Skal vi til endnu en version af Bitcoin?

Det ser ud til, at mange investorer lige var vant til begrebet Bitcoin kontanter, Bitcoin og SegWitx2 gaffel i november. De kan dog være nødt til at vænne sig til konceptet med endnu en version af Bitcoin kaldet “Bitcoin Gold”. Det er fuldt ud muligt, at der snart kan være 4 forskellige typer Bitcoin.

Udviklerne på Bitcoin Gold kan lide at se sig selv som en slags oprørsgruppe, der ønsker at gøre Bitcoin-netværket mere decentralt. De vil også følge en “hård gaffel” fra det gamle Bitcoin-netværk og opdele fra Bitcoin på en lignende måde som Bitcoin Cash gjorde i august.

Dette Bitcoin Gold-initiativ ledes af Jack Liao, der er administrerende direktør for et Hongkong-baseret krypto-mineselskab kaldet LightningASIC. Som nævnt på deres hjemmeside, de planlægger at lancere mønterne den 25. oktober. Den åbner den nye mønt til børserne den 1. november.

Motiver til Bitcoin Gold

Hvad Bitcoin Gold forsøger at gøre er at gøre netværket mere decentraliseret og forsøge at fjerne noget af den kontrol, der er blevet afstået til antallet af meget magtfulde mineselskaber. Dette er noget, der i teorien skal appellere til de fleste Bitcoin-brugere.

En del af grunden til, at Bitcoin er blevet så centraliseret, er på grund af udviklingen af ​​ASIC’er. Dette er chips, der er udviklet af teknologivirksomheder (hvoraf nogle er minearbejdere), der hurtigt kan øge minedriftens effektivitet. Disse ASIC’er er dog ret dyre og købes derfor generelt ikke af detailminearbejdere. Dette har været en del af grunden til, at virksomheder som Bitmain er blevet så magtfulde. De producerer de chips, de bruger i deres miner.

For at opnå denne decentralisering sigter udviklerne mod at justere minedriftsalgoritmerne, så de let kunne udvindes med grafikkort eller GPU’er. Dette vil betyde, at detailminearbejdere, der opererer fra deres hjem med enkle GPU’er, også kan deltage i minedriften. Derfor vil indflydelsen fra de store mineselskaber også begynde at aftage. Ifølge Bitcoin Gold-udvikleren “The Sorrow”

Bitcoin-guld implementerer en proof-of-work-ændring fra bitcoins SHA256 til Equihash, en hukommelseshård algoritme, der er ASIC-resistent og optimeret til GPU-minedrift,

Liaos firma har traditionelt produceret hardware, der er mere fokuseret på Litecoin, men han vil nu påtage sig den etablerede minedrift i Kina. Han giver ingen hemmelighed, at han ser Bitmain som årsagen til den store centralisering på netværket.

Selvom det er et bemærkelsesværdigt mål at give mere strøm til brugerne og reducere centralisering, er det lettere sagt end gjort. Dette skyldes, at man ikke kun kan se på GPU-minedrift som løsningen på problemet. GPU-produktion er også centraliseret og styres næsten udelukkende af Nvidia og AMD. Alligevel hævder Liao, at den lethed, hvormed forbrugerne kan købe denne hardware, gør det til en meget bedre løsning end status quo.

Manglende sikkerhed

Selvom det faktisk lyder som et interessant forslag, er der mange detaljer, der forbliver ukendte. Dette inkluderer detaljer som blokhøjden på gaflen. Hovedudviklerne er også opmærksomme på, at mange af detaljerne er “fuzzy” og er op til diskussion.

Der var også den mulig idé af et Initial Coin Offering (ICO), der ville give 1% af mønterne til udviklingsteamet. Dette ser ud til at være fjernet. Da dette er en gaffel i netværket, vil hver indehaver af Bitcoin på gaffeltidspunktet få en ækvivalent mængde Bitcoin Gold. Ifølge et udvikleralias “h4x”

Det er en minimalistisk gaffel af Bitcoin Core-kodebasen i ånden af ​​litecoin – kun et par konservative ændringer

Selvom Bitcoin Gold i teorien lyder som en god idé, er det usikkert, om det sandsynligvis vil få trækkraft. Bitcoin kontantgaffel førte til et i sidste ende mindre netværk, der kun var værd 12% af Bitcoin. Mange forudsiger nu, at et Bitcoin Gold kan være endnu mindre i værdi sammenlignet med Bitcoin Cash. To af de mest kritiske kritikere er henholdsvis Jiang Zhouer og Haipo Yang, administrerende direktører for BTC.Top og ViaBTC. De hævdede, at virkningen af ​​Bitcoin Gold vil være ubetydelig.

Flere gafler skal komme

Nyheden om Bitcoin Gold gaffel er ikke så meget af et chok. Mange udviklere var af den opfattelse, at der sandsynligvis er flere Bitcoin gafler som Cash fork i august. For eksempel efter Bitcoin Cash fork Tadge Dryja argumenterede en udvikler hos Lightning Network for, at gafler bliver meget mere almindelige på grund af økonomiske incitamenter.

Denne forudsigelse er faktisk blevet bevist sandt gennem denne Bitcoin Gold-meddelelse og selvfølgelig SegWit 2X-gaffelen i november.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me