Ripple slutter sig til centralbankfolk for at tale om den næste generation af betalinger

I Carnegie hall i New York, Krusning var for nylig vært for “Central Bank Summit on Blockchain”. Centralbankfolk fra mindst 24 forskellige lande deltog i konferencen for at tale om, hvordan teknologi sandsynligvis vil påvirke det globale betalingslandskab.

Arrangementet blev ledet af administrerende direktør for Ripple, Brad Garlinghouse, der sagde, at det gav en mulighed for

… udforsk det fulde betalingslandskab: centralbankernes indenlandske forsøg, Ripples voksende grænseoverskridende netværk og interoperabilitet på tværs af systemer. Tilsammen udgør disse begyndelsen på et internet af værdi, hvor betalinger bevæger sig lige så let som dataene over internettet.

“IoV” eller Internet of Value er blevet kaldt internet 3.0 og har potentialet til at gøre for betalings- og finansverdenen, hvad internet af information gjorde for trykte medier.

Hvordan IoV vil ændre verden

At sparke topmødet var en præsentation fra Den Internationale Valutafond (IMF), der talte om potentialet for Fintech-teknologi til virkelig at forstyrre det nuværende marked. Vi har tidligere dækket IMFs positive kommentarer med hensyn til blockchain-teknologi og kryptovalutaer.

Der var også adskillige diskussioner, der centrerede omkring lokale forsøg fra centralbanker på at foretage blockchain-baserede betalinger. Disse bankfolk brugte dette også som en mulighed for at opgradere deres eksisterende infrastruktur, så de kunne lette betalinger med digitale valutaer.

Der var imidlertid en forståelse af, at der ikke kunne være en universel løsning, der ville få alle centralbanker til at implementere den samme teknologi på deres lokale markeder. Der var enighed om, at hvert land ville have sine egne unikke omstændigheder, der berettiger i varierende grad af vedtagelse.

Dette er noget, som teamet på Ripple var særlig fortrolig med i betragtning af deres arbejde med interledger-protokollen. Interledger er en betalingsprotokol, der giver mulighed for at sende betalinger på tværs af forskellige hovedbøger. Derfor betragtes det som en levedygtig løsning til at kombinere centraliserede og distribuerede betalinger.

Grænseoverskridende smerter

Mens der muligvis har været forskellige meninger om det øjeblikkelige behov for lokal implementering, var de fleste deltagere enige om, at grænseoverskridende betalinger var modne for forstyrrelse fra blockchain-teknologi. Dette er også et emne, som Ripple er særlig fortrolig med.

Holdet på Ripple gik over deres viden om blockchain-brug til interbankbetalinger. Dette er allerede gennemført af en række banker, som har gjort det muligt for dem at foretage grænseoverskridende betalinger i realtid og med fuld gennemsigtighed. Ripple gennemgik en række præsentationer om, hvordan dette allerede er blevet brugt af en stor gruppe klienter.


Fokus på likviditet

Når det kommer til finansiering og betalinger, er problemfri likviditet den hellige gral. I øjeblikket fungerer systemet gennem en række forudfinansierede konti, som banker kan have hos andre modparter. Dette skal opretholdes og har en omkostning ved uudnyttet kapital.

Desuden er disse forfinansieringsløsninger ikke kompatible med “korridorer med stor volumen”. Dette blev behandlet i anden halvdel af konferencen, der dækkede brugen af ​​digitale valutaer. Disse ville lette global rækkevidde og likviditet uden behov for uforbeholdne aftaler om forfinansiering.

For eksempel har vedtagelse af XRP-token, der giver mulighed for en forbindelse mellem Fiat-valutaer og digitale aktiver, forbedret likviditeten og reduceret omkostningerne betydeligt. Holdet delte aktuelle eksempler på partnere, der har gjort netop det.

Decentraliseret fremtid

Selvom mange mennesker ser blockchain-teknologi og kryptokurver som en måde at “undslippe” centralbankernes strenghed, viser topmødet, at de to ikke er gensidigt eksklusive. Da centralbanker stadig er meget udbredte i vores liv, er det en fordel for alle at forbedre deres effektivitet.

Med Ripple brining af alle disse spillere i et rum, var de i stand til at præsentere den bedste sag for IoV. Som Brad Garlinghouse udtrykte det:

Disse blockchain-samtaler har foregået isoleret. Værdien af ​​Centralbank-topmødet var at udforske og forbinde disse bestræbelser, da de sammen skaber den næste generation af betalinger.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map