tid på Qualcomm.

Solana er udviklet af et firma med samme navn, der er baseret i San Diego, Californien. Solana-teamet består af tidligere Qualcomm-, Google-, Apple-, Microsoft- og Dropbox-medarbejdere. Ud over at være baseret på lignende databaseteknologier, der bruges af Google og Microsoft, er Solanas arkitektur også inspireret af Filecoin, et decentraliseret datalagrings-kryptokurrencyprojekt.

Hvordan fungerer Solana?

Ansvarsfraskrivelse: Solana er utrolig kompleks. Lad os starte med et udtryk, du måske har hørt, hvis du har set på projektet før: Bevis for historie (PoH). PoH er ikke en konsensusmekanisme. Det er snarere en komponent i Solanas bevis for stavs konsensus.

Solana Cryptocurrency Architecture

PoH involverer tidsstemplingstransaktioner, når de føjes til en Solana-blok. En ny blok på Solana genereres hver 400 ms (sammenlignet med Ethereums cirka 15 sekunder og Bitcoins 10 minutter). Uden at komme i for mange detaljer, decentraliseret ur som bruges som reference for tidsstemplerne er SHA256 hash-funktionen. SHA256 lyder muligvis velkendt, fordi den bruges i Bitcoins Proof of Work-konsensusmekanisme.

Solana decentraliseret ur

SHA256’s gentagne output.

I stedet for at arbejde på at “løse” hash-funktionerne for at producere en ny blok, bruger Solana i stedet SHA256’s gentagne output som reference – tidsstempler. Dette producerer en slags “uretik”, hvor hvert uretik er 400 ms (i stedet for et sekund som et almindeligt ur).

PoS vs DPoS

Billede via Cryptoknowmics

Lad os derefter rydde et par misforståelser om Solana. Mange kilder mærker Solanas konsensus som delegeret bevis for stav DPoS. Dette er ikke korrekt, og Solana-teamet har bemærket dette mange gange. Det er en let fejl at lave, fordi der er forskellige roller i Solana blockchain (ledere, validatorer, arkiver osv.).

Mens DPoS-kryptokurver i det væsentlige vil delegere disse roller blandt netværksdeltagere, gør Solana det ikke. Kort sagt, alle noder på Solana spiller en rolle i opfyldelsen af ​​alle netværksroller.

Solana Blockchain-leder

Billede via SolanaBeach, Solanas blockchain-opdagelsesrejsende

For eksempel har Leaders on Solana til opgave at producere nye blokke. Ledere roter hver 4. blok (1,6 sekunder). Mens en knude indtager en lederposition, klemmer de dybest set så mange transaktioner som muligt i de fire blokke, de producerer, og viser disse blokke, der indeholder transaktionerne, til de relevante grupper af noder, kaldet Solana Clusters. Disse noder validerer transaktionerne ved hjælp af digitale tidsstempler som reference og videresender derefter posterne hurtigt til andre relevante noder på netværket.

Solana Blockchain Explorer

I modsætning til andre PoS-kryptokurver er der ingen minimumsindsats kræves for at være en knude på Solana blockchain. Naturligvis er mængden af ​​blokbelønninger, du får, proportional med mængden af ​​SOL-tokens, du har sat på netværket. Mens ledervalg er pseudorandom, påvirker mængden af ​​SOL, du spiller, også din sandsynlighed for at blive en leder, der faktisk producerer blokke. Misbehavende noder ser deres indsatser skåret ned, og de skårne midler tilføjes for at blokere genereringsbelønninger.

Solana 8 Innovationer

Billede via Medium

Der er faktisk 8 kerneegenskaber som udgør Solana. En af dem er allerede dækket (Bevis for historie). Af de resterende 7 er kun 2 værd at bemærke i forbindelse med denne artikel. Disse er Sealevel og Gulf Stream.

Sealevel gør det muligt hurtigt at identificere alle ikke-overlappende transaktioner og behandle dem på samme tid. Gulf Stream gør det muligt at kende et lille antal kommende ledere, så de allerede kan begynde at akkumulere transaktioner, før de begynder at producere blokke.

Hvis du skraber i hovedet, så lad os gennemgå et simpelt eksempel, der kan hjælpe dig med at forstå, hvordan Solana fungerer.

Åbn kontorlokaler

Billede via Uplash

Forestil dig en lille virksomhed med 180 ansatte (hvilket er omtrent det antal noder / validatorer Solana har nu). Selvom der er forskellige afdelinger i dette firma (f.eks. Regnskab, forsendelse og modtagelse, kundeservice), ved enhver medarbejder, hvordan man gør jobbet i enhver anden afdeling. Desuden bliver hver medarbejder tilfældigt udvalgt til at være chef (leder) i 1,6 timer ad gangen, hvorunder de skal underskrive indgående papirer fra de forskellige afdelinger.

Selvom hvilken medarbejder der vælges til at være chef er delvist tilfældig, har hver medarbejder et lille vindue på deres computerskærm, der viser dem de næste 10 personer, der midlertidigt udfylder chefrollen. Dette giver dem mulighed for at give deres papirer til den ansatte, før de bliver chef, så de kan udføre arbejdet hurtigere (Gulf Stream).

Boss Signing Paper

Billede via Uplash

Hver gang chefen underskriver noget papirarbejde, tidsstemples det og sendes tilbage til de relevante afdelinger (Solana node-klynger) for at blive dobbelttjekket, og hvis det er godkendt, føjes det til firmadatabasen. Hver afdeling kan lave sit eget papirarbejde på samme tid, da det ikke overlapper hinanden (Sealevel).

Hver medarbejder har en eller anden rolle i at opbevare dette papirarbejde, kontrollere dette papirarbejde og sørge for, at chefen virkelig gør sit job og ikke slækker af. Dette er grundlæggende, hvordan Solana fungerer.

Solana Cryptocurrency Architecture

En teknisk oversigt over Solanas arkitektur.

Det vigtigste takeaway om Solana er, at det tildeler forskellige opgaver til forskellige noder på netværket efter behov for at optimere hastigheden, og alle transaktioner er tidsstemplet for at sikre, at de er korrekte. Dette betyder, at en klynge af noder (Solana Cluster) kan være ansvarlig for at være vært for en DeFi-platform som f.eks Uniswap, og en anden Solana Cluster kunne være ansvarlig for behandling af mikrotransaktioner foretaget i Decentralands virtuelle verden. Dette gør Solana decentraliseret, skalerbar og sikker uden kompromis.

SOL-kryptokurrency

SOL er en kryptokurrency, der er hjemmehørende i Solana blockchain. Det brændes for at betale gebyrer på Solana-netværket. SOL kan også indsættes for at blive en blockchain-node.

SOL Cryptocurrency Token

I fremtiden vil SOL blive brugt til at stemme om ændringer til Solana. I skrivende stund er det uklart, om SOL er inflations- eller deflatorisk på grund af modstridende dokumentation, selvom det ser ud til at være deflatorisk.

Solana Token ICO

Solana har haft 5 finansieringsrunder i alt, med den offentlige ICO som den seneste. Solana indsamlede over 25 millioner USD i finansiering på tværs af disse fem runder og leverede endda en tilbagekøbsprisgaranti på knap 20 cent til dem, der registrerede og indsatte deres tokens i de første 3 måneder efter ICO i marts.

Solana Staking Garanti

Solana’s staking-prisgaranti. Billede via Binance

Den første private finansieringsrunde fandt sted i marts 2018 og solgte lige under 80 millioner SOL solgt for 3,17 millioner USD (0,040 $ USD pr. SOL). Den anden private finansieringsrunde fandt sted i juni 2018 og solgte lidt over 63 millioner SOL solgt for 12,63 millioner USD (0,20 $ USD pr. SOL).

Den tredje private finansieringsrunde fandt sted i juli 2019 og solgte godt 25 millioner SOL solgt til 2,13 millioner USD (0,22 $ USD pr. SOL). Den sidste private finansieringsrunde fandt sted i februar i år og så lidt over 9 millioner SOL solgt for 2.29 millioner USD (0,25 $ USD pr. SOL).

Solana Cryptocurrency ICO

Solanas første fire finansieringsrunder. Billede via ICOdrops

Solana ICO fandt sted i marts i år via CoinList. Det så 8 millioner SOL solgt for 1,76 millioner USD (0,22 $ USD pr. SOL). Dette er kun 1,6% af Solanas samlede udbud.

SOL-kryptokurrency har en samlet forsyning på 500 millioner. Af denne samlede levering blev 36,2 procent (ca. 160 millioner SOL) solgt til private investorer i de fire førnævnte salg. 12,8 procent (ca. 65 millioner SOL) er tildelt Solana-holdet.

SOL Cryptocurrency Distribution

Distribution af SOL-token. Billede via Binance

10,4% (ca. 52 millioner SOL) er tildelt Solana Foundation, en non-profit institution, der fokuserer på blockchain-uddannelse og adoption. De resterende 39 procent (ca. 195 millioner SOL) er tildelt Solana-samfundet (belønninger for validatorknudepunkter).

Det er vigtigt at bemærke, at optjeningsplanen for Solana er ret aggressiv. Mens Team-midler frigives langsomt i løbet af to år, mellem 1. januar og 7. januar 2021, alle andre SOL-tokens vil være i omløb.

SOL-prisanalyse

Solana debuterede på kryptokurrencymarkedet i april i år til en pris på ca. 1 $ USD pr. SOL. Selvom det handles for SOL lanceret på Binance kort tid efter ser det ud til at ikke have påvirket prisen, da symbolet gled ned til omkring 60 cent USD og forblev inden for dette interval indtil begyndelsen af ​​juli i år.

Solana Cryptocurrency-pris

Solana pris historie. Billede via CoinMarketCap

I slutningen af ​​juli blev det afsløret, at populær kryptovaluta-derivatudveksling FTX ville være lancering af Serum, deres decentrale udveksling på Solana blockchain. Dette sendte prisen på Solana op til næsten 5 $ USD i løbet af den følgende måned.

Selvom prisen har afgjort omkring 3 $ USD siden da, forbliver SOL i en synlig stigende tendens. Det er uklart, hvor længe dette vil vare i betragtning af oversvømmelsen af ​​udbuddet, der kan komme i januar 2021. Med en nuværende cirkulerende forsyning på kun 40 millioner SOL kan en pludselig oversvømmelse af udbuddet have en negativ indvirkning på prisen på Solana.

Hvor kan man få Solana

Hvis du ønsker at få fat i nogle solrige SOL-kryptokurrency, har du kun et valg: Binance. Handelsvolumenet på andre børser er ret lavt, og pålideligheden af ​​de fleste andre børser er ikke særlig god (ikke navngivning af navne!).

Solana Cryptocurrency Exchange

Billede via CoinMarketCap

Solanas volumen på 24 timer er ligeledes ret lav i betragtning af dets markedsværdi og ser ud til at falde gradvist. Dette kan være en opskrift på alvorlig volatilitet, så handl omhyggeligt!

SOL-tegnebøger

Desværre er der ikke så mange Solana-cryptocurrency-tegnebøger derude i øjeblikket. Hvad software-tegnebøger angår, er du begrænset til Binance’s Trust Wallet. Den eneste hardware-tegnebog, der i øjeblikket understøtter SOL-kryptokurrency, er Ledger Nano S.

Solfare Solana tegnebog

Solflare web-tegnebogen til Solana.

Interessant nok er der en Solana-webpung til rådighed med navnet SolFlare, som ikke er frihedsberøvende og udviklet af Solana-samfundet.

Solana køreplan

Solana har i øjeblikket ikke en klart defineret køreplan. Den sidste køreplan, de fremlagde, afslører, at de savnede næsten hver eneste milepæl med et langskud. Dette er dog ikke uden grund. Anatoly Yakovenko bemærkede i marts i år det gjorde næsten alt, hvad der kunne gå galt med Solanas udvikling. Solanas hovednet er derfor stadig i beta.

Solana Old Roadmap

Solanas første køreplan. Billede via ICOdrops

På trods af nogle udviklingshindringer har Solana formået at sikre nogle seriøse partnerskaber. Deres samarbejde med FTXs Serum DEX er særlig vigtigt, primært havde teamet på FTX efter sigende set på snesevis af alternative kæder i løbet af et år, før de valgte Solana.

Det andet store partnerskab er med Chainlink, som Solana er hos bygger et superhurtigt orakel. Dette orakel vil være billigere at bruge og vil være i stand til at opdatere prisdata hver Solana-blok (400 ms). For nylig sikrede Solana endnu en major partnerskab med Tether at bringe USDT til Solanas økosystem.

Solana USDT Tether

Yakovenko fremhævede slutspillet for Solana i et nylig interview. De fleste af disse fokuserer på at sikre, at Solana effektivt kan håndtere hundreder af millioner af brugere og hundreder af tusinder af decentrale applikationer.

På et mere teknisk niveau ønsker Solana-teamet at reducere blokgenereringstiden ned til kun 80 ms. De håber også at gøre det muligt at udføre kryptokurrencyhandler inden for en tidsramme på 1 ms i decentraliserede børser bygget på Solanas blockchain. Med hensyn til kontekst er Binances mindste handelstidsramme 1 minut.

Der er ingen specifikke milepæle for projektet fremover. Selvom der har været en del diskussion omkring introduktion af samfundsledelse over netværket for alle SOL-tokenholdere, er en detaljeret styringsplan og udgivelsesdato endnu ikke beskrevet af Solana-teamet.

Vores tilgang til Solana

Der er noget Solanas skaber bemærket i et interview som alle skal tænke på: hvad sker der, når decentraliserede børser bliver mere effektive end centraliserede børser? Svaret er selvfølgelig, at centraliserede kryptokursudvekslinger skifter til at bruge den decentrale blockchain, der giver denne højere effektivitet. Solana er død på at blive den blockchain, og den har en kæmpechance for at opnå den titel.

Solana Cryptocurrency Emission

Emissionsplan for Solanas SOL-token. Billede via Binance

Det eneste tilsyneladende problem med Solana er SOL’s emissionsplan. Den visuelle repræsentation af denne emission kan være et af de mest skræmmende billeder i kryptokurrency. Antallet af tilgængelige poletter vil gå fra omkring 15% af den samlede levering til 95% på en enkelt uge! Det er meget svært at se, hvordan dette ikke vil have en negativ effekt på prisen (i det mindste på kort sigt).

Vitalik Buterin Ethereum

Vitalik Buterin tilbereder Ethereum 2.0. Billede via CoinTelegraph

Det er også tvivlsomt om Solana vil overgå andre konkurrenter som Ethereum 2.0 og Polkadot. Selvom det er stolt af ikke at bruge lag 2-blokeringer som de gør, er det faktum, at gennemsnitsbrugeren af ​​en decentral applikation ikke vil være ligeglad med, hvordan den underliggende infrastruktur ser ud, så længe den fungerer godt. Denne form for snæversynede etos kunne være Solanas fortrydelse, hvis den ikke er forsigtig.

Solana Cryptocurrency Team

Solana-holdet. Billede via Coindesk

Alt i alt er Solana et meget lovende projekt og tungvægte som FTXs savante CEO Sam Bankman-Fried tror helhjertet, at dette er indlysende. For det første er holdet bunnsolid og fremadrettet. For det andet, selvom Solana stadig er i beta, viser det sig at være mere end en glat grænseflade med over 3,5 milliarder transaktioner, der hidtil er bekræftet. For det tredje har virksomheden en ydmyg begyndelse – den blev ikke støttet af hundreder af millioner dollars af venturekapitalinvestorer, der ønsker at give en hurtig fortjeneste. Samlet set peger disse fakta på en ting: resultater.

Fremhævet billede via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens udtalelser og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning. Læsere bør gøre deres egen forskning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me